Desi, consider ca acest fenomen a fost bine sanctionat, pentru ca repetabilitatea lui, de aceeasi persoana, (nesanctionata) ar crea un "tic" in dezvoltarea culturala a persoanei in cauza , vreau sa va amintesc ca nici mai mari nostri nu prea au putut scapa tentatiei de asi insusi uneori cu nonsalanta efortul intelectual al predecesorilor sau contemporanilor lor.
ASTFEL: 1) plagierea nuvelei "Federigo" de P. Mérimée de către C. Negruzzi, cu titlul "Toderică";
2) "traducerea şi localizarea" fabulelor lui Krîlov de către
3) "Cazul" G. Coşbuc (care a inserat în volumul (de texte originale) "Balade şi idile" cîteva poeme… pur şi simplu traduse);
4) Procesul Caragiale - Caion (un caz de calomnie crasă în baza unui pretins plagiat);
5) "Cazul" Blaga - Dan Botta, care pune la îndoială originalitatea unor construcţii filozofice ale lui Lucian Blaga (cu referire la "spaţiul mioritic" şi nu numai);
6) Plagiatele (din "Incognito", în primul rînd) ale lui Eugen Barbu;
7) Plagiatul - evident! - "comis" de Ion Gheorghe (din Lao Tse);

Dezvăluirile Martei Petreu şi polemicile, recente, în jurul plagierii de către Nae Ionescu (în "Metafizica") a ideilor filozofice ale Evelynei Underhill.
..........si exemplele pot continua...................
desiii am incredere in talentul P. data fiiind sensibilitatea cu care a reusit sa dea copy si respectiv paste , consider ca aceasta forma de "exprimare " creeaza foarte mult rau transformant de multe ori acest teren intr-o joaca de-a soarecele si pisica , dar cu toate acestea atunci cand un om greseste nu cred ca sanctionandu-l prin excludere se realizeaza ceva , mai ales ca in cazul de fata sunt sigur ca a fost o intentie de impresionare bazata pe o lipsa de maturitate .
nu stiu daca P, a mai comis astfel de "greseli" dar daca a comis desii atentia i-a mai fost atrasa sanctiunea este binemeritata, daca a fost prima data cred ca se pot aplica circumstante atenuante

cu iubire LB