Ştrumfiţa dragă, eşti o fată extraordinară! Eşti un suflet ales! Eşti sensibilă, mărinimoasă, ai talent, probabil că poţi mult mai mult decât spui şi faci. Ai răbdare, ai încredere în tine, pentru că vei reuşi în tot ceea ce-ţi propui şi vei fi fericită. Tu eşti o luptătoare, cum bine spune mama ta, deci nu fii tristă, nu decepţiona, fii dârză şi nu te lăsa! Ce-i al tău va fi numai al tău – norocul şi viaţa frumoasă vor fi de partea ta. Tu ai suferit, într-adevăr, foarte mult. Să ştii că unii părinţi, în neghiobia lor, mutilează sufletele copiilor lor, dar dă-ţi seama că copiii sunt cu totul altceva (cu totul alte fiinţa) decât părinţii. E adevărat că copiii, când sunt mici, au nevoie de părinţi, dar vine vremea să nu mai aibă nevoie de ei, dacă lucrurile iau şi asemenea întorsături…
Te rog din toată inima, nu decepţiona, nu te lăsa pradă deznădejdiei, nu te descuraja.
Tu meriţi cu mult mai mult decât mulţi dintre semeni. Va veni vremea să-ţi fie reparate durerile acumulate în anii copilăriei. Va veni vremea să ai familia ta, să ai copiii tăi, să le fii model. Sunt sigur că vei fi o mamă devotată şi un părinte demn de toată lauda. Bucură-te la acest gând! Fericirea fie de partea ta, după cum ai de partea ta tinereţea şi puritatea, adică cea mai frumoasă vărstă şi cea mai perfectă zestre psihică, care trebuie să te ţină dreaptă, mereu dreaptă. Reţine: eu cred că tu eşti un înger. Sunt sigur de aceasta.
Ai toată stima şi preţuirea mea, minunată colegă şi dragă fată extraordinară!