Libertatea este un concept abstract dar cu o implicare foarte personala. Poate fi individuala sau pluri-individuala. Poate fi temporara sau de lunga durata, poate fi subiectiva sau obiectiva, evidenta sau aparenta si posibilitatile nu se sfarsesc aici. Poate fi pana si inexistenta.
A fi liber un orizont plin de intrebari, dar covarsit de raspunsuri. Toti dorim sa fim liberi intr-un fel sau altul, intr-o masura mai mare sau mai mica, toti vrem ne eliberam de ceva; de la stress la constrangeri financiare, de la discriminare la rasism, de la rautate la puscarie, de la parinti la grija copiilor, lista este aproape infinita... cu totii vrem sa scapam sau sa ne dezlegam de ceva anume.
Cateodata vrem sa ne eliberam chiar de noi insine, cand devenim autocritici, cand nu mai suportam sa ne privim in oglinda... Poate chiar atunci... avem nevoia cea mai mare de libertate.
Daca viata este un ceas, eu sunt doar o miime de secunda... poate si voi la fel, poate unii mai mult, poate altii mai putin, poate unii sunt zecimi de secunda, sutimi... imi place sa cred ca unii din voi sunt deja minute, ore, de ce nu zile.
Libertatea sta in voi insiva, ascunsa bine dupa o poarta... careia toti ii cautati cheia. Va doresc sa gasiti cheia usii Libertatii voastre.
Cu drag... Paul Dragu Sorlopciu