10 Octombrie, 2025, 05:48:16 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Femeie Moderna  (Citit de 19029 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Ianuarie, 2007, 10:01:34 a.m.
Citit de 19029 ori

pokemon

Femeia moderna...mie mi s-a creat o repulsie fata de aceste femei moderne.
Ma uit in jurul meu si vad femei care lupta numai pentru cariere,pentru libertate,pentru a fi independente.Vad femei care nu mai stau acasa cu familia,care pleaca singure in concedii,in excursii.Femei pentru care banii sunt scopul principal in viata.
Femei pentru care barbatul este doar un accesoriu,care trebuie avut,si care trebuie sa stea cuminte,sa fie ascultator...Femei pentru care un copil este o piedica in cariera,in viata sociala.
Nu spun ca sunt impotriva independentei,sau ca femeia trebuie sa stea la cratita,dar,nu pot sa nu ma gandesc cum este o familie in care fiecare dintre soti are viata lui,fiecare cu banii lui,cu concediile lui,cu prietenii lui.
Mie imi place viata la comun,daca pot sa zic asa,aceeasi prieteni,acelesi teluri,sa facem impreuna toate lucrurile astea.
voi ce parere aveti?
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

04 Ianuarie, 2007, 10:41:00 a.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
se vede că ai crescut într-o familie unită... :)
ai dreptate. acum oamenii, în special cei din marile oraşe, unde şi posibilităţile şi tentaţiile sunt mai mari, devin sclavii banului. nu spun că este rău, dar nici bine. evoluţia cere sacrificii din păcate. într-adevăr, acum familiile se întemeiază mai greu, la vârste mai mari. căsătoriile se încheie după 30 de ani. astfel, copii nu mai au părinţi chiar tineri, diferenţele între generaţii fiind foarte vizibile. eu cu mama mea, păream surori, pe când cu copilul meu lângă, eu sigur voi părea mama...asta este societatea de azi, întâi încercăm să ne facem o situaţie, apoi ne gândim la căsătorie, pentru că foarte multe dintre certurile conjugale se leagă de lipsa banilor şi de frustrările ce reies din aceasta.
ştii, vorbeam cu un prieten alor mei. înainte, lumea ieşea de la munca la ora 16 sau 17 şi ajungea acasă, mânca cu familia şi avea timp să stea cu familia. acum, se iese de la muncă după ora 19, se face o oră până acasă, papa, duş, somn şi a doua zi iar acelaşi program. sâmbăta repede curat, piaţa, mâncare etc, iar duminica picăm laţi de oboseală. cui să-i mai ardă de plimbări în parc? eu una nu sunt de acord cu toate astea şi am învăţat să preţuiesc omul de lângă mine. este greu să ai şi viaţă proprie, să fii şi roboţel prins într-un sistem.
cele pe care le descrii tu nu sunt femei moderne...sunt femei ce pun confortul propriu mai presus de orice, pirzând poate ce-i mai important în viaţă, un om iubit.

pe de altă parte, nu se mai stă cu copii pentru că a fost dată legea anti mamă, lege care dă acelaşi ajutor tuturor mamelor, indiferent de salariul pe care îl au. să nu mă înţelegeţi greşit, toţi copii trebuie să manânce la fel. dar o femeie care are un job bine plătit, în urma unor studii şi a unei experienţe, mi se pare corect să ia mai mult decât una care toarnă copii cu nemiluita şi care trăieşte din acest ajutor, în loc să pună mâna la muncă. legea asta favorizează naşterea copiilor mulţi din familii cu nivel intelectual scăzut ci nu din familii care chair îşi pot permite să crească copii. aceştia preferă să facă unul singur, iar ceilalţi fac mai mulţi, adică viitorii frustraţi. mi se părea normal ca să existe un plafon de x milioane pentru mamele fără posibilităţi, iar mamele care au salarii bune să rămână pe 80% din salariul luat în mod curent. pentru că o femeie care ia 30 de milioane salariu, nu o să stea mai mult de 3 luni acasă după naştere pe 8 milioane, pe când o femeie care câştigă în mod curent 5 milioane, va sta 2 ani acasă pe "salariul de mamă" şi va mai turna 5 copii pe care nu va avea cu ce să-i crească. (să nu aduc în vorbă persoanele de etnie rromă...)
aşa cred eu.
« Ultima Modificare: 04 Ianuarie, 2007, 10:42:38 a.m. de Semiramis »
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

04 Ianuarie, 2007, 11:33:55 a.m.
Răspuns #2

Just

Eu am vazut nu de mult la Tv un reportaj de genul "cum ne petrecem vacanta?" si am ramas uimit si zapacita cand o fetita(viitoare femeie) spunea in ce fel isi va petrece ea vacanta.Precizez ca eu (si cred ca si voi) la varsta ei (in jur de noua ani) ma jucam in curtea bunicilor,la sat cu prieteni de varsta mea. Ea a spus in felul urmator :"Vai ,in vacanta aceasta voi merge la cumparaturi in Milano pentru ca vreau sa imi cumpar fustite mini,tricouri fara buric si niste bikinei" .Si atunci ma intreb eu ,ce fel de femeie o sa devina ea? Va mai stii ce inseamna ,va mai stii aprecia simplitatea?Da de unde...Nu stiu,vremurile s-au schimbat extrem de mult ,mult prea mult.

Cat despre femeia moderna ,am vazut-o cum se formeaza.Nu spun ca sunt de conceptia aceea ca barbatul intretine femeia,nicidecum  si noi ne luam o slujba ,dar in acelasi timp ce facem timp pentru gatit ,pentru sot,pentru copil.O femeie adevarata poate face mai multe lucruri dintr-o data,spunea cineva. Nici nu-mi pot imagina cum este sa ai o familie si in timpul liber in loc sa petreceti impreuna sa iesi tu cu prietenii tai,el cu prietenii lui si copilul sa-l lasi cu bona. Cum spuneai,Pokemon,e bine ca activitatile sa se desfasoare in comun.

And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

04 Ianuarie, 2007, 11:38:06 a.m.
Răspuns #3

pokemon

Despre mine si familia mea...nu pot sa spun ca a fost unita,este o familie normala,cu bune si rele,in care sunt si suisuri si coborasuri,dar multumesc pt ceea ce am,caci stiu ca se poate si mai rau :(
Cat despre femeile moderne,sunt inconjurata din toate partile de ele,si ma simt ca o neadaptata cand vad ca discutiile lor graviteaza in jurul catorva subiecte *interesante* cum ar fi:banii,calatoriile,hainele si cosmeticele.Iar despre barbati se vorbeste ca despre un bun care trebuie educat sa vina sa stea in fata noastra,a femeilor,cu capul plecat si coada intre urechi.Ori in momentul in care am zis ca eu vreau barbatul cu pareri,cu opinii,sa ma contrazica se uitau la mine ca la o ciudata.pentru ce mi ar trebui asa ceva....???
cat despre copii,sunt de parere ca ei si educatia lor sunt mult mai importanti decat iesirile si concediile,si cariera.intr un fel e bine ca unele refuza sa aiba un copil,caci asa macar nu mai chinuie un suflet pe langa ele.

da,sunt de acord cu tine,in privinta acelor bani care se dau pt cresterea copiilor,si sunt de parere ca ar trebui dati in functie de salariu avut inainte.Mi se pare normal,pentru ca unele femei au muncit ca sa poata sa le ofere copiilor ceva,iar altele,nu fac altceva decat sa toarne copii in nestire.

si....toate cele cu care am vorbit,se cred femei moderne,au succes in ceea ce fac,au un *iubit*,casa,masina,ce mai...tot ce iti doresti...dar...nu au cel mai important lucru-sufletul
nu generalizez si nu vreau sa se simta nimeni ofensat,doar ca intalnesc la tot pasul asemenea femei si ma gandesc daca ciudata sunt eu...sau ele?noi,cele care credem si in altceva decat in puterea banului,sau ele suntem ciudatele,inadaptatele?
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

05 Ianuarie, 2007, 07:16:42 p.m.
Răspuns #4

valentina

Femei moderne au existat de cand "haul".Au fost si pe timpul defunctului.
        Copii foarte rasfatati au existat mereu ,iar in ziua de azi tot mai multi.
        Eu una nu am studii superioare si da sunt mama si am beneficiat de acei bani,care dumneata Semiramis consideri ca nu-i meritam.Cred ca toti,poate unii chiar mai mult decat altii muncesc si au salarii de "rahat",scuzati-mi expresia.
        Neavand studii superioare,si neavand un servici platit foarte bine,au fost chiar foarte bineveniti acei 8 mil.Doar la al 2-lea copil am beneficiat de ei.La primul a trebuit sa ma descurc din acel 85% din salariu,care nici pe-o masea nu-mi ajungea.Pentru binele copilului a trebuit mult timp sa-i dau lapte praf .Il cumparam si foarte scump mai era.
       Hai ca aici inchei cele de mai sus .
       Si cum sa nu existe ceea ce spuneti cand televiziunea ne ofera numai tampenii de multe ori.Eu nu am mai vazut un desen animat frumos de f mult,doar pe dvd le dau fetelor mele,desene frumoase.Eu una nu fac parte din femeile moderne,nu ca nu mi-ar place dar nu-mi pot permite sa fiu in ton cu moda.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

05 Ianuarie, 2007, 07:36:45 p.m.
Răspuns #5

Semiramis

Global Moderator
Din păcate draga mea valyusk, n-ai înţeles nimic. Chiar nimic. Să o pun pe seama neatenţiei, sau a furiei privind lipsa unui salariu mare? Am zis, dacă ai fi citit ai fi observat, citez „mi se părea normal ca să existe un plafon de x milioane pentru mamele fără posibilităţi, iar mamele care au salarii bune să rămână pe 80% din salariul luat în mod curent. ......aşa cred eu.”. dacă tot nu înţelegi, voi încerca să îţi traduc gândurile mele…:D
Revenind, draga mea, eu sunt om cu carte, nu ma laud, nu mă ruşinez, lucrez la stat şi am salariul destul de mic. Iarăşi, nu mă plâng. Este şi asta o etapă. Dar te întreb…meriţi tu, ca adult cu studii medii să câştigi mai mult decât un profesor cu multă şcoală sau decât un medic cu şi mai multă? Aici nu este un topic al frustrărilor. Este un loc unde fiecare îşi spune părerea, ARGUMENTAT. Şi după ce citeşte cu atenţie.
Sincer, nu meriţi să-ţi dau minusul meu. Cred oricum că am vorbit degeaba. Tot nu o să vrei să înţelegi, sau nu o să poţi să înţelegi…vezi care e diferenţa între noi…eu am dedus, fără să citesc înainte acest post că tu mi-ai dat -. Crezi că îmi pasă? Deloc.
Să ai o seară frumoasă şi să te bucuri de fetele tale. Să îţi trăiască! Nici ele nu au nicio vină că mama lor nu citeşte înainte să posteze.

« Ultima Modificare: 05 Ianuarie, 2007, 08:18:43 p.m. de Semiramis »

05 Ianuarie, 2007, 07:50:10 p.m.
Răspuns #6

Paul

Pokemon 10 din partea mea pentru felul in care gandesti. Multe femei considera egalitatea o respingere completa a barbatilor.
Iubesc, deci exist.

05 Ianuarie, 2007, 08:03:51 p.m.
Răspuns #7

pokemon

multumesc bllue.
exact asta era problema,ca de la atata modernism,libertate si iindependenta isi pierd sufletul,si se schimba radical prioritatile.e greu sa fii si femeie de afaceri,de ex.,si femeie de casa,dar ar trebui sa existe un echilibru.si ma tem de ceea ce se poate intampla,caci sunt femei care ajung sa fie feministe convinse si pentru marea lor majoritate se traieste numai dupa legile banului si puterea lui,iar noi,celelalte suntem subestimate,oarecum

06 Ianuarie, 2007, 01:35:06 a.m.
Răspuns #8

Strumfita

Din pacate problema aceatsa nu este prezenta numai la "femei in toata firea" ci si la adolescenti.
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

07 Ianuarie, 2007, 12:22:04 p.m.
Răspuns #9

valentina

Femei moderne au existat de cand "haul".Au fost si pe timpul defunctului.
        Copii foarte rasfatati au existat mereu ,iar in ziua de azi tot mai multi.
        Eu una nu am studii superioare si da sunt mama si am beneficiat de acei bani,care dumneata Semiramis consideri ca nu-i meritam.Cred ca toti,poate unii chiar mai mult decat altii muncesc si au salarii de "rahat",scuzati-mi expresia.
        Neavand studii superioare,si neavand un servici platit foarte bine,au fost chiar foarte bineveniti acei 8 mil.Doar la al 2-lea copil am beneficiat de ei.La primul a trebuit sa ma descurc din acel 85% din salariu,care nici pe-o masea nu-mi ajungea.Pentru binele copilului a trebuit mult timp sa-i dau lapte praf .Il cumparam si foarte scump mai era....)

Hai ca aici inchei cele de mai sus .
       Si cum sa nu existe ceea ce spuneti cand televiziunea ne ofera numai tampenii de multe ori.Eu nu am mai vazut un desen animat frumos de f mult,doar pe dvd le dau fetelor mele,desene frumoase.Eu una nu fac parte din femeile moderne,nu ca nu mi-ar place dar nu-mi pot permite sa fiu in ton cu moda.
      dar o femeie care are un job bine plătit, în urma unor studii şi a unei experienţe, mi se pare corect să ia mai mult decât una care toarnă copii cu nemiluita şi care trăieşte din acest ajutor, în loc să pună mâna la muncă. legea asta favorizează naşterea copiilor mulţi din familii cu nivel intelectual scăzut ci nu din familii care chair îşi pot permite să crească copii. aceştia preferă să facă unul singur, iar ceilalţi fac mai mulţi, adică viitorii frustraţi. mi se părea normal ca să existe un plafon de x milioane pentru mamele fără posibilităţi, iar mamele care au salarii bune să rămână pe 80% din salariul luat în mod curent. pentru că o femeie care ia 30 de milioane salariu, nu o să stea mai mult de 3 luni acasă după naştere pe 8 milioane, pe când o femeie care câştigă în mod curent 5 milioane, va sta 2 ani acasă pe "salariul de mamă" şi va mai turna 5 copii pe care nu va avea cu ce să-i crească. (să nu aduc în vorbă persoanele de etnie rromă...)   Cred ca am inteles bine acea parte de mai sus,abea apoi ai inceput sa scri de acel plafon de x mil. Nu vreau sa ne ciondanim ,nu-mi plac certurile,da atunci am scris sub impulsul nervilor,m-am cam suparat pe loc .Dar imi trece repede.Sper sa nu-mi porti pica .Poate ca eu pricep mai greu,trebuie sa ai rabdare cu unii ca mine.
      Si credema tot bugetara sunt si eu si chiar in cadrul invatamantului .
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

07 Ianuarie, 2007, 12:31:15 p.m.
Răspuns #10

Semiramis

Global Moderator
draga mea, eu nu mă cert cu nimeni. şi nici nu port pică. nu trebuie să te scuzi pentru că nu ai de ce. şi eu însămi pot fi dură câteodată, dar doar atât.

repet pentru a înţelege toată lumea şi cum exemplele sunt cele mai bune...
avem 2 mame:
mama 1 care câştigă 50 milioane pe lună
mama 2 care câştigă 5 milioane pe lună.
legea ar trebui să fie aşa: mamele care au venit sub 10 milioane pe lună să primească un ajutor de 10 milioane pe lună iar mamele care au peste 10 milioane venituri lunare, să primească 85% din salariu. astfel se poate împăca şi capra şi varza.
« Ultima Modificare: 07 Ianuarie, 2007, 12:34:24 p.m. de Semiramis »

07 Ianuarie, 2007, 02:22:17 p.m.
Răspuns #11

Paul

draga mea, eu nu mă cert cu nimeni. şi nici nu port pică. nu trebuie să te scuzi pentru că nu ai de ce. şi eu însămi pot fi dură câteodată, dar doar atât.

repet pentru a înţelege toată lumea şi cum exemplele sunt cele mai bune...
avem 2 mame:
mama 1 care câştigă 50 milioane pe lună
mama 2 care câştigă 5 milioane pe lună.
legea ar trebui să fie aşa: mamele care au venit sub 10 milioane pe lună să primească un ajutor de 10 milioane pe lună iar mamele care au peste 10 milioane venituri lunare, să primească 85% din salariu. astfel se poate împăca şi capra şi varza.

Care-i capra si care-i varza?
Iubesc, deci exist.

07 Ianuarie, 2007, 02:43:20 p.m.
Răspuns #12

Semiramis

Global Moderator
Care-i capra si care-i varza?

de obicei capra-s eu şi varza Escu.
în cazul de faţă, la care eu m-am referit, capra e una din mamele din exemplu, iar varza e cealaltă.  ;D

07 Ianuarie, 2007, 02:50:52 p.m.
Răspuns #13

Paul

Citat
de obicei capra-s eu şi varza Escu.
în cazul de faţă, la care eu m-am referit, capra e una din mamele din exemplu, iar varza e cealaltă. 

Intocmai asta vroiam sa aflu... care din mame e varza, si care e capra  :D
Iubesc, deci exist.

09 Ianuarie, 2007, 12:40:58 a.m.
Răspuns #14

andera

femeia moderna...evolutzia istoriei face curbe neprevazute.putem, cu sigurantza lua atitudine in legatura cu ele.si nu stiu daca sa estimez influentza nostra la un sistem de inegalitatzi de tipul mai mic sau egal cu 0.e posibil ca situatzia in care o femeie are un caracter independent,multa determinare,o oarecare virilitate ostentativa..ambitzie,in somma ,o personalitate reliefata dincolo de planturozitatea fizica,sa fie identificata cu tipul femeii moderne.pai,atunci,tipul s a inventat acum..teoretic.femeia cu acele caracteristici,exista insa.de mult.cand apare,e spectaculara.e ultrasenzitiva,emana dorintza masculina de posesiune totala a obiectelor care ii intra in raza de actziune.si asta poate intimida,"a prescindere" de la adevaratele sale capabilitatzi,chiar.sa nu va temetzi de femeia moderna.chiar daca e capabila sa va induca o astfel de stare.fitzi siguri pe voi la fel de mult ca si ea,si va trebui sa lupte,utilizand  mai mult decat impresii superficial dezarmante.copilele astea,care isi insusesc tipologia shoppingului pt adultzi,nu manifesta prin asta originalitatea unei adevarate viitoare femei moderne,ci a unei antice curtezane in formatzie.incercatzi sa copiatzi o femeie moderna fara substantza caracteristica necesara.si va iesi un volte face,o masca de pantalon-cina din teatrul belle arte di parigi..\in plus,as limita conceptul referindu l si incadrandu l mereu in aceleasi lexeme:femeie moderna..fratzilor,suntem deja post moderni.o femeie care isi manifesta in mod pronuntzat vointza,este o femeie maturata.care a invatzat ceva din arhetipurile construite in psihicul feminin.augurii femeii moderne si la mai multe..!
"Intr o seara am facut frumusetzea sa se aseze pe genunchii mei-Si am gasit o amara.-Si am insultat o."(Rimbaud,"O stagiune in infern").