10 Octombrie, 2025, 01:19:44 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Iubirea creeaza monstri?  (Citit de 7639 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

28 Septembrie, 2005, 12:43:23 p.m.
Citit de 7639 ori

ColdAsIce

Cand ajungem sa iubim, e ceva deosebit, totul e roz, viata ni se pare o imensa gradina a raiului, si inimilie noastre sunt pline de sentimente pozitive. Dar, cand persoana pe care o iubim nu ne ofera ceea ce ne-am dori, afectiunea necesara, unde mai intervin si alte chestii ca gelozia oarba (chiar daca de multe ori, noi suntem de vina), ne transformam usor, in niste monstrii. Devenim niste persoane care nu se mai pot intelege pe sine, schimbate total, si capabile sa faca lucruri ingrozitoare. Nu mai dau exemple, pentru ca deja stiti la ce ma refer. Sa fie oare iubirea ca o fiola de nitroglicerina, adica cu o putere imensa, dar si foarte periculoasa, in cazul cand o scapi de sub control ???  ??? Sau in cazul in care stim ca nu putem sa controlam acest lucru, ar trebui sa renuntam sa mai iubim ??
Astept parerile voastre. . .
« Ultima Modificare: 10 Decembrie, 2005, 11:44:45 p.m. de Lorelei »
Doar viaţa ce o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită să fie trăită. (A. Einstein)

01 Octombrie, 2005, 08:29:55 p.m.
Răspuns #1

charlie

nu sunt multe de spus, decat ca ai dreptate. asa se intampla, devenim ceea ce nu vrem, ceea ce am evitat mult timp. facem lucruri care in alte circumstante nu le-am fi facut, poate nici macar nu le-am fi gandit. dar nu stiu daca chiar monstri...
You believe but what you see
You receive but what you give

06 Noiembrie, 2005, 11:50:56 p.m.
Răspuns #2

ColdAsIce

Ma bucur ca-mi dai dreptate, dar ma intreb de ce iubirea are o putere asa de mare? de ce nu ne "transformam" asa in alte circumstante, alte lucruri rele ? sa fie oare iubirea idealul cel mai de pret pe lumea asta ? (o intrebare retorica, dupa parerea mea ..)  ???
Doar viaţa ce o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită să fie trăită. (A. Einstein)

15 Noiembrie, 2005, 06:33:14 p.m.
Răspuns #3

valericanicolescu

Iubirea este cel mai maret sentiment pentru care trebuie sa lupti in viata.Dar daca persoana de langa tine se transforma in monstru,roagate la Dumnezeu sa te elibereze de monstru si sa inceapa sa lucreze ratiunea.In cazul ca persoana se langa tine se transforma si incepe sa mearga pe calea Domnului,iart-o si sa o iei de la inceput.Caci si iertarea este scrisa in legile omenesti.Dar partenerul trebuie sa se angajeze ca nu mai repeta monstrozitatea,in caz contrariu lantul iubiri se rupe complet.
valericanicolescu
Sant din craiova,sincera,religioasa,hotarata,
calma,persistenta,responsabila,modesta,loiala,sociabila,comunicativa,sensibila,tandra ,vesela,eleganta,amabila,inteligenta etc.

16 Noiembrie, 2005, 08:54:19 p.m.
Răspuns #4

Semiramis

Global Moderator
am spus-o cu ocazia postarii la alt topic: iubirea este sentimentul care scoate tot ceea ce e mai bun in noi...dar si ceea ce e mai rau.

(Robert, unde este draga sa ma vezi cat de geniala sunt acum?  :P)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

17 Noiembrie, 2005, 02:13:40 p.m.
Răspuns #5

Maria

Vizitator
   Da, de cele mai multe ori iubirea creeaza monstrii. Monstrii sunt creatii doar atunci cand ne pripim in decizii. In zilele noastre fetele, baietii se casatoresc asa in pripa.Se casatoresc ori sa scape de mama, ori sa prinda ,,un buletin de italia'', ori ca are 90/60/90(valabil pentru alegerea masculina).
   Poate o sa zambiti, poate o sa credeti ca nu-s in toate mintile, dar va spun o concluzie.Niciodata nu vor rezista cuplurile care au concepte diferite. Un exemplu; casatoria dintre un crestin si-un budist. Categoric nu va merge. Stau si ma gandesc asa....daca renunta la conceptul sau prin casatorie, nu asa de usor va renunta si la partener cand va fi un deal?
    Am zis... voi ce credeti? :) :-*

21 Noiembrie, 2005, 11:01:45 p.m.
Răspuns #6

lavigne

da, uneori iubirea poate crea monstrii pentru ca oamenii pot deveni gelosi, unii dintre ei mult prea gelosi pentru a mai judeca limpede si sunt tentati sa faca multe fapte necugetatate.

titlul este oarecum exagerat... monstrii nu au cum sa fie creatia iubirii, iubirea reprezinta ceva pur, inocent, cu totul opus obscuritatii monstrilor.
sigur ca suna mai senzational asa cu acest titlu dar nu trebuie sa uitam ca tot noi stabilim criteriile dupa care putem categorisi indivizi drept monstrii ...

evident opiniile difera de la caz la caz ...

07 Ianuarie, 2006, 04:27:16 a.m.
Răspuns #7

ONLY DESIRE

Categoric da!Eu sunt un exemplu in acest sens.....Monstru e prea mult spus,insa ceva asemanator!Pana sa apara o anumita persoana in viata mea eram o persoana sociabila,altruista,iertatoare,fidela....Iubirea pentru acea persona m-a schimbat:am devenit egoista...nu-mi pasa peste sentimentele cui calc sa fiu cu persoana respectiva;inchisa-am impresia ca nimeni nu ma intelege si ca toti ma judeca;razbunatoare uneori...imi doresc sa-l pedepsesc cumva pentru faptul ca nu ma place;perversa-pun la cale tot felul de planuri si ma folosesc de cei din jurul meu pentru a le duce la final.....Mi-am dat seama ca gresesc si incerc sa indrept....pana nu este prea tarziu!
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

27 Ianuarie, 2006, 11:50:08 a.m.
Răspuns #8

Quatze

:)) Iubirea nu creeaza monstrii pentru ca nu poate sa o faca.

sa luam un exemplu :

Citat
Pana sa apara o anumita persoana in viata mea eram o persoana sociabila,altruista,iertatoare,fidela....Iubirea pentru acea persona m-a schimbat:am devenit egoista...nu-mi pasa peste sentimentele cui calc sa fiu cu persoana respectiva

Only U.... nu iubirea te-a transformat...ci teama! teama ca vei pierde ocazia de afi cu el . SI teama asta vine din nesiguranta ta ca persoana. Probabil nu ai incredere in tine si el era cel prin ochii caruia vedeai lumea. Se intampla all the time. Teama si nesiguranta te-au facut sa devii rece si sa nu-ti pese de ceilalti ...nu iubirea :) ..

Nu e nimic personal..am luat exemplul tau pentru ca este la indemana!

Poate vreti sa privim altfel lucrurile:

Lumea noastra functioneaza pe principiul DUALITATII sau POLARITATII. este una din legile care ne guverneaza (Nord - SUD, CALD -RECE , ZI-NOAPTE, BINE-RAU)

IN esenta nu exista notiunea de "RAU". Raul este doar un bine "pervertit" ori dus la extrem. Sa zicem ...Munca nu e nicidecum un lucru rau. Munca este un lucru nobil, te ajuta sa ai un statut in societate, sa iti castigi existenta si sa asiguri unn trai decent familiei. Insa cand MUNCA devine o prioritate..cand muncesti 16 ore pe zi si nu mai ai timp de ai tai..de prieteni de nimic altceva....ai dus lucrul acesta la extrem si MUNCA devine in contextul acesta un lucru rau.

La fel este si cu Iubirea; Iubirea este cel mai frumos lucru care exista in Universul asta..si nimic nu se compara cu cee traiesti cand iubesti pe cineva. Cand IUbirea aceasta a ta...te consuma fizic si psihic, cand stimti ca nu mai poti trai fara celalalt..tu nu mai ai un punct de echilibru...si IUBIREA se transforma ori in POSESIVITATE..ori in GELOZIE...ori in AGRESIVITATE sau URA.... Dar nu iubirea este cea care te face sa te porti asa ...ci lipsa de echilibru !

Sper ca am explicat ca sa fie usor de inteles.

Iubirea e iubire mereu
Iubirea fara ca tu sa ai echilibru in viata ta devine : posesivitate, gelozie, ura,  Iar astea..nasc monstrii!

// Q
"If you find a good solution and become attached to it, the solution may become your next problem"

Te deschid..petala cu petala!

27 Ianuarie, 2006, 02:38:13 p.m.
Răspuns #9

un_suflet

Iubirea e iubire mereu
Iubirea fara ca tu sa ai echilibru in viata ta devine : posesivitate, gelozie, ura, Iar astea..nasc monstrii!

In sfarsit...inca "un suflet"...care stie ca IUBIREA...E IUBIRE MEREU!!!! :)
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

01 Februarie, 2006, 09:07:31 p.m.
Răspuns #10

anhelik_sandra

mi-a fost cam lene sa citesc tot ce se scrie mai inainte... dar eu cred k  gelozia inseamna NEINCREADERE si unde e neincredere NU E IUBIRE!!! si tiu ca AM DREPTATE!!! ;)

15 Februarie, 2006, 12:39:44 a.m.
Răspuns #11

nycgirl

NU...nu cred ca iubirea e cea care creeaza monstri, cea care ne schimba comportamentul.
Cele care fac rau sunt gelozia, obsesia, neincrederea, mandria...Care nu sunt legate de iubire- de sentiment in sine- ci doar de relatiile intre oameni.
Intr-o relatie poate fi, pe langa iubire, si gelozie, sau poate aparea un fel de obsesie pentru partener- cum a spus si cineva ma sus in exemplul cu munca. Nu munca in sine iti face rau cand lucrezi 16 ore pe zi. Ci obsesia pentru munca
Keep your heart open to dreams, 'cause where there is a dream, there is hope; and where there's hope, there's joy in living

17 Februarie, 2006, 10:13:20 p.m.
Răspuns #12

charlie

mi-a fost cam lene sa citesc tot ce se scrie mai inainte... dar eu cred k  gelozia inseamna NEINCREADERE si unde e neincredere NU E IUBIRE!!! si tiu ca AM DREPTATE!!! ;)

poate

Intr-o relatie poate fi, pe langa iubire, si gelozie, sau poate aparea un fel de obsesie pentru partener- cum a spus si cineva ma sus in exemplul cu munca. Nu munca in sine iti face rau cand lucrezi 16 ore pe zi. Ci obsesia pentru munca

nu numai obsesia, ci si nevoia....
fara bani, nu poti trai ...  mai ales in tara asta, numita Romania

19 Februarie, 2006, 02:12:54 p.m.
Răspuns #13

Guardian|Angel

Pai..iubirea creeaza monstri,atunci cand suntem egoisti...atunci nu ne pasa decat de propria persoana...dar oare mai poate fi numita iubire sincera si pura in cazulk asta?
In cazul altruismului, nu...chiar deloc....creeaza ingeri...sa iubesti, e cel mai frumos lucru...sa iubesti fara sa ranesti pe cineva de teama suferintei persoanei dragi tie...e extraordinar...asta inseamna iubire...iubire sincera si pura!
Daca cunoasteti pe cineva care iubeste asa...nu ii mai dati drumul...e cea mai buna cale spre cunoastere, spre bunatate, spre dragostea adevarata!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

21 Februarie, 2006, 03:54:22 p.m.
Răspuns #14

charlie

foarte greu gasesti astfel de persoane. poti sa cauti toata viata si sa nu gasesti nici una.