10 Octombrie, 2025, 03:56:46 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Imi irosesc viata?  (Citit de 6579 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 Mai, 2005, 10:40:34 p.m.
Citit de 6579 ori

HERRA

Vizitator
Uneori, cand am timp sa fiu doar a mea, nu pot sa nu ma intreb :IMI IROSESC VIATA? sau CUM POT REALIZA CA NU-MI IROSESC VIATA!Uneori ma intreb cum as putea sa aflu daca sunt pe drumul cel bun, iar daca nu sunt ce-as putea face sa revin! Cum pot eu, muritor de rand, sa aflu scopul meu in viata? Se zice ca nimic nu e intamplator, ca ne-am nascut cu un scop! Care o fi scopul meu in lume? Sau zicala era doar menita sa ne faca sa ne simtim mai bine...sa nu ne mai simtim niste....neampliniti?
Sunt oare unica? Sunt singura care ma uit in jur si ma intreb daca imi irosesc viata?  Motivele exista...
De exemplu, omul de langa mine.... orice inceput are si un sfarsit, ce voi simti in momentul in care va veni sfarsitul? Voi regreta, ca mi-am irosit cei mai frumosi ani alaturi de el, cand puteam sa fac lucruri mult mai utile, cand puteam sa fiu libera, cand puteam sa descopr adevarata dragoste , as fi putut inventa aparatul de iubit....dar cate nu puteam face...deja incep sa regret cei 3 ani petrecuti alaturi de el! Nu sunt superficiala in relatia mea...sunt realista! Peovestile cu happy end nu au fost genul meu niciodata!
Si totusi....cum pot realiza ca nu-mi irosesc viata?????????? Are cineva o idee? Se mai teme cineva la fel ca mine? Sunt singura in toata bezna asta?
« Ultima Modificare: 09 Mai, 2005, 10:42:21 p.m. de HERRA »

09 Mai, 2005, 11:07:14 p.m.
Răspuns #1

|ngerMorT

Of...nu Herra...sunt sigura ca nu esti singura...Chiar si eu, la cei aproape 18 ani ai mei, mai am ganduri d'astea... Dar eu patesc asa pentru ca privesc prea mult inapoi...si ma gandesc tot timpul ca as fi putut face mai multe..ca ar fi trebuit sa profit mai mult de cls a 9-a si a 10-a...ca acum vine a 12-a... Dar...
De scopul nostru in viata nu cred ca o sa ne dam seama decat la sfarsitul ei...si mai e pana atunci. Si sa stii ca buna e vba mea: "viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte"...asa ca priveste inainte...vei vedea ce-ti mai rezerva viitorul.
Cat despre relatii...uite tocmai ce ma uitam mai devreme la emisiunea aia, "Tradati in dragoste", si imi venea sa plang...ca era saraca tipa, dupa ce fusese casatorita de 4 ani, si mai era de inca 5 dinainte impreuna cu tipul ala... asta acum o insela, si-i spunea amantei ca e divortat si ca o s-o ia pe ea de nevasta... Si saraca asta era disperata... imagineaza-ti ce e in sufletul ei... Dar nu te gandi la sfarsit...daca-l iubesti, fa tot posibilul sa-l pastrezi al tau.. Daca te gandesti la posibilitatea de a-l pierde n-o sa reusesti sa te concentrezi pe ce-i mai important: timpul petrecut cu el acum. Si intr-adevar, traind o viata intreaga in incertitudini, temeri...poate e o irosire..

te pup  :-*
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

09 Mai, 2005, 11:29:41 p.m.
Răspuns #2

L.bayron

Vizitator
Draga "pisicut-o" ;D nu am putut sa nu-mi las un zambet sa incolteasca in coltul gurii, cand am citit postul tau , print doua intrebari vrei sa afli esenta existentiala , misterele ascunse al universului , permite-mi te rog sa interpreteze aceste doua  intrebari ca un frumos strigat de certitudine , de siguranta  , si crede-ma parca pe undeva cred ca semanam, caelsi intrebari au fost murmurate de buzele mele de nenumarate ori iar raspunsul i-mi vine din nou in minte ca un bumerang "Nu poti"  , nimeni nu -ti poate spune care alegeri sunt cele bune , care dintre drumuri sunt cele bune ,caci ironia sorti, nea lasat in acelasi timp un superb aliat si un infricasotor dusman , se numeste "liberu arbitru", posibilitate de a alege , uite un lucru care i-si are locul peste tot in fiecare secunda din viata noastra si ale carui radacini ajung pana in eden si-napoi( Dumnezeu i-a dat evei posibilitate de alege de a musca sau nu din mar"), lumina pe care o cauti in bezna nu poate venii de la noi de la ceilalti , si nu.... nu esti singura suntem multi dar fiecare are bezna lui si lumanarea care deschide o singura bezna , cea a vietii lui , nu pot sa-ti dau decat un singur sfat pe care il urmez si eu cu sfintenie , ai incredere in tine i-a intoteuna drumul de care te simti cel mai mult atrasa , drumul pe care il simti acolo cel mai aproape de inima , nu te uita niciodata inapoi , ridica capul sus si zambeste ironic vietii si promiteti tie ca vei merge oriunde dar numai inainte.....

PS: SI NU UITA CA DAC NU-TI IESE DIN PRIMA ,MAI AI INCA SASE VIETI ;) ;D    

22 Mai, 2005, 03:48:37 p.m.
Răspuns #3

Kathlen

Cred ca ai o intrebare fireasca! Cred ca orice om normal se intreaba la un moment in vaiat daca nu care cumva s-o fi ratacit sau putea sa faca mult mai mult!
Totul e sa nu uiti ca noi ne-am nascut intr-adevar cu un scop, nu e nimic nascocit in lumea asta, ai un scop in viata! Totul e sa il realizezi din timp, sunt unii care  nu realizeaza nici in ultima clipa scopul lor! Asta e un lucru trist dar nu cred ca e cazul tau! In viata trebuie sa ai rabdare, nu trebuie sa faci nimic in graba sau sa faci de teama! Ai rabdare, totul se va elucida intr-o buna zi!
O asteptare cat mai usoara!
Oricare ti-ar fi trecutul, tine minte ca ai inca un viitor imaculat!

31 Mai, 2005, 11:46:05 a.m.
Răspuns #4

Guardian|Angel

iubita  mea prietena...a fost doar ce ar fi putut sa fie...nimic mai mult..daca iti era dat sa inventezi aparatul de iubit,il inventai...daca ti-a fost dat sa -l intalnesti pe el,asa ai facut....iti spun doar ce mi-ai zis si tu mie....nu te gandi la trecut....si...nu regreta niciodata decizia pe care ai luat-o!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

03 Iunie, 2005, 12:25:14 a.m.
Răspuns #5

HERRA

Vizitator
Nu ma intelege gresit, Rebeck! Nu regret ce a fost! Ceea ce a fost, a trebuit sa fie!
Mi-e teama ca intr-o zi, ma voi trezi si voi realiza ca mi-am irosit viata! Uneori, in schimb, la sfarsitul unei realtii, tindem sa ne gandim la unele lucruri mai utile pe care le-am fi putut face...iar in cazul in care relatia are un sfarsit mai putin placut (aflii ca esti sau ai fost tradata) atunci tinzi sa regreti...ca ai fost orb...ca i-ai daruit poate, unui om nerecunoscator iubirea ta!Ca ai irosit niste ani, care nu se vor mai intoarce vreodata!
Si totusi....Uitatea...pietena mea de nadejde, sper sa nu ma lase nici acum!
Da, ce scriu eu aici??????????Aloo? unde sunt? ??? ;D

04 Iunie, 2005, 05:40:06 a.m.
Răspuns #6

Guardian|Angel

iti pot raspunde doar la ultima intrebare...esti intre prieteni!
te vom ajuta atunci cand nu vei avea pe umarul cui sa plangi si nu te vom trada niciodata...vom fi alaturi de tine,la bine si la greu....daca vrei,iti dau si verigheta! ::)
Nu mai fi suparata...vei trece peste asta si intr-o zi vei rade cand iti vei aminti...

08 Iunie, 2005, 02:30:32 a.m.
Răspuns #7

surfer1026

Probabil ca omenirea a validat de-a lungul timpului acest tip de  model social ce are ca punct de reper familia..Personal nu am ajuns inca sa pricep ce este asa de maret in acest concept care presupune sa te "ingropi" alaturi de o persoana care poate nu iti mai ofera  nimic la un moment dat..Daca stai sa te gandesti porunca iubirii este prima in decalog..asa ca as rezuma ca totul tine de curaj..curajul de a-ti asuma propria identitate. Daca ai acest curaj sunt sigur ca viata iti poate oferi perspective nebanuite..mai cred ca paradigma existentei noastre presupune un timp pentru toate..asa ca actiunile noastre  ar trebui sa-si gaseasca, dincolo de o armonie a sentimentelor,o sincronizare in timp .
"Lasa lucrurile sa fie simple, cat mai simple cu putinta, dar nu mai simple de atat"

08 Iunie, 2005, 11:38:09 p.m.
Răspuns #8

Maria

Vizitator
   Nu cred ca viata este  irosire. Cum sa ne irosim viata cand  ne-a venit ,,moca" fara a face nimic? Nu cred ca-i irosire, doar o comoditate din partea noastra. De cele mai multe ori credem ca totul ne apartine si cuvine, uneori suntem prea iuti si clacam, alteori prea comozi si pierdem ceea ce trebuie sa prindem. Nici macar timpul ,,pierdut" langa o persoana care nu ne merita nu-i irosit. N-am pierdut nimic, poate ceva anisori care pot fi recuperati prin noile lectii invatate. Orice pierdere poate fi un castig,...stiti cum este cu sutul ce te azvarle un pas inainte!

09 Iunie, 2005, 10:08:36 p.m.
Răspuns #9

Guardian|Angel

si totusi...daca stai amar de vreme alaturi de cineva cu care nu ai nici un viitor...iar sansa trece prin fata tal...si tu o refuzi de dragul partenerului sau a partenerei...si apoi te trezesti songura,singura.....fara nici un vis...fara nici un viitor....si cu inima zdrobita?
asta nu se cheama oare o viata irosita?(din nefericire)

09 Iunie, 2005, 10:27:14 p.m.
Răspuns #10

Maria

Vizitator
   Rebecka draga, am citit toate cele postate de tine pe-acii si vreau sa-ti spun ca esti totusi destul de tanara sa gandesti asa de negativ! Spun asta pentru ca ti-am vazut si poza postata. Regretabil draga mea daca de-acum esti ,,satula", sau o faci doar de dragul de-a parea o persoana matura?! Stai linistita si vezi-ti de perioada asta de viata care este destul de frumoasa(ma refer la faptul ca poti acumula mai multe forte pentru a nu-ti irosi viata, in conceptiunea ta). Si-ti mai spun Rebecka draga ca intr-o esuare intr-ale amourului nu-i sfarsitul si nici nu-i irosita viata.Ea, viata este frumoasa la orice varsta si oricum ar fi,... nu castigi daca nu joci!  Cand o relatie se destrama, fie de dragoste, prietenie sau amicitie,  incercam sa ne dezvinovatim ca-i mai usor.Categoric nici o relatie nu se rupe numai din vina unuia.Relatiile indiferent care-ar fi se rup cu ,,acordul''sau participarea ambelor parti.

19 Iulie, 2005, 10:49:39 p.m.
Răspuns #11

archiy

Daca tu te gandesti atat de mult la el inseamna ca ai tinut la cineva si asta nu e o risipa de viata.Ce e viata pana la urma? Ar trebui sa te gandesti ca ai invatat ceva de la el.Ti-ai dat seama ce face despartirea din oameni. Daca am sta toata lumea si ne-am contempla, unde am ajunge?Viata are partile ei pozitive si negative depinde doar din ce perspectiva privesti lucrurile.
remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

22 Iulie, 2005, 03:01:51 a.m.
Răspuns #12

Guardian|Angel

ma bucur sa va spun in primul rand,ca dupa o reflectie indelungata alaturi de o persoana foarte draga mie...o femeie.....am ajuns la concluzia ca nu am iubit pana acum....am tinut foarte mult la multe persoane,la unele mai mult,la altele mai putin...fiindca ma atasez repede de cineva...dar nu am iubit....ma bucur acum....sunt linistita....fizic si sufleteste...
Maria draga mea...am 21 de ani,dar sunt un copil....niciodata nu voi fi cred o persoana matura,,.....fiindca...asa sunt eu....nu am avut parte de copilarie,incerc sa profit acum....sunt extrem de copilaroasa si vreau ca toti din jurul meu sa se simta bine....nici macar nu vreau sa par matura...intotdeauna am fost euinsumi....insa.....am uneori momentele mele in care sunt negativista....nu e o crima....
archiy, intotdeauna am fost alive,si nu m`am gandit nici o clipa sa nu ma mentin asa!

14 Februarie, 2007, 12:31:18 a.m.
Răspuns #13

Kathlen

Cand privesc in urma mea realizez ca imi iroseam viata!
Azi, in schimb totul s-a schimbat si stiu ca viata mea e pe drumul cel bun si ca de aici trebuie sa incep sa construiesc!
Cred ca defapt raspunsul este in noi! Cand nu esti multmit de viata ta...cu siguranta ceva nu e in ordine, calimera se schimba cand esti fericit!
Oricare ti-ar fi trecutul, tine minte ca ai inca un viitor imaculat!