04 Noiembrie, 2025, 03:45:11 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: REINCARNARE?  (Citit de 69652 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

19 Februarie, 2006, 09:58:47 a.m.
Răspuns #15

sunshine

Reincarnarea spiritelor din lumea astrala nu cere ca noi , dupa moarte sa ne reincarnam imediat, cu toate ca se poate intampla si asemenea cazuri.Cu cat spiritul este mai evoluat, cu atat perioada de la moarte si pana la reincarnare  este mai lunga, dar daca un spirit vrea sa evolueze mai repede, atunci numai el hotaraste sa se reincarneze mai repede. De aceea este greu de indicat chiar si in medie, perioada dintre doua reincarnari.Marele scop al reincarnarii este evolutia spiritului.Evolutia materiei s-a produs lent in timpuri incomensurabile, pentru a transforma eterurile in atomi, atomii in mineral, materia minerala in plante, a plantei in animal si a animalului in om. Cu ceea ce a afirmat aici dr.Aurel Popescu, se sustine teoria materialist evolutionista a lui Charles Darwin si , ca sa nu se faca aceasta greseala, este vorba de evolutia perispiritului mineral, al plantelor si al animalelor, nu de evolutia corpului fizic.Nu s-a format nici o specie noua de-a lungul mileniilor, sunt tot atatea specii astazi, cate divinitatea a creat. Daca reproducem pe Charles Linee, acesta a spus" specia tot sunt diversae qvod diversae formae , ab initio creatum , infinutus est"( sunt atatea specii pe pamant cate au fost create de Dumnezeu).
   Suferinta pe care lumea o constituie ca o nenorocire in general, este un excelent rascolitor al spiritului nostru, o excelenta antrenare pentru dezvoltarea facultatilor lui.Noi vom cunoaste maretia vietii , cand ne vom aduce aminte experientele din trecut , cand vom vedea legaturile ce le unesc, cand vom sti sensul profund si scopul spiritual al evenimentelor din viata.
   Noi nu ne-am ales parintii si locul unde sa ne nastem, spiritele superioare decid locul si parintii din care ne nastem.In general , locul unde te vei naste e determinat de iubirea sau ura ce ai contractat-o intr-o traire pamanteasca anterioara. Reincarnarea poate sa se faca in corpuri de sexe diferite, intr-o viata fiind barbat, intr-o alta viata fiind femeie.In general dupa 6-7 reincarnari, trecem in corpuri fizice de sex opus: aceasta hotarare o iau spiritele superioare. Asa se face ca, pe plan mondial, este un echilibru intre sexul masculin si sexul feminin, desi numarul barbatilor ucisi in timpul razboaielor, de cand este lumea, este egal cu populatia actuala a globului. Cum se poate explica altfel , aceasta refacere a echilibrului dintre sexe?
  Acestea ne fac sa ne punem cateva intrebari: ce probe sunt in acest sens ?de ce sunt mai multi locuitori pe pamant astazi decat in timpul trecut? de ce un copil care este reincarnarea unui spirit evoluat intr-o traire anterioara, nu isi aduce aminte de aceasta viata?

voi continua
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

19 Februarie, 2006, 10:33:59 a.m.
Răspuns #16

Maria

Vizitator
        Dumnezeu n-a creat o lume nedreapta, omul a nedreptatit-o. Pai geneza?? nu acolo s-a produs pacatul? Tot ei, cercetatorii spun ca-n vremurile biblice oamenii traiau mai mult, culorile erau altfel, exista chiar si rozul. Undeva s-a produs totusi o greseala. Greseala este la socotirea ca;lendarului. Cand  au aparut cele doua calendare deja s-au pierdut si ceva ani, ani care se vor putea recupera doar prin scoaterea unui nou calendar. Se v-a intampla si asta, este musai, altfel ne vom trezi cu pastele in august, si v-om da bun inteles vina tot pe calota polara, poluare, tralala. Sunt si astea o cauza, cauza de natura ecologica.
     Parerea mea? nu ne reancarnam niciodata. Ca exista un echilibru intre sexe se datoreaza cred unor echilibre biologice, echilibre naturale, echilibre cromozomiale,....toate acestea sunt strans legate intre ele. Ai murit, ort ramai. Sufletul da socoteala. Nu-si incheie socoteala tot pe pamant. Pai daca vine un suflet si se reancarneaza intr-un mafiot? Aaaaa! pai trupului ii v-a place, ca trupul adora concurenta, banii, viata luxoasa. Si atunci ademeneste si sufletul. Intrebare? in cazul acesta cate reancarnari o sa aiba bietul suflet daca da tot de trupuri d-astea? O sa ajunga ca trupul sa fie mana-n mana cu sufletul, hi! sufletul isi v-a spune la sfarsit,...la's poate mantorc intr-o matroana.Daca sufletele vin trimise de divinitate intr-un nou trup? ma intreb atunci,...de ce omenirea este din ce in ce mai rea? mai plina de ura? mai dornica de razboi? Oare intr-a cata viata se purifica? Atunci Dumnezeu ar fi un excroc? merge mana-n mana cu satan? sau ii da si lui ceva suflete si astfel concureaza, care pe care?

19 Februarie, 2006, 12:31:08 p.m.
Răspuns #17

Bke

Vizitator
 "Dumnezeu n-a creat o lume nedreapta, omul a nedreptatit-o. Pai geneza?? nu acolo s-a produs pacatul?"
Asta e o chestie pe care nu o inteleg.Suna ceva de genul din cauza faptei Evei, toata specia umana cunoaste binele si rau.

19 Februarie, 2006, 01:15:27 p.m.
Răspuns #18

furia ingerului

Vizitator
sunshine, respect sincer parerea ta sustinuta cu precepte foarte...umaniste :P dar permite-mi un pluralism al opiniei la care a semnat si Maria.

Nu stiu daca moartea este o finalitate dar nu avem nici un fundament rational sa banuim cu totul este un vesnic ciclu. Nu stiu daca este vreo religie in care sa nu existe o continuare eterica a acestei vieti corporale ceea ce ma duce la ideea unui fals generalizat. A adopta o asemenea idee nu inseamna devianta ci doar inadvertenta intre atatea idei religioase si realul atat de concret. Voi lasa parapsihologilor sau altor forme de mistificare ca meserii "studiul" faptelor "extraordinare" si voi spune ca nu-s ateu. Doar ca cea mai mare parte din credintele mele se datoreaza si se aseaza pe factic si faptul ca sunt botezat ortodox, respect pe cat pot morala crestina ce coincide de cele mai multe ori cu normele religioase inseamna nu ca ma voi reincarna intr-o floare de lotus intr-un lac din mijlocul unui templu taoist unde voi fi personificarea percetiunii pe toata durata vietii emle vegetale...inseamna ca-s un on cu trairile si moartea ce-o port in mine zi de zi intr-o organizatre societala atat de nesigura. cat despre ce va sa vina dupa...om muri si om vedea.

19 Februarie, 2006, 01:19:46 p.m.
Răspuns #19

sunshine

:-*Sigur, de acord cu tine.Insa pe mine ma ajuta sa cred toate astea, ma ajuta sa sper in alta viata sau sa sper ca totul se va termina. Pana vom muri si vom vedea, dorinta de a invata ce poate fi dincolo e prea mare si ma tine pe linia de plutire. :-*
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

19 Februarie, 2006, 01:21:18 p.m.
Răspuns #20

furia ingerului

Vizitator
Respecte.

acestei pareri ii sunt tributar cu aprecieri pozitive si sperante ca acolo vei gasi ce aici nu ai reusit...
sa ai o moarte tarzie si frumoasa si o post-viata sublima. :)

19 Februarie, 2006, 01:23:27 p.m.
Răspuns #21

sunshine

Pana acolo........astept aici, asa ....sa nu zici ca sunt pretentioasa si incapatanata.......

19 Februarie, 2006, 01:25:51 p.m.
Răspuns #22

furia ingerului

Vizitator
nu "pretentioasa si incapatanata"...doar in etate atat de putin incat sa-si permita sinceritatea tineretii si-n acelasi timp sufucient incat sa poata reflecta matur la propria-i existenta...

Viata bate filmul ;D

19 Februarie, 2006, 01:26:53 p.m.
Răspuns #23

Maria

Vizitator
   pentru sunshine; spera in asta viata care-i atat de scurta si frumoasa,incearca sa ti-o faci mai buna, si-apoi imagineaza-ti ca te-ai reancarnat iar acum menirea ta este sa traiesti frumos aceasta viata, sa incerci sa-i intelegi pe toti, ca nimeni nu-i perfec. uite pleaca de la ideea simpla ca exista 4 tipuri sangvine si tot atatea caractere. Asociaza-le cu tine, cu tipul tau sangvin si caracterul tau(fara sa te iei dupa semnele zodiacale) si vei vedea sa reancarnarea ta a fost buna. Traieste clipa, fara a mai pune intrebarii incuietoare viitorului. Nu esti o victima!!! ;D :-*

20 Februarie, 2006, 02:35:39 p.m.
Răspuns #24

sunshine

Nu sunt o victima! :-*

Biserica spune ca dupa moarte, sufletul nostru merge in lumea astrala si acolo sta pentru a astepta judecata de apoi. Nu ni se spune ce face el acolo in tot acest timp , in ce stare se gaseste acolo, ramane el cu aceleasi cunostinte ca si pe pamant?
  Stiinta spirituala spune ca in lumea spatiilor, omul face studii de ordin spiritual, dar evolutia cere studii si in lumea materiei fizice.
 De exemplu, un copil care se naste in sanul unei familii, desi seamana la fizic cu parintii, este foarte diferit ca intelect, sau se poate naste chiar un geniu. Nimic din mediul inconjurator nu a putut dezvolta calitatile lui sufletesti, de unde aceasta inteligenta, evident din alte trairi anterioare pe care le aduce spiritul lui, in acea reincarnare.
  Se pune intrebarea : daca noi am avut si alte trairi de ce nu ne aducem aminte de acele vieti?Dar, oare , ne amintim totul din trairea noastra actuala? Daca ne intrebam ce am facut acum 20 de ani, la o anumita data, nu stim nimic, dar sa ne amintim din trairile noastre anterioare.....Si, totusi, daca se adoarme un om prin hipnoza , cand stim ca se face desprinderea corpului astral de cel fizic, daca i se pun aceleasi intrebari, raspunde cu precizie, nu numai la ce a facut el dar si cei din anturajul sau.Cel ce se opune in starea normala pentru ca spiritul sa ne spuna ceea ce am facut noi in copilarie sau in alte vieti, este corpul nostru eteric, care se interpune intre spirit si exterior.Dovada ca in hipnoza candcorpul nostru astral,  sufletul sau spiritul nostru este desprins si iese in afara corpului vital, ne adcem aminte.
  Divergentele dintre oameni au la baza tot reincarnarea .Unii dintre noi intelegem mai bine si mai repede unele idei, pentru ca am mai avut aceste informatii si din alte vieti anterioare.
  In sprijinul teoriei reincarnarii vine si constatarea ca geniile in general, nu au dat nastere la copii cu aceeasi inteligenta, chiar mai mult, unii copii,ca urmasi ai lor , sunt redusi mintal. Unde este in acest caz informatia ereditatii genetice? Hermafroditismul se explica foarte bine prin actul reincarnarii( de aici nevinovatia persoanei in cauza de trairile pe care le are). Barbatii cu aspect feminin au fost intr-o viata anterioara femei si invers. Tot asa se explica de ce unele persoane au frica de unele elemente ale naturii, frica nestapanita de a pleca cu barca pe un lac sau cu vaporul pe mare, frica de foc, de tunete si fulgere sau nu vor sa ramana singure in padure etc.
  Fiecare dintre aceste persoane au acest sentiment pentru ca au trecut intr-o alta incarnatie , printr-unul din aceste evenimente tragice, au murit intr-un naufragiu , intr-un foc sau in bezna noptii.

20 Februarie, 2006, 08:11:55 p.m.
Răspuns #25

Maria

Vizitator
    Nu scrie asa. scrie,,pocaiti-va pentru a primi viata vesnica'' Nu scrie nicaieri despre reancarnare. Iisus a murit pentru mantuirea noastra. Aceasta mantuire n-o primim in ceruri, o primim aici prin faptele noastre.
     Apropos, pentru a nu sfi prost inteleasa, caci noi ortodocsi ne pricepem de minune la a arunca cu pietre,...nu m-am referit aici la vreo aluzie privitoare la biserica protestanta, ,,pocainta''. Pocainta ar fi necesara pentru toate cultele crestine.
      te rog explica  aceasta fraza, asa cum o intelegi tu, nu cum ai intalnit-o in carte,,stiinta spirituala??? spune ca in lumea spatiilor,omul face studii de ordin spiritual, dar evolutia cere studii si in lumea materiei fizice''

20 Februarie, 2006, 08:55:31 p.m.
Răspuns #26

sunshine

Nu cred ca as fi negat ce se scrie in biblie. Dar in dorinta mea de a intelege de unde atata suferinta, am inceput sa citesc si mi s-a parut plauzibila teoria aceasta.Caci, nu scrie in biblie "ferice de cei ce plang aici caci vor fi fericiti in lumea cealalta"? Si , referitor la stiinta spirituala, de ce se pun atatea intrebari si de ce se fac atatea studii cu privire la spirite, sufletele ce nu-si gasesc odihna, bantuie secole intre spatiile ceresti, tocmai pt ca nu au evoluat si nu au primit un nou corp fizic.Fiecare e liber sa creada ce doreste.Eu una , din  trairile pe care le-am avut, sunt convinsa ca exista reincarnare.Daca nu ar exista, oare Raiul este infinit pt a primi atatea suflete? Nu stim, vom vedea, insa nu pacatuiesc cu nimic daca vreau sa inteleg si sa descopar ceva ce uimeste o lume intreaga. Bineinteles ca nimeni nu va sti niciodata ce e dincolo , asa cum nimeni nu poate sti tot adevarul de la geneza si pana acum. Vorbea cineva de modificari , voite sau nu, ale textului si intelesului biblic. Dar, lasa-ma sa cred ca nu gresesc  si nu pacatuiesc fiindca vreau sa stiu.Ne pocaim, dar tot in biblie scrie ca Dumnezeu nu judeca, El ne invata si ne arata drumul spre viata vesnica.Dar, oare, ce inseamna viata vesnica? Poate spune cineva? Eu gandesc( bine, rau) ca reincarnarea este viata vesnica.
Doar spiritele evoluate raman la dreapta Lui si celelalte se purifica in timp.

20 Februarie, 2006, 09:27:45 p.m.
Răspuns #27

sunshine

Nu te judec , draga mea. Dar eu vreau sa cred ca D-zeu ma iubeste si ca-mi aude pocaintele , vreau sa inteleg ce simt acum si cat gresesc simtind , nimeni nu e fara pacat.Niciodata, oricat de drept as merge pe drumul meu, nu voi fi fara pacat. Nu e nevoie sa citesc biblia pt a fi mai credincioasa.Eu cred si mi-e teama de D-zeu tot atat cat Il simt langa mine, oriunde intorc privirea  El este pretutindeni, nu e nevoie sa invat sa-L iubesc .M-am nascut cu iubirea de D-zeu  , traiesc cu iubirea Lui si voi muri cu El in suflet. Este tot ce voi avea vesnic . Insa , asa cum nimeni nu te poate face sa-ti schimbi convingerile, nici pe mine nu ma poate convinge nimeni ca as gresi daca vreau sa invat , sa inteleg.

21 Februarie, 2006, 09:34:33 a.m.
Răspuns #28

Bke

Vizitator
Si pana la urma de se nasc oameni cu talente deosebite daca nu au nici o experienta?Reincanare sau transmiterea informatiei intr-un mod... mai putin cunoscut?

24 Februarie, 2006, 09:45:13 p.m.
Răspuns #29

anda

Sincera sa fiu nu stiu daca ne foloseste cu adevarat sa stim daca exista sau nu reincarnare. Faptul ca nu stim sau nu suntem siguri inseamna un singur lucru: atentie la viata pe care o traim.