GeoSteph, am ramas datoare cu o precizare. Deja gazda a strigat in gura mare cine este fiecare si ce hram poarta. Asa cum ai aflat am fost hangita hanului, Minerva. Si cum se stie darul hangitelor e sa slobozeasca limbile musteriilor. Mai cu o gluma, mai sacaindu-i c-o cimilitura, mai starnindu-le curiozitatea sau, de ce nu, orgoliul. Asa ai patit si domnia ta.
Eu nu cert pe nimeni... Cat despre iertat... cand oi fi mai breaza ca altii poate oi da cu piatra. Recunoaste ca nu se stie daca iesea poveste asa mandra de nu te supara taman ciudata anuta.

... ma intrec acum cu vorba si nu v-am povestit cum am intrat astazi in centrul atentiei, ba chiar am fost invidiata de cei din jur

Mergeam alene pe ulita, cu nasul in pamant si cu varful pantofilor invarteam o pietricica de colo-colo. Planuisem sa o duc pana acasa, sa o pun temelie castelului pe care-l construiesc in curtea din fundul curtii.
Si cum mergeam... am dat nas in nas cu Maria.
Purta aceeasi rochie ca in ziua in care am cunoscut-o, cu flori minuscule, cu frunze bizar rasucite si cu tulpini de plante nemaivazute, imprimate pe panza subtire. Ma uitam la ochii ei si sclipirea privirii m-a scotocit, m-a ascuns in cel mai departat ungher si m-a scos la iveala. Am ramas buimaca, parca deodata se facuse mai multa lumina. Mirosea a primavera proaspata in soarele acesta fierbinte.
-Fata asta poate sa zboare! am spus celor din jur (care inca nu o observasera) si ei priveau peste umerii mei nedumeriti
-E un fel de inger! le-am explicat ceva mai curajoasa (si incetul cu incetul, tot mai multi au zambit privind-o)
-A fost pajul meu dar intr-o zi… mi-a furat-o un alt inger. Nu credeti? Inca pastrez o imagine cu zborul lor de vis! asta i-a convins

Sub privirile tuturor Domnita Desdemona a rosit sfioasa apoi, asa ca un vantisor bland de primavara s-a aplecat, m-a sarutat pe pistrui si s-a facut nevazuta. In jurul meu au ramas doar trecatorii curiosi a afla de e chiar inger sau o zana mandretea aceea de fata. A trebuit sa le spun tot

Cat vorbeste, ce suflet frumos are... Ce s-o lungesc am devenit vedeta! Unii m-au rugat cand mai vine sa-i chem si pe ei s-o mai admire ca tare, tare draga le-a cazut