Mai omuleato,mai!
Cu adeptii diverselor culte am avut si eu experiente triste,de aceea eu nu apartin niciunui cult,nu merg la biserica,nu cred in moaste si-n icoane.Cred in Iubire.Cred in natura,in univers.Cred in om,ca si o mare capacitate.
Am sa-ti spun o poveste care o sa-ti para inadmisibila:exista o inteligenta care este statica.Ca sa se poata manifesta,ea a creat polaritatea,din polaritate ivindu-se miscarea.Polaritate insemnind yin-yang sau conceptul bine-rau,alb-negru etc.Polaritatea asta e fizica pura.Inteligenta asta a creat niste fiinte ,sa zic zei pe care i-a insarcinat sa creeze omul,planetele,universul,tot.Fiinta primara numita om nu era ca acum,era total neslefuita,adica cuprindea toata suflarea vie de la nivel grosier pina la nivel de constiinta.Ca sa devina om,fiinta primordiala a desprins cite una cite una fiintele grosiere,adica animalele.De aceea se zice la geneza ca omul a venit sa numeasca toate animalele.Apoi s-a-ntimplat ceva,aici am eu niste dubii privind ordinea evenimentelor.Dar intr-adevar toate fiintele se-nrudesc,e normal.Ptr ca ele cindva erau una.Statuile vechi ciudate cu animale jumate om-jumate animal nu sint decit etape de creatie,nu e nimic diabolic,este ilustrarea unor evenimente percepute , amintite si transpuse in sculpturi.Omul adamic reprezinta multi oameni ,nu un singur om.Omul adamic au fost toate cele 5 asa-zise rase de oameni,defapt nu sint rase,sint toate doar varietate de trasaturi si pigment.
De aceea maimuta nu se mai face om,ptr ca nici nu s-a facut vreodata,dar ea,cronologic,a fost inaintea omului creata,fiind printre ultimile "dezbracari " de strat grosier.In schimb,cind omul a fost gata preparat,gata sa aiba constiinta,zeii investiti cu creatia omului(ii gasesti sub numele Elohim)au hotarit sa tina omul la nivel de animal,adica fara constiinta.Aceasta este viata paradisiaca a lui adam,un nivel de constiinta inferior,de animal,numit in biblie nepes(ebr) sau henos antropos,sau sarx in greaca.Inteligenta cea statica a intervenit facindu-i pe oameni sa manince din copacul cunosterii,rezultind primul nivel de constiinta umana.Zeii Elohim s-au suparat pe omul adamic si i-au gonit ca sa nu devina nemuritori mincind si din copacul vietii.La momentul Abel-Cain i s-a dat omului posibilitatea alegerii si tot atunci s-a rupt si fratia de singe dintre oamenii,adica ruda nu-ti mai este ruda,poate fi un strain,de-aici si familiile dezorganizate.
Oamenii au fost virusati si codificati.Astfel au aparut doua tabere:copiii luminii si ai intunericului.Omul este destul de la mina lui si a altora .
Interpretarea ca D-zeu intervine este gresita.Intervine la nivel de univers,nicidecum la nivel de microunivers,ptr fiecare om in parte.
In fine,ideea principala este ca entitatea numita Isus,primul om creat,este un termen generic ca si Buddha,de aceea budistii acuza pe crestini ca imprastie minciuni.In biblie sint putine referinte ramase despre acest lucru,dar suficiente,citez: Isus a zis:eu am zis,sinteti dumnezei si "Isus este primul dintre cei care Imi vor fi fii si fiice" (Pavel)Dar ptr ca oamenii sa devina dumnezei creatori,cum au fost destinati trebuie sa-si mareasca gradul de constiinta ,iubire,toleranta si intelegere ,pe scurt,sa devina ca Isus.
Acest lucru nu se intimpla,evident fiind adept al vre-unui cult oarecare crestin care n-are nici o legatura cu Isus.
De asemenea,din cercetarile mele reiese ca Isus n-a mers nicicind pe apa,nici n-a inmultit pestii,in schimb aparea si disparea.
Cind a fost rastignit,el a invins simbolul crucii,crucea se numea angkh,si era simbolul vietii si al mortii,simbolul karmei.El a invins astfel virusul din ego-ul sau,si-a facut mintea sa taca si scinteia divina curata a iesit la iveala din el.
Ca sa intelegi un mit,cind citesti 4 cuvinte trebuie sa le vezi pe celelalte 10 care sint adevarul din spatele celor 4.Acest lucru este greu daca nu cunosti simbolurile fenomenelor petrecute cu mii de ani in urma unor oameni care nu corespund omului modern,unor oameni care percepeau curent ceea ce noi,azi,numim mistere,taine etc
Deci nu e nici o problema ca nu crezi intr-o divinitate,primul pas bun in acest lucru e ca esti libera de canoane,dogme si minciuni.
Daca vei cauta adevarul,vei gasi adevarul.Ai potential ptr orice,doar sa vrei.
Pupici.
PS:ïnteligenta statica este ceea ce in mod popular o cunosti sub numele de D-zeu,care nu este trinitate,este ceva care contine tot universul si se autocontine,numita in greaca Autogenes.Aceasta inteligenta este in manifestare Tata si Mama la un loc,precum in cer,asa si pe pamint,parte barbateasca si parte femeiasca.Trinitatea ,sa zic,este Tatal,Mama si Fiul ,este arhetip,si totul aici,pe pamint este arhetipal.Ok,si o sa zici,ce-i cu mama asta?Este porumbita,transformata de biserica in porumbel.Este Duhul Sfint.
Cindva D-zeu era numit Aumen sau Adon sau Aton ,un nume fara gen masculin sau feminin.
Sperind ca ti-am sucit mintile suficient,iti doresc numai bine.