10 Octombrie, 2025, 06:17:39 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cum sa accept despartirea?  (Citit de 12981 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

03 Decembrie, 2006, 02:34:33 a.m.
Citit de 12981 ori

enigma

Salutare tuturor! Stiu ca sunt noua pe aici si poate initial nu imi va fi data prea mare atentie...Pana invat exact cum e cu site-ul asta o sa fiu mai "micuta ;;) "
As vrea sa va intreb...ca poate stiti mai bine.. Cum sa accept despartirea de omul pe care l-am iubit timp de 3 luni mai mult decat pe altul pana acum? Despartire fara motiv...sau cu motiv inventat, nu stiu...Am crezut ca am trecut peste. Chiar imi era mai bine. Pana in seara asta. Cand am plans din nou...Si am gasit acest siite.
Poate ma adoptati, poate nu, dar macar sa primesc cateva raspunsuri... de la cei care au trecut prin asta sau poate chiar de la cei care au initiat o astfel de despartire, nu stiu....Cum pot sa nu ma mai chinui??
Entuziasmul pur vine din simplul fapt de a exista!

03 Decembrie, 2006, 02:51:08 a.m.
Răspuns #1

suflet

daca ne vei da mai multe informatii poate te vom ajuta ... eu personal o sa te ajut cat pot pentru ca si tu ai face la fel probabil ... acum pot sa-ti dau cateva sfaturi mici ...
1. incearca sa nu mai plangi
2. incearca sa dormi ...
3. si sa visezi ceva frumos  ;D
4. chiar daca ai probleme in dragoste, trebuie sa ai puterea sa zabesti si sa speri ca maine va fi mai bine

:-* :-*
Nu dispera cand soarta te apasa
Si nici nu plange de al tau destin
Caci dupa chin viata-i mai frumoasa
Cum dupa ploaie ceru-i mai senin

03 Decembrie, 2006, 03:19:53 a.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Bine ai venit :)

Magic.. nu se poate brusc sa treci peste. Oricum, se pare ca e seara despartirilor asta, am mai auzit un caz :) deci daca te face sa te simti mai bine - nu esti singura!

De suferit, vei mai suferi.. brusc nu trece nimic. O cantitate de apa poti s-o faci sa se evapore doar daca ai rabdare - natural trece mai greu dar mai lent, daca o fierbi nitel atunci se evapora mai repede dar cu o cheltuiala mai mare de energie (caci doar fierbi), si daca vrei sa dispara instant - doar o explozie ceva (cantitate mult mai mare de energie) s-o faca sa dispara.
Si sufleteste nu prea putem decat natural sa lasam sa treaca lucrurile.. deci lent.

3 luni e putin totusi, ca sa poti spune ca stii cu adevarat o persoana.
Dar 3 luni intr-o relatie (in care nu stiu cat de des va vedeati, sau cat de mult timp ati petrecut impreuna) e greu sa zici ca il cunosti perfect. Fiecare are piticii lui, metehnele lui - si oricum, se pare ca nu cunosteai prea bine daca traiai cu impresia ca ati trecut peste.
La masini trebuie sa ai cam 100.000 Km de condus pana se spune ca stii sa sofer experimentat. Cei tineri rad de asta, si eu faceam la fel, dar acum.. dupa mai mult de 100.000 Km parcursi vad altfel lucrurile. La inceput era nebunia, insa ma pacaleau multe. Acum insa nu ma mai pacaleste nimic. Asa si la tine..

Si oricum, daca nu te-a apreciat pentru iubirea ta... inseamna ca va trebui sa gasesti pe altcineva care o merita si pe care sa-l iubesti, sa-l inveti, si sa te simti bine alaturi de el..

Asa ca zambeste :) gandeste-te ca altii pierd o viata langa o persoana si tarziu isi dau seama ca nu mai e nimic acolo, dar.. prea tarziu pentru ei ca sa mai ia de la inceput/schimbe/invete ceva.

03 Decembrie, 2006, 12:28:13 p.m.
Răspuns #3

serenity82

Salut

Eu te inteleg perfect pentru ca am patit de multe ori asta. Crede-ma ca nu exista o reteta scrisa. Iti pot spune cum am facut eu. Intotdeauna cand ma despart de cineva drag incerc sa ma detasez total de el. Imi ocup timpul cu invatat, cu munca, ies in oras, fac orice astfel incat sa nu ma gandesc la el. E adevarat ca seara inainte sa adorm exista momente in care plang sau ma descarc. Nu e un lucru rau sa plangi, asa te descarci de tot. Incearca sa asculti muzica, sa iesi sa faci lucruri care iti plac si te atrag astfel incat sa uiti. Oricum momentul in care il vei uita de tot va fi cel in care vei reusi sa gasesti pe cineva mai bun, pe cineva care sa te faca sa te indragostesti din nou, si atunci o sa fie iar bine.

Tot ce te sfatuiesc e sa ai grija de tine si sa incerci sa te gandesti cat mai putin, durerea trece in timp si nu asa dintr-o data. Iar daca nu ti-a dat nici un motiv inseamna ca nu avea unul. Unii oameni fug cand relatia devine serioasa, de frica sa nu avanseze prea mult, de frica sa nu fie raniti sau poate de frica sa nu-l raneasca pe cel de langa mai tarziu. Nu toata lumea ofera un motiv din cauza ca unii prefera sa nu dea explicatii.

Te pupik si ai grija ce faci :-*
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

03 Decembrie, 2006, 01:01:31 p.m.
Răspuns #4

enigma

Va multumesc tuturor pentru sfaturi...
Problema e ca la noi mergea totul prea bine. Si da, chiar daca au fost doar 3 luni si ceva, a fost ceva ca de poveste. Si stiu, nu e doar o impresie, faptul ca el era chiar mai indragostit de mine. A existat un motiv riguros daca a luat aceasta decizie... Despartirea a venit de acum cateva saptamani...la inceput am fost la pamant, dupa m-am ridicat (precum pasarea Pheonix :D). Si ai dreptate serenity, faptul ca inca am contact cu lucrurile care imi amintesc de el ma face sa sufar..Dar uneori parca si simt nevoia sa ma gandesc la el...la ce a fiost. Si stiu si ca nu trece deodata, apropo de comparatia ta viulian cu carnetul (am si eu carnet de un an si ceva, stiu cum e :D)
Problema e simpla - daca as stii MOTIVUL EXACT SI REAL as putea dormi linistita. Mi-ar fi mult mai usor sa infrunt realitatea. Dar o despartire survenita in momentul in care totul mergea bine si cand ma simteam ca pe un norisor FARA un motiv- asta nu e pt mine...Cineva mi-a spus ca sunt o persoana prea complexsa, prea pretentioasa in ceea ce priveste comunicarea ca sa ma multumesc cu un pa. Si are dreptate.
Cer asa mult, Motivul? NU inteleg de ce unii barbati aleg sa fuga fara sa spuna nimic. De fapt cred ca ei sunt cei slabi si nu pot sa infrunte realitatea care ii zdrobeste...
Stiu ca m-a iubit, sunt aproape sigura ca inca ma iubeste si se mai gandeste la mine...Poate ca a facut-o pt mine, poate pt el sau poate pt noi....dar a sti motivul mi se pare un drept pe care il are oriine de moment ce a facut parte dintr-o relatie...Intotdeauna sunt 2, nu? 

03 Decembrie, 2006, 02:14:45 p.m.
Răspuns #5

Fleur-de-lys

Draga mea, ti-o spun din experienta, nu e bine pentru tine sa ramai cu socoteli neincheiate din trecut. Nu iti vei gasi linistea multa vreme si iti va fi foarte greu sa te atasezi intr-un mod firesc de altcineva.

Eu, daca as fi in locul tau l-as cauta pe (fostul?) prieten si i-as explica, sincer si clar, asa cum ne-ai spus si tu noua pe forum, ca am nevoie sa stiu motivul real al despartirii pentru a putea trece peste. Te-a iubit si aproape sigur inca te iubeste, si daca este un baiat cu caracter iti va explica. S-ar putea sa nu-ti poata raspunde pe loc; tu spune-i ca poti astepta cateva zile pana se gandeste si isi formuleaza raspunsul, sau ca ti-l poate trimite, eventual, si in scris, daca simte ca nu iti poate spune in fata.

A propos, as fi curioasa sa-mi spui cum s-a petrecut aceasta despartire, ce ti-a spus, cum s-a comportat, daca poti si vrei sa ne povestesti.

03 Decembrie, 2006, 02:44:39 p.m.
Răspuns #6

Lady Allia

Draga mea ...

dupa cum am spus intr-un topic dragostea se poate naste intr-o clipa, poate dura o secunda si poti sa traiesti cu ea o viata... Nu are importanta cat timp suntem langa omul de care ne indragostim ci ceea ce simtim pentru el si vom simti poate toata viata, dar iubita mea, tu trebuie sa iti gasesti puterea de a merge inainte, puterea de a zambi din nou.
As vrea sa iti pot spune ca vei reusi foarte repede, dar te-as minti... Durerea unei despartiri nu trece cat ai bate din palme..., dar trece draga mea, trece... Timpul atenueaza, iar iubirea va ramane undeva intr-un colt al sufletului tau, insa important este sa iti gasesti taria sufleteasca sa mergi inainte cu ceea ce ai in suflet, sa te bucuri pentru tot ce a fost si sa ajungi sa traiesti frumos cu trecutul pe care fiecare om il are... Invata sa dechizi usa trecutului, dar fa-o fara sa iti fie teama si fara sa te gandesti ca ceea ce vei gasi acolo te va durea...
Nu incerca sa uiti...pentru ca nu vei reusi, dar incearca sa traiesti frumos cu ceea ce ai si ai avut..., o amintire frumoasa si poate unica. Plange, dar nu lua lacrimile cu tine mereu..., incearca sa iti amintesti clipele voastre frumoase si...zambeste..., niciodata nu vei putea stii cand soarele va intra pe fereastra sufletului tau... Dragostea adevarata stie sa apara atunci cand ne asteptam cel mai putin...si nimeni nu are dreptul sa se opreasca din drum...toti suntem obligati sa invatam sa luptam si sa mergem mai departe...
Lasa sa treaca un timp, iar apoi discuta cu el... Cere-i sa iti spuna macar motivul despartirii... daca nu vei face asta, totul va dura si mai mult... Nimic nu doare mai tare decat intrebarea..."De ce?"... Afla de ce si vei putea merge mai repede mai departe...

Pana atunci..., eu si cei de aici suntem langa tine... Te vom asculta mereu si mereu vom tine mana intinsa sa te prindem... Intinde-o si tu iubita si ne vei gasi mereu, mereu, aici...

Cu prietenie..., Ramona-Sandrina

03 Decembrie, 2006, 08:04:03 p.m.
Răspuns #7

pokemon

Draga mea....e greu sa treci peste o despartire venita asa...din senin...cu explicatii din care nu ai inteles nimic,caci ai ramas in negura...nu sti ce sa crezi...Poate ca el a simtit ca nu mai putea...a simtit ca trebuie sa se termine...chiar daca tinea la tine...accepta decizia lui...si mergi mai departe...va trece si asta....vei fi bine....sper cat mai repede....
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

04 Decembrie, 2006, 04:20:36 a.m.
Răspuns #8

enigma

Multumesc din nou tuturor pt sfaturi.... Stiu ca sunt o persoana tare, mi-am dovedit-o de atatea ori si voi trece peste asta... Detasarea e cea mai buna metoda, desi va ramane mereu intr-un coltisor al inimii mele chiar daca alegerea lui a fost cea care a fost Sa scriu despre poveste si despre despartire...nu mai are rost pt ca mai mult rau mi-as face amintindu-mi toate cele. O las asa, ce va fi va fi.
Ma bucur ca am fost bagata in seama si va multumesc pt asta. Sper sa fiu si eu vreodata de folos cu vreun sfat. Din pacate nu am acces permanent la internet momentan, dar voi tine legatura.
Iubire multa tuturor!

09 Decembrie, 2006, 01:02:14 a.m.
Răspuns #9

Forbidden_Angel

:)

Draga mea Enigma, (daca imi permiti sa-ti spun asa...),
si eu sunt nou pe acest site, si am patit exact ceea ce ai patit si tu..., doar ca la mine a durat 2 luni. Si eu am iubit cum nu am iubit pe nimeni pana atunci... Dar trebuie sa fii tare... nu pentru a uita ceea ce s-a intamplat, pentru ca asta ar fi imposibil..., ci pentru a avea acea putere de a merge mai departe. Asa am facut eu cel putin... dar nu am uitat acea persoana pe care am iubit-o, ci i-am pastrat un loc foarte special akolo in inima mea...
Doar asa am putut merge mai departe.

CU DRAG Ilie

09 Decembrie, 2006, 01:09:11 a.m.
Răspuns #10

enigma

Iti multumesc F. Angel...Durerea a fost mare, totul trece intr-adevar si chiar daca unele persoane poate nu stiu sa ne aprecieze suficient, e bine ca suntem noi cu sufletul mare incat sa le pastram acolo undeva...
Imi pare rau ca mai sunt si altii care patesc lucruri din astea, dar presupun ca si asta e o proba a vietii pe care trebuie sa o trecem pentru a putea continua, pentru a putea fi noi insine si a stii mai bine care sunt alegerile pe care trebuie sa le facem!
Multa iubire dragul meu si sper sa nu mai avem nici unul parte de asemenea experiente... >: D<

09 Decembrie, 2006, 10:03:28 a.m.
Răspuns #11

pokemon

tot raul spre bine dragilor...poate ca desi ati iubit...trebuia sa se intample asta...si destinul o sa va scoata in cale o alta persoana la care o sa tineti si mai mult....
Aveti grija de voi si de sufletele voastre!
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

13 Ianuarie, 2007, 11:25:05 p.m.
Răspuns #12

valentina

Cu demnitate.Inseamna ca el nu-ti merita iubirea,asa ca poti sa-l privesti de sus pe cel care nu stie sa aprecieze o iubire adevarata.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

14 Ianuarie, 2007, 01:18:45 a.m.
Răspuns #13

Luli

Salut,si eu sint noua aici.O despartire...e grea.Tot timpul ne despartim de ceva,de cineva.
Dar...doresti sa ramii cu-adevarat linga acea persoana?
Poate ca n-ar trebui sa incerci sa inabusi suferinta,las-o sa curga!Poate ca daca suferi pina nu mai poti trece mai repede si mai usor decit dac-o-nabusi.Poate ca daca suferi pina te plictisesti sa ma suferi iti trece.Poate...
Opreste trecera.
Stiu ca unde nu e moarte,nu e nici iubire,si,totusi te rog:opreste, Doamne,ceasornicul cu care ne masori destramarea.

07 Aprilie, 2009, 02:18:46 p.m.
Răspuns #14

aandreea19

despartirea nu ai cum sa o accepti niciodata atata timp cat vei iubii aceea persoana....eu am stat 2 ani cu un baiat...si ne-am despartit atunci cand nici nu ma asteptam..defapt nici nu cred ca ne-am despartit doar ca ne despart mii de km....doare tare rau dar trece in viata totul e trecator chiar si iubirea....
andreeaeu