05 Noiembrie, 2025, 09:52:38 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: AMINTIRI DIN JURNAL  (Citit de 41111 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

03 Ianuarie, 2007, 09:50:21 p.m.
Citit de 41111 ori

valentina

multe poezii,diferiti poeti,si multe alte insemnari
 "Dragostea este mereu tanara,mereu noua.Ea,este alcatuita din tandrete,gingasie,afectiune,dorinta,din ceva esential si de nedefinit.Caci orice dragoste adevarata trece dincolo de inefabil si atemporal."
 "Sunt un om viu / Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain / Abea am timp sa ma mir ca exist,dar ma bucur totdeauna ca sunt."

« Ultima Modificare: 09 Ianuarie, 2007, 08:54:24 p.m. de valyusck »
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

09 Ianuarie, 2007, 09:11:09 p.m.
Răspuns #1

valentina

Am venit aici cu intentia clara de a ma simti bine.Insa nu stiu de ce dar cred ca voua tuturor nu va plac.Nu,nu ca ma-ti cunoaste,dar va simt atat de departe.Poate ca uneori sunt aiurita,nu citesc totul,dau raspunsuri aberante.
 Nu ma simt asimilata,integrata ca un om,cu mai putina carte decat multi de pe aici,dar oare ce conteaza ?...felul meu de a gandi,de a ma exprima?
           Poate ca eu gandesc altfel decat voi,simt altfel,cand citesc ceva,nu citesc doar cu ochii ,ci si cu sufletul.Am citit destule carti din care am luat numai ceea ce a fost bun.Si din raspunsurile voastre incerc sa adun numai ce-i bun.
           Sunt intr-o stare nasoala acum ,nu ma luati in seama,uneori ma simt asa de singura ,chiar daca in jurul meu sunt oameni care ma iubesc.
 Nu ma refer la voi,pentru ca stiu ca pentru voi sunt una dintre cele multe care abereaza...

10 Ianuarie, 2007, 07:56:49 a.m.
Răspuns #2

sunshine

esti binevenita , ca toti ceilalti. nici eu nu mai pot scrie, intru, citesc, mai scriu cate o parere.......singuratatea ne oboseste uneori, ne sleieste , ne face sa nu ne mai intereseze nimic .si , totusi, cautam ajutor, aici, la prieteni, la cei de langa noi, simtim ca vrem sa iesim din starea de nimic .
scrie, daca poti, ce simti. nu scrie, daca nu poti. dar nu pleca .ramai.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

10 Ianuarie, 2007, 08:33:03 a.m.
Răspuns #3

Lorelei

Uf, sa stii ca toti ne simtim asa uneori. Si din pacate e real, indiferent cine si cand hotaraste sa plece de aici, nu e decat unul din cei care scriau si acum nu mai scriu. Nu conteaza "cata carte" are fiecare dintre cei care scriu aici, conteaza mai ales cat suflet are. Si cand este suflet... infloresc toate in jur, capata culoare.

Orice stare, oricat de negativa, oricat de deprimanta trece... incet incet... o sa vezi, o sa fie bine. Si daca uneori te simti data la o parte, iarta-ne si invata sa ne accepti asa cum suntem, cu bune, cu rele. Astia suntem...

Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

12 Ianuarie, 2007, 10:34:59 p.m.
Răspuns #4

valentina

Va iert pentru ca imi sunteti dragi oricum.Eu sunt cateodata melancolica,sunt parca venita din luna.
Uneori ma simt mizerabil.Sufletul parca in loc sa devina mai bun,mai clar,mai deschis spre lume,parca mi se inchide.Poate din cauza greutatilor sunt asa.
 Nu mai stiu nici eu.Cred ca voi lua totul mai in gluma mai in serios (asa cum faceam in adolescenta) si totul imi va parea  mai usor .

15 Ianuarie, 2007, 06:43:16 p.m.
Răspuns #5

valentina

"Omul nu se naste pentru fericire.Omul isi dobandeste fericirea numai prin suferinta.Nu poate fi vorba de nedreptate ,deoarece cunoasterea vietii ,constiinta ei (ceea ce pricepi nemijlocit cu trupul si spiritul )se dobandeste prin experienta pro si contra pe propria-ti piele.Prin suferinta-caci aceasta e legea planetei noastre;dar constiinta vietii,iti ofera o bucurie atat de mare,incat merita sa fie platita cu pretul unor lungi ani de suferinta."
        In noaptea de 14-15 ian.2007,am suferit enorm.Nu am reusit sa dorm mai deloc.Un imens avion(posibil de armata),a trecut pe deasupra casei noastre,in acel moment m-am trezit speriata(credeam ca aterizeaza pe casa noastra).Atat de aproape a trecut.
      Apoi gandurile cele care nu-ti dau pace atunci cand vrei, toate astea mi-au cauzat o cadere de calciu.Am crezut ca voi muri,ma rugam sa nu mor,nu acum, cu copii mici ,care erau  langa mine.
      Nu e prima oara cand o mama si-ar fi internat copilul pentru o operatie,asa este,dar nu eram eu.Intorceam pe toate fetele posibile, problema.Nu operatia in sine ma speria ci teama de cum va reactiona copilul inainte si dupa.
     DOAMNE iti multumesc ca mi-ai ferit copilul de asa ceva.Vreau sa plang ca sa ma pot racori,simt cum inima vrea sa se usureze .Si altfel cum ,doar prin lacrimi.Era o simpla operatie (de fapt intre - grea si simpla ,se situa aceasta ),dar si o banala operatie de scos apendicele te face sa tremuri .Iar eu tremuram de grija copilului,la cum va reactiona,cum s-ar fi comportat dupa.Multe intrebari fara raspuns.
     Acum trebuie sa ma linistesc .La urografie totul a iesit mai bine,asa ca ne mai ducem la un control cam prin iulie 2007.
     Multumesc Doamne ,stiu ca ai avut grija de noi,mai ales de Ana mea.
     Te iubesc.
« Ultima Modificare: 15 Ianuarie, 2007, 06:54:30 p.m. de valyusck »

26 Februarie, 2007, 09:53:33 p.m.
Răspuns #6

valentina

"Gradina risipea mireasma de frunza,de praf,de pamant,umede.Dialogul vantului cu marea lumii tulbura vazduhul ca o muzica .Picaturile de ploaie tot mai iuti scufundau tacerile in oceanul cerului.Era intaia noapte de septembrie a anului ce se infrigura.Va cadea bruma peste intensitatea culorilor,peste incendiul de dragoste al culorilor calde mai ales,sfasiindu-le,suprapunandu-le,golindu-le unele de langa altele,pecetluite toate cu nuantele respiratiei omenesti.Crestea timpul strigarii luminii interioare a omului.Si iar totul parea o liniste armonioasa ,o liniste cosmica stand la piatra vrajita,poate,la temelia miscarii universale,a cautarii tainice de rost al lumii,vesnic nou,sau uitat si regasit,mereu minune."
     1999-cred ca m-am indragostit.Nu stiu daca el tine la mine sau daca simte ceva pentru mine,dar inima asta bat-o vina ravneste dupa cineva,dupa o jumatate.Nu mai vreau sa sufar,lasa-ma iubire,da-mi pace .
1999-e noapte.Sufletul imi e gol.Atat de singura si pustie.Iubirea m-a parasit(gresit,iubirea este aici)si totusi cel caruia eu i-am oferit sufletul meu,nu mi-a apreciat gestul.Am suferit,sufar si acum sunt singura.Singuratatea este pretutindeni.Pe strada,prin parcuri ,ma simt la fel de singura,chiar daca in jurul meu sunt oameni.Aceasta singuratate nimicitoare ma taraste catre neant,catre vidul absolut;ma sfarma-n mii si mii de crampeie de viata."Viata m-a purtat ca pe-un rau involburat de munte",din treapta in treapta (iubire,suferinta),din greseli in pareri de rau...si pentru ce toate acestea?Cui ii trebuie atata suferinata,cine se hraneste cu ea?
         Tristete,suferinta,singuratate,nu ma mai tem de voi.
         Stiu ca exista ,ca ma asteapta una din miile de bucati de fericire harazita mie.E undeva in univers.Ma asteapta,stiu ca am sa o gasesc.
8.04.1999-"Ai venit ca un abur si de atunci imi insotesti pasii pe poteca iubirii precum aerul viata.Sarutul tau il simt mereu,amprenta lui e in mine,pulsand odata cu inima mea ce-si canta dorul cand nu esti langa mine."
        M-as contopi cu urmele pasilor tai.M-as transforma in aer,ca tu sa poti respira;in apa-sa ma poti bea.Asa voi sti ca tu esti doar iubitul meu.

10 Martie, 2007, 08:14:40 p.m.
Răspuns #7

valentina

8 martie 2007-Ce dar mai frumos poate primii o mama?Cand insa-si existenta copiilor te face fericita,te bucura zi de zi.Fetita mea cea mare(4 anisori )mi-a dat cadou un martisor facut de ea(ajutata totusi de educatoare),si desene.Ma reprezinta pe mine,hm,nu prea semanam dar asta e,asa ma vede fatuca.Eu sunt o fire care tine si pastreaza tot cea ce inseamna ceva in viata mea,asa ca atunci cand vor creste le voi arata desenele concepute de ele.

11 Martie, 2007, 12:17:57 p.m.
Răspuns #8

valentina

1.10.1998-Sper sa fie o zii deosebita.
"Tristetea este posibila in orice loc dar intensitatea ei este deosebita in funcite de loc;ea creste in intensitate intr-un plan inchis in contradictie cu melancolia care creste in plan deschis.Starile melancolice dureaza mult ceea ce face sa fie uitat motivul initial spre deosebire de tristete care este de scurta durata dar de-o intensitate maxima.
   Fiecare om este purtatorul vietii si mortii sale,viata reprezentand o indelunga agonie,agonie ce se reflecta in tristete.
  Prezenta tristetii face misterul accesibil insa misterul tristetii este enigmatic datorita faptului ca tristetea este inepuizabila in misterul ei.
 Sunt oameni care nu se simt bine nicaieri,care sunt straini oriunde,oameni nefericiti.
 Nu exista nici o justificare de valoare in fenomenul suferintei,ma intreb de ce numai unii sufera?-unii sustin ca prin suferinta te purifici-ispasind un rau.
 Dar ea este mai prezenta la cei nevinovati si puri.
 Orice suferinta adevarata este o parpastie."
   Ma opresc aici,ies prin curte la vie,poate pun si arbagicul,nu stiu dar poate...

12 Martie, 2007, 10:58:51 p.m.
Răspuns #9

valentina

"Poezia este omul."
             "Teatrul invata si civilizeaza."
             "Adevaratul ganditor creaza.Din aceasta creatie apar in anumite momente diversele forme de progres destinate sa patrunda in marele Posibil Omenesc,in realitate,in viata."

21 Martie, 2007, 12:41:20 a.m.
Răspuns #10

valentina

Stiti sa dati ,sa oferiti,si altceva ?Credeam ca sunt pe taramul iubirii,insa m-am inselat.Am ramas cu un gust amar,si nimic nu mi-l va face sa dispara.
Am crezut ca suntem aici pentru a ne exprima fiecare starile,asa cum stim.Imi dati impresia uneori ca doar cereti ,insa de dat ceva cuiva inapoi...nimicul si atat.Inainte veneam cu placere aici,poposeam in peregrinarile mele,si aici cu dor si drag de voi.
    Dar acum observ ca nimeni nu ofera nimic,nici macar nu-mi simtiti lipsa,ca nu va pasa.Poate ma insel,cine stie?
   Stiti,iubirea se simte,se traieste,se daruie,se bucura,se intristeaza,se plictiseste,zboara,canta,scrie poezii,picteaza,construieste...totul face iubirea.
   Daca sti sa primesti,trebuie sa sti sa si daruiesti.

21 Martie, 2007, 12:45:21 a.m.
Răspuns #11

Zantiala

Sa stii ca ti-am simtit lipsa...
Si da , esti pe taramul iubirii.... haide sa incercam sa facem din acest loc tot ceea ce am visat mai frumos in lumea adevarata, dar nu am putut (sau nu am fost lasati) sa construim. :)
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

21 Martie, 2007, 10:47:31 p.m.
Răspuns #12

valentina

Ma uitam peste minusuri si plusuri.Stau si ma intreb ce voia sa spuna cu "bla,bla,bla,",Cu ciudatenia mea,pentru ea sunt o ciudata,pentru greselile mele de gramatica.Nu stiu dar simt o antipatie fata de ea,poate de aici se trage ,de la minusurile acelea.M-au durut,si acum ma dor...,cuvintele ucid...
          Nu sunt o ciudata,sunt o fiinta mai simtitoare (decat ea),desigur.
Ha,sunt altfel decat ea.

22 Martie, 2007, 01:20:18 a.m.
Răspuns #13

Miss M.

Valy ... observ ca nu-ti poti infrana complexele ... imi pare rau pentru ca din ultimul post de la  marea si controversata discutie a noastra mi-ai dat de inteles ca ai priceput ideea si ca regreti ca ai exagerat cu replica la cele spuse de mine si , mai mult decat atat , am crezut ca iti recunosti lipsurile gramaticale si vrei sa fii ajutata sa le indrepti . Asadar am inchis discutia respectiva si ti-am raspuns asa :

Citat
Sunt foarte impresionata si foarte placut surprinsa de atitudinea ta Valy ... bravo !
Inteleg ca nu stii , ma bucur ca ai recunoscut fara sa te simti jignita de data asta si ca sa-ti arat ca nu am nici un fel de resentimente fata de tine ma ofer , din oficiu , sa te ajut cu explicatii pe private referitoare la semnele tale de intrebare . Sper ca accepti .

Stiu si eu ce insemna sa stai acasa cu copilul si sa fii atat de prinsa in treburile casnice ... sansa la mine a fost ca am gasit in final solutia sa pot merge la facultate ca sa nu mai pierd inca un an . Intotdeauna am zis ca , daca o sa stau 2 ani acasa , o sa ma indobitocesc definitiv  . Asa ca am preferat sa ma chinui putin dar sa ma pot ocupa si de copil , si de casa , si de sot , si de facultate . Totul a iesit ok in cele din urma ... cum bebe a mai crescut , cu facultatea m-am obisnuit , sotul intelegator   .

Eu intind mana cu placere ... sper s-o faci si tu si ma lasi sa te ajut atat cat pot   Vezi ca am dat un anunt ca ofer lectii de gramatica online ... cum tu esti prima mea eleva iti fac o reducere de 100%   

Ti-amintesti ? ... Ti-amintesti , deasemenea , ca m-am tinut de cuvant si ti-am scris pe private cu un ton mai mult decat prietenos si ti-am explicat unele reguli gramaticale ? ... Stiu ca da . In schimb tu nu mi-ai raspuns pe private cu nimic , nici mersi , nici lasa-ma in pace ca mi-esti antipatica . Corect ? Da ! Eu cred ca tu nu vrei sa fi ajutata dar nici sa-ti accepti lipsurile pe care le ai . Pacat ...

Te-as ruga pe viitor sa te abtii sa mai faci publice remarci care ma privesc pe mine ... cu astfel de posturi nu faci decat sa ma provoci si oricum :
1 - Nu cred ca intereseaza pe restul lumii ca iti sunt eu antipatica
2 - Ai la dispozitie mesageria private sa-mi comunici anumite lucruri care vrei sa le stiu atata vreme cat ele nu sunt de interes public
3 - S-au spus destule la acea discutie si e cam aiurea s-o tinem asa la infinit ca babele pe santz

Citat
Ma uitam peste minusuri si plusuri.Stau si ma intreb ce voia sa spuna cu "bla,bla,bla,",Cu ciudatenia mea,pentru ea sunt o ciudata,pentru greselile mele de gramatica.Nu stiu dar simt o antipatie fata de ea,poate de aici se trage ,de la minusurile acelea.M-au durut,si acum ma dor...,cuvintele ucid...
          Nu sunt o ciudata,sunt o fiinta mai simtitoare (decat ea),desigur.
Ha,sunt altfel decat ea.

- Nu am afirmat pana acum ca esti ciudata dar incep sa cred ca asa e ...
- Deci ... in fond si la urma urmei pe tine te-au deranjat minusurile ? >... Mai ce tot pui atata pret pe aceste minusuri ? ... Tu chiar vezi un etalon de valoare in acest sistem de apreciere ?
- Asta ca esti o fiinta mai simtoare decat mine ce voia sa insinueze ? ca eu sunt mai nesimtita ? ... ha ha ha ha  :D
- Esti altfel decat mine ? Da mai , normal ca esti altfel decat mine ... nu exista doi oameni care sa fie la fel , nici macar gemenii  ;D Poate ca voiai doar sa te consolezi .

Toate cele bune si sper ca am incheiat discutiile de genul asta , fa ce vrei , gandeste cum vrei , greseste cat vrei ... e dreptul tau ! Pentru mine esti o cauza pierduta .

PS : Daca mai ai ceva sa-mi spui scrie-mi pe private , ok ? ... Hai sa nu plictisim lumea  8)
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

29 Martie, 2007, 11:26:01 p.m.
Răspuns #14

valentina

Ma privasc si nu stiu daca sunt eu sau altcineva.Ma simt si totusi parca sunt aievea,am ramas suspendata intr-un colt de lume,asteptand atingerea de catifea a mainilor tale.Iti simt sarutarea pe-ntregul corp si totusi ...atingerea ta ma arunca in sensul interzis al lumii.Ma copleseste iubirea ta,ma umple ,ma rostogolesc de pre-a plinul cuvintelor,ma-nfioara aceasta iubire.
               Iarta-mi ratacirile,iarta-mi nebuniile,cenzureaza-mi simtirile,trairile,reda-ma vietii mele...te rog,iubite!...