11 Octombrie, 2025, 07:00:03 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: De ce sa pleci din TARA???  (Citit de 8129 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 Mai, 2005, 10:35:55 p.m.
Răspuns #15

Maria

Vizitator
   Scuza-ma L, dar as vrea sa-ntreb; de cand Rottary s-a transformat in club al oamenilor de afaceri? Eu personal, raman surprinsa cand vad ca a ajuns organizatie al oamenilor de afaceri. Rottary pe care-l cunosc eu de vreo 10 ani este sau era(caci am ramas surprinsa) Club Rottary promoveaza tinerii cu talente profesionale si artistice prin sponsorizari. Mentionez ca acest club are sediul la Londra si are ceva vechime, cam de la existenta lui.Este un club international, si n-are nimic in comun cu camerele de comert.
       In ceea ce priveste plecatul din tara vreau sa ma repet si sa spun ca plecam pentru ca copii sefilor nostrii vor fi sefii copiilor nostrii. Nu-s catelusii cu covrigi-n coada nici in lumea larga, si acolo vei fi toata viata un emigrant, dar calitatea umana este respectata si vorba Dianei ,,nu mai faci plecaciuni la ghisee, la circa financiara, iar daca am un contract de munca valabil, bancile imi acorda credite.EX; am dorit sa iau un credit din banca de 10.000$  iar cei din Romania mi-au spus ca n-am carte de munca in Romania, desi dovada mea este un contract de munca in USA la compania Dysney Cruise line, ca administrator tehnic al insulei Casteway Cay, cu un venit de 3000$/luna. Mi-au spus ca daca aveam 5.000.000 lei in tara , dar sa am carte de munca puteam lua credit. Pai si-atunci de ce sa raman in Romania? Doar c-am muncit ca nebunii pentru o necesitate, adica casa, o masina si-un comfort necesar? Intr-un an noi, adica familia stam reunita doar 2 luni si inca 1 luna in vacanta pe insula, cand mer la sotul meu impreuna cu Jimmy(baietelul). Pentru ce sa stau in Romania?
      Slava Lui Dumnezeu ca pot sa-mi cumpar o pastila fara a sta mana intinsa la doctori.Multumesc Lui Dumnezeu ca n-am nevoie sa-mi ingrijesc sanatatea cu pastile de milioane.

13 Mai, 2005, 02:15:54 p.m.
Răspuns #16

L.bayron

Vizitator
Maria hai sa le luam de la inceput deci  :
 1)In urma cu 100 de ani, in 23 februarie 1905, avocatul american Paul Harris, impreuna cu un grup de prieteni, punea bazele primului Club Rotary, in Chicago. Principiile clubului erau: camaraderia, promovarea unor standarde etice inalte in profesie si afaceri, dorinta de bine si pace in lume. Dupa 100 de ani, Clubul Rotary isi pastreaza aceleasi principii  Dragos Nitulescu, guvernatorul Districtului 2241 (cluburile Rotary din Romania si Moldova)

2)In Romania, primul Club Rottary a fost infiintat in 1929. Incepand cu anii dictaturii carliste, rotarienii au fost obligati sa-si intrerupa activitatea, situatie care s-a mentinut si in perioada regimului comunist. In 1994, Clubul Rottary a fost refondat in Romania.
 3). Rottary este o organizatie mondiala de oameni din viata profesionala si de afaceri. Oameni care îsi dedica viata serviciilor umanitare, oameni care sunt exemple atât în afaceri cât si în viata privata, oameni care încurajeaza, stimuleaza si întretin bunavointa si întelegerea mondiala.
 in ce priveste camera de comert desii rottary are o personalitate juridica   intradeva nu are legaturi cu aceasta eu ma refeream la calitatea membrilor acestia fiind lideri in domeniu fie el cel de afaceri sau nu (de obicei rotary nu  permite mai multi membri din acelasi domeniu dar asta nu e o regula absoluta) eu sunt membru rottary din 2004 si acest lucru se poate verifica ;D

13 Mai, 2005, 04:28:18 p.m.
Răspuns #17

Maria

Vizitator
   Doamne fereste! m-ai inteles gresit, eu nu te-am contestat, sunt sigura ca faci parte din acest Club si-ti felicit aportul tau catre cei ce au nevoie de ajutor. Eu am spus ca Rottary nu-i o organizatie a oamenilor de afaceri, acestia ajutand doar prin sponsorizari copiii cu talente si fara posibilitati materiale.Felicitari in numele celor ce profita de ajutorul tau si-al celor ca tine. Si fiindca tot mi-am bagat nasucul, as vrea sa spun tuturor tinerilor care sunt din Constanta si au pana in 23 ani sa profite de aceasta ocazie si sa vina in fiecare luni la Restaurantul Zorile la orele17 si sa participe la o intalnire a rotarienilor, poate le v-a fi o sansa.

20 Mai, 2005, 01:45:34 p.m.
Răspuns #18

HERRA

Vizitator
Pentru ca tot suntem la capitolul plecat din tara, am nevoie si eu de sfatul vostru.
In iulie am sa termin faculatea iar dupa, am decis cu mult timp in urma sa merg undeva, departe de Romania sa muncesc, sa strang un ban, sa am un viitor cat de cat asigurat.
Problema e ca am doua variante si nu stiu ce sa aleg, poate imi dati voi un sfat , mai ales ca unii aveti si experienta mai multa decat mine, iar eu sau familia mea am putea fi subiectivi.
 1 Mama doreste sa merg in Italia, deoarece familia mea e acolo, sa imi gaseasca un loc de munca ( deja a inceput sa faca cercetari de piata) in domeniul meu. As dori sa merg acolo, dar,doar pentu familia mea...altceva nu ma atrage.
 2 As dori sa lucrez pe vas de croaziera. Se castiga bine, acolo e o combinatie de natinalitati nimeni nu te poate numi 'imigrant prost'  lucrez cate 6 luni fac pauza de cel putin o luna. Pe vas nu prea am pe unde sa-mi cheltui banii in plus am inteles ca ai sanse de a promova... De ce ma tem...nu stiu daca fizic pot face fata, unele povestiri m-au inspaimantat...eu sunt mai bolnavicioasa iar o munca titanica m-ar darama complet...
Am nevoie de voi....

20 Mai, 2005, 08:10:38 p.m.
Răspuns #19

Maria

Vizitator
   Draga Herra, pot sa-ti vorbesc eu nitel despre munca pe navele de croaziera. Este foarte bine din punct de vedere financiar, daca vrei iti pot oferii in privat si cateva informatii pentru a nu face reclama gratuita. Sotul meu, asa cum am mai scris si intr-un alt mesaj mai sus, este administratorul tehnic al insulei Casteway Cay din Bahamas, insula privata apartine lui Dysney. Este super bine, eu merg in fiecare vara in vacanta 1 luna in Bahamas. Singurul necaz pentru tine este ca n-ai ce sa faci cu diploma de licenta, nu poti aplica pentru functii ,,inalte", doar ca personal hotelier, pentru inceput, apoi perseverenta iti poate fi folositoare daca-ti doresti, lasand timpul  si profesionalismul tau sa vorbeasca.
      Daca doresti sa afli mai multe, srie-mi un mesaj sau intram pe ym si vorbim.

Maria

21 Mai, 2005, 02:35:36 a.m.
Răspuns #20

Evangeline

Salutare! Cand am citit aceste mesaje mi-au dat lacrimile si mi-am adus aminte de zilele pe care le-am trait prima data departe de Romania, de casuta mea. Sunt plecata de un an si cateva luni si inca imi este greu printre straini. Din fericire am parintii langa mine, insa nu am prietenii mei nu mai am aceeasi colegi...totul e schimbat. Am cativa prieteni la scoala, bineinteles emigrati, insa in weekend sunt singura. Am noroc de calculatorul asta, vorbesc cu cei dragi destul de des. Nu as dori nimanui sa fie nevoit sa plece din tara, e foarte greu pana te adaptezi si cand vezi ca esti printre straini si nu ai cu cine sa vorbesti, cui sa spui ce te doare.  Nicaieri nu e mai bine ca acasa, insa cand vezi ca toti te fura, cativa traiesc imparateste si majoritatea mor de foame, te ingrozesti si preferi sa suferi 2-3 ani, poate mai mult pana te vei adapta cat de cat sau pana vei castiga cativa bani, decat sa vezi cum nu ai nici un viitor in Romania si nu le poti oferi copiilor tai strictul necesar.
Parintii mei sunt plecati aproape toata ziua, stau cu ei cam 30 de min. pe zi. Credeti ca e de ajuns, cand ai doar un calculator ca prieten? E greu, nimeni nu te trateaza prea frumos...toti iti zâmbesc, insa in spatele acelui zambet se ascunde multa ura si invidie pt. ca esti emigrant si lor nu le convine sa vada un emigrant cum le ia locul. Acum intrebarea e: de ce am plecat? Am plecat pt. ca aici am un viitor si pot sa-mi permit multe lucruri, care in tara nu mi le permiteam, nici macar nu indrazneam sa visez. Sunt inca la liceu si ma stradui sa invat cat mai bine. Sunt mai ambitioasa decat eram in tara, pt. ca aici stiu ca daca voi invata voi avea un viitor, voi avea o slujba, imi voi permite o casa, o masina. Daca ramaneam in tara parintii mei nu aveau bani sa ma trimita la facultate :'(. Aici daca parintii mei nu au bani sa-mi plateasca o facultate, macar muncesc un an-doi si imi strang bani de o facultate, iar dupa ce termin facultatea imi pot gasi o slujba mult mai bine platita. Un alt avantaj e ca daca invat bine am o bursa si nu o bursa cu care nu am ce face, ci o bursa care-mi este de folos. Pare simplu sa pleci din tara, dar nu e. Nimeni nu te asteapta cu bratele deschise intr-o tara straina, dar daca muncesti, stii pt. ce muncesti, vei fi platit bine.
Ii dau dreptate Dianei, se munceste mai greu ca in tara, insa munca iti este recunoscuta.
Trebuie sa recunosc ca are si dew dreptate, nimeni nu o poate inlocui  pe mama. Mama mea a spus ca daca vreau sa ma intorc se intoarce si ea, daca vreau sa raman va ramane, indiferent cat de greu munceste. Situatia mea e oarecum norocoasa, pt. ca ii am pe ai mei langa mine. Ma gandesc la acei copii care sunt in tara, iar parintii peste hotare... cat de greu este sa nu ai parintii langa tine :'(. Ei sunt cei care iti pot oferi dragoste adevarata si ei nu te vor parasi. Nu conteaza ca esti un copil exemplu sau nu ei te vor iubi neconditionat.
Celor care sunt departe de casa le doresc sanatate si putere de munca, iar celor care sunt in tara si vor sa plece le doresc mult noroc sa reuseasca sa paraseasca tara. Cei care au o situatie materiala destul de buna in tara, isi pot permite strictul necesar nu au de sa plece, insa sunt f. multi care nu au nici ce manca. Stiu f. multi care au terminat facultatea si nu au ce sa faca in tara, nimeni nu le da o slujba si daca nu ai pile ai un salar de mizerie, mereu esti privit ca fiind inferior, iar copii sefilor nu conteaza daca au o facultate sau nu, ei tot vor castiga mai bine ca tine. Asa ca incercati sa gasiti un loc de munca unde veti fi apreciati si respectati pt. ceea ce faceti.

Va pup! :-* Multa bafta! :)
Never, never quit!