10 Octombrie, 2025, 03:54:10 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Spectator in viata mea...  (Citit de 42203 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

21 Martie, 2006, 10:41:23 a.m.
Răspuns #30

ONLY DESIRE

Suntem alaturi de lady allia....Dumnezeu sa o adihneasca in pace pe bunica ei!
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

21 Martie, 2006, 09:53:21 p.m.
Răspuns #31

Lorelei

Lady Allia, nu stiu daca sa-mi para rau sau bine. Cred ca nici tu nu stii. Ei, trebuie sa trecem si prin astea. Si eu am trecut si stiu cat e de greu. Imi pare rau pentru pierderea ta. Suntem aici.

Crontzy, uffffffffffffffff, zau cu nu stiu altceva ce sa zic. un uffffffffffffff mare cat toate zilele. Fruntea sus! Or sa vina si vremuri mai senina. Iti intind mana, chiar daca virtual.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

21 Martie, 2006, 09:59:42 p.m.
Răspuns #32

alexia

Si intr-o clipa problemele mele au devenit mici si nesemnificative! Va sunt alaturi si va doresc sa nu va pierdeti speranta ca undeva, candva, veti avea parte si de reversul acestor dureri!
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

22 Martie, 2006, 11:55:56 p.m.
Răspuns #33

Lady Allia

Va multumesc pentru ca stiti sa fiti atat de frumos alaturi de mine...!
Intr-adevar prietenii sunt darul cel mai frumos pe care ti-l face viata...! Mereu ne dorim sa cunoastem ingerii, dar ei sunt langa noi...mereu...fiecare zambet este un rasarit si fiecare mana intinsa la timp este o binecuvantare...va multumesc!

Am crescut prea repede....parca ar fi fost o clipa...am inchis ochii si m-am trezit plina de responsabilitati si griji, iar ceea ce ma doare este faptul ca nu pot intelege de ce bunica mea nu a putut avea acesti ultimi noua ani din viata...linistiti si fericiti? De ce bunica mea nu s-a putut plimba prin parc cu nepotii? De ce bunica mea nu a putut sa isi planteze florile in gradina? De ce bunica mea nu a putut sa croseteze ciorapei? De ce bunica mea a trebuit sa stea paralizata intr-un pat atata vreme...? De ce bunica mea trebuia sa vada zilnic acelasi peisaj..., sa auda aceleasi voci, ... sa vada aceleasi fete,...de ce din ochii ei trebuiau mereu sa se prelinga lacrimi de tristete si rusine cand o spalam si o schimbam...?
Toate acestea ma dor...ma dor pentru ca de multe ori imi doresc sa fi ramas copil, iar ea sa fii ramas sanatoasa..., dar a trebuit sa cresc, iar ea sa se imbolnaveasca si apoi sa isi tarasca existenta atat de dureros!

As fi vrut sa pot sa dau macar un pic timpul inapoi, dar nu pot...as fi vrut sa nu imi fi dorit ca ea sa il imbratiseze pe D-zeu..., dar mi-am dorit..., m-am rugat la D-zeu sa o ajute sa se impace cu EL, cu viata si cu ea insasi..., m-am rugat sa o ajute sa moara usor si sa nu stie...pentru ca ii era tare teama de moarte..., m-am rugat sa o ajute sa nu se mai chinuiasca atata...era deja prea roasa de durere fizica si sufleteasca..., iar D-zeu mi-a ascultat rugaciunea...bunica mea a murit impacata si nu a stiut ca moare!
Nu am vrut insa nici o clipa sa o pierd...nu as fi vrut sa o las...imi va lipsi enorm..., dar nu as fi fost niciodata pregatita sa ma despart de ea...Pentru astfel de momente niciodata nu vom fi pregatiti, dar trebuie sa stim ca viata nu intreaba...ea doar ne daruieste si ne ia...!

Am inteles din toate acestea insa...un lucru important....!!!
In viata trebuie sa inveti sa fii puternic...de multe ori nu pentru tine ci pentru cei pe care ii iubesti si ii doresti bine! Am inteles ca viata nu pune intrebari, nu raspunde, nu sta si nu asteapta...ea doar isi face ciclul ei obisnuit, iar noi trebuie sa invatam sa o intelegem, iar daca nu putem sa o intelegem intotdeauna trebuie macar sa o traim si sa o acceptam asa cum este ea...! Nu trebuie sa spargi valul ca sa ajungi la mal odata cu el...trebuie doar sa nu te opui lui!
Toate dezamagirile, durerile, neimplinirile...m-au facut mai puternica si chiar daca am pierdut macar nu am uitat lectia invatata, iar asta m-a facut intotdeauna sa trec mai usor peste caderile din viata.

Am sa multumesc mereu lui D-zeu pentru bunicii si bunicile pe care mi le-a daruit..., pentru povetele lor pline de intelepciune si frumusete, pentru sprijinul pe care mi l-au daruit atat de sincer si neconditionat, pentru omul care sunt si pentru sufletul pe care mi l-au infrumusetat prin simplu fapt ca au existat si ei in viata mea si am existata si eu in viata lor...!
Am sa multumesc mereu pentru amintirile minunate si magice pe care le-am avut in zilele de vara ale copilariei mele, pentru noptile frumoase de iarna in care bunica gangurea melodii crosetand, iar bunicul pufaia tigara langa soba..., pentru tot ce au insemnat ei am sa multumesc mereu vietii si lui D-zeu!

Iar pentru faptul ca ii iubesc atat de mult...voi incerca sa fiu o persoana asa cum m-au invatat ei sa fiu, voi incerca sa traiesc mereu frumos si sa traiesc frumos si pentru cei de langa mine, voi incerca sa iubesc si sa ma las iubita si voi incerca sa am o viata frumoasa si fericita asa cum si-au dorit mereu pentru mine!

23 Martie, 2006, 12:03:11 a.m.
Răspuns #34

Lady Allia

....crocantzel....as vrea sa pot sa spun mai multe, dar nu pot decat sa iti spun ca esti o persoana puternica, o persoana care stie sa daruiasca sincer si neconditionat, o persoana care stie sa aprecieze ceea ce este frumos...! Inceraca sa iti pastrezi visul si speranta..., nu dispera...viata chiar daca uneori ne da suturi..., chiar daca este cruda si nedreapta, chiar daca este hoata si isi baga mana in buzunarul sufletului furandu-ne iluzii, sentimente si vise...stie sa se si revanseze atunci cand te astepti mai putin!
Nu inchide usa sufletului, iar daca totusi vrei sa o inchizi...las-o macar un pic de tot intredeschisa...cine va stii sa iti vada sufletul va gasi calea sa intre si sa ramana, sa aprecieze si sa umple totul de caldura, dragoste si liniste!
Iti doresc sa iti gasesti puterea sufleteasca de a continua sa lupti...!

24 Martie, 2006, 03:17:14 p.m.
Răspuns #35

desdemona

Din pacate eu nu prea am mai intrat in ultimile zle si nu am vazut aceste posturi pana acum...
nu imi gasesc cuvintele potrivite...dar ce poate fi mai nimerit in afara de Lady sunt aici...tot aici am ramas Lady a mea...oricand..
crontzy...dragul meu crontzy...noi vom astepta sa termini..si nu stiu cat conteaza pentru tine dar noi,eu suntem alaturi de tine..
aveti grija de voi...un zambet pe o raza de la Des..
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

29 Martie, 2006, 09:09:54 p.m.
Răspuns #36

Guardian|Angel

Imi pare rau ptr intarziere, dar sentimentele mele sunt sincere...regret nespus pierderile voastre dragii mei....sufar si plang alaturi de voi...si ma rog sa gasiti puterea de a merge mai departe...si eu am pierdut ceva important...pe mine...am ajuns sa sper, ca fiecare dintre noi sa gaseasca acel ceva care ne va face fericiti....va iubesc mult....!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

21 Iunie, 2006, 12:30:25 p.m.
Răspuns #37

luceta

Draga lady Allia,ti-am citit povestea ,ca pe un basm frumos care se transforma in realitate...brusc.Imi place cum povestesti si sensibilitatea asta sigur ai luat-o de la bunicii tai minunati,bunicii tai de poveste.Fiecare are o poveste si marele nostru merit e in felul de a o spune...Ti-am simtit durerea si am plans cu povestea ta de mana...Esti un om adevarat si sunt sigura ca ''cineva ,acolo sus te iubeste''!
   Crokantel-nu stiu daca am scris corect numele-nu te lasa.Mai devreme ,sau mai tarziu o sa rasara soarele si pe strada ta.Nu te da batut,astea sunt doar incercari.Lumea pare un circ imens,o tragedie continua...O sa fie bine,o sa vezi!

17 Noiembrie, 2006, 06:39:31 p.m.
Răspuns #38

Lady Allia

Buna seara bunica..., buna seara bunicule...

sunt departe, dar mi-am trimis sufletul sa va puna o floare pe morminte si sa va sarute sufletele care stiu ca nu ma vor parasi niciodata....

Dragii mei... nu as fi crezut niciodata, dar acuma pot zambi din suflet si sunt fericita..., desi uneori mai trec norii trecutului si deschid usa, dar sufletul ce-l am alaturi stie de fiecare data sa risipeasca durerea si sa stearga ploaia din priviri..., iar soarele mereu invata sa rasara...din nou, din nou...
Stiu ca nu am sa va mai pot vedea si auzi, dar va port cu mine in orice pas si va ascult cu fiecare suierat de vantulet gingas..., prin orice ciripit de pasare si va vad prin orice stea, prin orice fir de lumina....
Stiu ca nimic nu e la fel fara de voi, dar promit sa va duc cu mine in fiecare zi..., in fiecare Craciun si sa va sarut mainile prin fiecare globulet pe care am sa il pun pe brad..., prin orice gand care vi-l trimit...
Dragii mei...zambiti pentru ca acum mi-e bine..., iar sufletul meu zambeste din nou...

sunt departe..., dar imi trimit sufletul sa va ude florile de pe morminte si sa va spuna...noapte buna si...pe curand dragii mei...

:'( :) :-* :'( :)

17 Noiembrie, 2006, 07:00:43 p.m.
Răspuns #39

pokemon

acum am citit povestea draga lady...si plang...nu stiu ce pot spune...fii fericita..pt ca meriti..esti o persoana cu adevarat deosebita..cu un suflet mare..esti minunata..te apreciez pt ceea ce ai reusit..pt cum ai reusit sa ti traiesti viata...

te imbratisez cu drag...andreea
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

17 Noiembrie, 2006, 07:18:39 p.m.
Răspuns #40

Lady Allia

:) :-* :)  multumesc Andreea!
Multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru firavul si frumosul suflet pe care il ai...! Sa ai grija de el, sa il cresti la fel de cald si stralucitor... si...nu mai plange Pika Pika...  ;), pentru ca tu si tineretea ta frumoasa, povestile tale pline de farmec si puritate trebuie sa ne dea din nou speranta si aripi...
Zambeste...si asa imi va fi si mie mai bine iubita mea... :-* :-* :-*

17 Noiembrie, 2006, 07:26:56 p.m.
Răspuns #41

pokemon

Zambesc scumpa lady
...povesti pline de puritate...din pacate..doar dragostea este pura...restul..este atins de rautatea celor din jur...de veninul pe care unii il au in suflet si il varsa asupra acelora care nu au nici o vina....
Pika pika plange..pt ca la un moment dat...credeam ca eu am probleme...si nu vedeam nici un mod de a rezolva...acum sunt bine..am trecut peste ele...dar ma simt rusinata cand vad ca persoane minunate,ca tine,ca multi altii au avut probleme reale..si au avuta tarie sufleteasca...au reusit in ciuda tuturor greutatilor sa ramana aceleasi persoane minunate cu suflet pur si incapabile sa raneasca voit pe cineva..iar eu..ma schimbasem mult...intrasem in randul celor care nu mai vroiau nimic de la viata..ma simt rusinata .... te admir mult...
Ai multa grija de tine si de sufleteul tau... :-*
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

02 Decembrie, 2006, 12:52:16 p.m.
Răspuns #42

Lady Allia

Nu cred ca m-as fi intors aici atat de curand..., sau poate e mai corect sa spun: nu cred ca m-as fi intors niciodata aici la aceasta parte a topicului, dar, am citit intr-una din zile un subiect... "se poate naste...", un subiect in care un suflet frumos de femeie vorbea atat, atat de frumos despre iubirea care s-a nascut intre ea si sotul ei..., sot care i-a fost inainte "cel mai bun prieten".
Ma bucur din suflet pentru ei...chiar ma bucur si le doresc din toata inima sa aiba parte de o iubire plina de impliniri, de fericire si magie... Le doresc sa nu lase norii ce le mai umbreste dragostea din cand in cand sa le-o acopere...ci, le doresc ca in umbra vietii sa aiba puterea mereu sa gaseasca o bucata de cer senin.
Citindu-i topicul...insa m-a tulburat profund pentru ca mi-a amintit de „cea mai intima si buna prietena a mea”..., o fata care nu cu mult timp in urma si totusi pare o vesnicie de atunci...imi  era un sfetnic si un critic bun... O cunosteam „ca in palma”...si de cele mai multe ori imi placea ceea ce era,  ceea ce vroia sa fie pentru cei din preajma ei si pentru cei pe care ii iubea.
 Pe drumul vietii insa...undeva...am pierdut-o...! Nu imi aduc bine aminte cand si unde..., dar stiu de ce si stiu cum si imi amintesc cu fericire momentul in care ne-am reantalnit !
Era o persoana prietenoasa, plina de veselie, care radea mereu, care plangea din orice, care credea in povestile de dragoste, in printi si printese, care credea in puterea zambetului si in minunatia iubirii...,care se trezea in puterea noptii sa fuga la prietenele sau prietenii ei sa le aranjeze perina daca acestia ii cereau...
Ura singuratatea si iubea oamenii..., ii iubea si inca ii mai iubeste din adancul intregii ei fiinte desi increderea si sufletul i-au fost de sute de ori calcate in picioare..., dar ea s-a incapatanat pur si simplu sa mai creada in ei..., sa le dea sanse..., iar aici uneori a gresit...

De ce?

Pentru ca viata este prea scurta sa dai sanse infinite persoanelor care nu iti lasa la randul lor nici o sansa !
Pentru ca viata este prea scurta sa crezi in iubiri care ranesc si care te fac sa plangi !
Pentru ca viata este prea scurta sa crezi in sanse despre care stii ca nu se vor realiza, dar totusi speri...!
Pentru ca viata este prea scurta sa o mai scurtam si noi invaluindu-ne in iluzii si in fraze de genul: "maine va fi mai bine"...!
Nu va fi...!!! Niciodata nu va fi mai bine daca sufletul nu e fericit si daca nu ni se raspunde inapoi cu aceeiasi dragoste pe care o oferim...sau macar jumatate din ea!
Nu va fi...!!! Niciodata nu va fi mai bine daca traim singuri durerea si traim in doi numai fericirea!
Nu va fi...!!! Niciodata nu va fi mai bine daca ne vom pune pe noi insine inaintea celui de langa noi, negandu-i mereu orice traire, frangandu-i orice vis si zambindu-i atunci cand il vedem cum se prabuseste cu aripa franta...

Asta nu e prietenie, asta nu e iubire..., asta nici macar nu se poate numi o relatie !

Dar, revenind la fata de care va povesteam..., ea a crezut orbeste in toate aceste sanse, in toate aceste iluzii, in faptul ca oamenii se pot schimba si in faptul ca "maine va fi mai bine"... si... e adevarat ca e bine sa credem in oameni, e adevarat ca nu trebuie sa disperam si sa devenim lasi si plini de teama, e adevarat ca a fost bine, dar nu "maine" ci dupa ani intregi de lacrimi si tristete, dupa nopti intregi de lesin si de intrebari fara raspuns, dupa zile infinit de lungi si de grele..., iar pentru ceea ce are astazi, pentru ca sa fi fost cu adevarat bine nu trebuia sa astepte atat..., sa dea atatea sanse fara rost...trebuia sa stie sa renunte la timp si sa plece mai devreme.
La varsta de 12 ani a cunoscut printr-un prieten comun un baiat...a carui nume nu are importnata acum, aici, care pe la 14 ani i-a devenit cel mai bun prieten si, intr-adevar era cel mai bun prieten. Stiau sa rada si sa planga impreuna, sa se sprijine in orice ora din zi sau din noapte...stiau ce inseamna sa fii prieten !
La 17 ani el i-a cerut sa fie iubita lui, iar ea, fara sa se uite putin in suflet si sa vada daca asta este ceea ce simte, fara sa se gandeasca macar un pic asupra faptului ca ar fi putut confunda sentimentele...a acceptat ...
La 18, inainte de ziua de nastere s-au despartit copilareste..., iar asta pentru ca tatal ei i-a zis intr-o zi la nervi ca daca o sa il mai vada in casa pana dupa bacalaureat il da afara... :). Ea copil fiind...a luat totul in serios si ca sa nu isi faca "iubitul" sa sufere...l-a mintit...! L-a mintit ca are pe altcineva..., dar defapt nu avea pe nimeni..., insa nu vroia sa isi faca cei "doi barbati" importanti din viata ei sa sufere..., tatal ei si pe el...
Intr-un fel sau altul a considerat ca asa ii apara pe amandoi...si asa a si fost...
Indiferent de ceea ce s-a intamplat ei au ramas insa prieteni. Au avut si perioade foarte proaste in care s-au jignit si s-au ranit, perioade in care au uitat defapt ca inainte de orice au fost prieteni, dar..., dar... le-au depasit.  Asta pentru ca atunci erau cu adevarat cinstiti unul cu altul si credeau cu adevarat in prietenia lor, pentru ca se respectau si tineau real unul la altul.
Intr-una din zile ea a avut un accident de masina...nu a fost grav, iar a doua zi i-a murit un foarte bun prieten..., prieten care avea doar 28 de ani, iar aceste doua intamplari nefericite au facut-o sa reflecteze asupra vietii ei..., au scuturat-o cu putere..., i-au amintit defapt ca viata este scurta..., si trebuie sa se bucure de fiecare clipa..., dar ea se simtea vinovata si singura.
Trista si abatuta, plansa si poate mai vulnerabila ca niciodata.... s-a intalnit cu acelasi prieten...prietenul ei cel mai bun si s-a hotarat sa ii spuna adevarul despre despartirea lor, iar viata ii aduce din nou impreuna. Dupa 6 ani de relatie...se casatoresc desi in mod normal nu ar fi trebuit sa o faca niciodata!

De ce?

Pentru ca iubirea se simte...nu se asteapta...
Pentru ca intre prietenie si iubire este un pas..., iar acel pas uneori nu stim sa il vedem..., iar ei ar fi trebuit sa se gandeasca bine la acest pas...
   Pentru ca un prieten este omul in mana caruia iti pui sufletul si viceversa, iar faptul ca te cunoaste si il cunosti foarte bine te poate insela in momente de singuratate si tristete facandu-te sa crezi ca este...iubire...
   Pentru ca atunci cand iubesti...iubesti pur si simplu tot ce este la omul de langa tine...nu vrei sa il schimbi..., iar ei ajunsesera sa vrea sa schimbe totul unul la altul...
   Pentru ca au fost sase ani de certuri, de neincredere, de renuntari, de compromisuri fara sfarsit..., iar partile frumoase au fost atat de putine incat uneori nici nu puteau sa le rememoreze...
   Pentru ca in acest timp nu au fost niciodata nicaieri impreuna..., numai ei doi...fiindca el se plictisea numai cu ea...
   Pentru ca au fost multe minciuni din partea lui, multe..., iar ea nu ar fi trebuit niciodata sa tolereze atat si atatea, insa mereu isi spunea aeeiasi fraza...: "maine va fi mai bine"..., "maine va vedea ca sunt si eu aici"...
   Pentru ca ea a uitat sa se mai respecte pe sine, el si-a permis sa o trateze ca atare...
   Pentru ca au ajuns sa transforme cea mai frumoasa prietenie intr-o relatie fara nici un viitor si au consumat-o..., au distrus-o pur si simplu...   

Au uitat pe undeva pe traseul vietii lor in comun ceea ce i-a facut atat de speciali...prietenia si sinceritatea dintre ei.
Uitand tot ceea ce a fost defapt real intre ei...prietenia...s-au trezit asemeni unor straini intr-o furtuna din care nu mai puteau iesi..., nu se mai vedeau, nu se mai auzeau, nu se mai cautau... fiecare trata situatia...in felul sau...
Si, incet, incet, fata vesela de care va povesteam devenise o femeie singura..., disperata..., o femeie fara lacrimi, pentru ca daca plangea el o jignea si o repezea..., o femeie caruia si visele ii erau interzise..., o femeie goala de ea insasi.  Nu mai stia rade, nu mai stia zambi, nu mai stia sa aiba incredere in oameni..., ura femeile pentru ca toate erau frumoase numai ea nu... si..., ce era cel mai rau...se ura pe ea!!! Se ura pentru tot...: pentru ca nu a stiut sa aiba respect pentru ea, pentru ca a fost mai tot timpul nefericita, iar el neimplinit, pentru ca nu a stiut niciodata sa refuze ceva cuiva, pentru ca mereu s-a gandit la altii inaintea ei, pentru ca nu a stiut sa spuna adio la timp si s-a lasat trasa intr-o relatie de care stia ca nu va avea viitor!
Dar...nu..., nu..., ea mereu, mereu gandea ca..."maine va fi mai bine"...si a ajuns la clipa in care nu mai avea cu cine sa vorbeasca..., nu mai avea o prietena..., nu mai avea un prieten, parintilor si bunicii ei nu putea sa le spuna nimic pentru ca i-ar fi ranit, i-ar fi indurerat, iar ei si asa aveau problemele lor..., iar prietenul ei..., sotul ei...ii devenise parca un coleg de apartament. Ura asta! Ea mereu l-a vrut bine, l-a vrut fericit..., iar pana la un moment dat chiar a crezut ca l-a iubit si poate era in stare sa o faca, dar...durerea muta, faptul ca isi dorea in fiecare clipa sa moara...pentru ca deja refuza sa mai creada in dragoste si in faptul ca "maine va fi mai bine"..., toate acestea au facut-o intr-o zi sa il priveasca din nou...,sa isi aminteasca faptul ca era el...bunul si dragul ei prieten..., a vrut sa salveze pentru ultima oara ceea ce avea..., dar raceala, distanta si ceea ce a vazut a ingrozit-o...
Pentru prima oara realizase ca...nu mai era nimic acolo la el..., nu mai aveau nimic in comun, decat faptul ca lui i se parea ca mai au pentru ce lupta, mai au pentru ce continua, iar apoi ii reprosa (la nervi...) ca "ea era cea mai proasta alegere a lui" (ceea ce defapt asa s-a si dovedit a fi...), ca "ea i-a distrus viata", ca "ea l-a tinut in loc"...ca "ea il omoara si il face nefericit"...
Mai mult ca si sigur ca daca nu ar fi tinut real la el si la viata lui ar fi putut continua...era o fire care putea face abstractie de propria ei durere si prin grija ei de-a dreptul prosteasca fata de cei de langa ea ar fi putut sa duca la capat acea relatie, dar..., pentru ca nu mai dorea sa il vada suferind..., pentru faptul ca nu se mai vroia pe ea asa..., nu se mai placea, nu se mai respecta...a vrut sa plece...
Nu a lasat-o...i-a cerut sansa..., sansa pe care a avut-o de atatea ori..., sansa...pentru ca „trebuie sa mearga inainte orice ar fi, trebuie sa lupte, pentru ca el o iubeste si daca ea plaeca el se omoara”..., santaj sentimental cu care a tinut-o legata aproape doi ani...
Si astfel,...sansa s-a transformat in sanse, iar distanta intre ei s-a marit si mai mult... Ea insa niciodata nu a inteles cum poate cineva sa se simta atat de nefericit si totusi sa lege prin santaj persoana de langa el,... nu a inteles si nici nu poate sa inteleaga cum poate cineva sa vada persoana de langa el nefericita si totusi sa ii nege orice alta sansa de a-si reface viata si sufletul..., cum poate cineva sa mai pretinda ca toate acestea sunt...iubire...?!
Viata ei devenise un calvar..., iar singuratatea o ucidea putin cate putin
Intr-una din zile...zilele acelea care ar trebui sa fie calde si pline de iubire...(intre Craciun si Revelion)...ea l-a rugat ceva..., i-a vorbit..., s-a gandit ca poate, poate se va schimba ceva..., dar ceea ce i s-a raspuns a ucis-o..., a ucis-o cu adevarat!!!
Ceea ce si-au vorbit, certurile dintre ei, minciunile si porcariile...nu au rost sa fie descrise...pentru ca nu mai conteaza deloc cine a fost vinovat...sau nu mai conteaza cine a fost cel mai vinovat..., conteaza doar ca niciodata nu trebuiau sa se opreasca unul pe altul din drum si, trebuiau sa se desparta ca doi oameni maturi.
Dupa cuvintele reci si pline de indiferenta ea a fugit in baie... In cei 3 ani si jumatate in care au fost casatoriti ea doar acolo avea dreptul sa planga... Pana si sa planga era interzis...Era patetica, proasta si ..., dar nu mai are rost...
Ce avea atunci rost? Sa o ajute sa treaca peste lacrimi, sa discute real, sa faca si a doua zi ceea ce ii spunea seara, sa aiba un camin al lor unde sa nu fie mama capul familiei ci ei doi..., dar nu...a preferat sa fie rece, sa nu cumva sa ajunga ea sa profite de "iubirea lui".
Acolo s-a asezat jos langa vana...cu prosopul pe fata...sa isi infunde plansul..., hohotele de plans...si...a plans, a plans, a plans si s-a gandit, s-a gandit la toata viata ei... patetica de-a dreptul! O viata fara nici o realizare, fara nici un rost, fara vorbe calde (doar din cand in cand), fara sinceritate, fara sprijin, fara nimic..., fara iubire!
Nu avea nimic la cei 28 de ani..., nimic al ei, iar viata ei fusese o minciuna..., fusese un vis visat de altii pentru ea..., fusese viata altora traita de ea! Se simtea batrana, inutila si fara sens si...asa si a fost aproape 16 ani din viata!
De durere..., din atat plans a lesinat... Cat? Cine stie...caci oricum in cele 3 ore cat a stat ea la baie nu a venit nimeni sa bata la usa sa vada daca a patit sau nu a patit ceva...

Oricum...nu a murit...si desi asta si-a dorit...ma bucur ca nu a putut sa moara!

De ce???

Pentru ca asa am putut sa imi regasesc vechea mea prietena...m-am regasit in sfarsit pe mine, caci asa cum poate ati dedus deja, ...despre mine era si este vorba...              Pentru ca am intrat in baie o femeie lipsita de idealuri, de vise, de viata si am iesit ... EU ! Eu cea de altadata, eu cea plina de vise si de lupta cu viata si porcariile ei, eu cea care niciodata nu renunta la sperante si la zambet si...am spus...: "GATA!"...
I-am spus ca raman langa el, dar sa nu mai astepte de la mine nimic..., nimic, pentru ca nu mai am ce sa ii ofer. Poate de multe ori dintr-un sentiment de vinovatie ii mai spuneam ca il iubesc, dar realizez ca nu l-am iubit niciodata...si nu m-a iubit niciodata...desi el mereu a spus ca m-a iubit...
Eu cred insa ca atunci cand noi insine nu ne iubim, nu ne mai apreciem, nu ne mai respectam...nici altii nu au cum sa o faca, iar atunci cand cineva te iubeste cu adevarat nu te pune mereu, mereu ultima prioritate, nu te jigneste, nu te minte, nu isi bate joc de tine cand plangi, nu te obliga sa renunti la tot ce iubesti tu mai mult... dreptul de a fi mama !!! Iar eu daca il iubeam...nu mi-as fi pierdut atatia ani din viata incercand sa cred in el, incercand sa il fac sa ma vada ci...eram acuma langa el si eram fericiti, dar...dupa cum am spus...ne-am confundat sentimentele si am sfarsit prin a deveni doi straini.
Am invatat din nou sa zambesc, sa sper..., am invatat ca sunt o o persoana care stie ce vrea, care are ambitii si idealuri personale..., am intrat la facultate, m-am tuns...mi-am facut prietene si am descoperit ca sunt femei care stiu sa fie si prietene, iar daca una dintre ele era "concurenta" am reinvatat sa am incredere in faptul ca si eu pot sa castig daca lupt...e conditia primordiala a oricarei competitii...concurenta...
Insa...imi pierdusem visul cel mai frumos...dragostea...nu mai credeam in ea..., nu mai speram in ea... Ma vedeam imbatranind langa acel barbat care odata mi-a fost prieten si...in afara satisfactiilor personale...nu mai vedeam nimic, dar ma gandeam ca am de dus pana la sfarsit o responsabilitate...cea de sotie...atat mai ramasese...
Uneori..., pentru ca nicodata nu scapi de obiceiurile vechi..., uneori mai ma trezeam noaptea si priveam pe geam... Vroiam sa mai pot visa ca dincolo de fereastra este totusi cineva..., un inger...care ma vede si care stie sa ma ia de mana in fiecare seara. Vroiam sa mai imi amintesc de jocul meu in care eu inchideam ochii..., imi puneam buzele si mana pe geam, iar dincolo de el cineva facea acelasi lucru... Uneori simteam un sarut dulce si cald...atat de plin de caldura si dragoste incat ma infiora si...sfarseam prin a cadea in singura mea prapastie... dorul de doua manute calde care atunci cand ma ating sa simt ca tot raul trece..., dorul de a simti cum e sa fii iubit cu adevarat fara sa doara...!!!
Fara sa vreau..., fara sa sper,.. intr-o seara...in timp ce sufletul meu urla a singuratate si a disperare...am intins mana si cineva mi-a prins-o cu adevarat...! De atunci nu mi-a mai dat drumul...indiferent de cat de greu mi-a fost si i-a fost..., indiferent de cat de greu ne este, indiferent de tot...a ramas...s-a incapatanat sa ramana si sa ma iubeasca asa cum nici macar nu am sperat vreodata sa fiu iubita!
Faptul ca cineva ma iubea atat m-a speriat...! Am vrut sa fug...pentru ca imi era teama sa mai sufar...! Imi era teama ca nu voi avea puterea sa fac pasul catre el din cauza ca ma gandeam la situatia mea...eram inca casatorita! Imi era teama de dragoste..., imi era teama de faptul ca poate sa plece de langa mine in orice moment si sa ma lase si mai goala decat eram..., imi era teama de mine..., dar cel mai teama mi-a fost de faptul ca pot sa las dragostea sa treaca pe langa mine si eu nici macar nu incerc sa o traiesc...
Atunci m-am gandit la faptul ca viata este scurta..., la faptul ca azi pot sa fiu aici si maine pot sa nu mai exist deloc..., iar asta m-a speriat..., m-a speriat pentru ca nu am vrut sa ma gandesc ca pot sa mor fara sa stiu cum este macar o data in viata sa fii iubit si sa iubesti cu adevarat...
Am stiut ca aceasta decizie il implica si pe sotul meu...
As fi vrut din adancul sufletului atunci ca sotul meu sa nu fi fost el...era mult mai usor... Asa..., pentru ca pentru mine inca mai insemna un prieten drag si mai inseamna..., pentru ca m-am gandit mereu la el ... indiferent de cum am plecat de langa el ... ma bucur ca am avut puterea sa o fac!
Imi doresc din tot sufletul ca intr-o zi sa gaseasca si el taria de a lasa resentimentele deoparte si sa redevina el insusi...baiatul..., de acuma barbatul pe care l-am cunoscut eu odata si sa realizeze ca a iubi nu inseamna a avea pentru totdeauna..., a iubi inseamna...a iubi! Nu "de ce?"..., nu "pentru ce?"..., nu "ce castig am?"...ci...pentru ca pur si simplu iubirea este iubire si nimic mai mult!
Imi doresc sa isi aduca aminte de faptul ca are un suflet bun si are multe de daruit..., dar trebuie sa si vrea sa primeasca... neconditionat si liber...
Imi doresc sa aflu intr-o buna zi ca prietenul meu a cunoscut iubirea adevarata..., ca este fericit si ca se poate bucura cu adevarat din adancul sufletului sau de niste copii pe care sa ii invete sa nu ne mai repete greselile...
Daca in viata facem alegeri este pentru ca la un moment dat nu suntem multumiti sau fericiti de ceea ce traim sau de ceea ce avem. Facem alegeri in speranta ca vom putea trai mai frumos, ca vom fi mai fericiti si vom putea darui mai multa fericire, ca vom ajunge la clipa in care vom deveni parinti si speram sa fim parinti buni..., iar copii nostri vor fi niste copii fericiti si sanatosi carora sa le putem oferi mai multe sanse decat am avut noi la un moment dat.
Eu imi doresc ca atunci cand voi fi mama sa stiu sa zambesc copilului meu, iar el sa simta ca este un zambet din suflet...pentru ca sa isi gaseasca in el toata puterea de a pasi in viata inconjurat de dragoste si liniste!
De asta am facut acest pas si am facut acest pas pentru ca mi-am dat seama ca locul meu nu a fost niciodata acolo...
Locul fiecaruia dintre noi este acolo unde ne simtim fericiti, iubiti, linistiti..., este acolo unde ne dorim sa fim mai buni, mai frumosi, mai plini de dragoste si stralucire, iar asta nu pentru ca ne-o cere cineva ci pentru ca asa simtim noi..., asa ne face iubirea sa fim!
Eu mi-am urmat sufletul si sunt nespus de fericita ca l-am urmat!
Fiecare clipa este o clipa pe care ador sa o respir, pe care iubesc sa o traiesc, pe care sunt atat de fericita ca am sansa de a o aduna in aceeiasi clipa cu a lui Catalin.
Fiecare zambet, fiecare privire si fiecare mangaiere de-a lui este pentru mine cel mai frumos cadou pe care viata mi l-a facut si continua sa mi-l faca!
Faptul ca ma iubeste atat de frumos..., atat de sincer si neconditionat...ma face sa cred ca sunt una dintre putinele persoane norocoase in viata prin faptul ca mi s-a dat sansa sa intalnesc, sa cunosc si sa traiesc adevarata iubire !
Sunt inca nopti in care ma trezesc speriata de faptul ca poate e un vis..., dar manutele lui care mereu, mereu m-au tinut langa el...ma fac cu fiecare zi in plus sa stiu ca nu va pleca niciodata de langa mine, iar daca este un vis...acest vis il vom trai impreuna, pana la capat, pana in ultima lui secunda si...il vom trai imbratisati si iubindu-ne...multumind vietii si lui Dumnezeu pentru faptul ca ne avem unul pentru altul...

Iar daca acesta este un vis...si lumea poate visa astfel eu va doresc tuturor din adncul sufletului meu..."Somn usor si vise fericite!"

......................................

Despre povestea noastra de iubire voi vorbi in alt topic..., intr-un topic unde iubirea exista..., unde lacrimile nu curg decat de fericire..., intr-un loc unde Catalin merita sa ii sarut prin cuvinte sufletul atat de cald si frumos...
Aici este parca prea trist si exista prea multe umbre... El merita doar zambet, soare si multa iubire... :) :-* :)
Multumesc iubitul meu pentru ca existi si ma iubesti atat, atat de frumos!

02 Decembrie, 2006, 03:58:54 p.m.
Răspuns #43

pokemon

Draga mea lady...destinul ti a adus soarele in viata..bucura te de el...lasa l sa te incalzeasca...fii fericita...iubeste...lasa te iubita....caci asta e tot ceea ce avem pana la urma in viata.
Ceea ce a fost inainte,a fost cu un scop...ca tu sa fii ce esti acum....sa poti recunoaste...sa poti sa iubesti cu adevarat...
Sa fiti fericiti....caci e atat de frumos  :-* :-* :-*

02 Decembrie, 2006, 04:14:13 p.m.
Răspuns #44

Strumfita

Dupa cum ziceam .. sunteti facuti pentru a fi impreuna .. sunteti minunati. Sa nu lasati pe nimeni si nimic sa va stea in calea fericirii si a iubirii voastre ..
aveti multi pupicei dulci de la mine  :-* :-* :-* :-*  ;D
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?