11 Octombrie, 2025, 12:17:46 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Iubirea  (Citit de 8929 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

21 Octombrie, 2006, 08:08:30 p.m.
Citit de 8929 ori

pokemon

Iubirea nu cere nimic, ea oferă. Iubirea suferă, ei nu-i pare niciodată rău de nimic şi nu se răzbună.

Cred ca ar trebui sa invatam cu totii din acest citat...pt ca spune in cuvinte putine...ceea ce e dragostea adevarata...
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

26 Octombrie, 2006, 09:49:08 p.m.
Răspuns #1

Lorelei

Am o singura obiectie. Iubirea nu sufera. Nu iubirea autentica. Iubirea autentica e libera si fara dependente de celalalt. Nu ti se raspunde la dragoste cu dragoste? Nu-i nici o problema, iubirea e a celui care iubeste si nu i-o poate lua nimeni, la fel ca frumusetea, care este intotdeauna a privitorului, nu a obiectului privit. Stiu, suna frumos in teorie... Adevarul e ca ne-am obisnuit sa spunem "iubire" la o multime de sentimente atat de indepartate de dragostea pura inca asociem fara sa vrem iubirea cu suferinta. Iubirea nu e suferinta, e libertate...
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

26 Octombrie, 2006, 09:53:02 p.m.
Răspuns #2

pokemon

Si ce faci...atunci cand iubirea exista de ambele parti...dar este interzisa de altcineva?Atunci nu sufera?  :(
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

26 Octombrie, 2006, 09:56:13 p.m.
Răspuns #3

Lorelei

Suferinta vine din dependenta de celalalt sau din orgoliu, asta incerc sa spun, altfel iubirea ar fi de ajuns. Nimeni nu poate interzice iubirea, cineva poate interzice cel mult intalnirea dintre cei doi, iubirea insa se revarsa indiferent de piedicile materiale.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

26 Octombrie, 2006, 10:00:41 p.m.
Răspuns #4

Escu

Global Moderator
iubirea...intotdeauna iese la suprafata...
Let's put a smile on that face!

26 Octombrie, 2006, 10:30:04 p.m.
Răspuns #5

George Ene

Citatul original îi aparţine Apostolului Pavel, şi poate fi găsit în Noul Testament, mai precis în „Epistola 1 către Corinteni”, în capitolul 13, vesetele 4-7, şi e următorul:

„Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul”.

Or, asta e cu totul altceva decât ne oferi tu, dragă Pokemon.
   Suferinţa despre care vorbeşte Apostolul, în ulimele cuvinte inserate, se referă la condiţiile vitrege (uneori imposibile pentru mulţi), care sunt pur şi simplu spulberate de către îndrăgostiţi. De aceea zic că precizările, clare şi bine argumentate, susţinute cu eleganţă de către Lorelei, sunt, cred, suficiente.
   Apropo, dacă tot ne-ai prezentat textul drept citat, spune-ne şi de unde l-ai luat, adică... „culturalizează-ne”, să mai învăţăm şi noi câte ceva, păi nu?
E cantu dinoscitur avis

26 Octombrie, 2006, 10:32:35 p.m.
Răspuns #6

Escu

Global Moderator
   Citatul original îi aparţine Apostolului Pavel, şi poate fi găsit în Noul Testament, mai precis în „Epistola 1 către Corinteni”, în capitolul 13, vesetele 4-7, şi e următorul:

„Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul”.

Suferinţa despre care vorbeşte Apostolul, în ulimele cuvinte inserate, se referă la condiţiile vitrege (uneori imposibile pentru mulţi), care sunt pur şi simplu spulberate de către îndrăgostiţi. De aceea zic că precizările, clare şi bine argumentate, susţinute cu eleganţă de către Lorelei, sunt, cred, suficiente.
   Apropo, dacă tot ne-ai prezentat textul drept citat, spune-ne şi de unde l-ai luat, adică... „culturalizează-ne”, să mai învăţăm şi noi câte ceva, păi nu?

tind sa cred ca ai dormit mult timp cu capul pe carti.ceea ce e un lucru bun :P
Let's put a smile on that face!

26 Octombrie, 2006, 10:40:15 p.m.
Răspuns #7

George Ene

Aşa e, Escu-le!
   Mulţam fain pentru aprecierile tale... indirecte.
   Îţi spun, că meriţi, un secret: când toată lumea cască gura (ori urechile) la meciuri, eu închid televizorul, radioul, trag obloanele şi... citesc.
   Şi-uite-aşa, încet, încet, adun ca furnica şi duc cu mine bagajul cu citate celebre, şi nu numai (inclusiv această dragoste pentru toţi lovetime-iştii noştri, atât de simpatici şi mai ales, atât de sinceri).
   Cu dragoste,
   :-* :-* :-* :-* :-* :-*
E cantu dinoscitur avis

27 Octombrie, 2006, 07:59:28 a.m.
Răspuns #8

pokemon

Pt Lorelei
Da,poate ca suferinta vine din orgoliu sau din dependenta de celalalt,dar cred ca atunci cand iubesti te temi pt cel la care tii,suferi cand sti ca lui nu i este bine,iar tu nu poti face nimic pt a indrepta lucrurile.
Pt GeoSteph
Citatul nu mai stiu de unde l am luat,era oricum scris pe un site unde am intrat cautand ceva material pt un referat la religie.Mi a placut si am inceput sa l "disec" si mi s a parut foarte interesant.

12 Ianuarie, 2007, 10:10:42 p.m.
Răspuns #9

valentina

Cititi-l pe tot e desavarsit.Nu cred ca mai gasesti pe undeva ceva asemanator,cum e cel din biblie.Mie una imi place enorm de mult.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

30 Iunie, 2007, 08:31:30 p.m.
Răspuns #10

Albahar

Vizitator
Ca un om sa iubeasca pe altul e probabil cea mai grea sarcina care ne-a fost
incredintata, sarcina suprema, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt
doar un preludiu.... Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devina
cineva, sa devina o lume el insusi de dragul cuiva. ( Rainer Maria Rilke )