10 Octombrie, 2025, 01:02:16 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Vestimentatia ne tradeaza personalitatea?  (Citit de 6806 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 Aprilie, 2006, 12:41:08 a.m.
Citit de 6806 ori

ONLY DESIRE

credeti ca modul in care se imbraca o persoana oglindeste personalitatea persoanei respective?
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

26 Aprilie, 2006, 11:51:36 a.m.
Răspuns #1

littlerose

Vizitator
de cele mai multe ori da, dar de cele mai multe ori ba.
ceea ce se intampla in domeniul vestimentar in zilele noastre depaseste sfera personalitatii. acum ne vindem o imagine. nu mai conteaza ca suntem un coate goale sau un don juan tot la costume armani si pantofi de la albu visam.
ce sa mai la deal si la vale! vrei sa ai aer de universitar te imbraci ca un universitar, vrei sa fii ciciolina, o poti imita. nu mai exista bariere.

26 Aprilie, 2006, 10:04:54 p.m.
Răspuns #2

Lord_Saladin

Vizitator
Hihi, si daca vrei sa te imbraci ca un tzaran ?:)

26 Aprilie, 2006, 11:37:39 p.m.
Răspuns #3

Guardian|Angel

Nu...consider ca alegi sa te imbraci asa cum te simti, cel putin in cazul meu...adica: daca sunt trista,nu ma dichisesc...ma imbrac cat mai simplu...daca sunt vesela,radiez...nu,modul in care ma imbrac nu imi tradeaza pesonalitatea!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

01 Mai, 2006, 08:15:04 p.m.
Răspuns #4

desdemona

intr-un fel sau altul tradeaza.
cum spunea si littlerose vindem o imagine.Si de aii vedem...superficialitatea fiecarui om..Daca acorda multa importanta ambalajului decat interiorului deja i-ai pus eticheta.Dar sa nu trecem in extrema cealalta.Sunt oameni carora le place sa fie ingrijiti...si apreciez acest lucru.Cred ca oricine..atat timp cat nu o da in caraghios :D
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

02 Mai, 2006, 12:27:34 a.m.
Răspuns #5

crocantzel

Vizitator
Nu cred neaparat asta...Cel putin in cazul meu nu se aplica...Ma imbrac asa cum ma simt eu bine sau cum cred de cuviinta ca trebuie sa ma imbrac daca ma duc "pe la vreo ocazie"...Si, sincer, nu o cam dam  in superficialitate daca ne luam doar dupa vestimentatie cand etichetam pe cineva? Un mic exemplu: un rocker...poate se imbraca uneori mai...strident, mai tipator un ochii celorlalti, cu un tricou nespalat si niste blugi prespalati sau rupti...Te uiti la el si deja nu mai vrei sa ai de-a face cu el din cauza tinutei, dar sub haine nu se stie niciodata ce vei gasi...Cu durere vad ca s-a ajuns ca haina sa-l faca pe om....Sau sa-l doboare.

02 Mai, 2006, 02:14:59 p.m.
Răspuns #6

Angelstone

Treaba cu vestimantatia este desul de spinoasa pt ca da, poti sa etichetezi pe cineva de la prima vedere, sunt astfel de oameni, poti sa iti dai o parere de la prima vedere, poti sa faci o prima impresie si sa ramai cu ea, fara sa vrei sa mai cauti ceva etc...Da, asta tine de felul de a fi al omului si de simtirea sa, dar si de superficialitatea sa. De ce? Pt ca sunt oameni si oameni. Sunt oameni pt care doar prima aparenta conteaza si pun direct eticheta, fara sa vada daca intr-adevar este asa cum cred ei pe sub acele haine... si nu contest asta, pt ca uneori chiar asa este. Dar eu am invatzat pe propria piele, si ca si eu faceam astfel de greseli, ca omul nu este intotdeauna cum pare el in exterior. Poate este sau nu, dar de ce sa nu cautam in profunzime? De ce sa nu cautam noi...si sa ne oprim pt ca vorbele "cele drepte si intelepte ale celorlalti" iti formeaza ele deagata o opinie?!? Da, mi se pare firesc, ca atunci cand ma duc la un interviu sa ma imbrac cat mai decent si curat, cand ma duc la o petrece sa ma imbrac elegant cu tocuri si ce mai trebuie (eu nu ma va din aceasta postura), cand ma duc la un concert rock la fel pe masura, sau pur si simplu asa ma imbrac pt ca asa ma simt..
    Ceea ce spun eu , investigati mai intai inainte de a critica, acorda-ti o sansa omului, poate merita..si daca nu merita..ce ati avut de pierdut..?
     Si acum sa vorbesc si in exemplu personal. De fiecare data cand ies afara mama imi spune: mai lasa si tu lantzurile alea de la blugi, ca esti si tu fata totusi! Da-ti bratzarile ale jos de la maini ca te duci si tu totusi la facultate. Da-ti alea jos din urechi ca iti acopera toata urechea..Ai grija si tu cu paru` ala, ca e zburlit ca dracu..si nu e singura care imi face astfel de "complimente". Ai mei nu se complac deloc cu felul meu de a fi cu vestimentatia mea. Dar eu asa ma simt bine..Da, in acest caz personalitatea mea se reflecta si in haine, adica razvratirea, nonconformismul.... Din cauza asta am observat ca lumea de pe strada se uita suspect la mine, nu ca mi-ar pasa, dar intr-o zi o batranica m-a oprit sa ma intrebe ceva..a ramas surprinsa de felul cum i-am raspuns...si mi-a si zis...arati mai rece dar nu esti deloc asa...
      Deci vestimentatia poate fi o masca de protectie!  ;)

02 Mai, 2006, 02:30:52 p.m.
Răspuns #7

crocantzel

Vizitator
Eu nu am zis nimic de tine Maria, nu procep de ce te-ai simtit atinsa de vorbele mele...Eu doar mi-am dar cu parerea si am spus ceea ce cred eu, fara vreo legatura cu ce s-a scris mai inainte...O simpla parere

02 Mai, 2006, 09:38:46 p.m.
Răspuns #8

desdemona

"dar de ce sa nu cautam in profunzime?"

pentru ca suntem prea grabiti..
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

02 Mai, 2006, 10:04:51 p.m.
Răspuns #9

Angelstone

Nasol daca suntem grabiti si in ceea ce priveste oamenii Des, am facut aceasta greseala..si nu prea poti sa impaci situatia de multe ori... ;)

04 Mai, 2006, 11:28:23 p.m.
Răspuns #10

ONLY DESIRE

Eu cred ca vestimentatia vorbeste pentru noi....despre starea noastra de spirit dintr-un anumit moment dar si de caracterul nostru intr-o anumita masura si in multe cazuri!Prin stilul pe care il adoptam cred eu ca tradam felul nostru de a fi:timizi,extravaganzi,introvertiti,sociabili,etc...si spun asta deoarece cred ca hainele din garderoba noastra nu sunt alese la intamplare din magazin....fiecare haina vorbeste despre o anumita trasatura a noastra!chiar si despre persoanele care adopta stiluri diametral opuse intr-o perioada scurta de timp putem spune ca acest lucru reflecta o trasatura a lor:dorinta de a varia,faptul ac se plictisesc foarte repede si deseori in viata simt nevoia sa schimbe totul sa o ia de la capat!chiar daca nu acordam o atentie deosebita hainelor pe care le purtam,chiar daca nu suntem victime ale modei acestea vorbesc despre noi fara sa vrem.

Referitor la ce spunea Crocantzel:"un rocker...poate se imbraca uneori mai...strident, mai tipator un ochii celorlalti, cu un tricou nespalat si niste blugi prespalati sau rupti...Te uiti la el si deja nu mai vrei sa ai de-a face cu el din cauza tinutei, dar sub haine nu se stie niciodata ce vei gasi." nu sunt de acord cu tine crontzi sau cel putin nu in totalitate:e drept,sub acele haine se poate ascunde o persoana deosebita....insa faptul ca poarta un tricou nespalat poate spune ceva despre persoana respectiva si anume ca e lenesa,nepasatoare si ca nu are pic de respect pentru sine si nici pentru cei cu acre intra in contact!
Deci ce vreau eu sa spun e ca vestimentatia vorbeste  despre noi,chiar daca nu ne caracterizeaza in totalitate!
« Ultima Modificare: 05 Mai, 2006, 01:16:43 p.m. de only u »
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

05 Mai, 2006, 02:32:25 p.m.
Răspuns #11

anhelik_sandra

Aiurea e faza ca daca vrei sa te imbraci mai sexi intr-o zi.. adica intr-o futita, si un maieutz mai deosebite...  toti fraierii de pe strada fluiera.. sau fac faze de genul asta care mie mi se par aiurea, adica devine enervant.. parca nu ar vedea la mare la plaja si fete dezbracate... ce li se pare asha deosebit la faptul ca te imbraci asa .. nu stiu... Adicaaaa e deosebit, si mie imi place sa fiu in centrul atentiei, sa fiu sexy imbracata, dar mi se pare de prost gust ca unii sa fluiere, sau sa faca comentarii cand treci pe lana ei.   si nu neaparat pe strada.. ma refer si dak intrii intr-un local...
 Oricum, depinde cum te imbraci si de locul in care vrei sa te duci.. pentru ca nu poti sa te duci la scoala, sau al servici intr-o futita scurta de o palma, si un maieu... parca nu ar fi...

05 Mai, 2006, 04:53:45 p.m.
Răspuns #12

black rose

categoric....totdeauna am crezut ca omul face pe haina si nu haina pe om.in cazul meu...ma imbrac dupa starea de spirit pe care o am ......nu m-as simti in largul meu daca m-as imbraca in haine colorat intr-un moment in care sunt trista...si binenteles trebuie sa te imbraci in functie de locul unde vei pleca......nu trebuie sa fii in pas cu moda...trebuie sa-ti stea bine o haine si sa te simti bine in ea...chiar daca nu e "la moda"dar te vei putea face mai bine placuta decat sa te  simti nashpa intr-o haina"cool"
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

06 Mai, 2006, 12:22:44 a.m.
Răspuns #13

crocantzel

Vizitator
nu sunt de acord cu tine crontzi sau cel putin nu in totalitate:e drept,sub acele haine se poate ascunde o persoana deosebita....insa faptul ca poarta un tricou nespalat poate spune ceva despre persoana respectiva si anume ca e lenesa,nepasatoare si ca nu are pic de respect pentru sine si nici pentru cei cu acre intra in contact!

Nu neaparat asta inseamna...Un rocker se imbraca simplu, nu vrea sa arate nimic prin felul in care se imbraca. Asta nu conteaza deloc. Si mai e si faptul ca se poate sa fie cate un chef de ala de cateva zile sau o escapada neplanificata pe la multe undeva...Trec zile si haine prea putine...Ceea ce vreau sa spun e ca se judeca totul dupa aparente, nu sta nimeni sa se gandeasca la ceea ce a dus la aparitia acelei vestimentatii. Doar se uita si CREDE ca a ghicit ceea ce era de ghicit din felul in care cineva se imbraca. Intr;advar, sunt multi care se imbraca dupa cum simt, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i judecam pe toti asa...Eu doar am vrut sa dau un exemplu cu roacaru' ala, dar se pare ca am fost inteles gresit...Sper sa fiu mai bine inteles acum...Peace!

08 Mai, 2006, 01:36:19 a.m.
Răspuns #14

ONLY DESIRE

Nu crocantzel!am inteles foarte bine ce ai vrut sa spui,stiu ca a fost doar un exemplu..la fel a fost si al meu(nu m-am referit la un caz concret...am generalizat,de la tine am preluat doar ideea "tricoului nespalat" :)...ca sa-mi sustin punctul de vedere)!si da....si totusi hainele ne tradeaza personalitatea,chiar tu ai spus-o:"Un rocker se imbraca simplu, nu vrea sa arate nimic prin felul in care se imbraca"...exact la asta ma refeream:tocmai faptul ca se imbraca simplu....dezvaluie o trasatura definitorie:nu este superficial si nu pune pret pe aparente!
cred ca intrebarea mea a fost inteleasa gresit! nu am vrut sa pun accentul pe impresia pe care o creeaza celorlalti vestimentatia noastra,ci daca in ea se regasesc trasaturi ale personalitatii noastre!daca totusi inca nu m-am facut inteleasa spuneti-mi! :) :P
« Ultima Modificare: 08 Mai, 2006, 01:39:08 a.m. de only u »