10 Octombrie, 2025, 01:05:48 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Timpul  (Citit de 45777 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

25 August, 2007, 10:43:49 a.m.
Răspuns #60

Semiramis

Global Moderator
am inventat impul pentru a ne măsura îmbătrânirea sau pentru a cuntifica durata aşteptării a ceva mai bun sau mai rău sau cine ştie. teoretic totul e efemer, torul are o durată de viaşă bine stabilită.
aşa e iuliane, nu prea ne bucurăm de mărunţişurile care ne îmbogăţesc viaţa, ne întristăm de mărunţişurile care ne apar. nu ştiu dacă ste o reţetă anume sau ţine de fiecare individ. dar din păcate timpul ne trece.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

27 August, 2007, 08:32:23 a.m.
Răspuns #61

diana_nistor

Vizitator
Timpul nu are o existenta obiectiva, independenta de corpuri si fenomene. Acest este abeceul teoriei relativitatii lui Einstein. (asta am invatat la scoala).
Despre energia cinetica stim ca ea produce miscare si da nastere notiunii timpului.
Ce sa putem spune despre uriasul domeniu al energiei potentiale?! Ca asta zace inactiva. Pai sa ne inchipuim o lume care ar poseda numai energie potentiala. Aici, nici cea mai slaba miscare, nu ar fi nimic de masurat. Nu? Ar fi un univers fara timp.
Ajutati-ma, oameni buni!   :o

Si inca o "traznaie" - doua pe care le-am citit:
Sa ne inchipuim o racheta care zboara cu o viteza aproape de cea a luminii. Noi, locuitorii Pamantului, care inregistram bataile inimii astronautului am constata ca ele au incetinit. Desi pentru astronaut ele raman la aceleasi valori, nu? (Unde este timpul aici?)

Pe o planeta aflata, sa zicem, la aproximativ 2000 de ani - lumina de Pamant ar exista oameni de un ordin mult mai inalt decat al nostru, cu telescoape care le-ar da posibilitatea sa vada Pamantul si locuitorii lui. Ce ar vedea ei astazi? Pai ar vedea, se pare, pe Decebal si pe Traian fata in fata pe un camp de razboi. Nu? Chiar va rog, ajutati-ma, ca am pierdut notiunea timpului!  :-\

27 August, 2007, 04:27:00 p.m.
Răspuns #62

Lady Allia

...Ooof. Si timpul trece. Ce sa fac, ce sa FAC ?

Sa te impaci cu timpul Iulian  :).
Sa inveti sa il "intorci" in favoarea ta...nelasand nici o clipa sa treaca in zadar dupa care apoi sa iti para rau..."si a mai trecut si azi fara sa..."!
Fa ca fiecare zi a ta sa fie speciala prin ceva si timpul va stii sa ramana si sa zambeasca!
Timpul nu ne e dusman decat atunci cand noi il lasam sa treaca visand la ce a fost si nu la ce este sau ce ar putea fi!
Lasa timpul sa treaca prin tine fara teama !

30 August, 2007, 12:32:48 a.m.
Răspuns #63

viulian

Administrator
Nup, timpul... nu cred ca ma pot impaca cu el.
E ca un politist. Cel care trece pe rosu, sau sta pe loc, la verde - io sunt. Cu mine ar trebui sa ma impac. Politistul taxeaza doar iresponsabilitatea mea. Degeaba ma impac cu el, regulile... timpului, eu le calc.

Si care ar fi regulile, exista oare un "Cod al timpului" - niste norme ceva, ca sa nu mai fiu in ilegalitate ?

Habar n-am. Si mai trecura 5 minute..

30 August, 2007, 03:28:11 p.m.
Răspuns #64

Lady Allia

:)...si eu ce am spus?  ;)
poate doar cu alte cuvinte.

05 Decembrie, 2007, 05:54:19 p.m.
Răspuns #65

ONLY DESIRE

Timpul...un cuvant omniprezent in vietile noastre.Pentru voi ce reprezinta timpul:un prieten,un dusman,ori un simplu cuvant ce-l auzit in treacat de la cei din jur?a fost vreun moment in viata cand Timpul era singurul aliat,sau dimpotriva?
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

05 Decembrie, 2007, 08:09:28 p.m.
Răspuns #66

Just

Timpul...
Cred ca pana la o anumita varsta reprezinta un simplu cuvant.Pe masura ce inaintam cu anii realizam ce inseamna cu adevarat.Eu una consider ca timpul este un aliat ,dar in acelasi timp si un mare dusman al nostru.

Odata cu trecerea timpului omul se maturizeaza ,aduna cunostiinte ,trece prin experiente care vor lasa o mare amprenta peste viata sa ,devine mai intelept astfel si in acest caz putem vorbi de timp ca un aliat .Dar in toata aceasta perioada in urma omului la fiecare pas se afla o fantoma ce fura secunda cu secunda bucatele ,bucatele din viata fiecaruia dintre noi.Inca de cand venim pe lume suntem urmariti numai ca ,asa cum spuneam ,numai de la o anumita varsta reusim sa intrezarim inamicul din urma noastra .Il stim acolo ,dar nu exista sansa de a-l invinge.

A fost un moment din viata cand imi doream sa stearga cineva ,cumva zilele toate acele zile goale din calendar ,insa in acelasi timp realizam ca ceea ce-mi doresc nu este neaparat spre binele meu. Chiar si asa ,uneori nu tinem cont .Cert este ca nimeni ,niciodata nu va grabi timpul asa cum nu va avea puterea sa-l opreasca .Avem noi uneori impresia ca sta in loc sau ca fuge prea repede,insa am spus bine ,avem doar impresia.

Sunt multe de spus despre timp .As vrea sa mai adaug ca mie timpul imi pare ca e mereu impotriva mea. Atunci cand imi doresc sa se opreasca ,parca zboara sau invers.El trece pentru mine asa cum trece si pentru voi .Avem aceleasi ore ,minute si secunde ,doar ca fiecare il traieste si il simte diferit .
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

05 Decembrie, 2007, 08:33:27 p.m.
Răspuns #67

Sonrisa

Timpul? La inceput ne pare un cuvant ciudat. Defineste o notiune invizibila. Notiunea capata "vizibilitate" atunci cand ne privim chipul in oglinda. ;) Si atunci incepe o goana nebuna dupa cremele antirid, care sa tina piept zilnic timpului. :laugh:
 Cand avem un plan de actiune, timpul apare sub forma unui "cal inaripat" care ne poarta spre "visul" nostru. Cand asteptam, timpul se transforma intr-o "broasca testoasa" care se misca greoi, ori sta nemiscata.
 Era o gluma care spunea: Durata unui minut depinde de ce parte a usii de la baie te afli. :)
 In realitate, timpul trece pentru fiecare dintre noi. Hai sa-l sarbatorim ca pe un prieten si sa ne bucuram impreuna cu cei dragi! :)

06 Decembrie, 2007, 03:06:39 a.m.
Răspuns #68

Rebecka

Un singur lucru e clar...timpul, nu va putea fi niciodata invins..asa ca cel mai bine e sa ne aliem cu el, sa invatam sa credem ca orice lucru exista cu un scop, asa e si cu timpul..daca s-ar opri in loc, poate ca nu am realiza ce frumos este..dar dupa ce trece, raman amintirile...amintirile unui timp frumos, sau urat, sunt ale noastre, si nu ni le poate lua nimeni...timpul, daca am sti cum sa il folosim, ar putea deveni cel mai bun prieten, ptr ca e cu noi, mereu, si la bine si la greu!
Eu sunt un om fără de ţară,
Un strop de foc purtat de vânt,
Un rob razleţ scăpat din fiară,
Cel mai sarac de pe pamânt.
Eu sunt un mag de legea noua,
Un biet nebun, orbit de-o stea,
Ce-am rătăcit să v-aduc voua
Poveştile din ţara mea...Octavian Goga

06 Decembrie, 2007, 06:35:20 p.m.
Răspuns #69

valentina

"Ah, timpule de adolescenta,
  daca te-as prinde-ntr-un mugur
  de mar de Adam,
  n-as mai cere nimic
  de la nenorocita asta de viata.
  Dar,timpule de matur,
  am sa te-trec cu picioarele -ntepenite"...
                             G. Gheorghiu
      "Timpul e fara de sfarsit,ca viata insasi."
 "Timpul curge din noi ca dintr-un ceasornic cu nisip,dar noi nu simtim fuga asta,mai ales in unele clipe supreme.-V.Hugo
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

26 Decembrie, 2007, 01:41:51 a.m.
Răspuns #70

katya1886

Timpul... Complicat cuvant. Sunt total dezorientata. Cum sa-l masor? Ani, clipe, sau vesnicie? Capitulez si ma declar invinsa. M-am incalcit in itele lui.  :D
"... un suflet de nomad cu nostalgii sfasietoare, ma incindea dorul de duca, ma infrigura ispita plecarilor spre necunoscut."

15 Mai, 2011, 03:03:56 p.m.
Răspuns #71

viulian

Administrator
Pe mine a inceput sa ma deprime trecerea timpului... Cumva anii vin si trec, griji mereu, dar ... parca nu am ajuns sa traiesc acea fericire suprema de care ma simt cumva in stare.

Si incep sa ma gandesc, oare chiar exista asa ceva - sau e doar o proiecte a mea, si ar trebui doar sa umplu timpul cu o gramada de chestii ?

Am gasit un film pe youtube, cu un nene care s-a filmat in fiecare an, din 1977 incoace de revelion. A pus filmuletele cap la cap.

35 years Backwards thru Time with Sam Klemke (Time Lapse)

L-am privit si m-am deprimat ... o viata de om, oare o fi gasit el adevarata fericire ?

15 Mai, 2011, 04:19:28 p.m.
Răspuns #72

sunshine

Hmmm, de ce te-ai deprimat? Eu vad ca nenea arata f bine in 2011, i se citeste pe fata implinirea, mi se pare mai frumos ca in tinerete ::),are o familie(cred ca d-na e sotia) si faptul ca a trecut prin atatea etape grele ale vietii( ce burta avea!!!) si ,ajuns in 2011 ,este tot cu zambetul pe buze si plin de viata ne arata ca viata merita traita, orice ar fi. :)
 Zilele trecute ii povesteam fiului meu despre nazbatiile pe care le faceam cand mergeam vara la tara ,la bunici si matuse, mi s-a parut ca au trecut 200 de ani de atunci, asa de indepartata vad copilaria .Totusi imi amintesc de parca ar fi fost ieri. Si cat de frumos ne-am trait copilaria! Apoi fericirile si tristetile tineretii. Acum invatam sa imbatranim frumos si sa avem cat mai multe bucurii, am invatat sa nu mai gresim .
 Singurul lucru care ma deprima odata cu trecerea timpului este faptul ca nu mai exista acea copilarie  lipsita de griji , astazi toti copiii viseaza sa faca bani multi si sa aiba masini scumpe.  In urma cu 30-40 de ani toti copiii eram egali, acum ala e fiu de avocat, celalalt de om de afaceri, altul de medic etc. Pt ei timpul trece rapid .
 Nu trebuie dacat sa mai si traim in fiecare zi nu sa ne gandim numai cum sa facem bani mai multi a doua zi. Pe cuvantul meu ca nu as renunta la o zi petrecuta cu familia mea in favoarea banilor.Poate par exagerata dar am vazut  atatea cazuri de oameni care au uitat sa traiasca facand bani ca apoi sa se imbolnaveasca si banii sa nu-i ajute cu nimic...Nu mi se pare normala gandirea "muncim sa avem ce lasa in urma".De ce? Si cei care vin din urma ce sa faca? Sa se bucure de ce au primi si atat?Trebuie sa traim fiecare zi ca si cum ar fi ultima, sa ne bucuram de fiecare clipa si sa simtitm ca traim,asa grea cum e viata asta .
 Cred ca atunci cand ne incearca depresiile ar trebui sa privim in urma la tot ce am realizat .Nu cred sa fie om pe lumea asta sa nu fi realizat ceva! Un examen luat, o floare planata,o simpla mangaiere pe frunte a unui copil tot realizare este.
 Hai, Iuliane, tocmai ca timpul trece atat de repede,trebuie sa te bucuri ca mai ai atatea de facut!Nu stii ce ? Viseaza cu ochii deschisi, asta te va intineri si iti va aduce zambetul pe buze. Ce rost are sa ne intristam ca trece timpul? Odata cu el avem alte trairi ,alte bucurii, alte tristeti.Nu mai cautat atat fericirea, ea exista langa tine, in fiece lucru marunt. Uite, de exemplu, cand sunt plecata de acasa o zi, cand ma intorc si le aduc fiilor mei macar o ciocolata,ma simt fericita. Pt ca asa le arat ca mi-a fost dor de ei .Sau cand o sun dimineata pe mama si simt din glasul ei ca e bine, atunci sunt fericita ca va mai trece o zi  stiind ca am parintii alaturi,cand vad copilasii ca merg la gradinita, le sorb fiecare zambet cristalin si sunt fericita ca ,iata,sunt sanatoasa si pot iesi din casa sa ma bucur de frumustile din jurul meu.
 Hai,Iulian, zambeste!
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\