Ce-mi place....
a) Muzica - am ascultat tot ce se poate - de la death metal la raggeton, de la romante vechi la techno.. In functie de starea sufleteasca, unele melodii imi trezesc niste stari de contemplare de nici nu ma recunosc.
b) Confortul - sunt lesinat dupa tot ce face sa-mi satisfac nevoia de control cu cel mai putin efort. Telefoanele Nokia, camerele digitale Canon, tastaturile scumpe, tot ce pot sa configurez exact cum imi doresc si fac totul exact cum ma astept. Chiar daca platesc mai mult pe acest "lux" sa zicem (nu e chiar lux, si nu e chiar scump) - totusi ma arunca in extaz tot ce imi satisface complet nevoia de control cheltuind cat mai putina energie. Si nu sunt un lenes, adica daca am nevoie - pun mana si fac... Am o tastatura multimedia (cu butoane de lansat browseru de web, facut back sau forwarrd in browser, lansat my computer, samd..). Am stat cateva ore sa-mi caut un program care sa ma lase sa remapez functionalitatea catre winamp.. Cu butonul de Web Forward sau Web Back ma plimb acum la melodia urmatoare sau cea precedenta in Winamp. MOR dupa asta... sa nu mai fac nu stiu cati clici sa umblu dupa winamp prin task bar, sa misc mouseul pana pe butonul de next... doar ridic un deget de pe taste si schimb melodia. Sau. Am avut si alte marci de telefoane, m-am jucat si cu alte camere digitale mai bune decat ce am eu... voi da mereu cu 100euros in plus sa cumpar echivalentul Nokia sau Canon - de ce ? pentru ca apas un buton si am access la tot ce vreau eu, nu ma impiedic in interfata ca sa rezolv imediat ce am nevoie.
c) Imi place sa alerg cu masina - ma descarca atunci cand il las in urma pe celalalt, iar daca intalnesc unul egal mie il salut zambind recunoscator si contemplativ.
d) Nu sunt modest. Modestia mi se pare o valenta a oamenilor care nu se cunosc bine - sau nesiguri pe ei. E un prag fin intre cei infatuati (rupti de propria lor valoare si realitate) si cei care stiu ce pot si nu le e teama sa isi afirme limitele.
Ce nu-mi place:
a) Nu-mi place ca sunt putin dezordonat... Adica mai las vasele nespalate, sau mai aman sa aspir sau sa sterg prafu. Mi-ar place sa fie mereu curat, dar cam jumatate din cazurile in care tre sa pun mana sa deretic prefer sa le las balta si sa zac - ascultand muzica, sau palavragind cu prietenii..
b) Nu-mi place ca sunt putin timid. Imi cunosc bine dorintele sau drepturile, dar nu am descoperit inca o modalitate nonagresiva de a le afirma. Adica ori as pretinde, ori as fi recalcitrant. Si aleg sa tac si sa aman decat sa creez stari de tensiune.
c) Nu-mi place ca mi-e cam teama de schimbare. Schimbarile radicale... ma cam feresc de ele. E un soi de lasitate, de frica, dar sunt prea comod ca sa cheltui atata energie in schimbare. Cand nu se mai poate fac doar minimul necesar incat sa schimb situatia neplacuta.
Lista ar putea continua la ambele categorii, dar as intra prea mult in detalii plictisitoare