10 Octombrie, 2025, 06:12:36 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Mare om, mare caracter.  (Citit de 14775 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

23 Mai, 2006, 09:56:53 p.m.
Răspuns #15

ONLY DESIRE

sunt un om...ca toti oamenii,din pacate sau din fericire.Nu am nimic special:nu stiu sa cant,sa pictez,sa compun....nici macar sa traiesc!Uneori ma intreb care e rolul meu in aceasta lume....cand sunt atatia oameni "normali",fara nimic special in ei....eu ce mai caut?de ce trebuie sa fiu una dintre ei?nu sunt oare de ajuns de multi?pana si singurul lucru acre face un om special,iubire,pe mine m-a facut si mai comuna:am plans pe cineva care nu dadea doi bani pe lacrimile mele...si am sperat ca tot omul ca ma va iubi!
asadar....nu sunt speciala,sunt comuna,mult prea comuna....dar am simtit nevoia sa postez si eu aici....
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

12 Iunie, 2006, 10:50:18 p.m.
Răspuns #16

luceta

Ceea ce ma facea pe mine un om special era profesia mea-sunt profesor de literatura...Spun era ,pt ca de doi ani nu mai sunt in tara ,insa visez  la ziua in care am sa ma intorc...
   Am sa va spun de ce e atat de important sa faci ceea ce iubesti,sa iti urmezi chemarea,inima...sa iti gasesti vocatia.Am terminat facultatea ,in urma concursului de titularizare am ajuns la un liceu despre care nu stiam nimic...nu am sa uit:nerabdarea mea de a pleca la serviciu,privirile elevilor incarcate de inteligenta si curiozitate,nelinistea lor''intelectuala'',intrebarile lor retorice,grupurile nostre de discutii,cercul nostru literar-numit debate-felul in care ma cautau in pauze''ca sa ma mai intrebe ceva'',cum au interpretat ei''sa stai de veghe in lanul de secara''sau ''ma simt prins intre ferestre ,consecutive''...mi-e dor in fiecare zi de dragii de ei,de munca mea,de scoala mea,de cartile mele,de gandurile mele,de visele mele,de mine...Insa ,am dobandit ceva,venind aici,stiu care e''rostul'' meu,care e vocatia mea,pasiunea mea,stiu de ce m-am nascut...
   asta e doar inceputul,daca o sa aveti rabdare,data viitoare am sa va spun mai mult...

27 Iunie, 2006, 07:21:41 a.m.
Răspuns #17

furia ingerului

Vizitator
M-am pierdut undeva printre depresivi din lipsa banilor pt. plata la intretinere si femei usoare la Podul Viilor, m-am pierdut printre seminte scuipate aristocratic pe caldaram si noxele unei Dacia Non-Euro, m-am pierdut undeva printre inundatii si plimbari cu elicopterul pe deasupra zonelor calamitate pentru "a fi la fata locului" si un Magheru intesat cu magazine ce par mai degraba expozitii cu obiecte rare, de nevandut, m-am pierdut undeva prin gaura cheii cand imi voi surprinde nevasta calarita in ritmuri de rodeo de vreun fost-"bun"-amic sau de vreun ilustru necunoscut bucuros ca are in ce sa se..."odihneasca" intr-o dupa-amiaza cu toropeala, m-am pierdut printre ghene neridicate vara de 6 zile de paralizezi trecand pe langa si scafandrii ce cauta trupul neinsufletit al vreunui nenorocit ce a sarit sa-si salveze vreun prieten suficient de prost incat sa ajunga in situatia de a nu se mai descurca singur si suficient de las incat sa invete brusc sa inoate si sa iasa la mal cand salvatorul sau este prins de vreun vartej, m-am pierdut printre escavatoare smulgand guri pline de pamant pentru a face loc altor si altor fundatii ale cladirilor din otel si sticla ce contrasteaza cu casutele modeste pe cale de disparitie pentru ca mintea azi se masoara in cravate si butoniere la costum ci nu in porturi populare, in ii viu colorate...m-am pierdut printre voi, dragii mei, amintiri tacute si diforme ale oamenilor care ati fost cand erati mai tineri si bantuind care mai pe unde ca niste spectre confuze cu optici...obtuze.
« Ultima Modificare: 27 Iunie, 2006, 07:23:54 a.m. de furia ingerului »

02 Septembrie, 2006, 11:46:11 a.m.
Răspuns #18

furia ingerului

Vizitator
Arta dramatica. Cat de buni suntem in a disimula? Uneori suntem atat de buni si o asemenea dexteritate nu tine de varsta. Mare om, mare caracter, aceasta sintagma se poate aplica si celor care sunt capabili de arta teatrala?

27 Octombrie, 2006, 09:50:52 p.m.
Răspuns #19

Lorelei

Nu stiu daca expresia in cauza se poate aplica unor grupuri de oameni. Asa cum am vazut noi initial acest "mare om, mare caracter", el nu are limite de categorie socio-profesionala. Este inadaptatul vremurilor pe care le traieste. Este cel care uraste mastile (si daca le poarta prin profesie?  ;D), este cel care nu tine cont de gura lumii, este, intr-o oarecare masura, ceea ce definea cineva candva aici http://www.lovetime.ro/community/index.php?topic=1422.15 derbedeul. Deci nu stiu daca putem pune astfel de granite... Dar... asteptam si alte pareri.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

22 Martie, 2007, 09:40:20 p.m.
Răspuns #20

katya1886

Incep prin a marturisi regretul ca acest topic a avut o existenta atat de scurta pentru ca mi se pare intr-adevar un subiect care merita atentie, si nu doar pentru ca aici mi se ofera oportunitatea de a spune ca si eu apartin acestei categorii, si asta pentru ca refuz - un refuz ce devine tot mai indarjit - de a face parte din lumea de azi. Uneori simt cum imi rupe fiinta in doua parti ce nu le pot impaca, pentru ca una si-ar dori sa se bucure de prezent alaturi de lumea asta atat de grabita, dar pe de alta parte, sunt atatea intrebari carora nu le mai gasesc raspuns si de care nu ma pot elibera. Ca sa le fiu asemeni imi pare ca trebuie sa renunt la a mai fi eu. Am tendita de a ma izola, dar am incetat sa mai vad acest fapt ca pe un handicap, asa cum era la inceput cand ma intreb totdeauna de ce nu pot fi ca restul. Ati observat tendinta tuturor de a se incadra in tot felul de tipare? Imi pare rau dar poate datorita faptului ca ma simt prea matura, nu ma pot alatura celor de o seama cu mine si nu doar. Sunt atatea lucruri ce nu merg in directia buna si nu inteleg, ori nu vreau sa inteleg de ce nimeni nu vrea sa schimbe ceva. De recunoscut, recunosc toti ca totul merge rau si sunt de acord ca trebuie schimbat ceva insa toti asteapta ca altii sa faca acest lucru. As mai avea atata de spus dar ma opresc, asta e o farama din gandurile ce de multe ori ma macina, pana cedez... Imi ramane doar sa privesc spectacolul de pe margine. Imi pare rau ca am descoperit atat de tarziu acest topic minunat.
"... un suflet de nomad cu nostalgii sfasietoare, ma incindea dorul de duca, ma infrigura ispita plecarilor spre necunoscut."

22 Martie, 2007, 10:01:40 p.m.
Răspuns #21

mRanderson

nu te opri....sunt incantat de ce ai scris...continua.....plssss   :)
Crestinismul tau nu valoreaza nimic daca nu poate fi vazut. Lampile nu vorbesc, dar stralucesc. <br />http://everystudent.ro/

24 Martie, 2007, 11:22:58 p.m.
Răspuns #22

katya1886

La rugamintea ta de a continua iata un raspuns, cam intarziat ce-i drept, dar astept cu nerabdare si o opinie, fie buna sau rea. Consider ca are legatura cu subiectul desi nu e continuare.
                                Toti se feresc de adevar in iluzia ca trebuie sa traiasca clipa prezenta, ca oricum sunt prea multe suferinte in lume, si trebuie sa stim sa si ne bucuram, sa radem. Nimic mai adevarat. Dar... care este pretul falsei fericiri? Ce dam in schimb? Viata ii izbeste intotdeauna pe cei care nu merita, pe cei slabi si blanzi.
                              E chiar un fapt contradictoriu. Lumea a cautat mereu sa se apropie de perfectiune- o lume mai buna in care toti sa aiba ce-si doresc, dar atunci cand se punea cu adevarat problema aducandu-se o solutie, refuza inventand motive precum, vremelnicia, situatia limitata a omului.
                             Ori chiar faptul ca fiecare individ in parte afirma : Si eu ce pot sa fac? Nu tine de datoria mea, cei pe care i-am pus acolo, i-am desemnat, pentru ce  sunt? Ca sa ne manance nervii... ca sa ne dezmageasca...etc – ar putea fi un raspuns.... Dar noi suntem majoritatea si asta se uita totdeauna cand este convenabil. Cand trebuie luata atitudine, omul realizeaza ca de fapt, nu e chiar atat de rau si ca ar putea fi chiar mai rau. Si faptul asta e dovedit - puterea pe care o are fiecare din noi - tocmai prin decizia luata/ aproape le unison/ ca acel cineva sa ne reprezinte. Dar nu se tine cont ca nu poti cere sa fie perfect, mai ales ca sunt atatea responsabilitati iar poporul nu face nimic ca sa devina mai usoare. / cu o floare nu se face primavara/. Asta o zic constransa de faptul ca tindem sa judecam fiecare greseala, dar fara a lua atitudine. Cu riscul de a jigni, desi nu aceasta este intentia - cum este conducatorul, la fel si poporul.   As mai avea ceva de zis aici dar mi-e teama sa nu exagerez, daca nu am facut-o deja, si din cate am inteles existe cateva subiecte tabu care trebuiesc respectate.  Cine cunoaste putina istorie, observa ca trecutul nostru a fost marcat intotdeauna  de aceleasi probleme.  Imi lasa gust amar, ma simt neputincioasa,... Si ma doare, pentru ca marturisindu-mi aceste ganduri as fi sa zicem... stigmatizata sau doar neinteleasa. Si daca omul cu care discuti isi creeaza o opinie ce contravine convingerilor sale, a doua oara cand te intalnesti cu el te trezesti privit cu susceptibilitate, cum nu impartasesti aceleasi idei cu ale lui si ale majoritatii... Cumva, pana si aspectul asta a devenit lipsit de importanta pentru mine. Pana la urma fiecare isi urmeaza drumul lui, si sa stau azi sa regret ca nu am intrat in gratiile nu stiu cui, mi se pare absurd, pentru ca am constatat cu ceva timp in urma ca pot sa-mi ocup timpul cu alte lucruri mai importante sau doar ceva mai interesante. Si apoi, daca maine nu voi mai fi aici,  viata va decide ca... mi-am indeplinit misiunea, ori voi decide ca locul meu e altundeva si ajung sa traiesc undeva unde nimeni nu vede pe nimeni, atunci ce rost a avut sa tin cont de modul in care apar in fata altora. Pot doar sa o privesc ca pe o experienta gen: "Uite, asa sa nu faci!" Eu nu fac altceva decat sa  constat realitatea dintr-un punct de vedere obiectiv si poate ca ar fi fost mai bine pentru mine sa nu fi fost asa, pentru ca nu as mai fi fost nevoita sa duc povara propriilor ganduri. Dar nu-i nimic... ce nu te ucide te face mai puternic. Marele infaspuiri ale lumii nu le-a facut niciodat un singur om, nu... El doar a actionat prin puterea pe care altii i-au pus-o la dispozitie.
                      Cred ca am, scris putin mai haotic dar promit data viitoare sa-mi adun gandurile si sa am grija sa le ordonez. Imi cer scuze daca nu se ridica la nivelul asteptarilor :)
                            .
"... un suflet de nomad cu nostalgii sfasietoare, ma incindea dorul de duca, ma infrigura ispita plecarilor spre necunoscut."

25 Martie, 2007, 09:10:14 a.m.
Răspuns #23

Escu

Global Moderator
nu esti singura care gandeste asa. Scrie in continuare pentru ca nu trebuie sa te ridici la asteptarilor nimanui. E foarte bine cum scrii. Mi-a placut si iti dau dreptate.
Let's put a smile on that face!

04 Aprilie, 2007, 03:38:31 p.m.
Răspuns #24

Lady Allia

"Sunt şapte rele în lume:
 1. cunoştinţă fără caracter;
 2. bogăţie fără muncă;
 3. plăcere fără conştiinţă;
 4. negoţ fără moralitate;
 5. ştiinţă fără omenie;
 6. politică fără principii
 7. închinare fără predare.  - Mahatma Gandhi"

Înainte de a deveni un om de caracter, fiecare trebuie să ştie să fie doar...om! Dacă ştim să fim oameni şi învăţăm: respectul, responsabilitatea faţă de noi şi cei din jur, bunătatea, iertarea, bunul simţ..., dacă învăţăm nenorocirile..., atunci sigur nu vom fi doar umbra ce rămâne ci vom fi lumina care a strălucit...adică: un om de caracter!

"Ai grija ce gandesti, gandurile tale devin cuvinte. Ai grija ce spui, cuvintele devin actiuni. Ai grija ce faci, atiunile devin obiceiuri. Ai grija ce obisnuiesti sa faci, obisnuintele devin caracter. Analizeaza-ti caracterul, iti devine destin. - Frank Outlaw "

04 Aprilie, 2007, 10:37:06 p.m.
Răspuns #25

katya1886

« Ultima Modificare: 14 Octombrie, 2007, 02:25:02 p.m. de katya1886 »

08 Aprilie, 2007, 12:44:18 p.m.
Răspuns #26

valentina

Imi pare rau sa va spun dar in orice secol a-ti fi trait,cred ca la fel a-ti fi gandit.
         Cred ca de mii de ani politica este politica,razboiul e razboi,foametea e foamete,nepasarea e nepasare,toate acestea dainuie de foarte multi ani pe acest Pamant.
         PREZENTUL-TRECUT,TRECUTUL-VIITOR,eu una asa vad totul.Ar trebui vazut totul ca un tot.
Nimic nu se intampla aiurea ,totul e predefinit.
        Only U de ce sa te consideri comuna?Poate ca Dumnezeu iti va deschide usa atunci cand nici nu te gandesti.Toti suntem altfel,fiecare se exprima cum poate,prin ce poate.
 "Eu nu sunt nimic,o stiu ,dar imi compun nimicul meu cu cate ceva din tot."
        Intotdeauna m-am ridicat din noroi prin puterea credintei.Cand credeam ca viata nu mai are ce sa-mi ofere,Dumnezeu imi lua mana si ma ducea mai departe.Am avut multe caderi,insa intotdeauna am reusit sa ma ridic si sa merg mai departe.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

12 Iulie, 2007, 05:05:27 p.m.
Răspuns #27

Just

Am fost un copil fericit.Perioada asta de viata pastreaza un miros dulceag ca piersicile coapte din gradina de la tara ,un miros catifelat ca sapunul pe care bunica-l punea printre hainele mele.Am locuit la casa avand o gradina mare cu multe capsuni si iarba verde ,dealurile in imprejurimi cat ai vedea cu ochii si un izvor cu apa rece si proaspata de unde beam apa insetati cand ne intorceam de la joaca.Imi amintesc acum ca atat cat era ziua de lunga cutreieram in cautare de lemne ca sa ne facem colibe,pomi inalti ca sa ne facem leagane si porumb proaspat ca sa coacem , sa mancam impreuna. Verile ce le petreceam la tara ma bucurau din plin .Ne trezeam si la 5 dimineata ca sa mergem la sapa.Acolo am mancat cele mai sanatoase bucate:branza proaspata pregatita de vecina seara trecuta,sunculita si cate o ceapa mica atunci luata de pe camp.Eh si ce somn mai trageam cand ne-ntorceam acasa la racoare.
 Apoi adolescenta...Atunci am inceput sa-nvat .Cartile!Citeam cu drag in fiecare zi la indemnul unei matusi care-mi imprumuta carti . La medeleni ,Romanul adolescentului miop -din ele s-a nascut dragostea pentru lectura.
 A urmat experienta din care la fel trebuia sa invat ,insa nu numai cu zamebtul pe buze ,ci si cu lacrimi in ochi,noduri in gat sau nopti petrecute in tristete.
 Astazi eu inca invat sa fiu om ,om adevarat.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

17 Iulie, 2007, 06:23:48 p.m.
Răspuns #28

desdemona

in fata oglinzii si seara inainte de a adormi,singurul timp disponibil pentru noi,avem senzatia unei unicitati incontestabile.desigur anumite dubii apar,dar cine ne lauda mai bine decat noi?ca stim prea bine a o face.
uneori nu suntem atat de diferiti pe cat dorim,si ne amestecam in mediocritatea vulgului.
dar se intampla sa fim altfel,cand avem puterea de a constientiza,de a pune in practica gandirea gandirii,de a ridica un semn de intrebare,de a ne revolta.
unii considera atitudinea aceasta puerila,dar nu trebuie sa fim visatori pentru a face ceva pentru noi.

ma simt un inadaptat cand pun prea mult  acolo unde exista numai superficialitate.
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

17 Iulie, 2007, 07:11:15 p.m.
Răspuns #29

amelie

Intotdeauna m-am ridicat din noroi prin puterea credintei.Cand credeam ca viata nu mai are ce sa-mi ofere,Dumnezeu imi lua mana si ma ducea mai departe.Am avut multe caderi,insa intotdeauna am reusit sa ma ridic si sa merg mai departe.
corect! asta este puterea fiecaruia dintre noi: faptul ca ne putem ridica dupa izbirile destul de dure de pamant. Si eu am cazut de multe ori. Uneori asa de tare ca n-am crezut ca am sa gasesc puterea de a merge mai departe.Dar am reusit...binenteles ca dupa fiecare cadere " puterea mea" se imputineaza. Din aceasta cauza incerc sa ma "adaptez" lumii in care traiesc si sa pun mai putin la suflet tot ceea ce se petrece in jurul meu. Nu reusesc prea bine insa. Dar incerc sa ma descarc virtual de toate"relele" ce mi se intampla ca sa pot "real"sa raman doar cu "bunele". Si desi aripile mele-s mai "ciufulite" cu fiecare izbire de sol, gasesc mereu puterea sa zbor catre alt vis...si sa mai am inca sperante ca intr-o zi...candva...lumea va fi doar frumoasa si pentru mine!
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...