10 Octombrie, 2025, 06:08:37 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: REINCARNARE?  (Citit de 68120 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

24 Mai, 2006, 12:49:02 p.m.
Răspuns #30

Luke

REINCARNAREA  NU EXISTA ! mori si atat nu te mai reincarnezi ! doar cand va veni Mantuitorul ne vom ridica la cer pentru judecata sau pebtru a primi cununa vietii vesnice si de a fi o vesnicie cu cel ce nea rascumparat de la moarte :) :X
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

07 Decembrie, 2006, 10:26:12 p.m.
Răspuns #31

Luke

NU EXISTA ASA CEVA ! Orice pastor,predicator,preot iti va zice asta ! nu exista . .te nasti o sg data si o singura data mori ! ce tine de dupa moarte . . . . se va vedea din viata pe care ai traito pe acest pamant !
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

07 Decembrie, 2006, 10:26:45 p.m.
Răspuns #32

Escu

Global Moderator
Let's put a smile on that face!

07 Decembrie, 2006, 10:35:51 p.m.
Răspuns #33

Lorelei

Argumentul asta cu orice pastor, orice predicator iti va zice asta stii cum e? Ca inainte de Galilei cand ti s-ar fi spus: Pamantul e plat, orice fizician iti va spune asta! (si doar erau fizicieni, nu? stiau!)... totusi iaute ca Pamantul nu e plat...

Nu spun ca exista reincarnare, spun doar ca e posibil... asta ar explica infernal de multe lucruri care ne par nedrepte pe lumea asta...
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

07 Decembrie, 2006, 10:36:50 p.m.
Răspuns #34

Escu

Global Moderator
difera de la religie la religie, putem face 39 de pagini pe tema asta fara sa ajungem la un numitor comun.

07 Decembrie, 2006, 10:42:04 p.m.
Răspuns #35

Semiramis

Global Moderator
corect Escule.
se mai zice că prin evul mediu, din cărţile sfinte au fost scoase pasajele care se refereau la viaţa de după moarte, pentru că astfel credincioşilor nu le mai era frică nici de torturi, nici de trecerea în nefiiţă dacă ştiau că oricum vor renaşte.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

07 Decembrie, 2006, 10:43:11 p.m.
Răspuns #36

Escu

Global Moderator
alt subiect "cartile sfinte", au fost scrise de oameni, iar oamenii pot gresi, cu sau fara voia lor...deci...iar ne intoarcem de unde am plecat.

08 Decembrie, 2006, 11:09:11 p.m.
Răspuns #37

andrada

Eu sunt ferm convinsa ca exista . Asta o spun din proprie experienta ..am avut cateva revelatii dintr-o viata anterioara .
.....in zadar fugim de ceea ce ne este drag, imaginea  sa, mai  iute decat marea  si vanturile, ne urmareste pana la capatul  lumii....

08 Decembrie, 2006, 11:14:34 p.m.
Răspuns #38

charlie

...iar ne intoarcem de unde am plecat.

the beginning of time....
You believe but what you see
You receive but what you give

17 Ianuarie, 2007, 02:37:16 p.m.
Răspuns #39

mRanderson

eu sustin din start ca nu exista reincarnare si o sa argumentez. in primul rand fac apel din nou, la biblie care este in adevar cuvantul lui D-zeu. Dumnezeu spune asa:"Si dupa cum oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa acea vine judecata, tot asa Cristos dupa ce S-a adus jertfa o singura data, ca sa poarte pacatele multora, Se va arata a doua oara, celor ce-L asteapta, nu in vederea pacatului ci in mantuiri" Evrei 9:27. In alte cuvinte, oameni au singura viata, fiecare din noi avem o singura viata. In functie de  ce faci tu aici pe pamant, va depinde unde iti petreci vesnicia. Conteaza fiecare decizie pe care o luam, conteaza fiecare minut in ce-l investim, vom da socoteala pt tot ce am facut, pt TOT. Daca ar exista reincarnare atunci toate aceste lucruri nu ar mai fi valabile. Atunci fiecare din noi si-ar trai viata cum i-ar fi lui mai bine, sa pacatuieasca cat vrea ca oricum el se va reincarna si nu va suporta nici o consecinta. Acum fiecare crede ce vrea...din nou exista 2 posibilitati - ori credem ce spune D-zeu, ori ce spune Satan. - Ori Iisus a zis despre sine ca este Adevarul(Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine; Ioan 14:6) iar de Satan ca este tatal minciunii(...ori de cate ori spune o minciuna). Asta e jobului lui sa ne indoim de cuvantul lui D-zeu. Exact la fel a facut cu Adam si Eva si stim cu toti ce s-a intamplat de acolo. Ex pot continua. Acum tu pe cine crezi?
Crestinismul tau nu valoreaza nimic daca nu poate fi vazut. Lampile nu vorbesc, dar stralucesc. <br />http://everystudent.ro/

17 Ianuarie, 2007, 02:40:09 p.m.
Răspuns #40

mRanderson

Satan ca este tatal minciunii(...ori de cate ori spune o minciuna, vb din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii; Ioan 8:44 ultima parte a versetului). nu am apucat sa scriu tot versetul :)
Crestinismul tau nu valoreaza nimic daca nu poate fi vazut. Lampile nu vorbesc, dar stralucesc. <br />http://everystudent.ro/

17 Ianuarie, 2007, 04:05:04 p.m.
Răspuns #41

sunshine

Eu am perceput reincarnearea ca un dar de la DUMNEZEU. vreau sa cred ca trupul fizic, material , moare iar spiritul dupa cum scrie si in biblie, calatoreste. Tot asa vreau sa cred ca  portile iadului sunt deschise doar pentru sufletele ce intra acolo dar nu si pentru a iesi.Reincarnarea mi se pare o rasplata pentru cei care merita, acele suflete minunate care nu pot face decat bine celor din jur. Asa ele sunt trimise inapoi, in alte corpuri materiale pentru a fi de folos omenirii.
 Voi continua cu argumente in topicul in care am scris despre asta, atunci cand voi fi pregatita si voi avea putere sa scriu din nou.
 Si.............mai bine ne gandim numai la DUMNEZEU .Altcineva nu are nici un rost aici sau in alta parte.

PS: apropo de reincarnare, ma roade o intrebare : cine pacatuieste cand nu tine post? cei care tin Craciunul pe vechi sau restul? cum mai stim care din sarbatorile religioase ( cruce rosie si neagra) sunt cele adevarate? sa fim realisti, D-zeu este doar unul, oameni sunt miliarde, oamenii au nascocit fel de fel de reguli si sfinti , de care la incepututri nu se stia absolut nimic.atata timp cat credem in Dumnezeu si in mantuirea sufletului eu cred ca suntem buni crestini si a invata , a fi curios , a afla , nu sunt pacate nici minciuni  care sa ne dea o tot timpul cate o bulina neagra si , in final, sa ajungem in iad ( oare ar fi loc pentru toti?)
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

17 Ianuarie, 2007, 04:44:40 p.m.
Răspuns #42

mRanderson

inteleg ce vrei sa spui sunshine dar pe ce anume te bazezi cand spui acele lucruri..mi-ar placea sa stiu...:)

17 Ianuarie, 2007, 08:53:38 p.m.
Răspuns #43

viulian

Administrator
Pai nu cred ca putem decide cine are mai multa dreptate  :angel:

Sunt alegeri personale.. nu se poate dovedi nimic.
1 miliard de oameni cred in reincarnare, 1 miliard nu. (cu +/- 1 miliard abatere  8)) Si fiecare miliard crede ca alegerea lor e cea mai buna, fara sa fie in stare sa justifice de ce.. Singura 'bataie' se poarta la un nivel elementar, de copii... gen "taticul meu e mai puternic decat taticul tau, si atunci eu sunt mai puternic decat tine". Mie mi-ar place sa fie ceva mai 'convingatoare' dovezile, dar cum nu sunt, aleg ce ma duce capu si inima.

Nu e ca la algebra cand daca miliard de oameni stiu ca 2+2=4 dar cativa refuza sa accepte ca 2+2=4 atunci le spui nebuni.

PS: As dori ca discutia sa nu devina un conflict de genul cine are cele mai puternice dovezi ;D caci n-ajungem nicaieri. Poate ar fi mai util ca fiecare sa expuna avantajele pentru sine a propriei alegeri ?

17 Ianuarie, 2007, 09:44:17 p.m.
Răspuns #44

mRanderson

problema se pune simplu...daca esti crestin nu ai cum sa crezi in reincarnare....conform crestinismului ai o singura viata..iar pt ea vei da socoteala...daca nu esti crestin....atunci...fiecare e liber sa creada ce vrea...