11 Octombrie, 2025, 01:07:31 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: provenienta omului  (Citit de 7684 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Septembrie, 2005, 12:35:20 p.m.
Citit de 7684 ori

desdemona

"Pare-se că există două teorii, cu totul potrivnice, despre originea speciei umane: Unii susţin că omul coboară din maimuţa, alţii ca a fost creat de Dumnezeu. Se ceartă grozav. Eu unul cred că se înşeală şi unii şi alţii. Teoria mea este următoarea: cei care cred că omul coboară din maimuţă, coboară cu adevărat din maimuţă şi alcătuiesc o rasă aparte, în afara rasei oamenilor creaţi de Dumnezeu şi care cred şi ştiu că au fost creaţi de Dumnezeu. "
Lev Şestov

de-a lungul timpului s-au gasit diferite dovezi:
Dovezile fosile în favoarea „evolutiei omului" constau în: Omul de Neanderthal (mai multe exemplare); Omul de Pekin (câteva cranii); „oamenii" asa-zisi de Java, Heidelberg, Piltdown (până acum douăzeci de ani), si re centele descoperiri din Africa: toate extrem. de fragmentare; de asemenea, încă vreo câteva fragmente. Totalitatea dovezilor fosile ale „evolutiei omu lui" încap într-o ladă de mărimea unui sicriu, provenind din părti mult înde părtate ale pământului, fără vreo indicatie demnă de crezare a unei vârste măcar relative (cu-atât mai putin „absolute"), si fară nici o urmă de indicatie asupra felului cum acesti. „oameni" diferiti se leagă unul de altul, fie prin descendentă, fie prin înrudire.
Cercetand  în mod obiectiv toate dovezile fosile în favoarea „evolutiei omului", s-a descoperit că nu există nici o dovadă hotărâtoare sau cât de cât rezonabilă în favoarea ei. O anumită probă e socotită a fi dovadă în favoarea evolutiei umane fiindcă oamenii doresc să creadă acest lucru; ei cred într-o filosofie care cere ca omul să fi evoluat din creaturi asemenea maimutelor. Omul de Neanderthal este pur si simplu Homo sapiens, nedeosebindu-se de oamenii moderni mai mult decât se deosebesc acestia între ei, fiind o varietate înlăuntrul unui fel anume sau al unei specii.[Multi evolutionisti au ajuns la concluzia că Homo erectus apartine si el de specia Homo sapiens. De pildă, William S. Laughlin (Universitatea Connecticut), studiind pe eschimosi si aleuti, a observat multe asemănări între aceste populatii si oamenii de tip Horno erectus (Sinanthropus) din Asia. El îsi încheie studiul astfel: „Când descoperim că deosebiri semnificative s-au dezvoltat într-o scurtă perioadă de timp între populatii strâns înrudite si apropiate, precum cele din Alaska si Groenlanda, si când luăm în considerare marile deosebiri ce exista între grupuri îndepărtate precum eschimosii si aborigenii, despre care se stie că apartin aceleiasi specii de Homo sapiens, pare justificat să concluzionăm că Sinanthropus apartine de aceeasi specie atât de diversă." (Science 142, 8 Noiembrie 1963, p. 644). (n. ed.)]
Scopul principal al „filosofiei evolutioniste" este răsturnarea perspectivei crestine, întemeiate pe Dumnezeu Care face totul precum voieste El, punând în locul ei ceva mai „pe întelesul" omului căzut - rationalism, umanism. Iată de ce „evolutia" a fost dezvoltată treptat de filosofia modernă agnostică, atee si deistă, înainte de a se găsi măcar o dovadă „stiintifică". Perspectiva cres tin-ortodoxă (Raiul, scurtimea [timpului acordat] lumii acesteia etc.) este o perspectivă cu totul nouă pentru cei prostiti de moderna filosofie „lumi nistă", al cărei produs-cheie este evolutia.

eu cred ca totul este de la Dumnezeu.voi ce credeti?

« Ultima Modificare: 13 Septembrie, 2005, 03:17:01 p.m. de desiree »
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

20 Septembrie, 2005, 05:21:04 p.m.
Răspuns #1

Lord_Saladin

Vizitator
 Suntem facuti de Dumnezeu...

Este o mult prea-adanca prapastie intre om si animal, ca sa putem spune ca suntem niste maimute evoluate.

Fiecare la urma urmei e liber sa se considere ce vrea, pentru atat teoria evolutiei cat si teoria creatiei se bazeaza pe credinta.Eu personal, prefer sa ma consider creatia lui Dumnezeu. Sunt curios, oare cine se va considera maimutoi ? :D

21 Septembrie, 2005, 09:29:14 p.m.
Răspuns #2

Strumfita

Ieri cineva mi-a spus un lucru "magic" .. un lucru care .. m-a pus pe ganduri .. un lucru care .. m-a facut sa ma simt speciala.
   Cineva .. (un profesor) ..mi-a spus ca suntem din  praf de stele .
   In acel moment .. am ramas uimita.
   Am zambit.. si m-am simtit nemaipomenit.
   M-am simtit .. o stea .
   Da .. sunt o stea .. sunt o stea care straluceste in fiecare zi pentru cineva .. sau ceva .
   Si voi sunteti stele .. toti suntem facuti din praf de stele, deci , toti suntem niste stelute  :D
  Hai sa fim mai optimisti sa ne ridicam .. si sa privim inainte !!!
  Va iubesc pe toti  :-*
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

22 Septembrie, 2005, 09:05:53 a.m.
Răspuns #3

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
Cineva .. (un profesor) ..mi-a spus ca suntem din  praf de stele .
   In acel moment .. am ramas uimita.
   Am zambit.. si m-am simtit nemaipomenit.
   M-am simtit .. o stea .
   Da .. sunt o stea .. sunt o stea care straluceste in fiecare zi pentru cineva .. sau ceva   

Frumos. Dar unii ne  asemanam unui meteorit ce se apropie de mormantul sau dintr-un crater pustiu, adanc si rece... :'(

Citat
Hai sa fim mai optimisti sa ne ridicam .. si sa privim inainte !!!

Fiti optimisti ! :(

Citat
Va iubesc pe toti   

Si noi te iubim. :)

22 Septembrie, 2005, 03:58:47 p.m.
Răspuns #4

Strumfita

Imi pare rau Lord .. dar nu prea ai dreptate.
   Suntem ceea ce vrem noi sa fim .
   Lord .. hai sa gandim altfel .. ce rezolvam daca suntem mereu tristi?
   Hai sa-ti raspund eu .. ramanem pe loc , nu ne dam seama de ceea ce ne ofera viata.
   Hai sa fim veseli .. hai sa ne ridicam .. hai sa mergem inainte .. sa nu stam pe loc .. sa ne traim fiecare minut din viata cum stim noi mai bine ..  :-* :-* :-*

22 Septembrie, 2005, 04:15:34 p.m.
Răspuns #5

charlie

sa ne traim fiecare minut din viata cum stim noi mai bine ..

... sau cum putem. (ca nici eu nu o duc prea bine    :'(  )
You believe but what you see
You receive but what you give

23 Septembrie, 2005, 04:30:25 p.m.
Răspuns #6

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
. sau cum putem. (ca nici eu nu o duc prea bine

Bate palma ;)

Citat
   Hai sa-ti raspund eu .. ramanem pe loc , nu ne dam seama de ceea ce ne ofera viata.

Cu unii fu mai generoasa  ::)

23 Septembrie, 2005, 10:23:24 p.m.
Răspuns #7

charlie

Citat
... sau cum putem. (ca nici eu nu o duc prea bine  :'( )

Bate palma ;)

sa speram ca vom trece peste... desi nu prea sunt sanse in viitorul apropiat (la mine cel putin)

25 Septembrie, 2005, 05:12:23 p.m.
Răspuns #8

Strumfita

Ei .. nu va dati voi seama .. dupa rau vine bine .. asta numa daca stii sa treci de rau.
  Nici cu mine nu o fost foarte generoasa viata , si eu am trecut prin foarte foarte multe lucruri, si am ajuns la concluzia  ca trebui sa trec peste asta .
  Ganditi-va la tot ce ne ofere viata , pentru ca viata ne ofera si foaret multe bucurii, noua ne ramane doar sa le descoperim .   
  Capul sus  ;) :-*

26 Septembrie, 2005, 02:03:15 p.m.
Răspuns #9

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
sa speram ca vom trece peste... desi nu prea sunt sanse in viitorul apropiat (la mine cel putin)

La mine nici atat... crede-ma...
Nu pot privi inspre trecut la vreo salvare... tot ce am avut in trecut am pierdut definitiv si irevocabil.
In prezent gasesc doar deznadejde, iar in viitor nu gasesc nimic posibil.

Citat
Nici cu mine nu o fost foarte generoasa viata , si eu am trecut prin foarte foarte multe lucruri, si am ajuns la concluzia  ca trebui sa trec peste asta .

Cu nimeni nu e generoasa. Numai ca pe unii ii bate mai rau decat pe altii.

Citat
  Ganditi-va la tot ce ne ofere viata , pentru ca viata ne ofera si foaret multe bucurii, noua ne ramane doar sa le descoperim 

Eu am cerut vietii un singurl lucru... si ala nu l-am prea primit, decat sub forma unor stropi arari...

27 Septembrie, 2005, 10:14:20 p.m.
Răspuns #10

charlie

Citat
Ganditi-va la tot ce ne ofere viata , pentru ca viata ne ofera si foaret multe bucurii, noua ne ramane doar sa le descoperim

Eu am cerut vietii un singurl lucru... si ala nu l-am prea primit, decat sub forma unor stropi rari...

.... chiar foarte rari.... aproape inexistenti  :'(

24 Mai, 2006, 12:29:29 p.m.
Răspuns #11

Luke

Geneza 2
Facerea omului

4 Iatã istoria cerurilor si a pãmîntului, cînd au fost fãcute.
5 În ziua cînd a fãcut Domnul Dumnezeu un pãmînt si ceruri, nu era încã pe pãmînt nici un copãcel de cîmp si nici o iarbã de pe cîmp nu încoltea încã: fiindcã Domnul Dumnezeu nu dãduse încã ploaie pe pãmînt si nu era nici un om ca sã lucreze pãmîntul.
6 Ci un abur se ridica de pe pãmînt si uda toatã fata pãmîntului.
7 Domnul Dumnezeu a fãcut pe om din tãrîna pãmîntului, i-a suflat în nãri suflare de viatã, si omul s-a fãcut astfel un suflet viu.

pt a vedea mai multe                   http://www.cartiaudio.com/Copyright_Delia_Ianta_2003/Pagini/Geneza2.htm
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

24 Mai, 2006, 12:32:01 p.m.
Răspuns #12

Luke

Geneza 2
Facerea femeii

18 Domnul Dumnezeu a zis: Nu este bine ca omul sã fie singur; am sã-i fac un ajutor potrivit pentru el."
19 Domnul Dumnezeu a fãcut din pãmînt toate fiarele cîmpului si toate pãsãrile cerului; si le-a adus la om, ca sã vadã cum are sã le numeascã; si orice nume pe care-l dãdea omul fiecãrei vietuitoare, acela-i era numele.
20 si omul a pus nume tuturor vitelor, pãsãrilor cerului si tuturor fiarelor cîmpului; dar, pentru om, nu s-a gãsit niciun ajutor, care sã i se potriveascã.
21 Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adînc peste om, si omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui si a închis carnea la locul ei.
22 Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a fãcut o femeie si a adus-o la om.
23 si omul a zis: Iatã în sfîrsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie, (în evreieste (isa) vine de la un cuvînt care înseamnã bãrbat (is).) pentru cã a fost luatã din om."
24 De aceea va lãsa omul pe tatãl sãu si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup.

Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!