10 Octombrie, 2025, 06:34:49 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Scrisoare catre tine...  (Citit de 10449 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

06 Martie, 2005, 08:44:41 p.m.
Citit de 10449 ori

Papusika

Iubitul meu pierdut departe,

Mă-ncearcă azi dureri de moarte,

Mă-ncearcă dorul de pământ

Şi ascuţişul de cuvânt

Şi taina ce o port în gând

Şi pentru fiecare, plâng.

Iubitul meu pierdut în zare,

Stelele vin să mă omoare,

Să-mi frângă aripile-n zbor,

Să-şi râdă de al meu amor,

Să-şi scuture fulgi de cocor

Peste necunoscutu-mi dor.

Iubitul meu din depărtare,

Sărutul soarelui mă doare,

Că-mi vântură eternitatea,

Că-mi pierde-n zbor întâietatea,

Că-mi frânge-n flăcări pietatea,

Că-mi încolţeşte-n gând dreptatea.

Iubitul meu din vis târziu,

Azi tot pământul e pustiu.

S-au scuturat păreri târzii,

Şi visele că ai să vii

Şi toate vorbele pustii

Pe care doar tu le mai ştii.

Iubitul meu din zări albastre,

Găsit-ai cuibul de măiastre

Care-notau în zări de foc

Neţinând seama de soroc

Răpit-ai din al lor noroc

Chiar floarea cea de busuioc?

Iubitul meu din nopţi pustii

În gând mă rog ca să revii,

Să-ţi spun ce nu ţi-am spus vreodată,

Să-ţi spun de dragostea curată

Din sufletul meu alb de fată

Care te cheamă încă-o dată.

Iubitul meu din praf de stele,

Tu-i eşti stăpân inimii mele,

Venit din tărâmul ceresc

Precum suspinul îngeresc,

Venit din visul pământesc

Pentru ca eu să te iubesc.

Iubitul meu, zarea mă arde,

Eu te iubesc, dar eşti departe.

06 Martie, 2005, 09:46:00 p.m.
Răspuns #1

Robert.

Vizitator
Mi-a placut mult poezia ta. Sincer. Am regasit in ea ceva din propria mea existenta si am citit-o ca si cum mi-ar fi fost adresata. Nu stiu cum iubim in realitate insa in poezii cel putin iubim sublim.

Iti doresc sa continui sa scrii. Har ai.

Succes in scris dar si in dragoste!

PS: De ce nu aduni toate poeziile tale de pe forum intr-un singur loc pentru a fi mai usor de citit? Sfatul meu.

07 Martie, 2005, 05:43:17 p.m.
Răspuns #2

Papusika

Multumesc mult de tot pentru toate vorbele frumoase si pentru ca iti place poezia ,mi-ar place sa le pun pe un forum dar nu am atat de multe poezi si nu tot timpul am inspiratie  :P !Cel mai mult pot fi inspirata atunci cand sunt trista si cand ma gandesc la rautatea din jurul fiecaruia dintre noi ,si la suferinta mea.Multumesc
Pupicii :-*

08 Martie, 2005, 09:35:34 a.m.
Răspuns #3

Semiramis

Global Moderator
draga mea,
frumoasa poezie...sa fii atenta ca atunci cand iti vine inspiratia sa ai pe aproape o foaie si un creion. tine-o tot asa!
majoritatea scriem cand suntem tristi, numai emotiile ne pot face sa visam. uneori eu, imi induc aceasta stare, de tristete ca sa pot asterne ganduri pe hartie...
fii fericita!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

23 Iunie, 2005, 11:35:16 p.m.
Răspuns #4

Lorelei

"Multumesc mult de tot pentru toate vorbele frumoase si pentru ca iti place poezia ,mi-ar place sa le pun pe un forum dar nu am atat de multe poezi si nu tot timpul am inspiratie  Tongue !Cel mai mult pot fi inspirata atunci cand sunt trista si cand ma gandesc la rautatea din jurul fiecaruia dintre noi ,si la suferinta mea.Multumesc
Pupicii "
(Papusika)

Of, of, oare de ce ne place sa ne asumam meritele altora si sa primim laude pentru talentul si muca lor? Plagiatul este foarte la moda se pare in ziua de azi.
Lista completa a poeziilor plagiate de Papusika:

Doar noi – Mary
Licari – Dudi Tăimănescu Bălăiţă
Mi-e somn – Andrei Sava
Intreg – Andrei Sava
Jurnal de tristeţe – Irninis Miricioiu
Scrisoare către tine – Ildiko Lengyel
Iarta-mă – Mihaela Varlan

Or mai fi si celelalte, cine stie, dar nu le-am gasit. :)

Of, of.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

24 Iunie, 2005, 01:05:31 a.m.
Răspuns #5

DIANA

Vizitator
Initial am vrut sa sterg poeziile postate de Papusika. Dar am hotarat sa le las pe forum, impreuna cu mesajul lui Lorelei, pentru a fi exemplu altora. Papusika, esti invitata sa pleci de buna voie dintre noi!
« Ultima Modificare: 24 Iunie, 2005, 01:07:32 a.m. de DIANA »

24 Iunie, 2005, 10:41:18 a.m.
Răspuns #6

Maria

Vizitator
    Diana draga, sunt impotriva plagiatului, stai linistita ca nu se plagiaza numai poeziile, sunt plagiate si ,,ideile'', nenorocirea este ca se scriu doar ca-s melodioase ca d-au bine ochiului si auzului, fara a baga ceva la capusor sau cel putin la ,,deprinderi''.
   Cred ca-i destul de dura atitudinea ta, sunt sigura ca nu v-a mai aparea cel putin pentru a posta, dar este importanta o altfel de atitudine din partea noastra sau mai bine spus a voastra a moderatorilor, nu prin izgonire, mai bine explicati ca aici pe Love Time suntem noi oamenii normali, nu-i un concurs de poezii, pareri sau dovada unei culturi,...este doar un seit de prieteni virtuali cu pareri, defecte si calitati. Poate multi o fac din teama ca nu-s interesanti,...ca vezi tu Diana draga in ultima vreme se tine seama de cat esti de interesant, cat de mult poti cuceri cu mintile altora si se castiga destul de bine, se primesc si ,,merite".
     Diana draga,... hai face-ti voi altceva! Poate nu ne-a crezut ,,fraieri'' ca i-am gustat versurile.

Maria

24 Iunie, 2005, 06:13:45 p.m.
Răspuns #7

DIANA

Vizitator
Maria, era de asteptat sa apara pareri pro si contra masurii luate de mine.
Poate stii, poate nu, au mai fost probleme legate de copy right aici la noi. Dar acest copy right nu e deloc ceva mistic, ceva pentru care ai nevoie de multa scoala ca sa intelegi! Iar incalcarea regulilor lui inseamna furt. Tu imi ceri clementa pentru cineva care fura?! Daca ar avea bun simt Papusika nu ar mai veni pe la noi din proprie initiativa! Astept si alte pareri!

24 Iunie, 2005, 10:37:27 p.m.
Răspuns #8

Mr. Pheonix ...

Desi, consider ca acest fenomen a fost bine sanctionat, pentru ca repetabilitatea lui, de aceeasi persoana, (nesanctionata) ar crea un "tic" in dezvoltarea culturala a persoanei in cauza , vreau sa va amintesc ca nici mai mari nostri nu prea au putut scapa tentatiei de asi insusi uneori cu nonsalanta efortul intelectual al predecesorilor sau contemporanilor lor.
 ASTFEL:
  1) plagierea nuvelei "Federigo" de P. Mérimée de către C. Negruzzi, cu titlul "Toderică";

2) "traducerea şi localizarea" fabulelor lui Krîlov de către

3) "Cazul" G. Coşbuc (care a inserat în volumul (de texte originale) "Balade şi idile" cîteva poeme… pur şi simplu traduse);

4) Procesul Caragiale - Caion (un caz de calomnie crasă în baza unui pretins plagiat);

5) "Cazul" Blaga - Dan Botta, care pune la îndoială originalitatea unor construcţii filozofice ale lui Lucian Blaga (cu referire la "spaţiul mioritic" şi nu numai);

6) Plagiatele (din "Incognito", în primul rînd) ale lui Eugen Barbu;

7) Plagiatul - evident! - "comis" de Ion Gheorghe (din Lao Tse);

8) Dezvăluirile Martei Petreu şi polemicile, recente, în jurul plagierii de către Nae Ionescu (în "Metafizica") a ideilor filozofice ale Evelynei Underhill.

..........si exemplele pot continua...................

desiii am incredere in talentul P. data fiiind sensibilitatea cu care a reusit sa dea copy si respectiv paste , consider ca aceasta forma de "exprimare " creeaza foarte mult rau transformant de multe ori acest teren intr-o joaca de-a soarecele si pisica , dar cu toate acestea atunci cand un om greseste nu cred ca   sanctionandu-l prin excludere se realizeaza ceva , mai ales ca in cazul de fata sunt sigur ca a fost o intentie  de impresionare  bazata pe o lipsa de maturitate .
  nu stiu daca P,  a mai comis astfel de "greseli" dar daca a comis desii atentia i-a mai fost atrasa sanctiunea este binemeritata, daca a fost prima data cred ca se pot aplica circumstante atenuante ;D

cu iubire LB

« Ultima Modificare: 24 Iunie, 2005, 11:28:23 p.m. de Mr. Pheonix ... »
Frumusetea lucrurilor exista in sufletul celui care le admira

24 Iunie, 2005, 11:00:38 p.m.
Răspuns #9

DIANA

Vizitator
Bun! Mergem pe mana voastra! Papusiko, esti invitata de data asta sa vii si sa iti ceri scuze tuturor utilizatorilor acestui forum pentru "inducerea in eroare". Acum sa vedem daca mila si compasiunea voastra isi va gasi corespondent in sufletul ei, daca ne iubeste intr-atat incat sa lupte pentru a recastiga increderea noastra, daca este dispusa sa plece capul pentru asta. :)
« Ultima Modificare: 24 Iunie, 2005, 11:02:29 p.m. de DIANA »

24 Iunie, 2005, 11:20:55 p.m.
Răspuns #10

dew

Vizitator
 Am fost dezamagita,recunosc,atunci cand am vazut mesajul lui Lorelei.
"Multumesc mult de tot pentru toate vorbele frumoase si pentru ca iti place poezia ,mi-ar place sa le pun pe un forum dar nu am atat de multe poezi si nu tot timpul am inspiratie  Tongue !Cel mai mult pot fi inspirata atunci cand sunt trista si cand ma gandesc la rautatea din jurul fiecaruia dintre noi ,si la suferinta mea.Multumesc
Pupicii " (Papusika)
 Chiar nu mi-a facut placere sa citesc cele scrise aici de P. ,dar sunt de acord cu decizia luata de voi.Sa-i acordam o a doua sansa,dar ea va trebui sa ne demonstreze ca o merita.

24 Iunie, 2005, 11:56:06 p.m.
Răspuns #11

Maria

Vizitator
   Diana eu n-am cerut clementa pentru o asemenea greseala, nici nu vreau sa intru in alte cele cu tine, gestul ei este destul de urat, spun doar ca-i necesara o alta atitudine. Nici nu mi-am dat seama ca sunt prima care postez la ideea ta, altfel n-as fi facut-o, nu vreau sa ma sicanez cu tine.
    Am facut referire mai sus la gestul ei, cu siguranta nu v-a mai posta, cred ca nici nu v-a mai fi logata la ,,vedere".
   Scuza-ma te rog dar tonul invitatie nu mi-a placut, indiferent de gravitatea faptei pana la expulzare sau condamnare sunt niste termeni, clauze, asa ca...
       Deci ma repet; ma deranjeaza copierea, imitatia, sunt impotriva maimutarelilor de orice fel( ma refer la gesturi),plagiatului. Eu apreciez oamenii modesti in,,vorba si port", stiu sa-i inteleg iar mesajele ca si gesturile simple sunt curate si sincere,...cele intortocheate si melodioase pot fi periculoase.
      Ca-si cere sau nu iertare nu ma afecteaza, important este sa tina seama ca oricand pot aparea persoane precum Lorelei(si pe buna dreptate) care s-o demaste, iar seriozitatea si veridicitatea ei vor avea de suferit.

25 Iunie, 2005, 11:48:12 a.m.
Răspuns #12

Iosif

Vreau să adaug o mică notă la ce s-a discutat până acum:
Oricine, oricând poate găsii ceva ce să ii placă. Indiferent despre ce este vorba pentru uz propriu se poate folosi/prelua fără remuşcări. Este foarte bine să ne notăm unele idei, să preluăm şi să adaptăm după personalitatea noastră moduri de gândire/exprimare, asta înseamnă (o parte din) dezvoltare.

Dragă domnişoară acuzată, eu unul mă bucur să citesc ceva bine scris, indiferent cine redă lucrarea în cauză, ÎNSĂ îsuşirea meritelor pentru idee (lucrarea in sine) este ceva foarte urât, vorbiind în termeni juridici este chiar ilegal.
Te rog ca pe viitor, indiferent dacă scrii pe acest site sau în altă parte, să menţionezi numele autorului. Gândeşte-te  ca aceşti oameni care s-au bucurat citind aceste versuri şi te-au felicitat pentru talentul tău au felicitat de fapt persoana care le-a scris. Nu înţeleg, unde e bucuria ta în acest caz? Tu ai merita să fi felicitată pentru că ştii să folosesti copy/paste, şi să alegi bine lucrarea care urmează a fi plagiată. Nu e nimic rau să promovezi aceste lucrări dacă scrii numele autorului sau/şi de unde ai dat copy/paste. Meritul este al autorului.
Ştii ce cred eu? Eu cred că nu trebuie să vii sa ne ceri scuze, eu cred ca ar fi frumos din partea ta să vii cu ceva scris de mânuţa ta, ai să vezi atunci diferenţa între aceste bucurii (între bucuria de a vedea că place ceva scris de tine şi cea asumată pentru copy/paste).

Să fi iubită!
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

26 Iunie, 2005, 01:03:51 a.m.
Răspuns #13

CLARA

Era de asteptat ca asta sa se intample...M-am abtinut cu greu sa nu deschid subiectul asta pana acum.Diana draga sunt perfect de acord cu tine...ceea ce a facut fata asta e inadmisibil.In ceea ce priveste  clementa....a doua sansa etc....as dori sa incercati sa fiti putini seriosi....Viata in sine e nedreapta iar voi vreti sa fiti deranjant de drepti???....Cand a inceput fata asta sa scrie....poeziile ei erau un adevarat focar de greseli in ortografie....apoi brusc sa metamorfozat intr-un geniu pustiu...prea brusc...in fine.Parerea mea este ca ar trebui sa isi ceara scuze.....si sa ne paraseasca.
                                                                                                    CLARA
Te iubesc poate...de frica mea de singuratate...

26 Iunie, 2005, 02:19:30 a.m.
Răspuns #14

DIANA

Vizitator
Si eu imi aduc aminte ca Papusika a fost certata 'la inceput pentru neglijenta in mesaje. Si, sigur, au fost voci care i-au luat si tunci apararea. Iata, asa a considerat ea de cuviinta sa va rasplateasca, dragii mei! Sa imi fie cu iertare, dar eu asta o percep drept dispret fata de noi! Va propun sa nu ne mai pierdem vremea!
:)