11 Octombrie, 2025, 10:30:13 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Însărcinate la 12 ani  (Citit de 9505 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

03 Ianuarie, 2007, 03:23:03 p.m.
Citit de 9505 ori

Iosif

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Buzău încep anul cu o acţiune în forţă. Judecătoria Râmnicu-Sărat va emite, miercuri, un ordin, care să le permită asistenţilor sociali să ridice de la domiciliu două minore însărcinate.

Cele două fete fac parte dintr-o comunitate de rromi din localitatea Râmnicelu, unde căsătoriile între copii sunt impuse prin tradiţie. Ancheta este în desfăşurare de câteva zile, iar soţii celor două adolescente au deja dosar penal, pentru întreţinere de raporturi sexuale cu persoane minore.

Cele două au 12 şi, respectiv, 13 ani şi au fost descoperite de medicii de la Maternitatea din Râmnicu-Sărat. Una se află în ultima lună de sarcină, iar cealaltă mai are două luni până la naştere. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Buzău vor merge la în comuna respectivă, însoţiţi de un executor judecătoresc şi de poliţişti.

No comment..
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

03 Ianuarie, 2007, 03:34:04 p.m.
Răspuns #1

catty

sunt doar doua dintre cazurile de acest gen...cu ce sunt deosebite de restul?...au fost mediatizate :-X

03 Ianuarie, 2007, 03:37:04 p.m.
Răspuns #2

Iosif

sunt doar doua dintre cazurile de acest gen...cu ce sunt deosebite de restul?...au fost mediatizate :-X

Gresit! Deosebirea este ca se ia atitudine! Sper ca in 2007 legislatia sa se aspreasca in asemenea conditii!
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

03 Ianuarie, 2007, 04:02:58 p.m.
Răspuns #3

catty

da..scuze...ai dreptate...m-am exprimat aiurea...intradevar in cazurile astea s-au luat masuri...eu vroiam sa zic ca sunt si multe alte cazuri exact la fel pe care nimeni nu le observa... :(

sa speram ca legislatia se va aspri...si mai ales...sa speram ca va avea si cine sa o puna in aplicare...

03 Ianuarie, 2007, 04:04:02 p.m.
Răspuns #4

charlie

sa speram ca legislatia se va aspri...si mai ales...sa speram ca va avea si cine sa o puna in aplicare...

stiu eu candidatul ideal.  8)
You believe but what you see
You receive but what you give

03 Ianuarie, 2007, 04:53:44 p.m.
Răspuns #5

Escu

Global Moderator
E romania, nu suntem Europa, asa ca nu or sa se schimbe prea multe.Speram totusi...unele lucruri ar fi bine sa nu se schimbe...altele...da...
Let's put a smile on that face!

03 Ianuarie, 2007, 07:06:12 p.m.
Răspuns #6

Semiramis

Global Moderator
să aduc aminte de lipsa crasă de educaţie?
puştoaică de 17 ani care în luna a 8 nu ştia că e însărcinată, credea că s-a îngrăşat...
ce vă miră?
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

03 Ianuarie, 2007, 07:14:43 p.m.
Răspuns #7

Just

Eu cunosc o fata care a nascut la 15 ani si acum isi creste singura copilul,prietenul ei parasind-o.A abandonat scoala si a distrus doua vieti fara sa-si dea seama.A ei si a copilului pentru ca ea a renuntat la studii fiind insarcinata ,iar copilul va creste in mizerie (fiind foarte saraci) si cu siguranta nu va primi educatia adecvata.

Sunt multe cazuri din acest gen si din pacate putine sunt acelea la care se ia atitudine.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

04 Ianuarie, 2007, 01:31:54 p.m.
Răspuns #8

viulian

Administrator
Mai, nu stiu ce sa zic... eu nu m-as baga sa judec.

Adica oamenii astia fac asta de sute de ani, e traditia lor, obiceiurile lor.. S-a adus vorba de o tipa care a ramas insarcinata la 15 ani si a parasit-o prietenul, stricand astfel 2 vieti. Daca tipul si tipa ar fi fost rromi, probabil rromul acela ar fi patit ceva nasol la judecata lor si s-ar fi gandit de 100 de ori inainte sa fuga. Ma rog, imi dau cu presupusul, tot ce stiu e din carti. Si ce, fata de 12 ani insarcinata avea in plan sa se fi dus scoala si apoi la facultate, sa traiasca doar sa-si faca o cariera, si doar ce si-a ratat viata ?

Eu n-as vrea ca fetita mea sa ramana insarcinata la 12 ani. Dar daca as fi rrom, si maica-mea ar fi avut 12 ani cand m-a nascut, si bunica-mea tot 12 ani cand ar fi nascut-o pe maica-mea, si ar fi trait sanatoase pana la 60-70 de ani, nu cred ca as vedea vreo problema in asta, si a-mi casatori fata cand are 10 ani. Mai ales ca nu vad rromii sa fie atat de nevrotici, bolnaviciosi, stressati, panicati, samd.

Oricum, date fiind conditiile sociale in care traiesc rromii, fetele lor la 12 ani sunt mult mai mature decat multe naive si credule de 16 ani care tinute departe de toate grijile sociale, dornice doar de afirmare sociala precum si de a gasi marea iubire cat mai repede, trantesc un plod intr-un habarnism mai dezarmant decat expresia feţei mele privind picturi cubiste.

Din cauza ca la noi generatiile sunt cumva scindate, multi adolescenti invatand despre viata mai mult de la colegi/reviste/internet( ;D ) decat de la parinti si deci neintelegand riscurile intr-un mod matur ci doar felurile cool de a fi, sunt de acord cu controlul mai aspru asupra vietii sexuale (e mai usor sa impui reguli noi, decat sa educi toata populatia sa isi educe la randul ei copii), samd.
Dar e o limita intre a face ce vrei la tine in ograda si a merge sa impui regulile tale si in ograda altuia fara sa incerci sa intelegi diferentele... mi se pare mai mult o treaba de ingamfare decat de "noi stim deja ce e bine, si va impunem asta".
« Ultima Modificare: 04 Ianuarie, 2007, 01:38:05 p.m. de viulian »

04 Ianuarie, 2007, 02:49:10 p.m.
Răspuns #9

Iosif

Nu contest traditiile lor si poate e asa cum spui tu si "ei stiu ce fac", dar legea este lege pentru toti si este ilegal sa faci sex cu un minor.

04 Ianuarie, 2007, 03:25:00 p.m.
Răspuns #10

charlie

legea este lege pentru toti si este ilegal sa faci sex cu un minor.

pai in cazul asta.... cati crezi ca nu au facut sau fac asta?

estimativ?
You believe but what you see
You receive but what you give

05 Ianuarie, 2007, 01:46:33 p.m.
Răspuns #11

Strumfita

Bine zis charlie. Cred ca toate colegele mele din clasa au experienta sexuala, nemaifiind ( imi cer scuze daca am gresit, nu stiu sigur cum se scrie  ;D ) virgine , unele de la 13 ani, altele de la 15 ani, depinde.  Unele dintre ele au avut chiar si 5 parteneri de pat .. dar pe ele chiar nu le intereseaza. Iar cele care nu si-au inceput viata sexuala sunt privite ca niste "tocilare", "fraiere" samd, fiind batjocorite zilnic atat de fete cat si de baieti.
  In ceea ce priveste problema rromilor, nu sunt deloc de acord. Eu una sper ca odata cu intrarea in U.E sa se ia masuri drastice in legatura cu rromi. Sunt mizerabili si chiar periculosi. Eu era cat pe ce sa fiu batuta si jefuita de cateva tiganci  :o.
  Si hai sa fim seriosi .. sa te casatoresti la 12 ani?
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

05 Ianuarie, 2007, 02:55:54 p.m.
Răspuns #12

Escu

Global Moderator
tu ca romanca, nu...dar ele da.asta e traditia la ei, si or sa si-o respecte.nu cred ca nici UE, nu o sa ii convinga sa isi schimbe obiceiurile.
Let's put a smile on that face!

06 Ianuarie, 2007, 11:54:03 p.m.
Răspuns #13

crocantzel

Vizitator
O daa! Super! Am prins 2 dintre miile celor care fac asta. Yupee! Mai prindem 5-6 restul anului si totul e mai roz, poate vedem politistul care a facut`o angajat pe la FBI. Hai ma sa fim seriosi. Acum luptam pentru drepturile minoritatilor iar acum ne fierbe sangele in vene cand ei traiesc dupa traditii. Majoritatea ii blameaza pe acesti doi adevarati criminali din simplul motiv ca urasc rromii in general, ca le e frica de ei sau pur si simplu ii dispretuiesc. Nici eu nu sunt mare fan al lor, dar am si cativa prieteni printre ei. Voi cum ati reactiona daca ar veni cineva si v`ar spune sa nu mai purtati la nunta voal(miresele) fiindca nu e frumos sa i se acopere fata(de ex). Cum ati reactiona daca ar veni cineva si v`ar invata ce sa faceti in curtea voastra cu viata voastra? Aaa, nu, noi suntem oameni civilizati, nu putem inchide ochii la asa ceva. Nu conteaza ca acele fete de care se vorbea mai devreme, alea caer nu mai sunt virgine de la 13-14 ani au fost dezvirginate de ROMANI majoritatea, nu conteaza ca poatem si cunoastem oameni care au facut asa ceva, daca nu suntem noi aceia. Totul e bine, fiindca suntem romani, suntem civilizati, mai nou europeni, pana acum am fost africani, acum brusc ne`am scimbat culoarea. La noi totul e bine, doar ne culcam cu ele o data de douaj` de ori si gata. Dar nu ne insuram cu ele, asta e ceva de apreciat, nu? Asta ne face superiori lor si fiindca le suntem superiori putem sa le dictam si lor cum sa se poarte. Nu v`ati saturat sa vi se spuna cum sa traiti? Nu? Pai atunci bucurati`va pana nu vine bruselu` sa va zica cum sa va faceti economii, ce sa mancati, ce sa beti, cum sa va cresteti un animal, o planta, pana si jucatorii de fotbal trebuie sa fie comunitari!!! Sa va vad atunci, cand sunteti in situatia rromilor alora pe care`i blamati acum ce mai ziceti. "mizerabili si periculosi" Servicii nu le dam, locuinte sau panamturi nu, pe unde ii vedem ii injuram sau batem, in viata lor ne amestecam si cand se iau de noi ne miram si ne urnim cu catel si purcel sa ii invatam minte. Bravo EUropenilor! ;) Hai sa ne schimbam, dar sa nu unceapa scimbarea cu mine ci cu ala de langa mine, e mai bine asa!

07 Ianuarie, 2007, 01:18:33 p.m.
Răspuns #14

desdemona

ceea ce te socheaza la prima vedere in acest reportaj este faptul ca au 12 si 13 ani,iar parintii sunt de acord cu acest lucru.
pentru noi este de neconceput.noi la 12 ani ne jucam cu papusi si masinute;luam o papusa o infasam si suntem bucurosi ca ne jucam de-a mama si de-a tata,pe cand ei la 12 ani devin adulti-jocul devine realitate.
nu conteaza ca sunt rromi,romani sau englezi-realitatea nu ia in calcul acest amanunt,in schimb noi oamenii,da.
este pacat de ele,dar spre deosebire de progeniturile noastre care isi leapada plozii prin veceuri sau in cel mai bun caz printr-un bordel,iar bietii copii mor sufocati intr-o punga,sau daca sunt mai norocosi putrezesc in vreun orfelinat,astia "rromii" sii cresc acasa ajutati de bunici,matusi.nu ii omoara si nu ii parasesc.au o familie
buna rea,nu ne intereseaza pentru ca la noi acei cpii nu apuca sa cunoasca nimic din cuvantul familie,sau nici la lumina zilei nu se mai holbeaza.
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului