11 Octombrie, 2025, 01:07:45 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: viata reala, departe de idealul lovetime  (Citit de 3963 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 Ianuarie, 2005, 10:36:02 a.m.
Citit de 3963 ori

albastru

Am 26 de ani si am intrat de multe ori pe acest site, am citit mesajele si parerile voastre, povestile si incercarile da a aduce solutii pentru alinarea unor suferinte in plan sentimental, sufletesc. Nu mi-a venit sa cred ca mai exista oameni cu suflet asa bun si care mai cred (asa) in iubire! M-am hotarat sa scriu! Am ramas sincer impresionat de aceasta comunitate (daca pot sa-i spun asa, lovetime). Probabil sunt influentat si de faptul ca acum aproape 3 luni m-am despartit de cea pe care o credeam "jumatatea mea", "viitoare sotie", "iubita", "amanta", "prietena", dupa o relatie de 2 ani. Dar oare acesta nu este doar un loc in care putem sa ne refugiem cand ne este greu, un paradis al prieteniilor necoditionate, un loc idilic, virtual, ce nu poate exista in realitate? Oare din acest site nu incercam sa ne luam pilula de imagine feerica a vietii, pilula de care avem nevoie si nu o gasim in alta parte, pilula care sa ajute peste zi, reprimand trairile si credintele noastre mai putin roz? Sincer in ultimul timp, cad ies de la servici, ma urc in masina si conduc aiurea prin oras, uitandu-ma la oameni, gandindu-ma si imaginandu-mi ca sunt buni si cu suflet mare, iubitori...dar din pacate oriunde as merge, cu oricati oameni as interactiona, nu vad asa ceva. Deci intreb: aici se construieste oare o poveste ideala? Este oare o cupa la care isi aduce fiecare contributia pentru ca toata lumea sa soarba putina amagire?

07 Ianuarie, 2005, 10:45:12 a.m.
Răspuns #1

Iosif

In primul rand, bine ai venit.
Avem nevoie de vise, visele si sperantele ne fac increzatori si ne dau puterea de a merge mai departe, viata insa si-o construieste fiecare asa cum crede si simte. Unii, cu ajutorul acestui site, probabil ca s-au schimbat putin, altii cand au vazut despre ce este vorba aici au parasit site-ul in cinci minute. Depinde de tine si doar de tine ce "extragi" de aici. Orice ai extrage este bine, avem nevoie si de vise si de cunostinte care sa ne ajute la greu.
Sper ca acest site sa iti fie util.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

07 Ianuarie, 2005, 11:26:39 a.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
bine ai venit!
aici e un loc unde de cele mai multe ori te vei simti bine, va fi cineva care sa iti raspunda...in acelasi timp nu este locul care iti va umple tot golul ramas si vei mai simti nevoia sa conduci prin oras si sa privesti oamenii...
aici nu se construieste povestea ideala, insa este cupa a carei licoare poate te va mai imbarbata atunci cand ai nevoie si cea in care poti tu turna imbarbatare pentru altii.
inca o data, bine ai venit!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

07 Ianuarie, 2005, 12:10:23 p.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
albastru, salut!

Aceasta zadarnicie ce reiese din mesajul tau este foarte probabil datorata dezamagirii ce te-a cuprins dupa despartire.. Nostalgia, cautarea cumva resemnata, revolta, da.. va dura ceva vreme pana cand o sa iti vindeci ranile si o sa poti merge mai departe.

Aici (asa cum vad eu) fiecare incearca sa isi exprime propria paradigma, propriul punct de vedere, propria consolare.. adusa celuilalt. Insa e un mic act care cred ca scapa multora. Cei care vin sa citeasca, cei care sorb din cupa.. EI fac primul pas. Noi doar o umplem.. Noi nu oferim amagire - noi oferim ajutorul nostru. Si da, ajutorul nostru poate sa aiba gust de "consolare", de "amagire" - fiindca nu putem fi carne si oase si sa intruchipam un iubit sau o iubita :)

Fii complicele timpului, si fa cumva sa te iti vindeci ranile si sa treci mai departe, mai puternic!

Iulian

07 Ianuarie, 2005, 12:39:05 p.m.
Răspuns #4

albastru

Revolta? Cu siguranta! Da! Cand in jur vad ca totul se reduce la bani, ca nu mai conteaza nimic altceva, ca lumea se vinde la propriu pentru a agonisi ceva sau pentru a se plimba in cate o masina de preferinta cat mai scumpa? Cand problema nu se mai pune: "il iubesti?" sau "o iubesti?". Se pune "ce are?",  "cat are?" ?? Cand practic dragostea fata de cineva se confunda cu dragostea pentru bani? Bineinteles ca sunt revoltat!

07 Ianuarie, 2005, 12:58:27 p.m.
Răspuns #5

Semiramis

Global Moderator
te rog albastrule, nu-mi aduce aminte de bani ca trag si eu o revolta!!! si daca ma starnesc...cu greu ma mai opresc. te inteleg perfect dar ma limitez aici (pentru moment) ;)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

05 Septembrie, 2005, 05:49:23 p.m.
Răspuns #6

Daniela

Vizitator
E pentru prima oara cand citesc cele scrise aici. In mod normal nu m-as fi oprit asupra acestui subiect, dar intamplarea face ca zilele astea am avut un schimb de mesaje cu cineva de pe site exact despre acest lucru.

Ce sa spun? incerc sa nu fiu radicala si sa privesc problema din toate unghiurile. Cred ca cel mai important este ce anume reprezinta de fapt "idealul lovetime"? Poate cineva sa spuna exact care este scopul acestui loc? Eu cred ca fiecare isi face din Lovetime un ideal, raportat la necesitatile si dorintele sale, si nu cred ca acest ideal se opune vietii reale. Se poate gasi aici orice, de la povestiri imaginare si imbibate de mister, pana la comentarii inteligente la diverse probleme de actualitate. Fiecare extrage de aici ce ii surade, ce-l atrage in mod deosebit. Nu cred ca se incearca impunerea unui anumit stil de a abordare a subiectelor. Lovetime-ul nu e o insula intr-o mare de suferinta, nu e un loc izolat artificial, fortat de realitatea cruda.
Cea mai mare realizare a site-ului cred ca este faptul de a da dreptul la replica si la PLANGERE tuturor celor veniti. Da, plangere! Adevarul e ca nimeni nu vine aici daca nu are o suparare, daca nu e macinat de o tristete sau de un zbucim launtric de orice natura. Noi, cei mai vechi, nu trebuie sa camuflam ceea ce este trist si urat cu vorbe frumoase si imagini iluzorii (si nici nu cred ca o facem)...trebuie doar sa ascultam si sa oferim o vorba buna, un semn ca intelegem...
« Ultima Modificare: 06 Septembrie, 2005, 07:27:52 a.m. de androgin »

06 Septembrie, 2005, 01:54:28 p.m.
Răspuns #7

Lord_Saladin

Vizitator
  Idealul lovetime ? Nu e vorba de idealul "lovetime", e numit gresit, e idealul "ideal" mai degraba... Iubirea perfecta, viata curata, nu sunt atat ideale "lovetime" cat ideale ale iubirii si ale vietii in general.

Ce este aici ? Incercam sa punem fiecare cate ceva, sa dam drumul sentimentelor si gandurilor noastre.
 Adevarul e insa urmatorul: aproape toti cei de aici, am luat cel putin cate-o palma zdravana in viata reala, la capitolul iubire. Unii stiu sa ascunda asta mai bine, altii nu o pot face.

Contrastul dintre iubirea ideala prezentata aici, si "pseudo-iubirea" atotprezenta in viata reala, e socant.Este pur si simplu o prapastie filozofica NEMARGINIT DE ADANCA intre ceea ce se vorbeste aici, si ceea ce se vorbeste de ex, pe alte forumuri, sau se face in viata reala.

"Iubirea" din viata reala nu este precum cea prezentata aici (o uniune curata dintre doua suflete, ce devine o uniune intre doua trupuri, si care intr-un final isi gaseste implinirea intr-o viata viitoare dincolo de real), ci este o jungla a sexualitatii vulgare si a instinctelor de animal duse pana la rangul de scop in viata, este o mlastina a intereselor materiale , o catedrala a banului transformat intr-un zeu atroce....

parerea mea.