Au inceput gradinita,ii place si Anei,dar ca de obicei plange ca vrea cu mami la servici.A stat prea mult cu mine si de aceea ,ii este tare greu fara mine.
Dar iaca ,acum iar s-a dezobisnuit de a merge la gradi,pentru ca m-am internat ambulatoriu si i-am facut iar o serie de analize.La "Grigore Alexandrescu"-sectia chirurgie,marti,28-09-2007,la ora 12.30 ,a fost luata in sala de operatii.Nu a fost o operatie foarte grea,dar,eu ,ca mama,si ea ca si copil,am trecut ,pentru prima data prin ceva atat de "dificil".Imi puneam oserie de intrebari,imi faceam un milion de griji la cum va reactiona dupa trezire.Au tinut-o la reanimare in acea seara,mi-au adus-o a doua zi,pe la 12.00-mi-au adormito,perfuziile erau prezente,epidurala,inca ii mai era prezenta,pentru dureri,drena,tot ce este nevoie la o operatie de rinichi.Ea ,insa,a avut megaureter,pur si simplu i-au taiat din el,o alta fetita Diana ,Doamne,cat a putut sa sufere,din cauza durerii si a fricii.Ii era pur si simplu frica sa mai mearga,cred ca pentru o perioada una de timp a ramas marcata de aceasta operatie.Sper sa-si revina atat fizic,dar mai ales psihic.Ana mea e o luptatoare,poate si fiindca nu a fost chiar asa de"traumatizanta",luarea din camera si anestezia.Dianei i-au facut preanestezia si au si luat-o in sala,Anei ,mai intai i-au dat doua supozitoare ,au ametito un pic si abea apoi au bagat-o in sala.Diana era mai mare si se lua intr-o anumita ordine,dupa varsta,cei mai mici primiii si abea apoi cei mai mari,doar daca nu era o urgenta ceva.Mama Dianei aplans tot timpul cat a durat operatia,in aceeasi situatie a mai fost o mamica al carui baiat a fost operat tocmai pentru a se afla de ce sufera.Voma intr-una,nu se stia de la ce anume,la analize nu reiesea nimic,cat se mai chinuia si baiatul acela,mama lui era inebunita,nu mai suporta nesiguranta ca ziua urmatoare copilului ii va fi la fel de rau,sau mai bine?
Ana ,a inceput sa mearga,din a patra zi,si chiar era o nazdravana.Alerga pe coridorul spitalului,chiar daca nu era prea indicat,dar acum slava Domnului suntem bine si suntem acasa.Pe mama Dianei am sa o mai sun sa o intreb cum se mai simte cea mica.Sper ca macar fizic sa fie mai bine si-mi doresc sa-si revina si psihic.Cand ne-am externat se externau si baiatul cu "chisturi mezenterici"-pana la urma asta au descoperit.Se simtea mai bine,sper sa le fie tuturor din ce in ce mai bine.Toate ziceau ca sunt o fire tare,poate ca au dreptate,dar cred ca trebuie,am doi parinti de care trebuie sa am grija,doi socrii,doua fete ,un sot si multe alte lucruri de care trebuie sa am grija.Asa ca trebuie sa fiu tare,pentru ei si pentru mine.Chiar daca uneori nu ma simt prea bine,sunt constienta ca trebuie sa-mi fac si eu unele analize,si asta cat mai curand.