10 Octombrie, 2025, 01:05:54 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: eu ..iar:)  (Citit de 5706 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 Octombrie, 2006, 09:39:09 a.m.
Citit de 5706 ori

ExIgEnTaa

avand in vedere ca m-ati ajutat cu cealalta problema..imi permit sa va mai cer un sfat...sunt intr-o relatie,merge bine(sau mergea..) dar sunt obsedata de o a treia persoana..si anume,prietena mea cea mai buna (pana acum cateva luni).Vara asta am fost la mare in gasca,cu toti prietenii mei..si ..cu iubitul meu...a fost ok,ne-am distrat,pana cand fata asta mi-a facut cea mai aiurea faza,s-a dat la el,i-a facut ochi dulci si a incercat prin metode destul de subtile sa ne desparta...la mare,m-am certat cu el(mare prostie,ca nu era vinovat cu nimic) si am preferat sa o las pe ea deoparte(nu's chiar adepta certurilor intre fete si a paruielilor)pt ca eram toata gasca acolo si le-as si stricat si lor vacanta.Cu el am rezolvat,ne-am impacat si am mers mai departe.Ajunsi acasa ea si-a continuat jocul...il cauta mereu,ii lasa mesaje pe mail,iar pe mine chestia asta pur si simplu ma exaspereaza,ma scoate din sarite,ma roade pe interior...si bineinteles cum mi se mai pare uneori ca si el ii da apa la moara, apar certurile.Acum suntem certati..din cauza ei..sau nu stiu..din cauza mea ..si ma doare nu neaparat pt ca suntem despartiti ci pt ca l-am ranit enorm cu lipsa mea de incredere...Nu's genu de persoana care sa insiste cu scuzele...asta nu inseamna ca nu mi le-am prezentat...dar totusi gandul ca tocmai ea s-ar putea baga ma macina.Nu sunt geloasa de fire,pt ca stiu ca nu m-ar insela si nu m-ar lasa...insa simt ca intre ei e ceva..poate si pt ca tatal meu s-a despartit de maica'mea din cauza celei mai bune prietene a ei(sunt acum impreuna).Nu e vorba de lipsa de incredere in mine(cum ar spune altii).Stiu ce pot si mai stiu ca pot sa'l tin langa mine atata timp cat imi doresc asta...insa nu cred ca intr-o relatie trebuie sa'l tii pe celalalt langa tine..ci trebuie sa stea el pt ca simte nevoia asta..cu ea impart zilnic cam 8 ore...ore in care imi scoate ochii cat de bine se intelege cu el si cum sunt ei pe aceasi lungime de unda...cum sa fac sa scap de sentimentul asta,de gelozia asta,marcata doar pe ea?si mai ales...cum sa ma temperamentez si sa nu ii mai sar lui in cap,pt ca sunt constienta ca are o limita si ca daca o tin asa ,motivul separarii noastre nu va fi ea...ci eu..(multumesc anticipat:) )
You think love is to pray..but..i'm sorry...I Don't pray that way...

17 Octombrie, 2006, 11:51:15 a.m.
Răspuns #1

burn_2_hell

hmm...pai trebuie sa ai incredere in el...sau cel putin sa arati ca ai!prietenei tale nu ai ce sa ii faci..el este al tau!stai calma...lasa lucrurile sa mearga de la sine..poti doar sa iti vezi de viataa..sa te bucuri de fiecare moment alaturi de prietenul tau! :-*..te asteptam cu vesti bune..
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

17 Octombrie, 2006, 12:49:55 p.m.
Răspuns #2

Iosif

Daca prietena ta reuseste sa-l "prosteasca" multumeste-i, inseamna ca el nu era pentru tine, si mai devreme sau mai tarziu tot l-ai fi pierdut. Eu cam asa vad treaba. Si eu am avut o oarecare reticienta fata de baiatul care aveam impresia ca mi-a "furat" iubita, acum insa imi dau seama ca trebuia sa ii multumesc, e cat se poate de clar ca ea nu era cea menita sa imi fie alaturi din acel moment in viitor. Daca te iubeste cu adevarat, va sta cu tine, problema insa la baieti (in general, dar este valabil si la multe fete) este ca le este cam greu sa refuze o relatie de orizontala.. 
Cat despre incredere, ai incredere, dar nu oarba, fi atenta la ce se intampla si analizeaza, daca ti se pare ca ceva nu este asa cum ar trebuii sa fie vorbeste cu el despre asta. Nu uita ca "cucereste cate putin mereu" este valabil atat la fete cat si la baieti. Ca relatia sa isi pastreze cursul sau sa mearga chiar mai bine trebuie sa faceti cate ceva mereu, daca lasati ca relatia sa mearga de la sine s-ar putea ca valoarea ei sa scada pentru unul din voi, de obicei aici este punctul slab, cand unul din parteneri apeleaza la/accepta o terta persoana.
« Ultima Modificare: 17 Octombrie, 2006, 12:53:14 p.m. de Joey »
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

17 Octombrie, 2006, 09:34:50 p.m.
Răspuns #3

burn_2_hell

sunt de accord cu joey... ;)
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

18 Octombrie, 2006, 10:50:18 p.m.
Răspuns #4

ExIgEnTaa

in primul rand nu cred ca ma durea daca era vorba de o alta persoana...insa ea mi-a fost "cea mai buna prietena" timp de f multi ani si acum isi arata adevarata fatza..nu e prima data cand se baga,a mai "intervenit" intr-o relatie  de a mea,si am aflat de la prietenul meu de atunci ca "prietena ta cea mai buna imi face ochi dulci"...pai ce sa mai zici cand auzi una ca asta..Teama mea nu stiu de unde vine...e intradevar frumoasa insa nu m-am simtit complexata in fatza ei si totusi...tin sa zic ca pe alte fete nu's geloasa si ma mira si chestia asta..dar cu ea lucrurile pur si simplu nu stau asa.Chiar vreau sa cred ca face toate treburile astea neintentionat si nu dintr-o placere perversa de a ma rani.Si inca ceva,ziceai ca trebuie sa-i fiu recunoscatoare daca "mi'l sufla"pe motiv ca mi-ar deschide ochii.nu's de acord cu chestia asta si cu scuzele de genu "am vrut sa-ti deschid ochii,sa-ti dai seama ca e un dobitoc" pt ca chiar nu merg.Eu una nu m-as baga niciodata in relatia celui mai bun prieten al meu doar ca sa-i demonstrez ca persoana cu care isi imparte viata nu e pentru el;)o consider ca o lege nescrisa.Mai ales ca baietilor le este mai greu sa refuze o relatie "orizontala" cum sa o refuze pe cea mai buna prietena a prietenei lor(dupa un sondaj mai bine de 58% dintre baieti au fantezii cu prietena si cea mai buna prietena a lor,ca completare)care i se arunca in bratze?:)Nu incerc sa-i gasesc lui scuze...cu toate ca ar trebui sa o fac din moment ce in capul lui s-au spart toate crizele mele..

18 Octombrie, 2006, 11:46:14 p.m.
Răspuns #5

Escu

Global Moderator
Daca prietena ta reuseste sa-l "prosteasca" multumeste-i ...............

sunt de acord cu Joey.
Let's put a smile on that face!

26 Octombrie, 2006, 07:51:54 a.m.
Răspuns #6

catty

poate baieti au dreptate dar...intrebarea mea e...ai incercat sa vb cu ea?...inainte sa "ii sar lui in cap" ai incercat sa obti o explicatie de la ea...doar e "cea mai buna prietena a ta" nu?...cred ca iti poti permite sa o intrebi anumite chesti..asa...ca "intre prietene"...

26 Octombrie, 2006, 12:22:53 p.m.
Răspuns #7

ExIgEnTaa

nu,nu am incercat!cu toate ca am vrut si chiar am fost sfatuita sa o fac...dar nu stiu..ceva ma opreste...probabil mi-e frica de ce ar avea de zis...mi-e frica sa nu-mi demonstreze ca intradevar m-am inselat in privinta ei...si probabil si in privinta lui.Deja nu mai sunt atat de sigura ca trebuie sa lupt cu gelozia si alte sentimente care ma incearca in fiecare context in care persoana lui si a ei sunt puse sub acelasi titlu...probabil la urmatoarea "fazA" de genu asta,o sa renunt eu inainte sa renunte ea...sau el

26 Octombrie, 2006, 06:44:26 p.m.
Răspuns #8

crocantzel

Vizitator
Hmmm...Sunt de acord si eu cu ce a zis Joey. Si chiar am discutat acum ceva timp chesti asta cu o prietena si stiti ce mi-a zis? Citez(aproximativ): "De ce sa te superi pe persoana iubita? E usor sa faci ochi dulci(mai ales ca e vorba de o fata care ii face ochi dulci unui baiat). Mai bine te superi pe prieten(a). Daca e cu adevarat prietena atunci poate sa vina la tine frumos si sa-ti zica: Ma, uite, mie-mi place de prietenul tau. Cum facem? Chiar tii la el si el la tine sa ma retrag, sau daca nu da-i papucii si lasa-ma pe mine."

Si sincer, abordarea asta a problemei m-a pus pe ganduri.

Ce cred eu ca ar trebui sa faci? Sa verifici ambele fete ale situatiei. Adica nu te mai lua doar de el. Vorbeste si cu ea sa vezi ce zice. Daca ea chiar tine la el, nu ai ce sa-i faci. Vorbeste SERIOS si cu el si explica-i situatia. Da-i de ales intre tine si ea. Macar sa stii un lucru sigur...

26 Octombrie, 2006, 08:07:27 p.m.
Răspuns #9

George Ene

Dragă Exigenta,
   Problema ta nu-i deloc complicată. De când lumea fetele şi băieţii se caută unii pe alţii până zic, gata, am găsit, asta (ăsta)-mi place, mi-e drag (ă), va fi numai al meu (a mea), numai că dacă a doua zi văd o altă persoană-şi zic (şi ea, şi el), dar dacă asta (ăsta) e mai pe potriva mea, ia să văd eu „dacă ţine”...
   Şi-uite-aşa, mereu are loc o rotire permanentă, până la marginea gropii: „Ochii văd, inima cere!” Or, tu, dacă vrei să-ţi recâştigi prietenul (care, probabil, e pe cale să-ţi fie suflat de prietena ta) n-ai de făcut altceva decât să-i dovedeşti în primul rând lui, dar şi ei, că eşti superioară, iar asta – atenţie! – s-o vadă, mai degrabă s-o simtă el, care să se lumineze in sinea-i că, iată, „Exigentuţa mea” e o fată incomaprabil mai bună decât cealalta.
   „Cum să fac asta?” mă vei întreba.
   Neînchipuit de simplu:
   1) Rabdă, învaţă să rabzi în tăcere, dar fii atentă să nu se vadă în afara ta (a forumului tău interior) că suferi, dimpotrivă, arată-te veselă, bine dispusă, chiar fericită, pusă mereu pe şotii, atât cu el, cât, mai ales, cu prietena ta (de data asta). N-o să-ţi vină să crezi ceea ce vei declanşa în primul rând în sufletul lui, dar, mai ales, în sufletul ei. El se va posomorî, te asigur, pentru că nu va şti ce să creadă – va crede că ai un nou iubit, că eşti pe cale de a face o cucerire deosebită, ori poate c-ai înnebunit (lasă-l să creadă şi asta!), iar ea va fi bulversată şi va încerca să se apropie de tine, să-şi spună oful, că, adică, n-o mai iubeşte „domnul”, că, iată, n-o mai bagă-n seamă etc.
   2) Fii bună până dincolo de bunătatea obişnuită: oferă-i băiatului tău, ca din întâmplare, un măr, o bomboană, câte un fleac (dar fă-o cu discreţie, să nu te vadă prietena ta). Caută şi învaţă şi câteva bancuri (de bun simţ) şi spune-i-le, dar – atenţie! – exprimă-te cu drăgălăşenie, cu şarm, ca o artistă. Caută, ca-n tot ce faci să irumpi, să te ridici pe tine însăţi atât în faţa ta (asta ar fi cea mai grea cucerire!), cât, mai ales, deasupra mediocrităţii, adică a mediei. Studiază-ţi privirea, zâmbetul, ochii, faţa, gâtul, ţinuta etc. în oglindă şi pune-ţi în valoare ceea ce ştii că ai mai frumos.
   3) Nu te încrunta niciodată, pentru că te vei urâţi. Vorbeşte în glume cu tine însăţi (caută-ţi şi un diminutiv, mângâie-te cu el, dezmiardă-te. Nici nu ştii cât bine reconfortant îţi poţi induce tu însăţi, procedând în felul acesta)... Nu pierde nopţile (aşadar culcă-te în jurul orei 22, pentru că cele mai valoroase ore de somn sunt cele până-n miezul nopţii).
   Lasă-le ambilor impresia că eşti foarte ocupată, că n-ai timp de pierdut. Eventual spune-le că te-ai hotărât să iei lecţii de pictură, ori de altceva, că te preocupă nişte lucruri deosebite, la care (tu vei şti în mod sigur) că ei n-au acces...
Într-un cuvânt, arată-te alta, dulce, totdeauna tandră şi binedispusă (şi mai ales îngăduitoare cu... „mărunţişurile” lor).
   Numai aşa vei câştiga. După o vreme, când totul se va linişti (şi vei câştiga... partida) eu sunt sigur că vei adopta metoda mea de viaţă. Şi vei vedea că această metodă nu dă greş.
   Fii atentă că-l poţi pierde definitiv pe cel drag (fie că acum ţi-e prieten, fie că-n viitor îţi va fi soţ) dacă o începi cu reproşurile şi continui cu figurile (ca să nu le zic scandaluri) – căci ambele procedee duc direct şi iremediabil la rupturi definitive în cupluri.
   Cu prietenie,
   :-*
« Ultima Modificare: 26 Octombrie, 2006, 08:13:06 p.m. de GeoSteph »
E cantu dinoscitur avis

30 Octombrie, 2006, 12:40:27 p.m.
Răspuns #10

ExIgEnTaa

Vreau sa multumesc tuturor care au lasat un sfat aici.Dupa ce m-am linistit,am obs ca abordasem si eu gresit problema."daca ti'l fura,multumeste'i" m-a marcat cel mai tare,si chiar daca la inceput nu am fost de acord ,acum ii dau dreptate lui Joey
GeoSteph ms pt sfatul tau...tin sa'ti zic ca e pus deja in aplicare pt simplu fapt ca asa sunt eu de obicei;jucausa,vesela,binedispusa.Problema asta ma schimbase si faptul ca nu gaseam o solutie imi determina comportamentul adoptat.
Lucrurile s-au linistit..eu imi vad de viata mea..si culmea..baiatul crede,exact cum ai zis ca motivul revenirii mele ar putea fi altcineva...si-a exprimat deja teama asta fata de un prieten comun..sper sa fie ok..