10 Octombrie, 2025, 05:47:54 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Granita dintre atractie pur fizica si iubire.....  (Citit de 8281 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

28 Decembrie, 2005, 11:14:48 p.m.
Citit de 8281 ori

ONLY DESIRE

Exista asa ceva:o granita intre atractia pur fizica si iubire?Poti fi atras fizic de cineva...sa-l doresti mult,dar nimic mai mult?Sa nu-l iubesti dar sa te atraga foarte mult fizic...atat de mult incat sa nu te poti abtine sa nu-l atingi atunci cand e prin preajama,sa nu-l privesti?
Eu nu cred ca poti fi atras atat de mult de o persoana...dar sa nu fii indragostit de ea!Din moment ce persoana respectiva e cea pe care o doresti cel mai mult si te atrage cel mai mult fizic mi se pare o aberatie sa sustii ca nu esti indragostit de ea.
Voi ce parere aveti?
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

29 Decembrie, 2005, 01:25:24 p.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Paaai... dificila intrebare.

Acum depinde cat de intensa e atractia fizica, caci poti denumi iubire nevoia de un obiect care ti-ar satisface tie toate poftele si asteptarile.

Adica iubire inseamna compasiune, inseamna intelegere, pe cand acea atractie fizica, acea pofta poarta mai mult o incarcatura agresiva, de cotropire... o obsesie poate ?

Ce mentine cumva confuzia este starea de rezonanta afectiva, in care atractia fizica vine mana in mana cu atractia fata de celalalt afectiv/empatic/spiritual. Si atunci nu stii care e prima. De fapt cred ca nu e nici una prima, sunt ambele in acelasi timp... si daca dispar, dispar ambele in acelasi timp.. adica nu e o separare. Sunt o entitate.

Iar cand nu e rezonanta afectiva, nu poate fi decat o atractie fizica (rupta de incarcatura afectiva) - la polul opus fiind lipsa de interes.
Mi s-a intamplat sa simt ca doresc f. mult o tipa, da' sa nu-mi mai stea gandul la ea dupa ce ne desparteam. Nu era afectiv acolo nimic, doar o pofta...

29 Decembrie, 2005, 01:41:19 p.m.
Răspuns #2

Lorelei

S-ar putea sa fie o diferenta intre modul in care vede un barbat lucrurile si modul in care le vede o femeie. Ce vreau sa zic este ca am mai auzit si alti barbati spunand cat de atrasi sunt de cineva care din alte puncte de vedere nu le spune mai nimic.

Femeile insa am senzatia ca se lasa de buna voie antrenate intr-un fel de confuzie. Atunci cand sunt atrase foarte tare de un tip ii ataseaza inconstient o multime de calitati pe care in fapt nu le are ca sa devina cumva demn de iubit, sa se justifice cumva atractia. Inventeaza coincidente care sa le satisfaca ideea de rezonanta cu celalalt, isi creeaza o intreaga poveste care de fapt e mai mult imaginatia lor decat realitatea propriu-zisa. Sau daca sunt foarte constiente de ele si de nevoile lor prefera sa nege atractia fizica. E ceva acolo pe creierasul lor care le interzice sa disocieze atractia pur sexuala de dragoste sau macar de starea de indragostire. Asa am senzatia.

In plus, cred ca se intampla mult mai rar ca o femeie sa simta o pofta sexuala si atat fata de un barbat decat un barbat fata de o femeie. O fi genetic, cine stie. Oricum, eu vad ca lucrurile pot fi disociate. Sigur, pot aparea si impreuna, dorinta si iubirea vreau sa spun, insa lucrul asta se intampla asa rar incat ajung sa cred ca una din cele doua e mai mult exercitiu de autosugestie. "Pachetul" impreuna e mai mult o utopie. Dar avem dreptul sa visam nu?  :D
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

30 Decembrie, 2005, 12:54:10 a.m.
Răspuns #3

ONLY DESIRE

Sa spunem ca cele doua sexe percep diferit aceasta atractie fiizica:femeile o asociaza mai mereu cu iubirea,iar barbatiii...mai rar!Dar daca un barbat este intrebat la un moment dat pe cine doreste cel mai mult,la cine se gandeste?Nu la persoana de care este indragostit la momentul respectiv?Sau putem fi atrasi fizic fara sa fim indragostiti,dar reciproca nu e valabila?
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

10 Ianuarie, 2006, 05:28:08 a.m.
Răspuns #4

Evangeline

Citat
Sau putem fi atrasi fizic fara sa fim indragostiti
Bineinteles ca putem fi atrasi numai de fizic. Din pacate in zilele noastre fizicul conteaza mai mult decat sentimentele :( O astfel de granita a exista mereu si va exista. E exact la fel ca iubirea si ura, au existat mereu si vor exista.
Foarte multe cupluri s-au despartit pentru ca erau doar atrasi fizic dar nu se iubeau. Una e sa iubesti, sa vrei sa fii cu el/ea indiferent daca destinul va fi crud si el/ea va suferi un accident si frumusetea va disparea :'( (imi cer scuze ca ma gandesc la astfel de cazuri, sper sa nu va ingrozesc si pe voi cum m-am ingrozit eu) si alta e sa-l(o) placi pentru ca are ochi frumosi sau mai stiu eu ce ::) Iubirea adevarata tine cont de alta frumusete decat cea a trupului ;)

:-*
Never, never quit!

10 Ianuarie, 2006, 05:45:49 p.m.
Răspuns #5

Lord_Saladin

Vizitator
La femeile din ziua de azi atractia fizica se confunda cu "iubirea"... rar , rar, rar de tot femeie sa iubeasca pentru suflet, si alea din alte generatii. O femeie decat sa umble cu unu` care nu arata pe gustul ei, mai bine sta singura .

La barbati in schimb, e alta smecheria... atractia fizica este ceva diferit de dragoste, este o cu totul alta chestie, de vreme ce dragostea asta e pentru suflet, pentru caracter...

S-a discutat intr-un topic anterior ca nu stiu unde s-a vazut un barbat stand la o masa cu o femeie corpolenta... am vazut zeci de multime de astfel de cazuri, insa numar pe degete cazurile in care o femeie tanara de acum sa umble cu un tip care sa nu arate bine (si sa nu fie "pe interes")...

Pentru tinerii romani din ziua de astazi, norma de obtinere a unei prietene/iubite inseamna ore grele si istovitoare de tras la sala, prafuri, bani dati in vant pe anabolizante, si pe alte chestii (pentru cei ce isi permit, bineinteles).

10 Ianuarie, 2006, 07:26:49 p.m.
Răspuns #6

Lady Allia

Off...fetelor, eu cred ca nu Lord este cel care se lupta cu morile de vant...ci noi!
Nu cred ca vom avea vreodata argumentele pe care el le asteapta...pentru ca el mereu va gasi ceva si le va respinge.
Singura care va putea sa alunge din sufletul lui vreodata aceasta durere si raceala pe care el o strange incet, incet respingand aproape tot ce l-ar putea face fericit...este...EA.
EA pe care Lordul nostru si-a conturat-o in suflet cu cea mai frumoasa penita...cu insusi sufletul lui..., EA pe care el o picteaza in fiecare noapte cu penelul asteptarii sublime....si o asteapta imbaind-o cu lacrimi curate. Doar Ea si iubirea care intr-o zi ii va deschide usa sufletului vor fi cele care ii vor spulbera nametii din suflet si gheata din fiinta lui, care dealtfel este foarte calda.
Este un suflet plin de remuscari, de tristeti, de intrebari, de reprosuri, dar...plin de frumusete si iubire...care nu asteapta altceva decat sa fie daruita...Lordul nostru are atata iubire in el de daruit, incat uneori ma induioseaza!
Insa Lord...desi stiu ca vei respinge si aceasta teorie...sa stii ca sunt si fete care simt asa...si nu sunt doar cele de varsta mea...sunt fete tinere...cum este SadAngel de exemplu...ea este ca si tine...are un suflet frumos... dar se simte singura...pe ea cum de nu ai observat-o?...sau ea este o exceptie? Daca este asa...exceptiile intaresc regula...sunt deci si astfel de fete...uite: kitty17, trinitty, des, only_u...si multe altele..., insa eu nu incerc sa fac acum o lista...pentru ca ar fi prea lunga...incerc sa te fac sa vezi ca sunt inca astfel de fete...care stiu iubi pentru suflet si cu sufletul...si nu pentru bani.
Sunt sigura ca si in preajma ta sunt fete care sa iubeasca astfel, dar probabil nici una dintre ele nu este cea pe care o astepti tu...cea pe care o visezi si o iubesti fara sa o cunosti inca...perechea care se potriveste perfect pe sufletul tau..., dar asta nu trebuie sa te faca sa le condamni pe restul fetelor de superficialitate. Fiecare se manifesta asa cum stie...asa cum ii permite capacitatea sa sufleteasca, intelectuala sau morala.
Eu insa iti spun ca EA va veni...va aparea intr-o zi si va aduce cu ea tot ceea ce astepti tu, dar,...daca vei fi si atunci la fel de mohorat si trist...s-ar putea sa o faci sa treaca pe langa tine...sa nu te vada asa cum esti tu in realitate. Tristetea te face sa te izolezi, sa te pierzi tu de tine, te afunda in hauri fara soare, adanci si pline de lacrimi...te face sa ii indepartezi pe cei care te vor bine si te apreciaza...nu te lasa coplesit...zambeste si priveste prin micuta crapatura din sufletul tau afara...s-ar putea sa nu fii chiar atat de dezamagit!
....................

Dar ca sa revin la subiectul acestui topic...cred ca exista asa ceva. Cred pentru ca am cunoscut atat femei cat si barbati care au cunoscut o persoana de sex opus, au fost atrasi fizic de aceasta si dupa o noapte...gata, totul s-a risipit...Si-au oferit fiecare unul altuia ceea ce isi doreau...si aici imi vine sa zambesc...ma gandesc ca la un serviciu...unde exista cerere si oferta...:)   ;D  :), dar asa este...am vazut, mi-a placut, am avut, am plecat!
Sunt si astfel de persoane si nu este rau atunci cand doua astfel de persoane se intalnesc...este rau cand o astfel de persoana se intalneste cu una romantica...de obicei aici unul iese din poveste cu sufletul...varza, ca sa ma exprim asa!
Insa...pentru mine a contat mereu sufletul! De ingerul meu asa m-am indragostit...cunoscandu-i sufletul si de abia apoi fizicul! Faptul ca si fizic a venit ca o completare...si mi-a placut, m-a bucurat, dar putea fi oricum...eram deja indragostita!
Eu sunt de parere ca oricat de bine arata cineva cu timpul oricum se schimba si numai sufletul este cel care ramane mereu la fel! Schimbarile nu trebuie insa sa ne sperie ci...sa ne bucure...invatam sa imbatranim langa cineva, iar asta este...minunat!
« Ultima Modificare: 11 Ianuarie, 2006, 10:09:07 p.m. de Lady Allia »

10 Ianuarie, 2006, 11:18:33 p.m.
Răspuns #7

ONLY DESIRE

Multumesc pentru votul de incredere Allia!Intr-adevar inca mai sunt care nu sunt interesate de bani,masini,muschi....E normal sa ne dorim langa noi pe cineva care sa arate bine(din punctul nostru de vedere),dar asta nu inseamna neaparat muschi,haine de firma...etc.inseamna ca dorim ca persoana de langa noi sa fie ingrijita,preocupata de aspectul sau(insa nu exagerat de mult)....si sa ne placa!Mi se pare normal sa doresti ca persoana de langa tine sa te atraga si fizic...pentru ca dragostea nu se rezuma doar la comunicare!Insa un ambalaj frumos nu valoreaza nimic fara un continut frumos....

11 Ianuarie, 2006, 02:17:09 p.m.
Răspuns #8

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
Insa Lord...desi stiu ca vei respinge si aceasta teorie

As vrea sa nu fiu nevoit sa le resping, dar realitatea vietii de zi cu zi e peste "tari si mari" de ce se petrece pe lovetime. 

Citat
Sunt sigura ca si in preajma ta sunt fete care sa iubeasca astfel,

Cu prieten stabil, casatorite, etc... eventual asa poate mai gasesti... 

Citat
Eu insa iti spun ca EA va veni...va aparea intr-o zi si va aduce cu ea tot ceea ce astepti tu, dar,...daca vei fi si atunci la fel de mohorat si trist...s-ar putea sa o faci sa treaca pe langa tine...sa nu te vada asa cum esti tu in realitate. Tristetea te face sa te izolezi, sa te pierzi tu de tine, te afunda in hauri fara soare, adanci si pline de lacrimi...te face sa ii indepartezi pe cei care te vor bine si te apreciaza...nu te lasa coplesit...zambeste si priveste prin micuta crapatura din sufletul tau afara...s-ar putea sa nu fii chiar atat de dezamagit!

EA, aia pe care o astept, nu mai exista...
Sunt povesti frumoase.... doar povesti...
Si pana si in povesti, toate povestile sunt despre printi si printese...

In lumea de acum sunt oameni care mor singuri,  sunt oameni care traiesc casnicii pline de certuri, in lumea reala oamenii divorteaza, in lumea reala exista si iubire de bani, iubire de sex.... asa este acum...  Sunt foarte norocosi cei care gasesc dragostea adevarata, dar cati sunt aceia ? Cati sunt fericitii fata de masa mare a oamenilor tacuti, mohorati, dezamagiti, NEIUBITI ?

Citat
  Insa...pentru mine a contat mereu sufletul! De ingerul meu asa m-am indragostit...cunoscandu-i sufletul si de abia apoi fizicul! Faptul ca si fizic a venit ca o completare...si mi-a placut, m-a bucurat, dar putea fi oricum...eram deja indragostita!

De asta multi prefera sa caute pe net.... daca nu esti "ciumeg", daca n-ai atatia bani de haine scumpe si de mobile cu camera video si de masini masluite din strainatate si de lanturi de aur, si de toate acareturile alea care atrag...

Atata tot pe net ii riscul mare...

11 Ianuarie, 2006, 03:46:58 p.m.
Răspuns #9

sunshine

Dragul meu Lord, ghinionul meu ca m-am nascut in cretacic.Altfel cred ca as fi putut sa-ti demonstrez ca sunt 100% femeia care ti-ai fi dorit-o.Eu nu m-am dat niciodata in vant dupa barbatii chipesi pt simplul fapt ca sunt doriti de majoritatea femeilor.Apoi, mie imi place sa imbatranesc frumos si ,de aceea, am grija de look-ul meu, merg la sala, la masaj, nu din snobism ci din placere si mai ales din dorinta de a face ceva si pt mine.Drept dovada, daca sotul meu nu observa sunt altii care m-au remarcat si mi-au marturisit, imi fac complimente, ma respecta si asta , recunosc, imi face  placere, ma fece sa ma simt femeie.
 Unde am vrut sa ajung, la faptul ca degeaba este atractie fizica si nu este iubire.Degeaba ma simt eu frumoasa, daca sotul meu nu observa, sau observa dar nu arata, degeaba imi spune unul si altul ca ma va iubi nush cat timp, daca eu ma simt goala de iubire.Si, spre deosebire de tine, eu nu prea mai am sanse.
   FOR GOD'S SAKE!Ai numai 19 ani! Cum poti sa fii atat de hotarat?
  Si ai dreptate, site-ul acesta este rupt de realitate, dar suntem atat de multi care visam! De ce nu ni te alaturi? Te rog eu, un suflet trist si insetat de iubire, SPERA, nu renunta! :)
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

11 Ianuarie, 2006, 08:25:41 p.m.
Răspuns #10

desdemona

"Ea nu mai exista"
dar ce a patit?a murit pentru tine?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului