11 Octombrie, 2025, 09:32:36 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Declinul Lovetime-ului  (Citit de 22149 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 August, 2005, 04:53:20 p.m.
Citit de 22149 ori

Lord_Saladin

Vizitator
 Cu riscul de a supara lume, o zic :
 Lovetime a inceput sa intre in agonie acuma cam un an, cand "animati" de fel de fel de "animozitati", o parte din membrii marcanti si activi au luat-o la sanatoasa....
 Apoi, cu unele mici momente de stralucire, agonia a continuat.Inca alti doi membri importanti, o luara la sanatoasa, motivand ca e forumul "slab".O fii slab, nu zic, dar daca ei pleaca, cred ca o sa fie mai bine ?

Vin membri noi in aproape fiecare zi.Insa n-are rost sa spun ca daca vre-unul ajunge sa scrie un post, sau un topic, e sarbatoare.O fii poate extrem de complicata si indelungata si chinuitoarea procedura de inscriere si verificare pe care trebuie sa le treaca proaspatul candidat ?

La ora actuala, sunt vreo 5-6 membri care intretin forumul.Naspa rau de tot,zic eu....  In teorie, sunt sute si sute de "lovetime-eri" si "lovetime-eritze", si totusi doar 5 sau 6 scriu ...

Ce e de facut (daca se mai poate face ceva...)?
 Vreti sa ne prefacem (si sa facem) pe eternii fericiti , in speranta ca aceasta mascarada va atrage membri noi si activi, sau va sterge rivalitatile si orgoliile ranite din trecut ?

« Ultima Modificare: 26 August, 2005, 05:14:43 p.m. de viulian »

26 August, 2005, 05:23:32 p.m.
Răspuns #1

DIANA

Vizitator
Lordule, tu ce solutie propui? Iti marutrisesc, problema asta se discuta de ceva vreme atat in "vazul lumii" si cu participarea utilizatorilor, cat si in particular.
Faptul ca membrii noi inscrisi nu posteaza e un pic ciudat. Adica, in mod normal cand cineva se inscrie pe un forum o face pentru ca are ceva de spus, il incita o discutie, doua, zece! Si atunci nu vad de ce nu ar posta!
Pe de alta parte trebuie sa ii intelegem si pe utilizatorii care prefera sa se fereasca de discutiile de la noi. Atmosfera pe forum e deseori de un pesimism debordant ( se vorbeste mult de sinucidere, lacrimi, ploaie, violenta, rautate, saracie, lipsa de perspective, lipsa de iubire, de intelegere, si chiar se gasesc multe motivatii pentru starile negative, la o varsta la care, asa cum spuneam intr-un topic, ar trebui sa credem ca tot ce zboara se mananca si ca  (aproape) nimic nu e mai important ca distractia!). Pai suntem mai optimisti, noi, astia mai batrani, decat voi cei aflati chiar la inceput de drum!
 Sau se poarta discutii de dragul discutiilor. Am citit chiar replici de genul "Nu stiu ce sa zic la intrebarea pe care o pui asa ca ma abtin de la comentarii." Pai, daca tot nu avem o reactie, macar sa ne abtinem de la a scrie asta pe forum, nu?
Eu zic sa ne asumam fiecare o parte din responsabilitatea legata de Lovetime si sa cautam solutii, nu sa plecam pur si simplu pentru ca el nu mai corespunde asteptarilor noastre!

Da, fiecare membru trebuie sa astepte sa ii fie activat contul. Si as pune asta pe baza problemelor avute in trecut cu unii care si-au permis sa terfeleasca forumul. Ai si uitat de Derbedeu?! Mai multe explicatii cred ca iti va putea da viulian.

- va urma-
« Ultima Modificare: 26 August, 2005, 05:47:13 p.m. de DIANA »

26 August, 2005, 05:27:16 p.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Nu stiu, am tot repetat in toate discutiile care le-am avut.. mai e de scris ceva ?

Decat sa punem bancuri si poze funny si sa dam liber la comentat cat se poate de colorat/porcos. Atunci vor scrie toti. La inceput erau doar o mana de oameni, putine threaduri, era loc sa scrie toata lumea, sa se descopere reciproc.

Acum mai tot ce s-ar putea posta ar fi doar dubluri, si repetari de threaduri..

Nu se poate aduce forumul intr-o stare primordiala fara sa stergem toate topicurile si sa o luam de la zero. Si ar fi pacat de toate topicurile adunate.. Deci acea stare de continere, de familiaritate, dupa care cei vechi plang, nu mai este..
Chiar intrebam - oare cat sa discuti despre iubire, despre credinta, despre sex, despre singuratate, despre suferinta ? Nu poti discuta la infinit. Mai toate punctele de vedere au fost deja expuse.. cat sa repeti cat de mult suferi, cui sa te mai plangi ca nu esti ascultat, etc ?

Sunt vizitatori multi, pe mine ma bucura ca lumea vine si isi ia ceea ce are nevoie, fara sa mai fie nevoie sa se inregistrese si sa completeze ceva. E complet. Au fost pareri de la cele profund religioase, pana la cele stiintifice.. Si au ramas toate. Cat timp se mai poate adauga ceva, inseamna ca nu e bine. Eu zic ca e bine unde este..

PS: Am editat titlul topicului. Lovetime nu a murit, si nici nu va muri :) a murit ceea ce se astepta initial de la el. A oferit asta, si e OK acuma. E complet.
Ce mai ramane de facut sunt trebuir administrative, de sortat threaduri, de aranjat, poate adaugat o idee noua acolo.. Multi isi fac cont (si tac dupa aceea) probabil pentru prestigiu, sa aibe unul.. probabil ar trebui sa curat baza de date de cei care nu au postat nimic in ultimile 3 luni. Cu toate ca nu se stie niciodata..
Eu m-am inregistrat printre primii - si am postat prima data abia dupa un an.

Deci, inteleg ca se doreste o stare de continere, de empatie cu unul de departe dar cu care aparent ai aceleasi idei, dar asta presupune o stare de intimitate (si de numar redus) care nu mai e posibil acum la aproape 1000 de membri.

Sa vedem..

PS2 - dupa postul Dianei.. Da, inregistrarea trebuie confirmata acum. Am plecat de la premiza ca a lasa inregistrarile pe liber poate duce la aparitia de useri cu IDuri ciudate, sexoase, urate, pana la a se acumula un numar si mai mare de useri..

Daca vreti, punem inregistrarile pe liber sa vedem ce va fi ?

26 August, 2005, 05:32:04 p.m.
Răspuns #3

Daniela

Vizitator
     Lord Saladin, nu esti singurul alertat de situatia actuala a forumului. Din cate stiu, se discuta deja despre noi posibilitati de imbunatatire a Lovetime-ului. Ramane de vazut ce se va putea face. Oricum, nelinistile tale sunt complet justificate, cred eu. Lucrurile pe forum merg intr-adevar pe o panta descendenta, fapt care ma intristeaza si pe mine.
     Si tu si eu am renuntat la un moment dat, din diverse motive, la vechiile noaste conturi. Am disparut din scena pentru o perioada, dar ne-am intors in cele din urma. Din pacate, nu am adus cu noi si forte proaspete. Acum cateva zile tocmai ma pregateam sa plec din nou, de data asta definitiv. O parte din motivele deciziei mele se regasesc in postul tau de mai sus. Cu putin ajutor din parte Dianei, insa, mi-am dat seama ca merita sa mai raman, cel putin pentru o perioada, si sa ma gandesc la ce s-ar putea face pentru salvarea Lovetime-ului. Forumul acesta a insemnat mult pentru mine si imi vine greu acum sa-l vad ducandu-se de rapa.

Haideti sa ne punem mintile la contributie si sa gasim solutii. Eu zic ca merita.

Astept cu interes raspunsuri.

Cu respect,
                        Daniela Nita.

26 August, 2005, 05:35:33 p.m.
Răspuns #4

Lorelei

In primul rand nu cred ca Lovetime-ul se duce de rapa. Si nici nu va muri.  :)
Eu am o propunere - intermediara - de moment: toti cei care au nostalgia lovetime-ului de altadata sa explice exact ce iubeau cel mai mult acolo, care discutii, ce tip de topicuri etc. Sa vedem ce a fost si nu mai este, nu?
« Ultima Modificare: 26 August, 2005, 05:41:59 p.m. de Lorelei »
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

26 August, 2005, 05:49:39 p.m.
Răspuns #5

Daniela

Vizitator
SOS
viulian, mi se pare foarte buna ideea cu stergerea conturilor care nu au fost utilizate mai mult de 3 luni. Perioada asta de timp mi se pare mai mult decat suficienta pentru ca noii-inscrisi sa-si formeze o opinie si sa si-o exprime public. Daca nu au nimic de spus, nu vad de ce ar merita sa ramana inscrisi.

Diana, ai dreptate in ceea ce priveste atmosfera pesimista a forumului din ultimul timp. S-ar putea totusi sa fie o simpla coincidenta. Cred ca pur si simplu s-au abordat subiecte de asa natura incat sa conduca la discutii, hai sa spunem, delicate pentru unii. Daca s-ar fi deschis si topicuri vesele, probabil ca si spiritele s-ar fi inseninat. Pe de alta parte, ai dreptate, ar fi gresit sa fortam nota cu subiecte hazlii, dar triviale.

Poate ca ar fi timpul sa le trimitem un semnal de alarma sutelor de membrii inactivi ai forumului. Daca va place sa ne cititi, daca ati gasit ceva in Lovetime care sa va inspire, acum ar fi timpul sa iesiti din anonimat si sa faceti si voi ceva pentru noi. Ajutati-ne sa revigoram acest loc si roadele le vom culege impreuna!

Multumesc!
« Ultima Modificare: 26 August, 2005, 05:56:30 p.m. de Daniela »

26 August, 2005, 06:20:31 p.m.
Răspuns #6

Daniela

Vizitator
Da, Lorelei, s-ar putea sa fie buna ideea ta. Am sa incep eu.

Am descoperit Lovetime-ul acum cativa ani, pe cand ma aflam intr-o perioada destul de sumbra a vietii mele. Cautam ascultare, poate chiar intelegere si alinarea a venit de unde ma asteptam mai putin - un site de pe Internet. Cine ar fi crezut?! Daca mi-ar fi spus cineva inainte ca voi ajunge sa fiu atat de intim legata de un forum, as fi considerat-o cu siguranta un afront personal si as fi sfarsit prin a tuna si fulgera in toate partile de furie.
Am dedicat mult timp si energie Lovetime-ului si am intalnit de-a lungul timpului multi oameni deosebiti aici. Daca as sta sa recitesc in ordine cronologica tot ce am postat cu siguranta as putea sa observ schimbarile care s-au produs in modul meu de a gandi si chiar de a simti. Iata de ce e atat de important pentru mine acest loc. Aici l-am intalnit pe cel ce avea sa-mi schimbe viata.
Am incetat sa mai postez in momentul in care m-am simtit "batrana", adica atunci cand existau deja noi membrii care se descurcau de minune cu mentinerea tonusului pe forum. Poate ca am fost egoista atunci...luasem deja tot ce se putea lua de la Lovetime si apoi am renuntat la el, dar n-a fost asa. Stiam ca il las pe maini bune. Am revenit dupa o perioada destul de indelungata si am gasit multe lucruri schimbate, dar, din pacate, nu in bine.

26 August, 2005, 06:23:26 p.m.
Răspuns #7

Lorelei

As mai adauga o rugaminte pentru toti utilizatorii (si revenim aici la o problema mai veche): sa-si reciteasca posturile dupa ce dau submit si sa corecteze eventualele greseli de ortografie (si din pacate sunt multe, foarte multe), sa renunte la "..." la fiecare 5-6 cuvinte, lucruri care fac multe posturi aproape imposibil de citit.  Si inca ceva, sa scrie atunci cand au ceva de spus, adica sa evitam posturi de genul "da, ai dreptate" sau "merci, pupici" etc etc care pot fi eventual trimise pe personale (aici exclud din discutie topicurile vesele unde eu zic ca trebuie sa admitem orice fel de "replica", pentru ca de obicei prin 2-3 cuvinte se exprima ceva, o ironie fina etc etc).

26 August, 2005, 06:25:48 p.m.
Răspuns #8

Lord_Saladin

Vizitator

Citat
Lordule, tu ce solutie propui? Iti marutrisesc, problema asta se discuta de ceva vreme atat in "vazul lumii" si cu participarea utilizatorilor, cat si in particular.

Aducerea inapoi pe forum a catorva oameni care sa intretina acea atmosfera frumoasa, specifica, poetica, cum era de ex, Minerva...
 De asa ceva avem nevoie....

Citat
Sau se poarta discutii de dragul discutiilor. Am citit chiar replici de genul "Nu stiu ce sa zic la intrebarea pe care o pui asa ca ma abtin de la comentarii." Pai, daca tot nu avem o reactie, macar sa ne abtinem de la a scrie asta pe forum, nu?

Stiu ce vrei sa zici.
 Am mai spus: procedurile extrem de complicate de inscriere (sincer, si eu era sa o las balta dupa o zi si ceva de asteptat).Apoi, nu sunt persoane, nu sunt oameni care sa intretina flacara, etc...

Citat
Da, fiecare membru trebuie sa astepte sa ii fie activat contul. Si as pune asta pe baza problemelor avute in trecut cu unii care si-au permis sa terfeleasca forumul. Ai si uitat de Derbedeu?! Mai multe explicatii cred ca iti va putea da viulian.

Derbedeul a fost ceea ce a fost si Attila Hunul pentru Imperiul Roman.Persoana care a dat lovitura de gratie (deja) muribundului lovetime.De ce muribund ? deoarece nu era coeziune...A rupt lovetime-ul in doua tabere la inceput, dupa care fiecare a fugit unde a putut...
  Iulian are dreptate...dar sunt proceduri prea complexe, orisicum.

Citat
Nu stiu, am tot repetat in toate discutiile care le-am avut.. mai e de scris ceva ?

Subiectul e inepuizabil.Oamenii insa sunt epuizabili.

Citat
Acum cateva zile tocmai ma pregateam sa plec din nou, de data asta definitiv. O parte din motivele deciziei mele se regasesc in postul tau de mai sus  

Mentalitatea asta a distrus forumul.

Citat
Deci, inteleg ca se doreste o stare de continere, de empatie cu unul de departe dar cu care aparent ai aceleasi idei, dar asta presupune o stare de intimitate (si de numar redus) care nu mai e posibil acum la aproape 1000 de membri.

Avem nevoie de minim 30 de membri activi...MINIM
 Si cand zic "activi", zic din aceia care sa posteze zilnic.
 Cu 1000  de membri activi (utopie, bineinteles), totul ar fii ideal... nu cred ca ar fii incurcatura, atata vreme cat exista grupuri de utilizatori.

Citat
Sunt vizitatori multi, pe mine ma bucura ca lumea vine si isi ia ceea ce are nevoie, fara sa mai fie nevoie sa se inregistrese si sa completeze ceva. E complet. Au fost pareri de la cele profund religioase, pana la cele stiintifice.. Si au ramas toate. Cat timp se mai poate adauga ceva, inseamna ca nu e bine. Eu zic ca e bine unde este..

E complet, dar e mort, Iuliane...
 Si un om mort e complet, in sensul ca a trecut prin toate experientele posibile de viata... dar la ce folos daca e MORT ??

Citat
Eu am o propunere - intermediara - de moment: toti cei care au nostalgia lovetime-ului de altadata sa explice exact ce iubeau cel mai mult acolo, care discutii, ce tip de topicuri etc. Sa vedem ce a fost si nu mai este, nu?  

Poeziile apar mai nou "din an in pasti".
 Discutiile despre arta,despre frumos, sunt inexistente.
 Hanul a ajuns o darapanatura plina de "paianjeni".
 Mie sincer sa fiu, hanul imi lipseste cel mai mult, acolo am trait cele mai frumoase momente de pe acest site, dar cred ca atata vreme cat hangita are alte ganduri acuma, o sa ramana un bun pierdut...

Citat
Daca va place sa ne cititi, daca ati gasit ceva in Lovetime care sa va inspire, acum ar fi timpul sa iesiti din anonimat si sa faceti si voi ceva pentru noi. Ajutati-ne sa revigoram acest loc si roadele le vom culege impreuna!

Sa nu ne umilim.... Moarte ca moarte, dar cu demnitate ! :D
 Daca din zecile si sutele de utilizatori, nu se gaseste nici unul sau una sa vrea sa intre... asta spune ceva.... cu toata parerea de rau !

P.S: singura solutie, pe care o vad la ora actuala, este transformarea forumului intr-un fel de semi-matrimonial.Adica, sa se permita punerea de anunturi matrimoniale (decente bineinteles) pe o anumita sectiune a sa, ceea ce va atrage valuri de vizitatori... ;)  Si din acei vizitatori, sute, mii, cati or fii, tot se vor gasi la un momentdat un numar, oricat de mare, care sa fie interesat si de forumul propriu zis, si putem recruta un numar mai mare de membri activi in acest fel.
  Si astfel flacara se va purta mai departe.Cunosc un caz virtual oarecum similar...forumul ruleaza la capacitate maxima de vreo 2 ani si ceva, memebrii au legat prietenii, dusmanii chiar, s-au vizitat in tara, etc...Si acolo era vorba de persoane cu varsta cam intre 16 si 60 de ani...

Ideea e ca se poate...

26 August, 2005, 06:34:21 p.m.
Răspuns #9

Lorelei

Lordule, cu hanul ai dreptate, si eu eram un musafir constant acolo si acolo am legat poate cele mai frumoase prietenii. Insa la fel de real cred ca e faptul ca fara Minerva hanul nu poate sa traiasca, sau poate ma insel... Cat despre intoarcerea hangitei... Nu poti obliga oamenii sa ramana, atata timp cat nu-si mai doresc asta. Si eu si altii am strigat-o inapoi de cate ori s-a hotarat sa plece, insa se pare ca avea motivele ei sa renunte. Oricum , Minerva inca mai intra pe aici din an in Paste sub nickul "cv". Poate ca la un moment dat va reveni... Sau poate nu. Revenind la han, stiu ca am mai incercat alte solutii similare, dar care au mers numai o perioada scurta, asta pentru ca o atmosfera atat de intima si de calda nu poti gasi decat intr-un... han.  :) si nici in castel, nici in clasa ca la scoala nici intr-o cafenea. Deci - o solutie ar fi, poate, sa preia altcineva hanul in lipsa Minervei care va reveni, poate, vreodata si sunt sigura ca-si va redeschide hanul sau il va prelua de la cine ii va tine aprinsa flacara in absenta ei. Nu stiu ce sa zic, uneori cred ca hanul nu mai e han fara Minerva, alteori ma gandesc ca de fapt noi toti faceam atmosfera acolo...

26 August, 2005, 06:37:32 p.m.
Răspuns #10

DIANA

Vizitator
Lordule, eu nu as accepta sub nici o forma sa stau pe un forum de matrimoniale! Sunt printre noi oameni casatoriti, logoditi, cu relatii stabile! Pai ce facem?! Legam prietenii sau ne cuplam unii cu altii?! Si pentru ce?! Pentru nevoia de a se scrie in continuare vrute si nevrute?! In fond asta s-ar intampla! Nu s-ar deschide discutii legate de arta si frumos daca siteul ar avea un caracter chiar semi matrimonial, garantat!
Si apoi, nu poti obliga pe nimeni sa revina pe forum! Daca Minerva sau altcineva din cei plecati prin propria hotarare isi doreste sa revina, e oricand binevenit.
Si eu refuz sa cred ca forumul a murit. Si in acest caz, nu mi se pare ca mesajul Danielei e unul umilitor!
« Ultima Modificare: 26 August, 2005, 06:41:38 p.m. de DIANA »

26 August, 2005, 06:46:32 p.m.
Răspuns #11

viulian

Administrator
Aveti cu totii dreptate  :-*

Pana acum:
1. Voi sterge toti userii care nu au postat mai mult de 3 luni (e bine 3 luni, sa fie mai putin, sa fie mai mult ?). Oricum, o sa fac statistici si sa le pun live aici - sa vedeti exact ce si cum. O sa ia putina vreme, ca tre sa scriu cod sa pot sa colectez felul asta de statistici, sau sa ma uit pe net. Oricum, in weekend e gata.
2. Trebuie impus un stil mai curat de scris. Genul "xxxxxxxxxx... xxxxxxxxxx... xxxxxxxxxx... xxxxxxxx... xxxxxxxxxxxxx...." fara punctuatie in afara de multe puncte de suspense, fara majuscule, fara o fluenta a frazei nu se vor tolera (adica se tolereaza daca e amuzant, ma rog :) intelegeti voi). Nu vom fi batuti in cap, dar nici umpluturi de dragu de a scrie ceva nu se va mai scrie.
3. Voi trece inregistrarile pe liber, si din cand in cand vom curata eventualele ID-uri care au nume suspecte, jignitoare, etc.
4. Ar trebui introdus o modalitate de rating a poeziilor - trebuie sa ma gandesc exact cum trebuie procedat, sau a unor posturi in general (deci a threadului, nu a userului).

Asteptam sugestii :)

26 August, 2005, 06:49:04 p.m.
Răspuns #12

Daniela

Vizitator
Vorbeai de demnitate, Lordule...Nu cred ca anexarea unei sectiuni de matrimoniale ar schimba lucrurile in bine, asa cum preconizezi tu, ci, din contra, cred ca asta ar fi, da fapt, lovitura de gratie pentru Lovetime.
In ceea ce priveste prima ta ideea, aceea de a aduce inapoi o parte din vechii membrii de frunte, mi se pare greu de realizat, dar nu imposibil. Din pacate, eu nu am pastrat legatura cu nici unul dintre ei. Daca am putea sa facem rost cumva de adresele lor de mail, jumatate din problema ar fi ca si rezolvata. Pe de alta parte, gandeste-te ca pentru a ii convinge sa revina trebuie sa avem si ceva sa le oferim. Inainte de a trece la faza asta trebuie facute modificari interne vizibile.
Eu sunt convinsa ca exista solutii mai bune decat transformarea forumului intr-un loc "de agatat", dar cum ideile bune vin intotdeauna greu sau cand te astepti mai putin cred ca ar trebui sa lasam un pic problema la dospit.

26 August, 2005, 06:55:48 p.m.
Răspuns #13

viulian

Administrator
A mai fost o chestie, eu am scos toate reclamele de pe forum. In ideea de a asigura un browsing relaxant, neintruziv cu tot soiu de javascript-uri, dar asta a insemnat ca am scazut in ratinguri, adica nemai avand reclame pentru altii, singura modalitate ca oamenii (noi) sa gaseasca forumul este Google sau unul sau doua topuri romanesti.

Daca am adauga linkuri, ar creste fluxul de oameni noi, dar oare chiar de asta e nevoie ?

Intrebarea este - cati incearca sa-si gaseasca aici partenerul ideal de viata cu care sa rezoneze, si cati incearca doar sa isi expuna parerile ?

26 August, 2005, 07:10:48 p.m.
Răspuns #14

Daniela

Vizitator
viulian, nu cred ca problema cea mai presanta este numarul mic de vizitatori. Chiar tu ai spus-o ca suntem cititi. Problema reala e ca nu se mai implica nimeni. Nu cred ca e nevoie de link-uri, dar tu te pricepi mai bine la lucrurile astea :)

Intrebarea este - cati incearca sa-si gaseasca aici partenerul ideal de viata cu care sa rezoneze, si cati incearca doar sa isi expuna parerile ?

Eu pot sa spun doar atat: partenerul ideal nu si-l gaseste nimeni dand cu banul; intodeauna exista posibilitatea de a gasi pe cineva, dar nu cred ca trebuie sa se faca un scop in sine din asta.