10 Octombrie, 2025, 01:32:24 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Timpul  (Citit de 45783 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

27 Noiembrie, 2004, 01:07:40 a.m.
Răspuns #45

Lorelei

Emilia, n-au rezolvat filosofii inca problema timpului! Tu crezi ca o rezolvam noi intr-o seara? Ne jucam numai! Fereste-te de intrebari fara raspuns!
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

27 Noiembrie, 2004, 01:17:00 a.m.
Răspuns #46

viulian

Administrator
Un piiiiiiiiic de ajustare pretty please :) ..
Fereste-ti _mintea_ de intrebari fara raspuns!

28 Decembrie, 2004, 09:50:31 a.m.
Răspuns #47

Lorelei

Mi-am amintit motto-ul lui Blaga la "Mirabila samanta" si m-am gandit sa relansez topicul.

"Stiu ca unde nu e moarte, nu e nici iubire, - si totusi, te rog: opreste, Doamne,
ceasornicul cu care ne masori destramarea"

Mm? Ce ziceti? Care este relatia intre timp si iubire? Iubirea se degradeaza in timp sau, dimpotriva, devine din ce in ce mai puternica?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

28 Decembrie, 2004, 03:55:48 p.m.
Răspuns #48

Fiul_Ploii

Iubirea nu stie nimic despre trecut, nimic despre viitor; ea cunoaste numai prezentul. Inima nu are nici o notiune a timpului.
Ce que vous n’aimez pas, ne le faites pas !

26 Ianuarie, 2005, 12:32:39 p.m.
Răspuns #49

Semiramis

Global Moderator
iubirea se degradeaza in timp...in timpul care trece pe langa noi. se degradeaza atunci cand suntem prea obisnuiti unul cu celalalt; cand ne este teama ca unul da mai mult, ca unul primeste mai putin; cand nu ne pasa cum aratam in fata celuilalt; cand nu il sarutam atunci cand ne vine; cand nu mai facem lucruri impreuna; cand nu mai stim sa oferim o floare; cand se intampla sau nu se intampla toate nimicurile existente.
iubirea se cimenteaza in timp...in timpul care trece prin noi. se cimenteaza atunci cand vorbim si nu ne mai saturam de acest lucru; cand venim acasa si primul lucru pe care-l facem e sa ne imbratisam cu toata simtirea; cand ne privim copii si ne dam seama ca seamana cu celalalt si nu cu noi, iar asta ne umple de fericire; cand ne uitam in fata impreuna insa ne venim in intampinare separat, zambind, cand suntem noi doi.

de frica tuturor relelor ce mi se pot intampla, in clipa asta "Doamne, te rog, opreste ceasornicul cu care ne masori detramarile...!!!!"
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

26 Ianuarie, 2005, 05:06:25 p.m.
Răspuns #50

david

S ar putea ca tocmai in intrebarile fara raspuns sa gasim ceea ce ne lipseste, tocmai aceasta e frumusetea lor, ca nu au nici un raspuns, si cu cat este mai bine pusa cu atat ea ne releva ceva, poate chiar adevarul, uneori intrebarile isi au raspunsul chiar in ele, totul e sa stim din ce perspectiva le putem privi.

Timpul nu exista pt ca in iubire nu iti mai pui problema timpului. Simti ! Traiest !i esti fericit ! Asa ca iubirea nu are nici o legatura cu timpul. Timpul este o iluzie formata din amintiri pt ca este singurul lucru pe care il avem, altfel viata noastra ar fi goala de orice continut.
De altfel s ar parea ca si oamenii de stiinta incep sa fie tot mai mult de acord ca orice parere asupra timpulu este incompleta si ca ar trebui sa schimbam ceva din toate teoriile pe care le avem asupra timpului.

27 Ianuarie, 2005, 07:26:43 p.m.
Răspuns #51

alexia

Ne masuram totul ...in timp. Acum fac asta, acum cealalta...Acum zece ani eram copil, acum sunt tanara...Masuram, mereu masuram. M-am gandit de multe ori la cum ar fi viata fara aceasta raportare. Voi nu? Am sa va povestesc eu cum vad viata atemporala.   ;)
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

25 Martie, 2005, 09:38:40 a.m.
Răspuns #52

Semiramis

Global Moderator
incercam intotdeauna sa categorisim notiunile care nu sunt materiale, in bune/rele, frumoase/urate. o facem in functie de dorinte. timpul trece prea greu, dilatandu-se atunci cand nu iti place cum il petreci. se contracta si devine prea putin atunci cand faci ceva cu placere. subiectivi si viciati.
timpul ne trece. il numim "timp" pentru ca nu am putea-o face altfel. pentru noi timpul e cel care trece. numai la asta ne gandim. dar la timpul ce a trecut, cu bucuriile lui si cu amintirile frumoase? am observat ca din intamplarile, trairile trecute, in timp mai pastram doar amintirea celor frumoase...e un sistem de autoconservare?
"pe timpul meu" - folosim acesta expresie ca sa aratam vremea tineretii...gresit. timpul meu este atat timp cat eu ma aflu in viata. si intr-adevar e timpul meu, pe care il gestionez asa cum vreau, cum am nevoie, cum il simt.
iubesc timpul. imi aduce atatea minunatii, bune sau rele, tot minunatii sunt. e vremea mea. numai a mea.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

25 Martie, 2005, 09:01:17 p.m.
Răspuns #53

Bke

Vizitator
Nu pot defini timpul.Timp "este" ca un film ce nu se poate derula inainte sau inapoi.Cred ca mai corect ar fi fost sa definesc filmul dupa timp si nu invers..

01 Decembrie, 2006, 03:05:07 p.m.
Răspuns #54

Fleur-de-lys

Iubire
     lim         ----------  ~  0
 Timp->INF    Timp

Si oare 0 nu va insemna Moartea ? Imaginati-va putin..

Eu n-as fi convinsa ca limita asta chiar tinde la zero.  ::) Stim despre timp ca tinde la infinit, si trebuie sa studiem un pic si iubirea, sa vedem unde tinde ea. Presupunand ca si iubirea tinde la infinit, atunci am avea de calculat limita din infinit pe infinit, care este, din cate am invatat la liceu, caz de nedeterminare! Deci, dragi forumisti, nu se poate afirma ca aceasta limita tinde la zero. (q.e.d)  ;)

01 Decembrie, 2006, 03:15:04 p.m.
Răspuns #55

|ngerMorT

Adevarat, adevarat  ;D
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

06 Decembrie, 2006, 02:26:52 a.m.
Răspuns #56

Dedeiu

Timp reprezinta o variabila nedefinita nu? Adica infinit?:))

07 Decembrie, 2006, 02:27:45 a.m.
Răspuns #57

crocantzel

Vizitator
Eu as corecta limita lui Viulian si as zice mai degraba ca timpul tinde spre zero...

Iubire
       lim         -----------
 Timp->ZERO   Timp

Si acum sa presupunem ca lucram in planul ideal, caz in care iubirea tinde spre INFINIT. Atunci avem

INF                                INF
        lim        ----------  =       lim            ---------
 Timp->ZERO   Timp        Timp->ZERO   ZERO

ceea ce reprezinta un caz de nedeterminare. Cine vrea sa rezolve limta? ;D

20 August, 2007, 11:27:18 p.m.
Răspuns #58

viulian

Administrator
Am fost in weekend la o excursie la Campulung Muscel, si ghizii mei au fost doua persoane in varsta..
Discutam cu ei despre frumusetea peisajului (sus pe baraj la Pecineagu, dupa cam o ora jumate de urcat cu masina pe un drum forestier).

Pe scurt, discutia era despre regretul fata de timpul pierdut in care nu s-au bucurat de micile bucurii ale vietii. Constatau, acum, nu neaparat cu regret [caci deja realizasera] ca odata ce se strange latul, incepi de voie de nevoie sa apreciezi, caci mai ai doar putin si n-are rost sa pierzi si acest timp.
Sfatul era ca totusi sa pricepi din timp si sa nu uiti de astea, caci la final s-ar putea sa regreti..

Si ma gandeam io.. cum fir-ar sa te poti gandi, cand ai atatea griji, atatea probleme... cand esti tanar si ti se pare ca dupa suficient efort, o sa le rezolvi pe toate dar in acelasi timp.. timpul trece cinic.

E inca timp...

Mi-e inca timp..

Nu stiu, probabil doar sa ma resemnez cu adevarat, sa nu mai am nici o speranta, sa imi asum esecul total, stiind ca nici o dorinta de-a mea, indepartata, nu va fi vreodata satisfacuta. Nimic. Si atunci... eliberat de 'tirania' dorintelor, sa imi ramana bucuria fiecarei zile.

Dar nu pot :( nu inca. MAI AM!

Dar cat ? Spre final, probabil as accepta de voie de nevoie, ce sa fac, si as deveni apt sa ma bucur. Dar pana atunci.. ce conteaza un rasarit, un alt rasarit, un peisaj ? Nimic.

Ooof. Si timpul trece. Ce sa fac, ce sa FAC ?

21 August, 2007, 10:56:45 p.m.
Răspuns #59

valentina

"Ooof. Si timpul trece. Ce sa fac, ce sa FAC "
 Mergi mai departe"timpul "le rezolva pe toate.Dar ce este TIMPUL?Cred ca "mecanismul "vietii,fara timp nu am exista.Asta e parerea mea.Totul ar fi static...
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume