11 Octombrie, 2025, 05:45:06 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Trecatori  (Citit de 3239 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

29 Iulie, 2003, 12:50:23 p.m.
Citit de 3239 ori

Vlad

Vizitator
Nemilos,
E timpul care sapa-n noi..
Timpul care ia timp,
Timpul care ia ani.

Nemiloasa,
E viata care ne da viata,
Viata pe care o traim,
Viata care ne omoara traind-o.

Eternitatea noastra,
Se masoara-n clipe,
Ne vom iubi de-a pururi,
De-a pururi cat traim...

Crud,
E timpul care ne trece pe noi
E timpul care ia timp
E timpul care ne ia ani.

Cruda,
E viata care ia vieti
E viata care ia prieteni
E viata care ne ia...

Te iubesc prea mult ca sa-mi pese de timp,
Vino si fii cu mine, iubeste-ma acum
Viata e doar un vis trecator
Dar voi visa ca ma iubesti pe veci.

30 Iulie, 2003, 04:35:26 a.m.
Răspuns #1

androgin

Vizitator
Intr-adevar, cea mai grea si mai anevoiasa parte a vietii este constientizarea...acel moment in care descoperi ca fiecare suflare ti-e numarata si, mai apoi, pierduta pentru totdeuna, fara urma...
Atat de crud, de nemilos ni se arata atunci destinul la care inevitabil suntem supusi, iar timpul ne apare ca cel mai groaznic duman..."timul care sapa-n noi" si ne goleste de putere si speranta.
Urmeaza apoi etapa resemnarii...in ficare din noi exista un Sisif, un luptator cu viata si cu absurdul sortii, dar prea putini dintre noi vad fericire si libertate in spatele complotului universului.
Atat de multi raman prinsi in propriile realitati, macinati de gandul neputintei, si atat de putini isi dau seama de ceea ce conteaza cel mai mult - sentimentul. Libertatea nu se vede, se simte. Destinul nu se fenteaza, ci se poarta cu grija si fericire de a trai. Daca intelegi asta, atingi o noua etapa, cea a regasirii. Tocmai pentru ca "eternitatea noastra/ se masoara in clipe", "te iubesc prea mult ca sa-mi pese de timp".
Ragasirea de sine e posibila prin dragoste...acel singur punct de sprijin menit a mentine echilibrul universal.
Un moment de dragoste este o "clipa" castigata!!!

30 Iulie, 2003, 09:20:57 p.m.
Răspuns #2

Vlad

Vizitator
Frumos comentariu, un singur comentariu  :D : nu mi-am pus problema regasirii, cel putin nu in poezia asta... Intr-adevar, orice clipa de iubire e o clipa castigata. Vezi, poezia curge cam asa: incep prin a face o hai-sa-zicem prezentare a notiunii de timp, a ireversibilitatii sale etc. etc., ca apoi in final sa zic "te iubesc prea mult ca sa-mi pese de timp", cu alte cuvinte, nu conteaza timpul, ci doar iubirea, acesta este singurul lucru care conteaza, in ciuda faptului ca "timpul ia timp, timpul ia ani"... Prin iubire nu castig o clipa, ci insasi iubirea...

30 Iulie, 2003, 10:08:56 p.m.
Răspuns #3

androgin

Vizitator
Respectele mele! :)