Draga Rebby,
Daca ti-ai deschis sufletul intre noi bine ai facut, nu zic nu, insa trebuie sa fii pregatita sa intampini si situatii in care unii nu vor raspunde cu aceeasi moneda. A-i lasa pe altii sa priveasca in launtrul nostru ne face vulnerabili. Una e sa spui o parere la care nu tii cine stie cat si alta e sa-ti calce cineva cu bocancii prin inima. De mai mult timp incercam pe LoveTime sa imprimam un spirit deschis si prietenesc. Si am reusit asta intr-o foarte mare masura. De n-ar fi fost asa, eu unul as fi fost de mult plecat.
Ca sa fiu mai bine inteles, am sa spun ca pe oriunde am umblat pe net, prin orice loc in care oamenii isi exprima parerile, unde dialogheaza, ceva m-a socat, de-a dreptul! Am constatat ca oamenii nu stiu sa-si vorbeasca. Banuiesc ca ascuns dupa un nick iti poti permite multe fara sa fii tras la raspundere. "Cine ma stie?!"- par sa spuna multi. Indiferent cat de pertinenta e o parere sau cat de cumsecade a fost exprimata, se gaseste intotdeauna cineva care sa injure.
Sau si mai rau, imi face impresia ca lumea cauta asemenea locuri ca sa refuleze, sa se racoreasca. La tot pasul trebuie sa slalomezi printre "ba, tampitule!", "cretinule" sau "baga-mi-as...!" (scris "bagamias" probabil). Refuz sa cred ca in realitate oamenii isi vorbesc chiar asa, dar in acest spatiu virtual zici ca lumea a capiat, lepadand orice rusine.
Unii vad internetul un fel de WC unde isi pot varsa murdariile, probabil. Eu vad lucrurile altfel si poate ca nu sunt singurul. Aici pot aparea intr-o lumina mult mai favorabila decat apar in viata cea de zi cu zi. Nu e vorba ca as urmari sa ma dau drept altul ci ca aici am ocazia sa ma comport asa cum mi-as dori sa fiu in orice moment.
Desi in realitate sunt o catastrofa cand trebuie sa reactionez la ceva ce nu-mi convine (si de aici o multime de neplaceri in viata), ei bine pe forum nu ma poate obliga nimeni sa-mi dau arama pe fata. Daca ma enervez de la vreo afirmatie a cuiva (si mi se intampla, va asigur) aleg sa-mi stapanesc impulsul de a ma racori raspunzand cu duritate. Pot sa rup si scaunul de nervi, sa vorbesc singur vreo doua zile sau sa dau un cap la perete, insa nimeni nu va stii nimic. Mai intai caut sa depasesc momentul, sa ma linistesc si abia apoi raspund. Aceea e reactia oficiala si toata lumea va fi multumita. Daca ma schimb la fata nimeni nu vede, ceea ce e un mare avantaj.
Daca nu suntem vindecati mai bine nu scriem. In momente de dezechilibru sufletesc nu putem face lucruri bune si-n plus ne mai si demascam. Nu raspunde la suparare sau fara sa te asiguri ca ai inteles exact despre ce e vorba. Dar nici animat de dorinte meschine sau orgolii. Intotdeauna lucrurile astea miros urat.
Dupa toate cate am spus, cred ca sunt mai lesne de observat reusitele forumului nostru. Si pentru ele sunt cu adevarat bucuros. Ceea ce poate ca nu am putut sa transmitem clar inca, e ca scopul acestui loc e ca sa ne ajute sa devenim mai buni.
Am inceput scriindu-ti tie, Rebby, si am terminat adresandu-ma tuturor. Nici tot ce am spus nu se incadreaza strict in subiectul acestui topic insa purtam de mult in suflet aceste cuvinte si, normal, am prins prilejul de-a ma racori si eu, in sfarsit, vorba mea!

Va pup!