10 Octombrie, 2025, 05:48:17 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Despre fericire si neputinta de a o trai...  (Citit de 12201 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

29 Octombrie, 2006, 08:35:09 p.m.
Citit de 12201 ori

orhideea albastra

Dacă priveşti în jurul tău cu ochii sufletului, rămâi surprins cât de mult s-a decolorat lumea sufletelor noastre…şi cât de slab i-a devenit parfumul!
Şi atunci nu poţi să nu te întrebi cum oare am reuşit sa ne îndepărtăm atât de mult de omul din noi , aceea parte zămislită cu atâta dragoste şi dăruire de către Dumnezeu.
        Îi scriam odată unei prietene, că de cele mai multe ori, fericirea devine un banal paradox…toţi o căutăm cu disperare dar atunci când o întâlnim o ocolim cu diplomaţie,invocând tot felul de motive:,,nu era ceea ce-mi doream…”, ,,aştept ceva mai bun…”, meritam mai mult…”,şi exemplele pot continua. Realitatea este însă cu totul alta,renunţam să trăim fericirea nu din cauza unor astfel de motive , ci pentru ca nu avem curajul să o trăim…
       E mult mai uşor să ne plângem în fiecare clipă nefericirea şi nedreptatea acestei vieţi , decât să accepţi fericirea unei clipe…aşa te contopeşti cu ceilalţi , acceptând rolul care ţi se oferă in piesa unei banale existenţe. Nu ai nevoie de prea mult efort să joci un asemenea rol ,actorii seamănă atât de mult unii cu alţii încât inerţia devine mecanismul maşinii lor, într-un scenariu pe cât de banal , pe atât de uzat!
  Cineva spunea că Dumnezeu e fericirea supremă. Dacă privim din alt unghi această afirmaţie ,putem compara fericirea cu Dumnezeu…e la fel de impalpabilă şi pentru a o putea simţi trebuie mai întâi sa credem în ea, în lipsa oricăror dovezi senzoriale sau perceptuale. Pe Dumnezeu Îl purtăm cu toţii in sufletele noastre, fie că, conştietizăm sau nu acest lucru. Misiunea noastră e doar de a-L redescoperi …la fel e şi cu fericirea. Ea e acolo în sufletele noastre , şi ar fi nevoie doar de un minim efort de a o descoperi , cu toate acestea ea rămâne în continuare la rangul de ideal.
      De cele mai multe ori lipsa fericirii o plasăm în sânul divinităţii , fără a ne da seama că dacă e cineva responsabil de lipsa ei , atunci aceea suntem noi .
      Spuneam la început ca e uimitor cât de mult ne-am depărtat de ceea ce înseamnă cuvântul om . Fiind prinşi în şuvoiul evoluţiei , încercăm să ajungem super oameni…rolul de simplu om devenind mult prea uzat  pentru o specie atât de evoluata ca  noi! Aşa că încercând să fim super oameni nu mai avem nevoie de fericire ci de super fericire. Am clădit astfel o definiţie mai complexă acestei trăiri ,încât acum pentru a fi fericit ai nevoie de adevărate minuni în viaţa ta .Lucrurile simple , chiar dacă sunt minunate, nu se mai încadrează în definiţie , iar lumea nu-ţi recunoaşte fericirea…
Există nişte versuri ale unui cântec care mie-mi place tare mult , şi care se referă la ce înseamnă o minune:,,minunea e ca o umbră; e mereu lângă tine dar de multe ori nu o vezi, aşa că ceea ce trebuie să faci dacă ai norocul să întâlneşti o minune, e să priveşti la soare măcar o dată pe zi…”

"we want to fall in love. Why?
Because that experience makes us feel completely alive,
where every sense is heightened,
and every emotion is magnified.
It may only last a moment, an hour, or an afternoon,
but that doesn't diminish its value,
because we are left with memories..."

19 Ianuarie, 2008, 10:53:29 a.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
"Stairway to heaven" cu toate ca melodic este o melodie super - totusi consider titlul neinspirat.
Saltul in fericire se intampla instantaneu cand se intampla; brusc esti fericit, nu este nici o treapta acolo, nici o ascensiune.. pur si simplu, cam din orice stare ai fi, este inlocuita brusc de fericire si relaxare si detasare..

Asa ca neputinta de a o trai, eu o vad ca lipsa contextului care sa faca propice saltul, trecerea..

19 Ianuarie, 2008, 06:48:00 p.m.
Răspuns #2

Zantiala

Si totusi, Iuliane, in acele momente in care suntem, ca stare sufleteasca aproape de Rai, atuncia trebuie sa fim cel mai atenti... muncitorul care se afla in varful scarii, daca aluneca doar putin, se prabuseste in gol... iar in viata sunt multe, tare multe lunecusuri !
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

20 Ianuarie, 2008, 11:03:43 a.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Ai dreptate Zantiala, si eu sunt de aceiasi parere (numai ca nu o vad ca un risc, caderea, ci ca pe o lipsa a 'experientei' de a 'rezista' acolo). Inevitabil esti adus inapoi de problemele cotidiene..

20 Ianuarie, 2008, 07:28:45 p.m.
Răspuns #4

amelie

nu stiu...poate ca eu sunt prea optimista....sau poate pentru ca acum sunt fericita nu-mi dau seama cum poti sa nu traiesti asa ceva...si-apoi...eu cred ca atunci cand traiesti fiecare zi din toata inima....poti sa fii fericit...chiar daca dureaza prea putin....eu ma bucur de fiecare clipa ....de fiecare raza de soare...de fiecare adiere de vant...de fiecare zambet....si de fiecare secunda de bucurie...
am citit pe un site un text...care mi-a placut...vi-l daruiesc si voua....din toata inima... :-*
Un vizitator de aiurea, văzând inscripţiile funerare de pe mormintele din cimitirul oraşului Kammir, ar rămâne complet uimit: „Abedul Tare, a trăit 8 ani, 2 săptămâni şi 3 zile; Llamar Kalib, a trăit 5 ani, 8 luni şi 3 săptămâni. Şocant era faptul că la numărul anilor câţi au trăit cei decedaţi, se vede că nici unul dintre aceştia nu pare să fi depăşit vârsta de 11 ani. De parcă toţi ar fi murit în fragedă pruncie. Dar lucrurile nu stăteau chiar aşa. Întrebând un localnic, vizitatorul ar afla că în oraş s-a păstrat un obicei străvechi. Când o persoană împlineşte vârsta de 15 ani, părinţii îi dăruiesc o cărticică pe care o poartă fiecare agăţată la gât, iar tradiţia cere ca, începând din acel moment, ori de câte ori trăieşte momente de fericire intensă, le scrie acolo: la stânga, ce l-a făcut fericit, iar la dreapta, cât a durat fericirea. Ai cunoscut pe cineva şi te-ai îndrăgostit? Cât timp a durat această pasiune şi plăcerea de a-l cunoaşte? O săptămână, două, trei şi jumătate?... Emoţia primului sărut cât a durat?...Un minut şi jumătate cât a durat şi sărutul? Două zile? O săptămână? Dar naşterea primului copil?... Căsătoria unor prieteni?... O călătorie pe care ţi-ai dorit-o mult?...Ţi-ai întâlnit fratele care trăieşte în altă ţară, departe?...Cât te-ai bucurat de aceste lucruri? Ore? Zile?...Aşa notează locuitorii acestui oraş în cărticică fiecare moment, iar când cineva moare, ceilalţi deschid cărticica şi adună timpul cât a fost fericit în viaţă, ca să îl treacă pe mormânt. Pentru ei, acesta este timpul cât au trăit cu adevărat...
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

21 Ianuarie, 2008, 01:50:25 p.m.
Răspuns #5

Semiramis

Global Moderator
da, bine spus - despre fericire si neputinta de a o trai -
permanent cei cu morala isi vor face probleme in initierea de actiuni care ii afecteaza si pe ceilalti. si asta nu din altruism, neaparat. asa au fost educati. nu putem mereu sa fim egoisti. uneori lasam momentele de fericire sa plece pentru ca suntem prea incrancenat prinsi in norme sociale, relatii sociale si asa mai departe.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

23 Ianuarie, 2008, 10:21:06 a.m.
Răspuns #6

Zantiala

Si atunci , Semiramis, crezi ca ar exista vreo cale aurita de mijloc ?
Vreo modalitate de a ne satisface in acele cazuri sufletul fara ca sa provocam durere in jurul nostru ?

"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

23 Ianuarie, 2008, 08:04:39 p.m.
Răspuns #7

Semiramis

Global Moderator
stii Zantiala, calea de mijloc cred ca este cea mai grea, rezidand in faptul ca si ranim si nici nu atingem fericirea. aici, repet, ma refer la oamenii cu morala si care nu sunt nici egoisti, nici altruisti. se intampla cazuri in care doresti sa iti hranesti pur si simplu inima sau sufletul, insa acest lucru poate ca nu ar fi in concordanta cu felul in care ai fost educat si felul in care ai fost nascut, iar daca o faci, poti rani pe cineva drag. si de aici poti pierde pe termen lung. o fericire de moment te poate afecta pe termen indelungat. de obicei acestea sunt fericiri frivole. fericiri egoiste, poate ca fara insemnatate daca stai sa te gandesti. stii tu, ca vorba aia: mai bine un an vultur, decat zece ani cioara. esti acum intr-un moment de bucurie exacerbata, care te trimite intr-un paroxism si apoi...dupa acele momente, vezi ca totul de fapt e praf sau fum, te gandesti la linistea ta, pe care ai pierdut-o. extremele nu sunt bune. iar noi trebuie sa invatam sa fim cumpatati.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

17 Aprilie, 2008, 09:30:13 p.m.
Răspuns #8

amelie

In dimineata in care soarele mi-a atins ochii am privit prin acest mare mister si am apropiat culoarea cerului de senzatia mea de a vedea. Te-am aprins din ganduri si ti-am dat stralucire din cuvinte. Nu vreau sa fiu acolo unde incepe fericirea, ci vreau sa traiesc acolo unde soarele scufunda lumea in tacere... nu vreau sa privesc cum se termina ziua, vreau sa invat sa o pretuiesc prin ochii tai...nu vreau sa astept sa rasara o noua zi, ci s-o sa traiesc din plin pe cea pe care o am... deci, cand voi fi pe culmea acestei vieti atunci voi sti ca fericirea nu trebuie cautata in ceilalti ci in insasi senzatia noastra de a ne dori impliniti si fericiti.
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

05 Iunie, 2008, 07:41:05 a.m.
Răspuns #9

liviu

Probabil ca fericirea nu este atat o stare, cat mai degraba un proces continuu.. Si se prea poate ca fericirea sa nu fie atat un scop in sine, cat mai degraba un motiv ce ne ajuta sa mergem inainte pe calea catre ea.. Iar daca lucrurile ar sta asa si nu altfel, am putea presupune chiar ca fericirea este asemenea dragostei.. un sentiment care se invata.. Cat despre legatura dintre bogatie si fericire, cineva spunea: ,,Niciodata nu am vazut om bogat care sa fie fericit, dar foarte rar mi-a fost dat sa vad vreun om sarac care sa nu-si doreasca sa ajunga bogat"  :)

25 Iulie, 2008, 09:28:16 p.m.
Răspuns #10

amelie

Cum să nu scrii despre fericire cu tot sufletul când îţi simţi viaţa pulsând în artere şi în tâmple când celălaltul trăieşte în tine? :P

27 Iulie, 2008, 12:23:05 a.m.
Răspuns #11

Sibelius

"Stairway to heaven" cu toate ca melodic este o melodie super - totusi consider titlul neinspirat.

Eu nu vad Stairway to Heaven ca pe o scara spre fericire...ceva facut din pasi marunti. "Personajul" poemului(hai sa nu-i spunem poem nu text) e un exemplu de inocenta(tot ce straluceste e aur), iar faptul ca ea crede asta o face sa-si cumpere scara spre Paradis, iar la toate punctele de cotitura ea alege sa fie fericita si le arata tuturor ca daca crezi ceva ii faci si pe ceilalti sa vada cu ochii tai. Te crezi fericit= esti, si asa te vad toti.
Fericirea este o stare interioara si ajungem la ea atunci cand ni se atingem un tel...

04 August, 2008, 10:34:38 p.m.
Răspuns #12

Lorelei

Cred ca fericirea e o stare de armonie cu universul. Si-atunci, de multe ori, neputinta de a o trai vine dintr-un soi de nepotrivire. De timp, de spatiu, de suflet... nu stiu. Un fel de contratimp, cum scriam in alta parte.

Dar e real, de multe ori fericirea e la o intindere de mana distanta si refuzam cu incapatanare sa facem acest gest. Insa ma intreb inca... nu cumva e o iluzie a fericirii? O promisiune? Daca am simti cu tot sufletul ca acolo e fericirea... probabil am indrazni, oricate ganduri ne vor fi spus ca nu trebuie...
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

04 August, 2008, 10:58:59 p.m.
Răspuns #13

Sibelius

Daca am simti cu tot sufletul ca acolo e fericirea... probabil am indrazni, oricate ganduri ne vor fi spus ca nu trebuie...

daca am simti...cred ca nu am mai gandi....desi uneori gandim mai mult decat trebuie si simtim cu teama.

05 August, 2008, 07:21:53 a.m.
Răspuns #14

viulian

Administrator
Eu deocamdata doar traiesc, si pot  - comparativ cu a nu putea fi fericit. Cred ca incep sa accept ca viata e mai monotona decat mi se parea acum 10 ani. Acum 10 ani credeam ca pot face orice, ca voi ajunge undeva, ca o sa fiu fericit.

La naiba. Am facut cam aceleai chestii, am invatat putin din greseli dar am si repetat cateva, acum sunt ceva mai distant. Fericirea deci... nu stiu. Nu prea am ce spune... e placuta cand e, oricum dispare, si intre doua varfuri de satisfactie, muuuulta zona gri.