10 Octombrie, 2025, 04:11:37 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Iti este teama de moarte?

Da
Nu

Autor Subiect: MOARTE  (Citit de 41411 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 Iunie, 2008, 06:12:24 p.m.
Răspuns #105

sic

Vizitator
Nu mai vorbi cu nesabuinta, fata draga! Multumeste Cerului ca nu te-a pus in situatia sa lupti pentru viata si sa iti demonstrezi astfel tie insati cat de importanta e pentru tine. Fii sigura ca, oricat de mari ar fi, problemele tale de acum ar fi mici in comparatie cu lupta pentru supravietuire. Roaga-L sa te ierte si sa te ajute in clipele grele! Nu te va dezamagi!

26 Iunie, 2008, 10:22:56 p.m.
Răspuns #106

George Ene

Întrebarea pusă de Semiramis, la începutul acestui topic, e clară şi concisă: „Ţi-e teamă de moarte?”
     Răspund la fel de clar şi concis: NU!
     Din necunoscut venim, şi-n necunoscut ne întoarcem. Cum nu ne e frică de necunoscut când „venim”, la fel n-ar trebui să ne fie frică de necunoscut nici când „plecăm”, pentru că în naşterea şi moartea-ne proprie nu există memorie (proprie), aşadar nici amintiri, nici prieteni, absolut nimic – care să ne facă probleme.
     Cum animalele nu-şi pun asemenea probleme, tot aşa, nici omul n-ar trebui să-şi facă griji. Numai că noi, oamenii, care suferim de un egoism inegalabil, am inventat raiul, iadul şi toate celelalte, numai şi numai pentru că nu acceptăm ideea absolut reală că murim definitiv şi irevocabil…
     Colega SIC, de deasupra, e o emotivă, atâta tot. Or, emotivii, asemenea ei, îşi pun tot felul de probleme, pe care, de-a lungul vremii, le-au exploatat unii… „deştepţi”, ca să ne domine prin a ne impune religia cu sfinţii şi sfinţişorii ei, până la a-l aşeza pe un tron imaginar, al celei mai „înalte înălţimi” (care e un pleonasm!) pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh, apoi pe Născătoarea şi aşa mai departe, numai pentru că, de-a lungul vremurilor, s-a ajuns la situaţia paradoxală în care religia a confiscat principalele fenomene naturale ale omului - „venirea” şi „plecărea” lui, adică naşterea şi moartea, iar mai apoi şi pe cele intermediare – naşterea copiilor (inventând aşa-zisul necesar botez, spovedania), căsătoria etc., spre a ni le înapoia, pasămite, „sfinţite”, adică adăugându-le teama de sus-puşii menţionaţi, existenţi… în „cer” (care cer?), cu anatema cum că dacă nu-i vom evoca, în rugăciuni preaplecate şi cu dăruiri materiale către „locaşele sfinte”, vom fi trimişi în iad, unde vom arde veşnic. Să fim serioşi!
     Mie, unul, nu-mi pasă de arderea cu pricina, pentru că nu cred în asemenea basme, de înfricoşat… copiii. Dixit!

PS. Se scrie (şi se citeşte) "Sit transit gloria mundi", aşadar nu SIC... SIC e o parte din titlul lucrării oculte a lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, numită de el "SIC COGITO" (Traducerea: "Astfel gândim")...
« Ultima Modificare: 26 Iunie, 2008, 10:52:13 p.m. de GeoSteph »
E cantu dinoscitur avis

26 Iunie, 2008, 10:46:33 p.m.
Răspuns #107

sic

Vizitator
          PS. Se scrie (şi se citeşte) "Sit transit gloria mundi", aşadar nu SIC...

Asa o fi! Vezi, nici nu te contrazic macar, desi... Wikipedia spune altceva, si, de altfel, nu numai ea... Acelasi fenomen se intampla si in alte cazuri. ;) Ce bine ca avem "libertatea" de a alege ce sa credem si ce nu! :) Dar imi convine traducerea semnaturii mele in oricare din variante!

Revenind la topic, as compara mesajul tau cu o invitatie la sinucidere, sau cel putin o toleranta anormala fata de un asemenea gest, ceea ce poate prinde repede in mintea unui om - mai - mult - copil - inca. Eu, insa, vorbeam despre lupta pe care tu, prin natura meseriei tale, o vezi si o sprijini, atat cat poti, alaturi de oamenii care fac tot ce pot sa continue sa traiasca, in ciuda conditiilor nu tocmai prielnice.

Cat priveste venirea aici, tu chiar iti aduci aminte daca erai sau nu infricosat?! Eu nu stiu daca am venit cu seninatate sau cu groaza in lumea asta. Dar daca am stiut (macar aproximativ!) ce ma asteapta, probabil ca nu mi-a fost indiferent. :)
Ei, lasa, s-or lamuri intr-o buna zi toate lucrurile si atunci probabil vei avea (sau nu) ocazia sa imi razi in fatza si sa imi spui "vezi ca am avut dreptate?!". :)

Si cu assta am incheiat sirul replicilor la aceste subiecte.
« Ultima Modificare: 26 Iunie, 2008, 10:49:19 p.m. de sic »

27 Iunie, 2008, 10:52:12 a.m.
Răspuns #108

Strumfita

Sic, nu vorbesc cu nesabuinta. Dar sincer. Ce e viata? Un joc nebun si bolnav. Altceva nu poti sa spui ca e. Te nasti, ok.. te lupti in viata de te ia naiba .. te dai cu capul de toti peretii, reusesti sa treci peste greutati ca dupa aceea sa vina altele. Practic, muncesti, suferi, esti calcat in picioare. Pentru ce? Ca sa mori si sa ajungi inexistent. Nimeni, dar absolut nimeni nu o sa mai stie peste 50 de ani ca ai existat vreodata, poate doar tablita de deasupra capului tau, daca nu cumva sa o sa desfiinteze si cimitirul si atunci nici acolo.
Deci, de ce sa prelungesti agonia asta? De ce sa "tragi pisica de coada" cand, intr-un final .. tot acolo ajungi. Fie ca vrei sau nu. Nu se stie cand, dar .. moartea ne papa pe toti, fara exceptii.

Distractie placuta in continuare!
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

06 Iulie, 2008, 08:29:07 a.m.
Răspuns #109

amelie

Spune-mi ceva vesel. Spune-mi că ai furat câteva nestemate din coroana vreunui rege smintit şi acum îţi citeşti viitorul în ele. Spune-mi despre disputele din Parlament. Spune-mi orice altceva. Tot ce nu m-a omorât până acum mi-a dat foarte clar de înţeles că va reveni cândva. Nu vreau să mă gândesc la moarte.Nu mi-e teamă de tine, moarte, şi tare-aş mai vrea să ştiu cum ai gândi tu, dacă ar trebui să mori. :confused:
« Ultima Modificare: 06 Iulie, 2008, 08:31:29 a.m. de amelie »
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

30 Iulie, 2008, 02:30:18 a.m.
Răspuns #110

The Unknown Artist

Un citat pe care sincer nu mai stiu unde l-am vazut zicea asa : " Those who fear death most are those who enjoy life least."

De ce sa te temi de moarte? Viata este si asa prea scurta pentru a-ti mai pierde timpul gandindu-te la sfarsitul ei. In loc sa te gandesti la moarte, incearca sa uiti de ea, traieste, daca ai un vis incearca sa il implinesti caci orice vis poate fi transformat in realitate. Temandu-te de moarte, intr-adevar vei uita sa traiesti.

Ma tem de moarte? Nu. Si din acest motiv, cand imi va sosi timpul, voi avea un zambet larg pe buze caci voi sti ca nu am irosit nici o clipa.

04 August, 2008, 07:15:00 p.m.
Răspuns #111

ARIDANA

Vizitator
"Ani de zile,o viata de fapt,sa nu te fi gandit decat la ultimile clipe,ca sa constati,cand te apropii,in sfarsit, de ele,ca va fi fost degeaba,ca gandul mortii ajuta la tot,doar sa mori nu!"(E.Cioran-"Despre neajunsul de a te fi nascut")Cel mai bine este zic eu sa traim frumos,mult ,putin...sa ne reprezinte ceea ce facem,in timpul vietii,sa lasam acea duce urma a trecerii noastre pe Pamant.Cine va crede ca n-am trait"cum se cuvine",sa se uite mai bine in ograda lui;cine ne-a iubit sa-si aduca aminte de noi;cine ne-a urat sa se bucure!

04 August, 2008, 10:38:11 p.m.
Răspuns #112

Lorelei

Ma tem de moarte? Nu. Si din acest motiv, cand imi va sosi timpul, voi avea un zambet larg pe buze caci voi sti ca nu am irosit nici o clipa.

Probabil esti printre cei fericiti care stiu sa traiasca diecare clipa, sa scoata din ea tot ce poate da, fie acest "tot" bun sau rau... Ce ne facem insa noi, muritorii de rand, care nu stim sa fim nici vreun Zorba, nici vreun maestru zen, nici macar vreun Miskin?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

04 August, 2008, 10:53:51 p.m.
Răspuns #113

Sibelius

Ce ne facem insa noi, muritorii de rand, care nu stim sa fim nici vreun Zorba, nici vreun maestru zen, nici macar vreun Miskin?

Daca ne lipseste vocatia destinelor exceptionale, probabil ca va trebui sa-l parafrazam pe  Forrest Gump si sa spunem: "death is a box a chocolate, you never know when you gonna get " si sa traim fiecare clipa ca si cand ar fi ultima... :-[oops, asta tot numai ei pot sa o faca. As putea spune "nu mi-e frica de moarte, ci de eternitatea ei"(nu stiu de unde e citatul :angel:)