10 Octombrie, 2025, 05:17:35 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Semnificatia Pastelui?  (Citit de 5483 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

16 Aprilie, 2006, 08:27:53 p.m.
Citit de 5483 ori

Angelstone

Ieri am avut Pastele. Ba nu, sa ma corectez..azi este Pastele ieri a inviat stiti voi cine...De fapt intrebarea care ma "macina" pe mine ieri si cu care vreau sa deschid acest topic este urmatoarea. De fapt ce se sarbatoreste dupa calendarul Gregorian sau Iulian, atunci cand cade fiecare in functie de data..Pastele..invierea propriuzisa a lui Iisus Hristos sau 2006 de ani de cand a fost marea minune si de aici se trage mare sarbatore, traditia slujbei de inviere la biserica si tot taifasul? Sa dati seama ce bine suna fraza ironica, sa ma ierte cineva, "in fiecare an tot invie mai!". Dupa umila mea parere de om pe lumea asta, ca inteligenta imi mai scapa, ceea ce se vinde pe piatza fortzei de munca bisericesti este acea umila si "saracutza" traditie de doamne ajuta si te slavim pt ca altfel uitam ca existam..ma intreb cati adevarati credinciosi chiar exista si nu fac doar act de prezentza ca sa ii vada lumea ca vai ce credincios la biserica este...Incep sa aberetz prea mult in alte domeni..si deja probabil incepeti sa ma catalogatzi gresit..de ce sa nu te bucuri de sarbatori nu? Ei bine eu une , personala si proprie  ;D, nu ma bucur pt ca nu le simt..totul mi se pare un mare tam tam si publicitate..dar bucurativa voi....Cica..Hristos a inviat! da..de 2006 de ani incoace..!  ;)

17 Aprilie, 2006, 01:53:27 a.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Pe mine ma intriga - ah ratiune asta - cum de nu exista consens referitor la data invierii. Adica mi se pare absurd stiind ca doar intr-o singura zi a Inviat sa sarbatoresti in 2 zile diferite (catolici si ortodoxi).

Adica nu se poate decat blamand pe ceilalti ca "mai putin credinciosi" sau cumva tot minimalizand folosind chestia cu calendarul - ca deh, calendarele difera. Dar MOMENTUL, momentul acela din trecut, acea miime de secunda cand s-a intamplat, acel spontan nu poate avea doua momente ECHIVALENTE dar DIFERITE. Nu ?

Adica nu prea stiu eu cum e cu calendarele astea.. ca poate invierea ar fi picat in toamna acum, dupa 2 mii de ani, sau etc, dar sa fi picat doar odata.

19 Aprilie, 2006, 02:12:52 p.m.
Răspuns #2

desdemona

scurt:"aceasi Marie cu alta palarie!"
(zicala din popor)
« Ultima Modificare: 19 Aprilie, 2006, 04:45:02 p.m. de desdemona »
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

22 Aprilie, 2006, 03:20:06 p.m.
Răspuns #3

Lord_Saladin

Vizitator
Paste Fericit ! :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

27 Aprilie, 2006, 06:40:50 p.m.
Răspuns #4

Angelstone

MOMENTU acela din trecut, al invierii lui Iisus,a trecut, acum a ramas doar semnificatia acelei minuni. Acum stau sa ma gandesc, daca nu am sarbatorii din fiecare an aceasta minune, care dupa mine nu echivaleaza cu  invierea si astfel slujba de la biserica, ci ca un simbol, ce s-ar intampla?Lumea ar uita de credintza, ar uita ca mai exista Dumneze, El nu s-ar mai simti slavi?!?!. Si astfel, tot la acest topic ajung la alta intrebare...De ce trebuie sa slavin divinitatea? Da, ne ajuta atunci cand avem nevoie, ne-a dat viatza etc, ca e foarte darnic! dar un simplu  multumesc din inima nu este de ajuns?? Trebuie sa ma apuc acum sa fac plecaciuni, sa spun numai cuvinte de lauda, sa-L slavesc in mari si tzari, sa-I aduc omagii, sa le arat oamenilor cat de credincioasa sunt. Nu ma intelegeti gresit, toate acestea nu mi se pare o umilintza ci din contra, mi se pare o linguseala. Dialogul cu Domnu in conditii bune, pana la urma, se face ceva in interior, nu trebuie manifestat prin nu stiu cate astfel de fapte. Sau ma rog, fiecare face cum simte, dar asta inseamna ca Dzeu il va ajuta mai mult??

28 Aprilie, 2006, 12:22:44 p.m.
Răspuns #5

Angelstone

Curios ca nu prea le am cu vizionarea acelei emisiuni, si ma pun in situatia penibila de a  spune, habar nu am Maria despre ce emisiune vorbesti...dar probabil exista si plagiere prin necunostinta de cauza  ;D...Eu doar scriu ceea ce am ajuns sa gandes, ca e bine sau nu, eu ma suport si ma descurc cu mine insami....blameaza-ma..dar asta e..Slava inseamna multumire, exact, dar ale dracu forme de manifestare...

28 Aprilie, 2006, 12:40:53 p.m.
Răspuns #6

Angelstone

Totusi,imi poate spune cineva cum este cu caledarele religioase, Grigorian si Iulian, care apartin catolicilor si ortodoxilor, spre rusinea mere, mereu le confund..desi avand in vedere ca sunt catolica ar trebui sa stiu macar acest minim detaliu, dar vad ca niciodata nu mi-a fost rusine de incultura mea, ci tot timpul am incercat sa intreb... ;D