Eu voi vota sigur contra.. nu de alta, dar crede-ma ca daca ti-ar da cineva sa citesti Luceafarul in limbaj de IRC..
De exemplu:
Original, frumos, usor de citit precum cade un fulg de nea:
A fost odata ca-n povesti
A fost ca niciodata,
Din rude mari împaratesti,
O prea frumoasa fata.
Barbar, brutal, cu pauze pentru procesarea fiecarui cuvant si deductia silabelor si tonalitatii:
A |=05t 0d474 [4-N P0\/E57I
A |=05t [4 N|[|0D474
D|N R|_|D3 |\/|4R| |mP4r47e57i
0 PR34 |=r|_||\/|0454 |=474.
Si variantele indulcite:
A fo odata can poveshti
A fo ca niiodta
Din ruD mari imparateshti
O prea froomoasa fata.
Asa ca si eu propun sa se foloseasca limba romana coerenta. Fara jumbuslucuri gen "adik", "shi C dk", etc.
|ngerMorT
Pana la urma, limbajul acesta are ca sursa IRC-ul; acolo unde sunt multi si toti sunt plictisiti de ceilalti - gata sa gaseasca un canal unde sa-si arate muschii mintii stalcind scrisul dar! exprimand briliantisme;
Pe IRC conteaza mai mult CUM vorbesti - pentru ca sa poti sa dai clasa - altfel cum, caci acolo sunt atat de multe idei, numai forma le mai da aspect comercial.
Acolo lumea nu e interesata de calitate ci de canititate!
De exemplu chiar tu, aici, ai scris in ritm de 43 mesaje pe zi, si majoritatea topicurilor sunt one-liners. Daca tu vezi in astea profunzime, atunci esti ori Einstein, ori cum am zis eu mai sus.. fidela mediului in care te-ai format, o adepta cantitatii.
Daca e important ceea ce gandesti, atunci arata si celorlalti asta respectandu-ti ideea si scriind-o coerent pentru ca ajunga nealterata la cat mai multi oameni.
Iarta-ma, am fost un pic mai dur pentru ca acest stil mircist devine un element definitoriu al stilului personal, insa ceea ce este personal cu adevarat sunt ideile tale, nu un fel de a scrie adunat de prin nu stiu cate canale irc! Ideile le vreau, ceea ce este _al tau_, asudat de tine..
Nu mi-o lua in nume de rau.. este vorba de formare si despre cat de placut este un topic despre iubire, scris frumos si coerent, cultivat, comparativ cu niste loguri de mirc in care 50 de insi discuta despre meci, iubire, fasole, relatii, manele, etc..