10 Octombrie, 2025, 01:26:31 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

o sa scap vreodata de gelozie?

da
nu

Autor Subiect: care este antidotul impotriva geloziei? a scapat cineva de gelozie 100%? cum?  (Citit de 27391 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

23 Septembrie, 2006, 04:12:45 p.m.
Răspuns #15

Escu

Global Moderator
scapi...dar necesia sa cunosti extraordinar de bine persoana de langa tine.cum poti sa te lasi de "cafea, tigari, baut" si alte alea...poti sa te lasi si de gelozie...dar ai nevoie si de ajutor din partea ei/lui .
Let's put a smile on that face!

04 Octombrie, 2006, 05:21:32 a.m.
Răspuns #16

cryrose

nu poti scapa de gelozie!e imposibil...oricat am incercat!nu se poate....daca iubesti cu adevarat nu poti sa nu fii gelos!e clar!

04 Octombrie, 2006, 09:01:11 p.m.
Răspuns #17

andY20

daca e vb de gelozie eu sunt preferata ei si ii intrec pe toti ;D ;D ;D ;D ;D
   gelozia asta cred ca o sa ma curete intr o zi.
dar daca se va inventa antidotul scrieti mi si mie sa stiu.
             :-* :-* :-* :-* :-* :-*
""Nu uita : langa cel mai inalt punct al FERICIRII se afla cea mai adanca prapastie a DURERII""

04 Octombrie, 2006, 10:18:00 p.m.
Răspuns #18

Escu

Global Moderator

04 Octombrie, 2006, 10:29:07 p.m.
Răspuns #19

suflet

asa e escule ai nevoie de multa vointa si sa cunosti persoana de langa tine foarte bine si sa ai incredere 100% in ea ... ceea ce e mai rar de aceea sunt si rare persoanele care nu sufera de "gelozie" ... sau mai poti sa tii in tine si poate o sa te obisnuiesti da asta nu e un atidot ... e un chin :)

:-* :-*

PS: sorry ca intru mai rar dar sunt la faculta si tre sa ma instalez mai bine in camin pana bag netu  ;D
Nu dispera cand soarta te apasa
Si nici nu plange de al tau destin
Caci dupa chin viata-i mai frumoasa
Cum dupa ploaie ceru-i mai senin

17 Octombrie, 2006, 09:46:29 a.m.
Răspuns #20

ExIgEnTaa

si eu am probleme cu gelozia(am si deschis un topic pe tema asta)..cu toate ca am impresia ca e o gelozie putin diferita de a ta...oricum cineva imi zicea ca nu poti scapa de ea...insa poti incerca sa o controlezi...ca si temperamentul unui om,nu'l poti schimba,insa il poti educa:)
You think love is to pray..but..i'm sorry...I Don't pray that way...

17 Octombrie, 2006, 01:10:21 p.m.
Răspuns #21

Iosif

Gelozia este de fapt frica de a pierde. Ca orice frica se trateaza prin infruntare directa. :)
Esti gelos ca X iasa cam des cu prietena/prietenul tau? Da-i bani sa mearga si la film! Vezi ce se intampla, daca o da in bara.. asta e, inseamna ca nu erati facuti sa fiti impreuna si macar stii o treaba, dar daca nu.. de ce iti mai este frica? :) Consider ca daca iti faci datoria de partener adevarat, infocat si motivat nu ai de ce sa iti faci griji sau sa fi gelos. Daca iubirea v-a adus impreuna si faci tot ce poti sa mentii acea iubire nu cred ca au sa fie probleme care sa nu poata fi depasite.
Inainte de orice despartire sunt mereu semne pe care daca le reperezi din timp, in cele mai multe cazuri, poti face ceva sa remediezi problema.

Citat
care este antidotul impotriva geloziei?
..relaxarea! Mai bine ti-ai bate capul cu ce sa faci sa o/il surprinzi placut decat cu gelozia. :)

Zambeste, maine va fi mai rau! :D
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

10 Iunie, 2007, 10:03:30 p.m.
Răspuns #22

blondy

si eu sufar de aceasi boala....of gelozia asta! nu ai cum sa scapi de ea dar poti sa o o controlezi...eu de exemplu am reusit sa nu il mai gelozez din orice gandidu-ma la ce face pt mine si cum se poarta( eu aveam si imaginatia bogata)si mi-e mult mai bine acum...se poarta si mai frumos ,pt ca nu mai sunt motive de cearta si parca am si mai multa incredere in el...partea proasta la tine e ca ti-a dat motive sa fi gelos si o sa fie greu sa scapi...dar daca ea ti- a dovedit ca te iubeste si ca saruturile alea nu au nici o valoare pt ea...cred ca poti sa ii dai a doua sansa(dar sa merite) si gandeste-te ca nu rezolvi nimik daca esti gelos.......! nu pierzi nimik daca ai incredere in ea...cred ca ai mai multe de pierdut daca esti gelos( tu suferi mai mult)....
Dar daca ea iti da motive in continuare atunci nu merita!

eu mi-am dat cu parerea dar nu stiu cum e prietena ta...acum tu stii daca merita sau nu!
« Ultima Modificare: 10 Iunie, 2007, 10:05:29 p.m. de blondy »

17 Iunie, 2007, 05:00:50 a.m.
Răspuns #23

Lost Soul

De ce oare vorbim de "merite"???Asa se masoara dragostea?In ce merite are celalalt?? De acord cu voi ca gelozia trebuie controlata,ok,e "umana". Si da,e frica de a nu-l pierde pe celalalt care ne impinge sa facem ceva greseli. Dar nu credeti ca gelozia reprezinta de fapt nesiguranta noastra?Ca nu avem incredere in noi insine? Ca ne gandim ca ar putea gasi pe cineva "mai bun"? Pentru ca daca esti impacat cu persoana ta si crezi ca tot ce faci tu pentru relatia ta este suficient,si ca el/ea te iubeste asa cum esti...atunci nu ar trebui sa mai apara mari probleme. Cred ca avem nevoie de un echilibru. Nu foarte posesivi ca sa nu sufocam,dar nici foarte indiferenti ca sa creada ca s-a dus iubirea.Asta ar fi mai greu de realiat.Dar daca cele doua persoane se iubesc,se accepta asa cum sunt,mai cedeaza fiecare pe ici pe colo...Asa cum a facut pana la urma prieten ta,adica discutati deschis despre gelozia ta si nu va certati pe tema asta. Multa bafta tuturor gelosilor,totul depinde de voi  :)
Decat sub patul Vietii,mai bine in patul Mortii...

03 Noiembrie, 2007, 08:01:02 p.m.
Răspuns #24

suflet

hmmm ... antidotul este la persoana iubita ... de ea depinde totul
oricum spune ca nu e gelos si are o persoana pe care o iubeste de 2-3 ani de exemplu si o vede ca ii face avansuri cuiva sau il inseala automat e gelos ... asta e valabil si la cel care sustine ca nu cunoaste gelozia
deci dau vina pe altii :P

04 Noiembrie, 2007, 03:31:45 p.m.
Răspuns #25

Sonrisa

Gelozia vine din teama ca nu esti suficient de bun, iar celalalt ar fi dispus oricand sa te inlocuiasca cu altcineva.
Care ar fi solutia? Sa ai incredere in tine ca poti exista si fara celalalt. Sa nu iti fie teama sa pierzi!
Nu exista cineva pe lume care sa nu fi pierdut ceva, oricat de insignifiant. Nu exista oameni care sa castige continuu, ori sa piarda continuu. E un joc de suma zero: cineva castiga, altcineva pierde.
Trebuie sa stii si sa pierzi si, mai ales, sa mergi mai departe cu capul sus.
Viata trebuie traita si nu chinuita. :)

04 Noiembrie, 2007, 05:20:06 p.m.
Răspuns #26

Escu

Global Moderator
gelozia vine din neincredere. in primul rand in tine (chiar daca nu o constientizezi) iar in al doilea rand in persoana iubita. prea multa gandire cu mintea intr-o relatie strica.

04 Noiembrie, 2007, 08:27:41 p.m.
Răspuns #27

George Ene

Gelozia? E o predispoziţie înnăscută, sau un instinct – cum vreţi să-i ziceţi. Derivă din spiritul de posesiune, accentuat mai ales la mamifere. Atâta timp cât e vorba despre o „gelozie nedemolatoare”, nu e cazul să-ţi faci probleme. Dar dacă ajungi la crimă din motive de gelozie, se schimbă situaţia. E semn că ne-am pierdut măsura.
Am avut ocazia să stau de vorbă cu doi criminali – unul şi-a ucis soţia, iar celălalt şi-a ucis vecinul, pe care l-a găsit în casa lui, într-o după-amiază, stând de vorbă cu nevastă-sa. Am reţinut opinia primului. Mi-a spus: „Dacă aş mai lua viaţa de la capăt, n-aş mai face ceea ce am făcut…”
Propunerea mea derivă din opinia acestui nefericit: când îţi vine să faci vreo „nefăcută” (să atentezi la viaţă – la a ta, ori la a iubitei), vezi-te cu 10 ani mai în vârstă, şi de la înălţimea spirituală pe care ţi-o va da vârsta aceea, vezi-te cu 10 ani mai tânăr, când era cât pe ce să faci ceva rău, din motive de… gelozie (care e, crede-mă, o mare prostie. În fond, aşa cum noi bărbaţii ne mai uităm după câte o femeie, de ce, mă rog, n-ar avea acelaşi drept să facă acelaşi lucru şi femeile? Să fim rezon!)
E cantu dinoscitur avis

06 Noiembrie, 2007, 02:32:00 a.m.
Răspuns #28

suflet

aşa cum noi bărbaţii ne mai uităm după câte o femeie, de ce, mă rog, n-ar avea acelaşi drept să facă acelaşi lucru şi femeile?

hmmmmm ... deci dupa "antidotul" care l-am spus eu mai devreme care de fapt nu prea este ... adica faza era ca persoana de langa noi sa nu mai dea motive de gelozie si atunci noi nu vom mai avea pentru ce sa fim gelosi + legea "GeoSteph" => gelozia va disparea (ca in cazul cureteniei in romania) daca punem mana de la mana si nu mai dam iubitilor si iubitelor motive de gelozie si sa inceapa chiar cu mine  :laugh:...

topicul asta s-a cam dus de mult ... nu prea exista leac pentru asa ceva ... e doar o chestie de autocontrol ??? (care nu iese cu bine niciodata) :'(

bafta in continuare :P
« Ultima Modificare: 06 Noiembrie, 2007, 02:34:16 a.m. de suflet pierdut »

06 Noiembrie, 2007, 12:54:03 p.m.
Răspuns #29

Daniela N.

Gelozia vine din teama ca nu esti suficient de bun, iar celalalt ar fi dispus oricand sa te inlocuiasca cu altcineva.
Care ar fi solutia? Sa ai incredere in tine ca poti exista si fara celalalt. Sa nu iti fie teama sa pierzi!

...mi se pare just. Subscriu.

Gelozia? E o predispoziţie înnăscută, sau un instinct – cum vreţi să-i ziceţi. Derivă din spiritul de posesiune, accentuat mai ales la mamifere.

...ma dezarmeaza  :o
GeoSteph, te rog frumos sa-mi explici ce vrei sa spui prin spiritul de posesiune ca predispozitie umana.
Si mai departe...

...vezi-te cu 10 ani mai în vârstă, şi de la înălţimea spirituală pe care ţi-o va da vârsta aceea, vezi-te cu 10 ani mai tânăr, când era cât pe ce să faci ceva rău, din motive de… gelozie (care e, crede-mă, o mare prostie. În fond, aşa cum noi bărbaţii ne mai uităm după câte o femeie, de ce, mă rog, n-ar avea acelaşi drept să facă acelaşi lucru şi femeile? Să fim rezon!)

Pana la urma cum sta treaba cu gelozia? Ori e o prostie, ori e inscrisa in codul nostru genetic? Nu mi-e clar...
Would you rather be right or happy?