Dragi mei, cred ca nu m-am facut inteles cum mi-am dorit asa ca am sa adaug cateva idei pentru a fi inteles corect:
Ce vroiam eu sa stiu si sa discutam aici este
ce facem cu cei care incalca 100% principile noastre de baza?
In exemplele mele am pus langa prima ipostaza (una rasiala) o situatie care se poate intampla oricand, oricui.
Erau doar niste exemple.
Un alt exemplu ar putea fi fumatul. M-am reapucat de fumat de cand prietena mea, mai in gluma, mai in serios, ma tot "invita" sa iau "un fum". De atunci am tot incercat sa o conving sa se lase, prin diverse metode, metode care, evident, au dat gres. Totusi, desi au trecut cateva luni eu tot incerc sa o conving! Poate ma considera batut in cap, poate chiar sunt, desi ii vreau binele nu accept ca nu toti sunt si gandesc ca mine. Ideea principala din subiect era ce facem cu cei care nu sunt ca noi? Ce facem sa ii acceptam? "Fumam" cu ei? Continuam sa incercam sa le aratam ca nu sunt pe calea cea buna, sau ne vedem de drum?
Legat de manele.. am ascultat un timp manele, doar ascultand cu adevarat ceva iti poti da semama daca iti place sau nu, nu ma iau dupa turma, daca imi place ascult, daca nu. nu. Nu cred ca TOTI cei care asculta manele sunt neaparat tigani sau de o moralitate indoielnica. Fratii mei (amandoi) asculta manele, ce pot sa le fac? Nimic! Faptul ca asculta manele nu i-a schimbat in nici un fel in ochii mei, tot fratii mei sunt. Si daca e sa o luam asa.. sa fim seriosi! Cati zic ca nu asculta manele? Foarte multi! Totusi peste 50% din tineri asculta manele! Cine sunt aia? Noi! Maneaua este un fel de drog! Am sa dau aici ca exemplu cluburile de net pe unde merg; prin majoritatea canta maneaua. V-am spus ca nu ascult genul asta de "muzica". Totusi, la cluburile de net nu am de ales, nu sunt 100 de cluburi sa am de unde alege. Ce e rau e ca suntem manipulati de cei care asculta genul. La fel cum ne manipuleaza posturile de radio si TV. Nu vi s-a intamplat niciodata sa vedeti un videoclip sau sa ascultati o melodie care sa nu va placa si tot auzind la radio si TV piesa respectiva sa incepeti sa fredonati?! Ati fredonat vre-odata o piesa jazz?! Prea putin probabil! De ce?! Pentru ca nu se da la radio si TV, lumea nici nu stie ca jazzul nu este cantat numai de negrii cu tropmeta..
Iata cum suntem manipulati:
Punem rromii toti in aceeasi oala!
Nu suntem manelisti dar ne trezim fredonand din repertoriul "Adrian Avortonu` Minune" (scuzati expresia!)
Pretindem ca ne-am lasat de fumat, dar fumam (chiar daca ocazional, tot fumam)! Asta nefiind destul incercam sa convingem pe cineva sa nu faca ceva ce si noi facem! (dupa cum ziceam: si eu fumez, mai rar ce-i drept, dar fumez!)
Unii din boschetari sunt betivani, altii sunt pusi de cine stie cine sa cerseasca.. Stiind situatia ii taiem pe toti de la ratia de mila!
Unde este bunatatea noastra? Exista pe undeva sau e manipulata?
Am zis mai sus ca incerc sa ma fac mai bine inteles.. nu prea cred ca am reusit.

Situatia este complicata si dusa pe multe fire, dar sunt curios unde o sa ajungem.
P.S. Propun sa ajungem la Garana, Trei Ape, la Festivalul International de Jazz, poate o sa am ocazia sa va fac cunostinta cu un nenea rrom care canta de nu-ti vine sa crezi (nu manea, ci jazz!).