10 Octombrie, 2025, 05:48:45 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: are iubirea grad de comparatie?  (Citit de 13155 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

29 Ianuarie, 2007, 08:37:58 p.m.
Răspuns #15

valentina

Se spune ca iubirea nu ar avea grad de comparatie.
Nu trebuie sa spui:'Il iubesc pentru ca este bun,pentru ca este frumos,pentru ca este avut'etc,il iubesc pentru ca asa simt.                                   
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

30 Ianuarie, 2007, 09:12:34 p.m.
Răspuns #16

pokemon

:offtopic:valy nu cred ca era vorba pentru ce il iubesti...intrebarea era daca exista te iubesc,te iubesc mult,te iubesc si mai mult,enorm...etc...poate gresesc eu...
si cred ca exista grade de comparatie,pentru ca intr un fel iubesti dupa cateva luni de relatie,dupa 1-2 ani si dupa ce iti petreci toata viata langa o persoana...chiar daca uneori avem impresia ca o sa *explodam* de atata iubire,se poate si mai rau :)  :hug:
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

07 Februarie, 2007, 08:18:54 p.m.
Răspuns #17

oblivion

as vrea sa raspund la acest topic, reluand ceea ce a spus un scriitor indeajuns de celebru incat sa poata fi citat, Milan Kundera:
cand spui ca il iubesti mai mult pe A decat pe B, nu faci asta ca sa iti exprimi iubirea pt A(ai putea pur si simplu sa spui:il iubesc pe A), ci o faci ca sa exprimi faptul ca sentimentele tale pentru B sunt aproape inexistente...

cam asta e si parerea mea..iubirea exista sau nu, dar nu are grad de comparatie
So, so you think you can tell Heaven from Hell,
blue skies from pain.
Can you tell a green field from a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?

07 Februarie, 2007, 08:37:42 p.m.
Răspuns #18

ONLY DESIRE

"Se spune ca iubirea nu ar avea grad de comparatie.
Nu trebuie sa spui:'Il iubesc pentru ca este bun,pentru ca este frumos,pentru ca este avut'etc,il iubesc pentru ca asa simt".
 exact! niciodata nu i-am inteles pe cei care au reusit sa raspunda la intrebarea "de il/o iubesti?".nu exista asa ceva...nu exista motive.il/o iubesti pur si simplu,pentru ceea ce este.poti spune ce-ti palce si ce nu la persoana respectiva,dar nu pentru ce anume o iubesti.
iubirea nu are grad de comparatie.e un sentiment intalnit atat de des intalnit,dar atat de variat...la fel de variat ca si caracterele oamenilor.fiecare iubeste in stilul sau,influentat insa de caracterul celuilalt...asadar nu cred ca vom intalni niciodata 2 iubiri identice.nici macar un singur om nu iubeste de fiecare data la fel.poate daca ne-am indragost de doua ori de aceeasi persoana am putea spune:"acum il iubesc ami mult decat prima oara"...dar ma indoiesc ca acest lucru s-ar putea intampla.si in plus...cum poate exista grad de comparatie pentru ceva ce nu intelegem?
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

14 Februarie, 2007, 02:31:39 p.m.
Răspuns #19

Lady Allia

Singurul grad de comparaţie al iubirii este...însuşi iubirea!
 Este inima noastră şi bătăile ei atunci când cel iubit ne prinde mâna, ne priveşte în ochii, ne zâmbeşte...! Eu atunci simt că nici măcar "te iubesc" nu spune nimic şi mă mulţumesc să mă pierd în privirea care îmi încălzeşte atât de frumos viaţa...
 Te iubesc?...Da! Mult? Foarte mult?...Nu..., atinge-mi pieptul în dreptul inimii..., priveşte-mi strălucirea până la lacrimi de fericire şi...ai să ştii că Te iubesc aşa cum ştiu eu să Te iubesc...!

LA MULŢI ANI...iubitul meu...! Mulţumesc pentru fiecare zâmbet, pentru fiecare cuvânt, pentru fiecare strângere adevărată de mână, pentru sprijin, pentru grija ta, pentru faptul că mă faci atât de fericită doar prntr-un simplu surâs...! Te Iubesc...!

16 Februarie, 2007, 05:51:24 p.m.
Răspuns #20

|ngerMorT

Iubirea nu poate fi masurata cantitativ, ci doar calitativ. Ea poate fi comparata, dar doar sub aspectul calitativ. Pentru ca altfel iti iubesti mama, altfel iti iubesti sotul, altfel iti iubesti copilul. Sub aspect cantitativ iubirea este iubire si atat... nu mai multa, nu mai putina... ci doar diferita.  :)
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...