viulian.da mi voie sa recuperez o serie de fapte stiintifice pe care le ai scuza mi expresia,"masacrat".in primul rand obiectivitatea stiintifica se garanteaza prin teoria failibilista a lui karl popper.obiectivitatea stiintzifica e intersubiectivitate colectiva.si nu se bazeaza ,cum ai afirmat tu in legatura cu teoria lui newton,pe empirism.daca am intzeles eu gresit,newton,a fost in spatiu,si empiric(in persoana,prin medierea propriei expierentze)a constatat ca fortza de atractzie dintre planete scade odata cu distantza.ceea ce este perfect fals.el,a calculat,prin medierea ratiunii,care este APRIORICA,acesta lege.nu in mod empiric,intzelegi?si in al treilea rand,pot identifica o alta contradictzie in spusele tale,precum ca teoria sa explica miscarea planetelor,calculeaza masura acceleratziei gravitatzionale in mod valabil,dar e falsa.ca asta demostreaza einstein.acu da mi voie sa ti spun ca faci confuzie intre mecanica clasica,si mecanica CUANTICA.-materia lui einstein.fratzilor,EXISTA atractzie gravitatzionala intre corpuri.spatiul deformat din jrurl soarelui,si al tutuor corpurillor,se datoreaza greutatzii masei,care e direct proportzionala cu densitatea campului.deci,unde exista masa,exista si atractzie gravitatzionala.ca sa fim clari,newton a explicat,in mod perfect valabil(uitati va si la hegel,daca vretzi)viteza,si legile care o determina,referitor, la corpuri aflate la o mare distantza intre ele,in cazul de fatza fiind vorba de planete.einstein,cu poincare,cu heisenberg,etc.etc.au inventat mecanica cuantica,care explica legile care se stabilesc intre PARTICULE.si campul care le inconjoara.sunt inca multe de spus.referintza:Einstein si Infeld,"Evolutzia fizicii".daca mai vretzi lamuriri..