Privesc in gol si am senzatia ca ma desprind de propria mea persoana , vizionez un film ciudat in care eu am rolul principal . Ce caut eu aici ?... Asta nu sunt eu , asta nu e viata mea !... Asa am ajuns eu sa-mi petrec eu timpul , stand la cratita si stergand praful ? Eu care tot timpul faceam ceva deosebit pentru a ma remarca printre oamenii obisnuiti , eu care detestam rutina si prin tot ceea ce faceam voiam sa ma autodepasesc , sa fiu mai buna decat mine si decat altii . eu care imi placea sa ma bag in orice si impresionam oriunde prin prezenta ...
Ma simt propria mea prizoniera si nu vad o cale de iesire spre aer , am atata nevoie de aer , simt ca ma sufoc ... Eram un om stabil , eram vesela , iubeam sincer ,eram optimista , iubeam viata iar acum ... acum sunt un chip palid si o privire trista , resemnata , mult prea incarcata de regrete si dezamagirea unui viitor compromis ! Nu ma recunosc ! Nu sunt eu !!!Ce caut eu langa el ?... Cine este acest om fals , meschin , superficial , egoist ? ... Nu-l inteleg , nu-l cunosc , de fapt nu-l REcunosc ! Cum de i-am permis sa-mi distruga viata , sa ma manipuleze , sa ma atraga in acest joc si sa-mi calce in picioare visele ?... Cum , cum , cum ?... Nu inteleg !!!!!
Nu ma inteleg pe mine insami , eram puternica , eram tupeista , nu permiteam nimanui sa ma jigneasca sau sa ma desconsidere si totusi , totusi cum de LUI i-am permis orice ?... Am iubit sincer , fara rezerve , am dat tot ce-am avut mai bun in mine , am iubit cu inima ... Am iubit cu naivitatea celor care cred in suflete curate si in iubiri adevarate . Si ce dracu' am primit in schimb ?... Iluzia ca vom avea o familie fericita si un viitor stralucit . Stralucit pe dracu' !!!
Nu pot sa mai plang , n-am mai plans demult , lacrimile mi-au inghetat in suflet - poate ca e un semn bun sau poate ca incep sa devin eu insami de gheata !... Un singur lucru ma mai face fericita , ca nu-mi mai pasa de el , ca mi-e indiferent , ca nu-l mai iubesc ! Da , stiu ca trebuie s-o iau de la capat , stiu ca motive puternice s-o fac dar ratacesc printre ganduri si mi-e greu sa ma regasesc , mi-e greu sa mai fiu cine am fost si
nu stiu de unde sa incep sa traiesc din nou ...
cu adevarat !