11 Octombrie, 2025, 11:01:58 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: POVESTITI DESPRE ORASUL VOSTRU  (Citit de 5814 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

28 Septembrie, 2006, 07:43:00 p.m.
Citit de 5814 ori

suflet

cum se numeste?
cum arata orasul in care traiti?
ce va place si ce nu va place la el?
daca nu va place unde ati vrea sa va mutati?

pe buletin am scrise doua orase ... zalau (pe fata) si cluj-napoca (pe verso - flotant)
locuiesc cam 50-50 in aceste doua orase ... si imi plac ffff mult amandoua
... dar zalaul meu nu se compara cu nimic (imi place tot la el) ... sunt foarte multi tineri ... este un oras mai modern (blocuri, vile spre deosebire de exemplu de cluj "cladiri antice") ... este inconjurat de dealuri ("munti") ... nu se prea intampla ceva rau care sa apara la stiri  :P ... mai nou e plin de motociclisti (imi plac la nebunie motocicletele sport) ... imi place parcul ... imi place centrul orasului care in fiecare seara e plin numai de tineri (parca parintii au ora de culcare acum  :D ) ... etc, etc.
... clujul ... imi place pentru ca  ... simt ca imi traiesc viata pe cont propriu acolo (adica fara parinti) ... trebuie sa imi port singur de grija, trebuie sa-mi "contabilizaz banii", ies cand vreau si vin cand vreau fara sa ma intrebe nimeni nimic ... pur si simplu simt ca e un test pentru viata ce ma asteapta (o gramada de responsabilitati) ... plus studentime cat incape (100000 de studenti din cate stiu eu) va da-ti seama! ... viata de camin, chefuri, cluburi, gasca uriasa, colegi beton etc etc.
... ca aspet nu zic ca ma deranjeaza "cladirile antice din cluj" chiar imi plac ... dar nu se prea renoveaza si blocurile mi se par mai curate ... iar parcul central din cluj imi place mult mai mult decat cel din zalau ... si facultatea mea se afla chiar in parc ... va dati seama cu cata placere ma duc la cursuri si laboratoare? ... mai putin la examene  :P
... clujul mai are ceva fff frumos ... "Belvedere" de unde se vede aproape tot clujul ... e o priveliste superba (fiorii sunt la ei aclasa ;D ) ... si in zalau exista locuri de genu asta dar nu au un nume, iar zalaul e mult mai mic
daca ar fi sa ma mut ...nu... nicaieri in romania nu-i mai frumos ca-n ardeal (ba da la mare ... da' asta nu se pune  ;D ) ... poate undeva in afara tarii (unde nu am fost niciodata)

:-* :-*
Nu dispera cand soarta te apasa
Si nici nu plange de al tau destin
Caci dupa chin viata-i mai frumoasa
Cum dupa ploaie ceru-i mai senin

29 Septembrie, 2006, 01:55:45 p.m.
Răspuns #1

Marcat pentru stergere...

Ma blegone mi-ai luat-o inainte cu descrierea CJ-N! Cat despre privelistea de la BELVEDERE, sper sa fiu eu primul care le va publica pozele. Cladirile antice din CJ-N e farmecul orasului ca daca nu ar fii ele, si-ar pierde tot farmecul. Putine orase din Romania mai pastreaza cladirile vechi (mai e si Sibiul cu, cladiri antice). Despre CJ-N se stie ca este cel mai scump oras-metropola din tara...
Scris în data de: 29-09-2006, 13:46:27
... abia pe locul 2 urmeaza BUCURESTIUL! E adevarat, in CJ-N o distractie in voie pt. o seara i-ti trebuie minim 150 RON.. (pentru o persoana !!!) E cel mai minunat oras.
Recomandare: MERITA MACAR O DATA IN VIATA SA VIZITATI CJ-N!
Avertizare: SA NU VENITI FARA CARTI DE CREDIT LA VOI !!!
« Ultima Modificare: 29 Septembrie, 2006, 05:30:43 p.m. de Lorelei »

29 Septembrie, 2006, 06:34:51 p.m.
Răspuns #2

Comoara

Trebuie sa fiu de acord cu Blegone si Continuum. Oras cum e Clujul mai rar.
Eu din tara sunt din sud, dar Clujul a fost favoritul meu. Bunica statea in Turda si mergeam acolo in fiecare vara ca sa ajung macar cateva zile pe la Cluj, pe la Belvedere (aveti dreptate, e SUPERB!!!) si la Gradina Botanica.
Am vizitat si Sibiul si m-a impresionat caldura locurilor, Pasul Tihuta si locuitorii in mod general. SA nu mai zic mancarea!!!
Acum stau de multa vreme in partea de vest a Statelor Unite si sunt si pe aici multe minuni, pe langa Grand Canyon.
Daca fac totusi balanta lucrurilor cred ca singurul loc (pe care l-am vazut mai frumos decat Clujul si San Diego ) este Waikiki / Honolulu in Hawaii. Cred ca dai tot pentru acolo, dar o daramatura de casa e este $500,000 deci deocamdata ne abtinem...
Aici e total opus de tot ce mentiona Blegone. Fiecare isi vede de treaba lui, nu prea iti cunosti vecinii (bineinteles ca nimeni nu iese pe bancuta afara sa barfeasca  ;D), daca vrei sa vezi oameni pe strada trebuie sa mergi in anumite parti din oras ca dealtfel nici tipenie de om...noi conducem cam 45 de km sa megem pe o strada unde poti sta la o terasa si sa vezi oameni trecand pe langa tine. In sfarsit, intelegeti voi ca mersul pe jos nu se practica si sunt numai anumite locuri in care merg sa te simti parte din oras.
In schimb totul e super curat. Oamenii zambesc si dadca nu te cunosc, clientul are intotdeauna dreptate chiar daca il enerveaza pe vanzator si cheama managerul si pana la urma merge acasa cu produsul gratuit...
La ocean e singurul loc unde e ca in tara: plin de oameni, de muzica, moda de nu se poate, amatori de toate pe la toate colturile...tot ce vrei!
Comunitatea romana este mare si daca vrei sa stai numai intre romani poti.
DAR, cum zicea si Continuum, aici chiar ca nu poti iesi fara credit card din casa.
Daca are cineva fotografii recente din Cluj sunt tare curioasa.  :o

29 Septembrie, 2006, 07:13:05 p.m.
Răspuns #3

Semiramis

Global Moderator
ce-aş putea spune despre Bucureşti?
este oraşul fără identitate. oraşul în care, pe de-o parte, trăiesc alături de cei născuţi aici, cei veniţi de pretutindeni din ţara asta şi pe de altă parte, oraşul în care, fiecare care a avut putere, a demolat un pic, a pus la pământ o casă veche, de valoare istorică, sau chiar sentimentală, sau a ridicat prin prisma puterii banului un bloc de sticlă şi metal in centrul istoric.
cam ăsta e oraşul...în linii mari.
mai sunt zonele în care gunoiul e rege, sau zonele cosmetizate în cinstea cine ştie cărei vizite, că de, doar capitală fiind, primeşte oaspeţi.
una peste alta, îmi place şi nu aş pleca din el.
ce să mai zic...Bucureştiul este oraşul în care vara miroase a tei. câţi ştiţi cum miroase teiul înflorit? ăsta este un alt motiv pentru care îl iubesc.
nopţile în Bucureşti au devenit din ce în ce mai albe. de ce? pentru ca este un oraş viu. de multe ori nu doarme. şi este un oraş al tristeţilor, al împlinirilor, un oraş al banului, un loc unde se întâmplă oricând, ceva. nu este un oraş "dormitor", din contră, este unul care nu prea stă pe loc. aici se întâlnesc oamenii.
mai nou, dragul meu Bucureşti, uşor kithcos pe alocuri, a început să prindă aripe. se tot lărgeşte, evident, în stilul românului care a dat de ceva bani, fără cap, heirupist, numai de dragul de oleacă de verde, căci de, ne-am săturat de inundaţia de la vecinul de deasupra. numai că cel ce părăseşte blocul fără a fi stat vreodata la curte nu ştie ca traiul la comun e cel comod, la curte, se munceşte…mereu e de aranjat o ţiglă, un burlan, se ciobesc dalele de pe alee şi trebuie schimbate, ca să nu mai vorbesc de grădină. la curte nu te poţi baza că face vecinul de palier ceva dacă s-a spart un geam.
acesta e oraşul în care fiecare a lăsat în urma lui ceva, un stil, o statuie, un parc, o clădire verde sau o stradă demolată.
este un oraş al nimănui şi în acelaşi timp al oricui îl iubeşte.

am fost cam în toate oraşele mari ale tărişoarei ăsteia…în Bucureşti se trăieşte cel mai tare, chiar dacă Iaşiul este mai curat, Clujul omogen ca stil sau Constanţa la margine de mare.

Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

04 Octombrie, 2006, 10:56:34 p.m.
Răspuns #4

Escu

Global Moderator
Rm.Valcea...orasul tuturor posibilitatilor.

Curat...foarte curat...oameni care iti raspund la "multumesc" cand cumperi o paine.Jumate de oras e plin de babalaci...si restul amestecaturi de varsta a doua...si multi tineri..care s-au imbogatit peste noapte pe net.Una din 10 masini e Dacia..restul de 9 variaza dintre audi a4 si a6.
E oras mic..nu stiu ce as putea spune despre el...120.000 de locuitori, oras cu primarul la inchisoare...pt ca a luat spaga, mafie mare..dar asta e peste tot...cam atat...zic eu...Nu prea stiu sa il descriu...poate ca din cauza faptului ca m-am nascut aici..si ca mi se pare...la fel..nimic schimbat...a...ba da...avem Mall in centrul orasului la KM 0, Acum pe 27 o sa fie inaugurarea, spaga pt consturctie 2 milioane de euro, facut din credit de la BCR.Au distrus frumusete de parc..ca sa faca petarda asta de Mall.
Mai multe...nu imi vin acum in minte...dar pot sa revin cu "actualizari"
Let's put a smile on that face!

05 Octombrie, 2006, 03:37:18 p.m.
Răspuns #5

digitty

Giurgiu...(parca imi e si rusine sa zic ;D )

La prima vedere e un oras simpatic...foarte mic...70.000 loc. cu putina verdeata pe ici pe colo. 2 parculete (jalnice spun unii...si nu stiu in ce masura au dreptate...) dintre care unul e plin de puradei  :) si altul e mai linistit...dar tot te deranjeaza zgomotul masinilor care trec intr-o goana nebuna...
Sambata. Zi de "sarbatoare"...toata lumea se imbraca cu cele mai scumpe haine (fetele se machiaza exagerat) si iese la "ture de centru". Yeah,right! halal centru! 100 m...hm...sa nu uitam de fitele de rigoare pe care orice giurgiuvean le are cu el oriunde ar merge...doar ca sambata,sunt intr-o doza mai mare... lumea care sta in Giurgiu nu prea are bani,insa mai vezi cate o masina impresionanta a spoitorilor care populeaza o treime din acest oras...in fine...
Avem ceva dragut...cetatea.o gramada de ruine de pe care cica vedeau romanii cand veneau turcii sa atace...
Aaa! si portul bineinteles...care a fost inundat vara asta... ;D

Bucuresti...asteapta-ma...peste doi ani voi veni la tine :)
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

16 Octombrie, 2006, 03:13:47 p.m.
Răspuns #6

pokemon

Craiova...un oras fara pic de personalitate...gol..urat...trist...
Asta este parerea mea...astept bucurestiul...poate ca nici craiova nu mi s ar parea asa de neprietenos daca ar fi undeva mai aproape...mai aproape de el...
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

01 Noiembrie, 2006, 12:54:21 p.m.
Răspuns #7

burn_2_hell

craiova....sunt destule locuri in care te poti distra...parcul este frumos...dar nu stiu...parca prea multa golaneaal..mai ales zona in care stau eu este plina de ''smecherasi de cartier''...cand ies de la scoala mereu vine politia..si in ingramadeala risti sa ajungi la..sectie.. ???...mi-as dori sa ma mut..in ...PITESTI!aproape de el...plus ca imi place...sunt ceva mai uniti..dar principalul motiv ar fi EL! :)
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

01 Noiembrie, 2006, 03:09:51 p.m.
Răspuns #8

furia ingerului

Vizitator
Ia te uita, burn_2_hell iubeste un pitestean ;D
Sa stii craioveanco ca noi pitestenii suntem o natie tare speciala :P Glumeam, evident...ca nu! 8) ::) ;D

01 Noiembrie, 2006, 09:41:14 p.m.
Răspuns #9

burn_2_hell

da IUBESC un pitestean!!!!si uneori imi vine sa-mi iau lumea'n cap' si sa ma mut la el  ;D...daca ma primeste..:))...
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

02 Noiembrie, 2006, 12:07:36 p.m.
Răspuns #10

ExIgEnTaa

"Orasul Suceava se numara printre cele mai vechi si mai importante asezari ale
tarii, in care a pulsat mereu si puternic o autentica viata romaneasca. Capitala a
statului feudal Moldova, orasul a dat patrimoniului national inestimabile valori
materiale si spirituale, a inscris in istoria tarii pagini glorioase, ramase durabil in
constiinta neamului. Datorita rolului jucat ca fosta capitala a Moldovei, orasul
Suceava apare ulterior mentionat in numeroase izvoare documentare ale vremii."(www.orasulsuceava.ro)
Cateva cuvinte de la mine...locul in care m-am nascut..in care traiesc de 18 ani si pe care il iubesc enorm.Orasel mic,cu fitele si figurile lui...insa spre deosebire de alte orase nu suntem noi neam de smecherasi cu bani si asa mai departe.Simpli,primitori,infrigurati(ninge indata si tot nu se incumeta astia sa dea caldura)...a da...si strada mea nu este luminata dupa ora 23,decat ..partial..:)..se poate zice ca traim bine
Avem si o facultate(ca mai bine nu o aveam)...si un parculet(superb din pctul meu de vedere)...cetate..hmm...restul minunatiilor sunt in judet,si nu in oras.Judetul Suceava are cel mai mare procent de spatii verzi si paduri din tara(si cica si aerul e mai curat aici)...plus manastirile care sunt absolut superbe,incarcate cu istorie si spiritualitate.
A da,si nu suntem moldoveni cum ne numiti voi,ci Bucovinieni:)
You think love is to pray..but..i'm sorry...I Don't pray that way...

10 Decembrie, 2006, 01:10:47 a.m.
Răspuns #11

Luke

vrei un oras linistit in care vre sa iti faci o vila sau  sa iti cumper si u un apartament sa sta relax vino in Pascani ! nu e nik bun de el !
e doar liniste si fete  :o :o :o! !
app dak vii in pascani ia cu tine sdi clubu din oras la tine k la noi nu exista ceva ko_ol
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!