Instinctul matern...este printre putinele sentimente inconstiente de care noi femeile ne putem intr-adevar bucura pentru ca il avem si il putem trai atat de frumos si intens.
Nu cred ca dorinta de a fi mama ar trebui sa fie un gand care sa ne sperie indiferent de cat de multe implicatii poate sa aiba aducerea pe lume a unui copil ci, ar trebui sa ne faca mai responsabile, mai bune, mai pline de frumusete si fericire.
Instinctul de a fi mame il avem de mici, deoarece simtim nevoia de a ne juca cu papusi...papusi pe care le ocrotim, le imbracam, le leganam si de la care "avem pretentia" sa ne spuna MAMA!
Acest sentiment il incercam apoi pentru cei din jurul nostru: frati mai mici, surioare, prieteni, copii mici, iar mai apoi asupra iubitilor pe care in afara sentimentului de dragoste ce il manifestam avem aproape incontinuu tendinta de a-i proteja, de a-i tine in brate, de a-i mangaia si uneori atunci cand ii vedem ca sufera sau plang de a-i legana.
La unele persoane acest instinct este mai puternic, iar alte persoane devin constiente de el mai tarziu. Nu am sa vorbesc aici despre acele femei care nu vor sa fie mame sau pentru care acest fapt este o crima adusa frumusetii lor exterioare.
In general dorinta de a avea un copil implica deja mai multe responsabilitati, dar daca ne gandim mereu ca: "nu este timpul", "nu este momentul potrivit", "nu sunt pregatita", "mi-e teama"...vom putea ajunge sa impingem acest moment catre neimplinire.
Niciodata, dar niciodata nu vom fi destul de pregatiti, destul de maturi, destul de buni, destul de realizati pentru a aduce pe lume un copil! Oricat de bine suntem realizati material, oricat de mult ne iubim si oricat de mult ne dorim un copil, tot nu suntem niciodata pregatiti sa il avem!
Copilul este ..., este... si uite cum nu imi gasesc cuvintele pentru a exprima ce este copilul !!!
Este acea minune cu manute aproape transparente care cand te atinge simti ca mori de fericire!
Este acea minune cu ochii stralucitori care umple casa de lumina oricat este de intunecata !
Copilul este acea fiinta care prin simpla lui prezenta ne modifica, ne modeleaza in persoane mai bune, mai puternice, mai responsabile...ne face sa ne dorim sa fim cei mai buni pentru el!
Faptul ca in cele noua luni de sarcina ne modificam constitutional, ne ingrasam sau slabim, ne patam pe fata, ni se umfla mainile, picioarele, devenim niste "micute balene"...nu sunt motive care sa ne sperie sau sa ne faca sa ne dorim mai putin un copil.
Nimic nu este prea mult pentru a trai miracolul de a-l tine in brate!Toate femeile stiu ca atunci cand sunt insarcinate se schimba, pot sa sufere din cauza ca sarcina este dificila..., sa nu mai vorbesc de faptul ca sunt constiente ca de foarte multe ori pentru unele dintre ele este un risc enorm, deoarece pot sa si moara, dar...intreb: "ce este viata fara un copil?".
Cei care ii aveti nu o sa puteti sa imi raspundeti...pentru ca oricat de mult v-ati gandi cum ar fi fara copii vostri...nu este la fel ca si cand nu i-ati fi avut deloc.
Stiti ce inseamna sentimentul acela unic cand vi-l pune pentru prima oara in brate!
Stiti ce inseamna sa il vezi la san!
Stiti ce inseamna sa plangi cand e bolnav sau sa fii fericit cand face nebunii!
Stiti ce inseamna sa il aveti!
Si...sa va dea D-zeu puterea de a duce aceasta misiune de parinte cu bine si fericire, sa aveti parte de cat mai multe bucurii si realizari din partea copiilor vostri si sa ajungeti sa adunati impreuna cat mai multe impliniri si amintiri!
Priviti-va copii...si spuneti ca acuma mai conteaza experientele grele sau dureroase din timpul sarcinii...

... Mai puteti?
Faptul ca de multe ori suntem obositi sa ne jucam cu ei, ca suntem obositi sa ne trezim sa le punem biberonul in gurita sau sa ii tinem in brate pentru ca le e frica de "bau-bau" ...

, astea sunt impliniri dragele mele..., sunt impliniri! Bucurati-va de ele, deoarece altii nici macar de acestea nu se pot bucura!
Nu stiu cat de greu este sa fii insarcinta, dar as da viata mea sa aflu acest lucru !!!!
Nu as ezita o clipa intre viata mea si fie ele si 5 minute de a-l putea tine in brate...
Macar mi-am tinut copilul in brate, l-am vazut si i-am auzit scancetul...! I-as putea in sfarsit spune: buna iubito\iubitule...eu sunt mama ta si sunt enorm de fericita ca in sfarsit pot sa te cunosc si sa te tine in brate! TE IUBESC enorm micuto\micutule!!!Si...indiferent de cat am suferit, indiferent de cat de greu este sa fii parinte...(este cea mai grea misiune pe care o avem ca si oameni)..., indiferent de cat de mult va trebui sa lupt...am sa fiu mereu fericita cand am sa imi privesc copilul si niciodata nu am sa uit sa ii spun: TE IUBESC !!!