Nu sunt o victima! 

Biserica spune ca dupa moarte, sufletul nostru merge in lumea astrala si acolo sta pentru a astepta judecata de apoi. Nu ni se spune ce face el acolo in tot acest timp , in ce stare se gaseste acolo, ramane el cu aceleasi cunostinte ca si pe pamant?
  Stiinta spirituala spune ca in lumea spatiilor, omul face studii de ordin spiritual, dar evolutia cere studii si in lumea materiei fizice. 
 De exemplu, un copil care se naste in sanul unei familii, desi seamana la fizic cu parintii, este foarte diferit ca intelect, sau se poate naste chiar un geniu. Nimic din mediul inconjurator nu a putut dezvolta calitatile lui sufletesti, de unde aceasta inteligenta, evident din alte trairi anterioare pe care le aduce spiritul lui, in acea reincarnare.
  Se pune intrebarea : daca noi am avut si alte trairi de ce nu ne aducem aminte de acele vieti?Dar, oare , ne amintim totul din trairea noastra actuala? Daca ne intrebam ce am facut acum 20 de ani, la o anumita data, nu stim nimic, dar sa ne amintim din trairile noastre anterioare.....Si, totusi, daca se adoarme un om prin hipnoza , cand stim ca se face desprinderea corpului astral de cel fizic, daca i se pun aceleasi intrebari, raspunde cu precizie, nu numai la ce a facut el dar si cei din anturajul sau.Cel ce se opune in starea normala pentru ca spiritul sa ne spuna ceea ce am facut noi in copilarie sau in alte vieti, este corpul nostru eteric, care se interpune intre spirit si exterior.Dovada ca in hipnoza candcorpul nostru astral,  sufletul sau spiritul nostru este desprins si iese in afara corpului vital, ne adcem aminte.
  Divergentele dintre oameni au la baza tot reincarnarea .Unii dintre noi intelegem mai bine si mai repede unele idei, pentru ca am mai avut aceste informatii si din alte vieti anterioare.
  In sprijinul teoriei reincarnarii vine si constatarea ca geniile in general, nu au dat nastere la copii cu aceeasi inteligenta, chiar mai mult, unii copii,ca urmasi ai lor , sunt redusi mintal. Unde este in acest caz informatia ereditatii genetice? Hermafroditismul se explica foarte bine prin actul reincarnarii( de aici nevinovatia persoanei in cauza de trairile pe care le are). Barbatii cu aspect feminin au fost intr-o viata anterioara femei si invers. Tot asa se explica de ce unele persoane au frica de unele elemente ale naturii, frica nestapanita de a pleca cu barca pe un lac sau cu vaporul pe mare, frica de foc, de tunete si fulgere sau nu vor sa ramana singure in padure etc.
  Fiecare dintre aceste persoane au acest sentiment pentru ca au trecut intr-o alta incarnatie , printr-unul din aceste evenimente tragice, au murit intr-un naufragiu , intr-un foc sau in bezna noptii.