11 Octombrie, 2025, 02:10:39 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: IERI - AZI - MAINE  (Citit de 4349 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

21 Ianuarie, 2005, 09:53:13 p.m.
Citit de 4349 ori

Iosif

Exista doua zile pe saptamana cu care nu are rost sa ne batem capul, doua zile in care nu au de ce sa incapa teama si ingrijorarea. Una dintre aceste zile este cea de IERI, cu greselile si grijile ei, cu gafele si defectele ei, cu durerile si suferintele ei. Ziua de IERI n-o mai putem rascumpara cu toti banii din lume. Nu mai putem desface absolut nimic din ce-am facut; nu mai putem sterge o iota din cele rostite. Ziua de IERI a trecut.

Cealalta zi cu care n-are rost sa ne framantam este cea de MAINE, cu posibilele ei adversitati si poveri, cu promisiunile ei mari si realizari mici. Si ziua de MAINE e in afara puterii noastre de control. Soarele zilei de MAINE va rasari, fie in toata splendoarea lui, fie dupa o masca de nori, dar va rasari. Pana atunci, insa, nu putem miza pe ziua de MAINE, pentru ca ea nu s-a nascut inca.

Astfel, ramane o singura zi - AZI. Orice om poate duce batalia unei singure zile. Numai atunci cand tu si eu adunam poverile celor doua eternitati - IERI si MAINE, numai atunci ne prabusim sub greutate. Nu experienta zilei de AZI ii inebuneste pe oameni, ci remuscarea sau amaraciunea fata de ceva intamplat IERI si groaza fata de ce poate aduce MAINE.

De aceea, haideti sa traim fiecare zi la timpul ei!
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

21 Ianuarie, 2005, 11:30:13 p.m.
Răspuns #1

|ngerMorT

"Si ziua de MAINE e in afara puterii noastre de control." Ziua de maine este in afara puterii noastre de control, la fel cum e si ziua de poimaine, si ziua de rastpoimaine si tot asa...in anumite limite in lipsa noastra de control...dar la fel de in afara puterii noastre de control, este si fiecare secunda ce urmeaza, fiecare minut, fiecare ora, pana sa se ajunga la ziua de maine.

"Exista doua zile pe saptamana cu care nu are rost sa ne batem capul"
"Cealalta zi cu care n-are rost sa ne framantam este cea de MAINE"  Nu stiu de voi ceilalti, dar cred ca "maine" e ziua cu care imi bat cel mai rau capul :D...pt diverse evenimente ce vor avea loc...pentru un examen pe care o sa-l dau, pentru o persoana pe care sa o intalnesc...pentru o urmare neplacuta a unei actiuni facute "ieri" :) etc. Ideea e ca necunoscutul iti provoaca oarece temeri...Iar eu, recunosc, sunt o persoana vesnic stresata :D...tot timpul ma framanta ceva...mai ales daca acel ceva va avea loc "maine", tocmai pentru ca stiu ca este foarte aproape :) Si nu, nu reusesc sa ma autosugestionez ca va fi totul bine (nu pentru ca n-as fi optimista...) si nici nu ma satisface ideea "ce o fi, o fi" :)
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

22 Ianuarie, 2005, 12:23:23 a.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
la un alt topic am mai amintit ca, din punctul meu de vedere, nu exita ieri si maine, exista doar ziua de azi, mometul in care traim. ieri suntem tot noi cu tot ceea ce am facut, bine sau rau, astazi avem experienta cu care invatam sa dam piept cu maine.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

22 Ianuarie, 2005, 06:38:35 p.m.
Răspuns #3

alexia

Daca nu exista AZI, nu exista ieri sau maine asa ca, cea mai importanta zi este cea de AZI. Mai mult de atat, caut ca fiecare AZI sa fie cea mai minunata zi din viata mea. Numai asa pot sa spun ca nu regret ca-a fost ieri si ca astept ziua se maine...
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

24 Ianuarie, 2005, 12:00:44 a.m.
Răspuns #4

Lorelei

ziua de ieri am sa o las in pace. oricum nu mai pot schimba nimic. "regretele sunt lucrurile cele mai inutile din lume. tot ce tine de trecut apartine unui muzeu." (e. m. remarque) ziua de maine inca nu ma atinge, zilei de azi ii ajunge grija ei. astazi deci ma voi rasfata cu o cana mare de cafea cu lapte si cu inghetata de vanilie. de maine - mai vad eu.  ;)
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

16 Aprilie, 2007, 07:19:22 a.m.
Răspuns #5

Escu

Global Moderator
cineva zicea... "traieste ziua de astazi ca si cum ar fi ultima..." cred ca are dreptate...viitorul ? nu mai vreau sa il stiu...vreau sa traiesc clipa...sa nu treaca pe langa mine....restul ? vine de la sine...
Let's put a smile on that face!

16 Aprilie, 2007, 08:41:13 a.m.
Răspuns #6

diana_nistor

Vizitator
Pentru o viata, ASTAZI e in fiecare zi. Ca se imbraca intr-o rochie sau alta, ca tresare sau nu la cate o moda, ca se uita ori uita sa scociorasca foarte insistent in actualitate, pentru a vedea mereu - mereu la cat e ceasul, acestea nu sunt lucruri carora numai aplauzele sau numai dispretul ar fi chemate sa le intampine.
Actualitatea vietii se cheama ETERNITATE!
Astazi inseamna deopotriva IERI si MAINE. Astazi inseamna MEREU. PURURI!
Atunci cand sunt in sensul acesta actual, cred ca pot raspunde in gradul cel mai inalt vremii mele si, in acelasi timp, tuturor vremurilor, omenirii de totdeauna. Dar, vai! parca toate sunt mult prea mult de astazi ca sa mai poata fi si de maine, asteptandu-si iminentul spectacol:
MINUTUL CEL DE O VIATA.......