10 Octombrie, 2025, 09:36:29 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: cum recunoastem ca ne-am indragostit?  (Citit de 14951 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

05 Ianuarie, 2005, 11:58:42 a.m.
Citit de 14951 ori

Lorelei

Intrebare simpla: cum ne dam seama ca ne-am indragostit? care sunt primele simptome ale "bolii"? Fluturasi in stomac? zambet tamp desenat cat toata fata? Deci? Cum ne dam seama ca ne-am indragostit?  :D
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

05 Ianuarie, 2005, 12:05:06 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
cand inima iti tresare la orice umbra de recunoastere a ceva legat de persoana dupa care sufletul tanjeste. corect, zambetul fara rost pe toata fata. gheara din stomac. faptul ca respiri mai greu si simti fiecare inspiratie cum iti taie caile respiratorii.
si totusi daca tot suferi atata, avand in vedere ca sindromul indragostelii e unul dureros per ansamblu...intrebarea este: care-i rostul?
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

05 Ianuarie, 2005, 12:08:05 p.m.
Răspuns #2

Lorelei

Nu exista un rost. "Trandafirul, fara un motiv anume, infloreste pentru ca infloreste" (Borges) Frumusetea - in nici una dintre formele ei - nu are nevoie de justificari. Doar exista si atat.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

05 Ianuarie, 2005, 12:28:08 p.m.
Răspuns #3

Semiramis

Global Moderator
asa e sirena, nu exista rost. rostul il dam noi prin derularea cursiva si naturala ce deriva din momentul in care zarim cealalta persoana pentru prima data.
o vedem si ochii raman nemiscati pentru o perioada, timp in care ne umplem de imaginea celuilalt. ne umplem pentru a fi siguri ca ne va ramane intiparita si in minte , dupa ce ne-a ocupat simtirea...apoi, normal, ne dorim sa cunoastem tot ceea ce se poate despre celalalt...dorinta, asta simtim, nevoia de a atinge. nevoia de a face cunoscut lumii intregi ceea ce simtim. dorinta de a iubi. apoi urmeaza confirmarea sentimentelor pensoanei careia ii inchinam sentimentele. si mai departe aflam noi ce se intampla.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

08 Ianuarie, 2005, 10:43:44 p.m.
Răspuns #4

Papusika

Iubirea ... hm ,iubirea e sentimentul acela minunat care urca pana in slavi dar de cele mai multe ori te coboara in cele mai intunecate locuri ,care te face pe zi ce trece sa urasti tot mai mult iubirea!Eu am patit asta ,nu pot sa zic ca nu am fost fericit alaturi de el ,era totul pentru mine ,motivul pentru care eram fericita si iubita in fiecare zi dar acum toata fericirea aceea sa transformat in ura ,cred ca am strans in piept atata ura incat cred ca nimeni nu va putea alunga ura si durerea din sufletul meu ,numai el ,dar el nu va mai nu va mai fi niciodata al meu!

10 Ianuarie, 2005, 08:52:15 a.m.
Răspuns #5

albastru

cand simt ca ma sufoc daca nu e EA langa mine...

23 Mai, 2005, 03:55:32 a.m.
Răspuns #6

Zeus

Exista in cultura noastra acele stereotipuri,acele diagnostice date unui om indragostit:fluturasii din stomac,inima care rupe pieptul ,privirea specifica,zambetul tamp,faimosul"primul gand cand ma trezesc,ultimul inainte sa adorm" etc...le stiti la fel de bine ca si mine...nu vreau sa spun ca acestea nu sunt simptome ale unui om indragostit...ele sunt necesare dar nu cred ca sunt suficiente...Cum recunoastem ca ne-am indragostit?In primul rand ce e iubirea?Un proverb asiatic spunea ca "iubirea este frica,iubirea este durere"...Daca reusesti sa raspunzi la frica cu speranta in loc sa dai bir cu fugitii,daca raspunzi la durere cu caldura in loc sa blamezi atunci cred ca te-ai indragostit...iubirea adevarata se vede in momentele cele mai grele.Fie ca e vorba de frica,fie ca e vorba de durere,de frustrare sau orice alt sentiment din categoria asta conteaza cum reactionezi asa ca daca vrei un raspuns la intrebarea "oare m-am indragostit" raspunsul s-ar putea sa-l gasesti chiar in ceea ce faci.
Eu am trecut prin asta si am facut lucruri pe care nu credeam ca o sa le fac in viata mea si am incercat sa-mi explic la un moment dat de ce le-am facut...nu am gasit decat o explicatie:eram indragostit!

02 Iunie, 2005, 02:57:06 p.m.
Răspuns #7

Anca-Mikky

Uneori stau sa ma intreb nu daca m-am indragostit, putin probabil asa ceva l amine..imi spuneam inainte..ci daca pot sa accept ca as fi indragostita..DE ce asta? Poate pentru ca nu as suporta gandul ca as pierde controlul asupra mea..dar ce control ca fac o gramada de fapte nesabuite ;D sau ca nu suport sa ma controleze ceva sau cineva..asta se prea poate...cum se spune "sclavul iubirii"..sau ca dragostea vine atunci cand nu te astept..hm..nu prea sunt de acord cu fraza asta pentru ca atunci cand ai sufletul inchis si te-ai inchis si fata de lume ca sa nu mai zic fata de sine greu patrunde o raza de lumina si atunci cand patrunde asta e pentru ca vrei tu...Aveti grija de voi si nu va pierdeti capul cu indragosteala asta.. ;)
Viata este o lunga si chinuitoare boala, boala pe care numai moarte o poate vindeca. Sa o ajutam sa se vindece sau sa incercam un alt antidot?

02 Iunie, 2005, 09:04:59 p.m.
Răspuns #8

da_na

de multe ori nu recunoastem acest lucru cand se intampla ne dam seama cand e prea tarziu si regretam ca nu am luptat ca totul sa continue cat mai mult si o data cu el si sentimentele sa fie cat mai intense

08 Iunie, 2005, 11:38:22 p.m.
Răspuns #9

dew

Vizitator
Eu asa am recunoscut :
  In primul rand ,"traditionalii  fluturasi",apoi acea lucire a ochiilor (ca si cand ai fi beat/a si chiar esti ...intr-un anume fel  :o  ),apoi faptul ca m-am trezit ,dimineata,cu zambetul pe buze (la ora 7 radeam din nimic,va dati seama? )  :D  ;D .Inima imi batea tare,tare cand il intalneam,de asemenea simteam ca "mi se taie picioarele" cand il auzeam spunandu-mi "iubire"_si acum este la fel.Simt ca lumea intreaga imi apartine pentru ca el imi apartine ==>sunt indragostita ("pana peste urechi")  :)

10 Iunie, 2005, 12:46:54 p.m.
Răspuns #10

charlie

atunci cand inima o ia razna cand esti in preajma persoanei respective si cand nu e langa tine .... e ca si cum nu ai exista
You believe but what you see
You receive but what you give

11 Iunie, 2005, 07:02:38 p.m.
Răspuns #11

Guardian|Angel

ajutor!!!!
pai daca o luam dupa bataile inimii,dupa zambetul tamp,gheara din stomac ....etc.....ar insemna ca eu ma indragostesc de fiecare data...eu asta simt cand imi place cineva.....asadar....cum e cand iubesti cu adevarat???
cred ca e mai mult de atat nu???
chiar am nevoie de ajutor...incep sa cred ca eu nu am iubit niciodata,cu toate ca am suferit enormasa sa fie oare??
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

03 Septembrie, 2005, 10:04:52 p.m.
Răspuns #12

desdemona

draga Rebecka..asa simt si eu,in schimb cred ca am aflat ce este iubirea,aacel m-am indragostit.Atunci cand nu gasesti nici un defect persoanei iubite,cand nu te saturi sa o privesti,cand vrei sa o ai aproape tot timpul,nu te mai intereseaza lumea...totul este perfect...da asta inseamna indragosteala.
fluturi in stomac..taierea respiratiei...mi se intampla doar cand imi place de o persoana .
adevarul este e ca iubim sa fim indragostiti:) :D
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

17 Noiembrie, 2005, 09:27:49 p.m.
Răspuns #13

digitty

eu cred ca esti indragostit atunci cand iti vine sa plangi de dorul persoanei iubite. Cand regreti,si esti trist(a) mereu ca ti-ai dat seama de ce simti pt el/ea abia dupa ce v-ati despartit... Atunci cand deja au trecut 2 luni de zile si ti-e dor de el/ea la fel cum ti-a fost in prima zi dupa ce v-ati despartit... sau poate habar nu am ce e aia iubire...
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

17 Noiembrie, 2005, 10:03:35 p.m.
Răspuns #14

Iosif

...Daca reusesti sa raspunzi la frica cu speranta in loc sa dai bir cu fugitii,daca raspunzi la durere cu caldura in loc sa blamezi atunci cred ca te-ai indragostit...iubirea adevarata se vede in momentele cele mai grele.Fie ca e vorba de frica,fie ca e vorba de durere,de frustrare sau orice alt sentiment din categoria asta conteaza cum reactionezi asa ca daca vrei un raspuns la intrebarea "oare m-am indragostit" raspunsul s-ar putea sa-l gasesti chiar in ceea ce faci.

No comment.. (a se intelege: nimic de adaugat in plus! Perfect!)
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.