10 Octombrie, 2025, 07:41:48 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Astazi,ultima ta zi!  (Citit de 22824 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

10 Ianuarie, 2006, 11:28:42 p.m.
Răspuns #15

Lady Allia

Mi-a incremenit sufletul pentru o clipa si ... am plans citind acest subiect!
De multi ani, deja de prea multi ani moartea sta prin preajma mea...parca o atrage ceva deosebit aici...pleaca si vine cu exactitatea unui ceasornic elvetian...parca ii place sa ia de langa mine oamenii dragi...si sa imi puna sufletul la incercare, dar in felul asta a facut si ceva bun... M-a facut sa traiesc fiecare clipa ca si cand ar fi ultima...sa nu uit credinta pe care o am,...sa nu uit de familia mea, de prietenii din jurul meu,...sa nu uit sa zambesc,...sa nu uit sa intind mana,...sa nu uit sa ma bucur de razele soarelui si a lunii pe fata mea,...de cerul albastru,...de stele noaptea, de prima zapada a iernii,...de oameni,...de valurile marii, de nisipul de sub talpi, de frumusetea potecilor de munte...de viata...!
Mereu, in fiecare clipa ma bucur de viata...pentru ca aici am gasit printre lacrimi, tristete, dezamagiri, caderi, disperari...cel mai frumos sentiment...iubirea...iubirea lui!
Aici...printre oameni si pasi...am plans de fericire cand am vazut mame tinanadu-si pentru prima data copii in brate...cata incantare in privirea lor,...cata maretie in acel moment,...aici am vazut tineri traindu-si prima iubire,...aici am vazut batranei pe strada tinandu-se de mana si privindu-se ca si cand ar fi fost la prima intalnire,...aici am vazut porumbei ciugulind din palme,...aici am auzit povestile copilariei mele,...aici am vazut si lucruri rele si triste, dar, de fiecare data cele frumoase mi le-am amintit inainte a tot ce a fost rau...
Azi...mergand prin oras am vazut o fetita care cerseste...O cunosc de mult timp...era de o schioapa cand am vazut-o prima oara...de abia stia cere un banut, dar era politicoasa si zambea mereu inapoi orice i-ai fi dat...ca si cand ar fi vrut mereu sa atraga atentia ca si ea exista...oricat de mult s-ar lupta viata sa o puna la pamant...exista si zambeste... Azi insa era trista si plangea...i-am dat banii pe care ii dau de fiecare data..., dar nu a mai zambit...M-am uitat trista si...am vazut-o mai bine...e doar un copil...are vreo 13 ani..., dar parca era o batranica astazi...ghemuita si obosita. Nu am stiut ce sa fac, dar m-am gandit ce as putea face eu azi cel mai bine?...care ar fi unul din lucrurile pe care le-as face?...Era frig...inghetam cu manusile si caciulita...infofolita in hanoracul meu si...mi-a venit in minte chipul ei... Am renuntat sa iau autobusul catre facultate si m-am intors la ea...Statea pe pavajul rece, imbracata intr-un palton subtire si vechi, rupt si carpit pe ici colo, nu avea caciula si manusi...cizmulitele ii erau desfacute...M-am aplecat si i-am dat manusile mele...si am dus-o la cofetarie si i-am cumparat un ceai cald..., iar cand am vazut-o zambind si plangand...m-am bucurat!
Asa imi incep eu de obicei zilele in care unii oameni din cauza ca se grabesc in forfota obositoare a zilei...uita,...uita ca sunt aici si pentru altii nu doar pentru ei.

Iar pentru ca sunt si eu egoista...daca azi ar fi ultima zi din viata mea...as alerga la el,...l-as saruta zambind,...i-as spune cat de mult il iubesc,...mi-as incercui mainile in jurul lui si as sta asa mult timp privindu-l. I-as multumi ca exista...asa cum o fac in fiecare zi...fara sa il necajesc, fara sa il intristez..., i-as cere sa ma tina in brate cat mai strans,...sa dansam si sa ne iubim,...as incerca sa iau in privirea sufletului meu tot ce inseamna el si iubirea lui ca sa pot sa il regasesc atunci cand va fi sa isi termine si el aceasta calatorie,...iar apoi i-as cere lui D-zeu sa il faca sa ma uite...ca sa nu sufere ca eu nu mai sunt, iar eu sa nu sufar ca a ramas singur si disperat...nu as suporta si as bantui apoi plangand si urland toata inexistenta mea.
Nu as regreta ca mor...fiindca stiu ca atat cat am trait am trait frumos...fie si cateva clipe, dar as regreta cel mai frumos sunet din lumea aceasta...glasul lui cand imi spune..."te iubesc ingerul meu"!!!

11 Ianuarie, 2006, 11:55:14 a.m.
Răspuns #16

digitty

ultima mea zi...... ;D pai momentan (cu mintea mea de copil) as face urmatoarele:
-m-as duce la un prieten si l-as saruta
-le-as lasa o scrisoare familiei,una prietenilor in kre sa spun exact ce cred despre ei.
-as luat cardul lu' mama si al lu' tata,as scoate toti banii de pe ele
-as fugi in alta tara cu avionul(am pasaport)-->cred ca in Spania ca sa ma intalnesc cu un baiat de care mi-e mie drag si as face dragoste cu el=nu vreau sa mor virgina :D (dar as face o mik oprire prin Italia,ca imi place tara)  :)
-as sari cu parasuta
-as face bungee-jumping
-as innota in ocean dezbracata
-as mai vrea sa vizitez turnul Eifel(sau cum se scrie)

daca as avea timp sa le fac pe toate intr-o zi.............. si cu vreo 5 minute inainte sa mor...as plange...cred...
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

11 Ianuarie, 2006, 01:20:11 p.m.
Răspuns #17

curtezanu

frumoasa intrebare... ma tot uit pe site si nu stiu la ce topicuri sa raspund intai... timpul nu mi permite prea mare activitate...

totusi, in ultima mea zi as face asta:

dimineata imi voi saruta iubita si ii voi pregati un mic dejun... voi pleca la fiecare prieten in parte si ii vi cere iertare pentru greseli... imi vi cere iertare de la parinti si bunici... voi merge la biserica pentru o ultima impartasanie... ma voi intoarce... voi lua iubita de mana... ma voi duce sa ascult pentru ultima data un cantec de pasare.. o adiere de vant... un parfum al unei flori... ma voi intoarce seara, foi face dragoste cu ea... ii voi spune pentru o ultima data ca o iubesc... ii voi saruta fiecare parte a corpului... imi voi cere iertare si de la ea.. daca se va intreba de ce, nu i voi spune... apoi ma voi aseza in bratele ei si voi astepta sa mor incet... ii vi spune ca dca mor, sa nu ma planga... sa ma uite si sa continue viata ca si cum nu as fi fost... nu vreau sa fiu plans... vreau sa zambeasca ca m-a cunoscut si sa ma uite dupa aceea... voi astepta sa pasesc in nemurire si sa petrec ultime clipe acolo unde ma simt bine.. voi adormi intru nefiinta ascultand nimicurile ei de zi cu zi, care ma linistesc atat de mult... voi muri incet in glas de iubire si ochi de nemurire... o voi strange de mana si-i voi spune sa nu planga... sa se bucure ca a scapat de defectele mele si sa uite calitatile... voi pune sa ma arda s sa mi imprastie cenusa la malul unui rau... nu vreau sa hrana unor viermi... ca am fost toata viata asa.. nu vreau ca ultimile clipe in stadiu de materie sa fiu devorat de animalute scarboase...

voi muri gandindu-ma ca am trait bine... ca am iubit si ca nu las in urma mea nimic...

ea nu mi va asculta ganguritul uribund si nu ma va uita... si va veni in fiecare luna la mormant si mi va povesti iar si iar nimicuri... doar pentru a avea eu somnul lin...

:'(
Sunt acelasi eu, cu o privire poate mai trista si cu un zambet poate mai sters... indeajuns de romantic sa mai visez si indeajuns de matur sa stiu ca nu pot trai doar din ele...

21 Ianuarie, 2006, 01:54:57 p.m.
Răspuns #18

Laudinha

Vizitator
Daca astazi ar fii ultima mea zi din viata ..,as dori sa fac pace cu
persoana pe care o iubesc si bineainteles ca le-as  spune parintilor mei cat de mult ai iubesc :-*

21 Ianuarie, 2006, 02:26:57 p.m.
Răspuns #19

desdemona

am vazut de multe ori moartea ..langa mine si departe..
Acum mai de mult am inceput sa fac niste scrisori...erau pe prietenul meu,pentru fostul prieten,pentru prietena mea,pentru mama,pentru tata,si cateva erau pentru ziua in care parintii mei sarbatoresc casatoria lor.Nu vroiam sa mor fara ca cei pe care ii iubesc sa nu stie exact ce simt eu pt ei..
Si daac ar fi ultima mea zi..m-as trezi de dimineata dimineata ca sa vad cum stelelea pleaca as face nenumarate forografii lunii mele dragi,as privi-o cu toata inima ca sa nu o uit niciodata,as sta sa privesc soarele cum rasare ca sa imi amintesc ca asa am rasarit si eu..si iar as face fotografii..pasiunea mea pana la moarte..
Apoi as face o cafea..ar fi ultima mea cafea..
M-as duce la margina unei paduri,m-as sui in cel mai inalt copac-si as spune
: Nu m-ai invins!Voi muri cu zambetul pe buze!
Ca si Joseph m-am gandit serios la donarea organelor,si vreau sa fac acest lucru..
M-as duce intr-o biserica mica..dintr-un sat de munte..unde sa fiu doar eu..eu si Dumnezeu..
As face toate astea singura..nu as suporta sa ma uit in ochii lor si sa stiu ca ar fi ultima data..
As sta sa privesc cum cad fulgii de nea,as bea un florio(un lichior foarte bun-bautura mea preferata) si apoi as vrea sa privesc apusul..sa apun asemenea unei stele,cu gandul ca voi rasari din nou din nemurire

Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

24 Ianuarie, 2006, 07:19:56 p.m.
Răspuns #20

sunshine

Astazi, ultima mea zi,as regreta ca nu mi-am simtit iubirea, as iubi ultima data, as plange ultima data, ultimile lacrimi.......m-ar durea sufletul ultima data, L-as ruga pe Dzeu sa-mi ierte dorintele ,as dansa ultima data, as canta ultima data, as dona organele unei mame  nefericite, in afara de inima care as pastra-o cu suferinta ei si cu durerea vietii ce a trait-o, sa nu mai simta nimeni ce am simtit eu, as lasa un testament cu ultima dorinta:"radeti, bucurati-va , caci sufletul meu este linistit acum, nu mai simte durere, nu se mai sfarma in mii de cioburi, nu mai plange......este FERICIT".
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

30 Ianuarie, 2006, 11:02:51 a.m.
Răspuns #21

sunshine

Astazi mi-as dori sa fie ultima mea zi.........si cati nu si-ar dori.......nu mi-ar mai pasa de durerea ce-o voi lasa in urma. Dar D-zeu nu ma lasa sa am ultima zi. Ma vreai aici. DE CE? :'( :'(
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

30 Ianuarie, 2006, 01:14:20 p.m.
Răspuns #22

jucatorul

Ma retrag pe un munte, sa fiu cuprins de maretia lui.
Admir umila campie ce se intinde la poalele lui.
Pun o piesa pe goban.
Astept.
I like your Christ, I do not like your Christians. Your Christians are so unlike your Christ -  Mohandas Gandhi

"A Great Go Player is one who always demonstrates humbleness, respect and gratefullness towards his or her opponent, even when his or her opponent shows none of these values in return".

30 Ianuarie, 2006, 10:32:04 p.m.
Răspuns #23

charlie

in ultima zi... o betie  ;D
You believe but what you see
You receive but what you give

11 Februarie, 2006, 09:08:59 p.m.
Răspuns #24

Bke

Vizitator
In ultima zi voi fii impreuna cu iubita mea si nu voi fii trist, ci voi fii fericit ca scap mai rapid de viata.

12 Februarie, 2006, 01:57:39 a.m.
Răspuns #25

Do4Love

Astazi e ultima zi de fericire din viata mea ...a plecat fara sa se uite inapoi...m`am lasat gol si nimeni nu cred ca o sa ma mai inveleasca in dragoste si afectiune ...de ce ? de ce suferim atat pt dragoste ...?
de ce daca vedem ca doare ..tot incercam disperati sa o gasim din nou pur si simplu de ce ?

12 Februarie, 2006, 02:04:10 a.m.
Răspuns #26

Do4Love

Si chiar daca astazi este ultima zi din viata mea ...as aduna pe toti cei care`i cunosc si le`as spune tot ce am pe suflet si apoi m`as evapora ..si as ajunge la cerul intunecat de pacatele mele si apoi as cadea din nou in plasa sortii si m`am lasa putat de val pana in fata Judecatorului si i`as spune :
Pt toti cei care`i cunosc sa le fie iertate pacatele ...cele vrute si nevrute ...si in schimb sa sufar eu pt ei ...si asa eu am respirat aerul altuia degeaba...si macar in ultimul ceas sa fac un lucru bun

12 Februarie, 2006, 10:01:01 a.m.
Răspuns #27

Bke

Vizitator
Foarte ciudat este ca si eu am acelasi gand cu pacatele....

26 Octombrie, 2006, 09:16:09 p.m.
Răspuns #28

pokemon

Ultima mea zi....as lasa ceva scris...pt fiecare din cei care au insemnat ceva,la un moment dat..
Apoi as fugi la iubirea mea,as fi mai vesela ca niciodata,as face dragoste cu el...sa fim doar noi doi pe lume,sa conteze decat asta,l as privi cum doarme,mi as plimba mainile prin parul negru si ondulat, i as spune inca o data cat inseamna el pt mine si as pleca...undeva...unde sa fiu singura...as retrai fiecare moment din viata mea...si as fi fericita...Asa mi as dori sa fie sfarsitul
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

26 Octombrie, 2006, 09:43:09 p.m.
Răspuns #29

George Ene

E impropriu spus ultima zi.
Există, ultimă, numai clipa.
Ei bine, în ultima clipă sper să fiu conştient să zic şi eu ca Arghezi:

„Toţi au fost un timp. Eu sunt.
Eu în cer. Ei în pământ.”
         („Inscripţie pe biserică”)

şi asta pentru că sunt cu totul de acord cu Marele Eminescu, care spunea următoarele: „Când voi muri, odată cu mine va muri toată omenirea” (Opere, vol 10, pag 540). (Explicaţie: La scara Universului clipele care se succed – grămădind mileniile – devin o singură clipă: cea ultimă. De unde rezultă că nu există trecut, prezent şi cu atât mai puţin viitor, căci după ultima clipă nu mai e nimic).
E cantu dinoscitur avis