11 Octombrie, 2025, 08:57:11 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: MIRACOL sau moarte clinica?  (Citit de 4689 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

29 August, 2006, 04:53:58 p.m.
Citit de 4689 ori

sunshine

Am urmarit astazi un documentar despre invierea din morti a unui pastor( reverend).
  Dupa ce a ridicat o biserica in care sa slujeasca, sotia a visat cum D-zeu i-a spus ca niciodata nu va mai simti durere in casa ei. La scurt timp sotul a murit, in drum spre spital sotiei i s-a confirmat de catre medic moartea sotului . Ajunsi la morga , cadavrul a fost asezat pe o masa pt a fi imbalsamat.
  Peste doua zile urma sa vina in oras un pastor renumit sa tina o slujba pentru sanatatea celor din oras . Atunci sotia a hotarat sa-si duca sotul la slujba, caci nu putea sa uite visul care il avusese. Se ruga mereu Domnului sa-si aminteasca promisiunea si nu intelegea de ce sufera atat tocmai acum. Ajunsa la biserica respectiva, cu toata agitatia a reusit sa bage sicriul inauntru si au inceput cu totii sa se roage, femeia strigand mereu " EU SIMT CA VA INVIA, CRED CA VA INVIA!". La un moment dat barbatul a inceput sa respire, unul dintre enoriasi a spus " A stat 3 zile la morga , trebuie sa-l masam , sa poata prinde viata tot trupul" . L-au masat, maini, picioare, gat, cap....omul a deschis ochii, a coborat din sicriu si a cerut apa. Apoi a inceput sa intrebe unde este dosarul lui.
 Ca sa nu fie agitatie prea mare, a fost dus la un etaj superior si lasat sa respire in voie.
  Tot documentarul a fost insotit de secvente filmate in timpul "invierii".
  Dupa ceva timp, barbatul povestea cum in momentul in care a murit doi ingeri imbracati in alb au venit si l-au luat sa-i arate Paradisul , a povestitce a vazut acolo, am ramas profund impresionata.
 Apoi  unul din ingeri i-a spus ca-l duce sa vada Iadul. Ajunsi acolo, s-a deschis poarta si dinauntru se auzeau plansete, gemete, urlete...era ingrozitor, erau oameni ca si noi , de toate natiile. Atunci un barbat a venit la el si i-a intins mana rugandu-l " Sunt preot si nu am facut decat sa fur niste bani din parohie, sunt dispus sa-i pun la loc, ia-ma de aici "
  Ingerul care era cu el i-a spus ca nu a facut decat sa-i arate unde poate ajunge si il va trimite inapoi , ca sa poata alege intre bogatie si vesnicie.
  Si barbatul a inviat iar in cateva zile a inteles ca va trebui sa slujeasca cuvantul Domnului si sa daruiasca toata bogatia celor ce au nevoie.

Va spun sincer....fartele meu a fost in copilarie in moarte clinica, am citit mult despre asta, insa ce am vazut astazi sunt convinsa ca este un miracol.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

31 August, 2006, 02:00:36 a.m.
Răspuns #1

Marcat pentru stergere...

As putea spune multe insa ma abtin. Probabil ca documentarul e de pe Discovery Channel. In astfel de situatii si ei lasa un semn de intrebare la sfarsit. Insa e de domeniul SF-ului! Eu nu am vazut / auzit moarte clinica mai mare
de 9 minute! Mai mult este fictiune decat miracol! Regizorul a vrut sa faca un film, nu un documentar!

31 August, 2006, 02:26:05 a.m.
Răspuns #2

|ngerMorT

Sunshine poate ne spui si noua cum se numea documentarul. L-ai vazut la televizor sau pe calculator?
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

10 Octombrie, 2006, 12:52:07 a.m.
Răspuns #3

Iosif

Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

08 Decembrie, 2006, 11:45:34 p.m.
Răspuns #4

viulian

Administrator
E un termen pentru asta - NDE (Near Death Experiences). O cautare pe google o sa explice mult mai multe:

http://en.wikipedia.org/wiki/Near-death_experience

Subiectul e interesant - problema nu este ce simt oamenii respectivi (care indiferent de religie, rasa, varsta) trec toti prin aceleasi etape. Mai intai isi vad trupul, apoi daca resuscitarea e mai grea apare ideea de tunel, pace interioara.. La capatul tunelului de obicei se infatiseaza un peisaj mirific si acolo intalnesc vechi cunostinte (sau necunoscuti - la fel de pasnici si ei) dar oricum, linistea si pacea interioara sunt de in continuare de nedescris; Si cam singurul dialog care se poarta este ceva de genul "tu nu ti-ai terminat inca treaba, intoarce-te.." si apoi ei se trezesc reanimati pe patul de spital. Multi declara ca nu-si mai doreau sa se intoarca, dar totusi 'reinvie'. Insa isi schimba destul de mult felul de a fi: se insanatosesc foarte usor dupa incident, au pofta de viata mult mai mare decat inainte, sunt increzatori in viata si foarte optimisti.

Asta e tot dintr-un documentar pe care l-am vazut pe Discovery (probabil acelasi, dar am uitat numele).

Si cum ziceam - pana la urma toti cei care au trecut prin NDE zic acelasi lucru indiferent de religie / rasa (oare impartirea asta sa fie artificiala, esenta fiind ascunsa undeva dedesupt ?)
Problema nu e consecventa declaratiilor lor, ci cum alegi sa interpretezi :)

Fata cealalta a monedei - spuneau in documentar - este ca privarea de oxigen a creierului (observabila cel mai usor in antrenamentele pilotilor de avioane - atunci cand sunt invartiti in acea masina care testeaza rezistenta corpului lor la acceleratii aproape de 9g) produce halucinatii intense si atat de vii caci par a fi reale pentru ei. Dar problema era (din cate imi amintesc) lipsa consecventei. Fiecare isi amintea altceva din viata lui, fragmente, amintir, pe cand in cazurile de NDE toate declaratiile sunt cam la fel, aceleasi etape.
Nu toti le parcurg pana la capat (majoritatea doar isi vad corpul si se intorc inapoi), mai putini parcurg si tunelul, si tot asa.

Interesant pe Discovery a fost si un documentar despre memoria organelor transplantate - si cazuri cu oameni care au avut un transplant de inima (de exemplu) ca apoi cand isi revin sa descopere ca au pofte noi, gusturi noi, isi schimba unele obiceiuri samd - descoperind dupa ani si ani, surprinsi si ei de ceea ce se intampla, ca toate aceste schimbari au legatura directa cu personalitatea celuia de la care a fost preluat organul.

Interesant oricum, cateodata stau si ma gandesc cat de mult se bat unii cu pumnii in piept ca uite dom'le ce avansati suntem cu tehnologia, cu stiinta, cate putem face, si de fapt.... sunt infinit mai multe necunoscute inca...
« Ultima Modificare: 08 Decembrie, 2006, 11:51:23 p.m. de viulian »