10 Octombrie, 2025, 12:54:49 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: dragoste la prima vedere?  (Citit de 19326 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

27 Septembrie, 2004, 04:20:00 p.m.
Răspuns #15

viulian

Administrator
Da, si daca vrei cu disperare, atunci realitatea paleste si locul ii este luat de o iluzie fermecatoare.

27 Septembrie, 2004, 05:41:17 p.m.
Răspuns #16

Lord_Saladin

Vizitator
 Sa luam mai meticulos aceasta problema...
 Dragoste inseamna cand iubesti un om, suflet si trup... acest lucru se numeste dragoste, din cate stiu.
 Insa in cazul dragostei la prima vedere, sufletul persoanei de care te indragostesti iti este necunoscut.

Deci, "dragoste" la prima vedere = hormoni, "calduri", atractie fizica, curiozitate, legenda, prostie...  orice numai nu iubire adevarata.

06 Octombrie, 2004, 10:19:15 p.m.
Răspuns #17

warrior_Xboy

dragoste la prima vedere?
Eu spun ca este un risc care daca ti-l asumi vei suporta consecintele;-)
Dragoste la prima vedere? cred ca este o dragoste pasionala,tu iubesti la inceput ceea ce vezi, iubesti carnal ;-) si asta nu iti confera sentimentul de siguranta,dragostea pasionala este o minune care nu tine mai mult de trei zile.Multi tineri au avut de suferit de pe urma unei pasiuni,au suferit fizic si emotional.Oricine ai fi,fi precaut cu sentimentele tale,Asteapta !! Nu trezi dragostea pana nu vine ea la tine!
Daca vei cunoaste dragostea adevarata,vei tanji dupa ea cu toata fiinta ta,vei fi mereu gata sa te jertfesti pentru ea, si nu uita este cineva pentru fiecare muritor in parte,cineva care se topeste la fiecare secunda dupa tine, se gandeste la tine,ii e dor de tine just be patient adica ai rabdare, nu se merita sa te pastrezi curat/a pentru acea persoana ? ce rost are sa te complici? Am trecut prin multe experiente si ele m-au condus sa inteleg ca dragostea adevarata asteapta.
Roaga-te ca clipa aceea sa vina mai repede,asa fac si eu ;-)    -X-

08 Octombrie, 2004, 06:17:37 a.m.
Răspuns #18

aicul_

Vizitator
eu nu cred in dragoste la prima vedere.pentru mine nu exista asa ceva.
cand te indragostesti de o persoana la prima vedere nu te indragostesti de sufletul lui/ei ci de corul lui/ei.

08 Octombrie, 2004, 01:37:01 p.m.
Răspuns #19

pysy

totusi, nu vi s-a intamplat niciodata sa cunoasteti pe cineva si sa aveti impresia ca va stiti de secole? nu ca eu nu as fi suspicioasa dar, asa cum ii ziceam si prietenului meu, eu am lasat poarta sufletului deschisa, insa nu am legat cainii, asa ca depinde cum reusesti sa ii impaci. din nou ar mai fi o mica mare problema: unii oameni l-ar insela si pe dracu' numai sa obtina ce vor. insa fiecare se poate baza pe intuitie. dupa cum spunea cineva pe aici, pentru fiecare dintre noi exista o pereche aici, in lumea asta. eu am o intrebare: daca vom ramane suspiciosi si nu vom crede, cum o vom gasi? vom astepta sa ne gaseasca ea/el pe noi? si daca si respectivul/a face acelasi lucru? deci, revenind la sb, dati macar o sansa dragostei, chiar si celei la prima vedere, fiindca dureaza extrem de mult pana cunoasteti pe cineva [un intelept spunea ca poti manca si un sac de sare si tot nu poti baga mana in foc pt el/ea]. intotdeauna exista o sclipire, pe langa atractia fizica. eu una incerc inca sa profit de ea. momentan sunt indragostita, iar el mi-a placut din prima clipa, doar ca nu mai stiu de ce nu s-a putut atunci. probabil nu e dragoste, mai mult ca sigur voi suferi, dar am riscat. uneori, insa, chiar este, si chiar din prima clipa!
"Opreste trecerea. Stiu ca unde nu e moarte nu e nici iubire --, si totusi te rog: opreste, Doamne, ceasornicul cu care ne masori destramarea."

08 Octombrie, 2004, 04:58:35 p.m.
Răspuns #20

Lord_Saladin

Vizitator
 Cand crezi ca iubesti pe cineva...
 Uita-te in ochii acelei persoane... taie orice legatura cu lumea exterioara, si incearca a te pierde in ochii iubitei cu totul... concentreaza-te acolo,d ar fara sa te gandesti... daca reusesti sa faci asta cu bine, fara a te lasa deranjat de stimulii externi, inclusiv vorbe, mangaieri, etc..., vei vedea in ochii ei fragmente din trecutul ei, din prezentul ei, si posibil, si din viitorul ei.Vei simti ce e intr-al ei suflet, vei simti ce a simtit ea in trecut, in prezent, si ce va simti in viitor.
 Doar asa poti sa vezi cu adevarat ce se ascunde in sufletul persoanei pe care o iubesti... .
 Totul e sa urmaresti pasii ce i-am descris mai sus. ;)

09 Noiembrie, 2004, 12:53:53 a.m.
Răspuns #21

AL`Xandra

Vizitator
Dragoste la prima vedere?

Nu ,eu una nu cred in asa ceva... o persoana se poate indragosti de o alta persoana in timp si nu asa "la prima vedere"
Dragostea la prima vedere e doar atractie, nevoia de a cunoste persoana respectiva, dar, dragoste sigur nu exista la prima vedere, ai poate vaga impresie ca exista dar ea vine treptat...
Si totusi... orice parere functioneaza pana la dovada contrarie, adica pana ti se intampla chiar tie ceva ce o contrazice cu desavarsire.
Nu incerc  sa combat... nu sunt in masura, cineva m-ar putea intreba...
-dar ce facem cu jumatatea care crede in dragostea la prima vedere?
-ce facem cu cei care au afirmat sus si tare ca ei au gasit asa ceva si ca nu se compara cu nimic altceva?

Mai mult chiar, ce-as face eu, daca maine as avea o revelatie de genul asta?  :D :D :D
Cred ca daca mi s-ar intampla sa ma indrgostesc la prima vedere mi-as schimba efectiv toate ideile referitoare la acest subiect.  ;D ;D ;D

Pentru numele lui Doamne-Doamne ... nu vreau sa mi se intample asa ceva  ;) ...nu aparentele conteaza ,ele inseala, deci trebuie sa fim cu ochii larg deschisi atunci cand alegem sa daruim sentimentele.

16 Decembrie, 2005, 02:53:26 a.m.
Răspuns #22

ONLY DESIRE

Daca ar fi trebuit sa raspund la aceasta intrebare acum un an,raspunsul meu ar fi fost unul simplu si categoric:"nu".Acum insa raspunsul meu la fel de categoric este:da!
putine persoane au sansa de a cunoaste acest tip de iubire,iar cei care nu o cunosc au foarte mult de pierdut!
Dragostea la prima vedere e incredibila;din prima secunda in care vezi o persoana ai senzatie stranie dar placuta in tot corpul...si ai impresia ca inima doreste sa evadeze din trup!
gura ti se inclesteaza si nu mai poti spune nimic si oricat l-ai privi nu te saturi de obiectul adoratiei tale!E un sentiment atat de intens incat ai impresia ca va dura tot restul vietii....
dar e cea mai periculoasa iubire...pentru ca putem avea nesansa ca persoana respectiva sa nu merite sa fie iubita(cand te indragostesti in timp analizezi persoana in prealabil,ajungi sa o cunosti si sa stii la ce sa te astepti de la ea)....Insa daca sentimentul e reciproc...atunci nu exista trairi mai intense decat acestea....e asemenea unui vis...
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

16 Decembrie, 2005, 04:47:10 p.m.
Răspuns #23

sunshine

Da, eu cred ca  exista dragoste la prima vedere.
  La 19 ani , am fost cu colegele de la servici la munte, de Craciun.O colega era si studenta si avea in grupul de prieteni un coleg arab.Cu toata modestia, va spun ca a intrat in  livingul unde dansam cu totii si a ramas cu ochii atintiti asupra mea.( pe atunci eram.... subtirica, cu parul lung, balai....)A exclamat: "Este un vis !" si a dansat toata noaptea cu mine, spunandu-mi ca s-a indragostit de mine si ma implora sa-l accept ca prieten si cu timpul ca iubit.Dar eu eram dupa  suferinta pricinuita de iubitul infractor(stiti din "Viata mea") si nu puteam sa ma mai apropii de cineva.
   Sincer, mie nu mi s-a intamplat sa ma indragostesc la prima vedere deoarece nu am incredere in calitatile mele , am o parere nu prea buna despre fizicul meu si nu am indraznit sa ma las furata de val.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

14 Aprilie, 2008, 05:58:10 p.m.
Răspuns #24

Just

Parerea mea este ca iubirea adevarata apare in timp.La prima vedere poate sa existe atractie fizica ,poate sa existe o impresie buna despre felul in care se comporta ,dar mai mult cred ca se formeaza in timp.Abia dupa ce ai cunoscut o parte din sufletul celuilalt poti sa-ti dai seama ca este ceea ce cautai si asa ajungi sa te indragostesti nu de ceea ce-ti imaginezi ca poate fi ,ci de ceea ce esti constienta si sigura ca este cel de langa tine. Iubirea adevarata nu e un foc ce se stinge la prima adiere a vantului ,ci unul care arde mocnit sub cenusa (chiar daca flacarile s-au stins) si tine de cald multa vreme de acolo -nainte. Iar ca sa arda asa trebuie sa-i dai ceva timp si lemne bune.

Dragostea la prima vedere imi pare ceva inselatori si care implica riscuri mari.Ca sa cunosti o persoana e nevoie de timp si comunicare .Se poate insa ca la o prima intalnire sa te atraga cel de langa si tu sa te indragostesti ,dar nu de el/ea ci mai de graba de un ideal al tau sau de cel pe care-l banui a fi .Spun ca exista riscuri deoarece nu putem contura imaginea reala a celui in cauza tocmai pentru ca ne lipsesc informatiile ,detaliile ,care numai cu timpul le vom afla.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

18 Aprilie, 2008, 10:31:29 a.m.
Răspuns #25

fireblade

Indragostire la prima vedere… poate ca este si asta o forma a dragostei. Am trait o astfel de experienta care a durat doar trei zile insa nu voi uita niciodata intensitatea trairilor. Primele cuvinte pe care ni le-am spus in momentul in care am ramas singuri au fost “ Ce bine ca te-am gasit iubitul meu/iubita mea , de cand te cautam!”. Poate parea siropos, insa  asta era ceea ce simteam in acel moment. Ne-a fost teama la amandoi sa continuam , mai ales ca ar fi trebuit sa trecem peste destule obstacole ca sa fim impreuna. E posibil sa fi fost doar o “chimie” , niste coincidente care sa ne fi facut sa credem ca am gasit jumatatea, dar fericirea pe care am simtit-o, abandonul total si durerea pierderii lui au fost reale.
Dragostea imbraca multe forme si daca ea inseamna sa cunosti o persoana foarte bine pentru a o iubi, eu ma intreb cand ar trebui sa ne dam seama ca iubim pe cineva? Cine ne spune ca intr-adevar cunosc persoana asta destul de bine incat sa stiu ca merita iubirea mea? E un pic absurd sa ne gandim ca, de maine , cred ca te voi cunoaste destul de bine ca sa te iubesc :)  (Pana mancam sacul ala de sare, ca sa pot spune ca te cunosc destul de bine incat sa te iubesc, ce simt pentru tine??? :-\)
Eu vreau sa cred ca indragostirea la prima vedere este o prima etapa a iubirii care nu intotdeauna duce la un final fericit, dar ce este dragostea daca nu ceva irational, fara reguli si care implica cele mai multe riscuri?
Sper ca nu am deranjat pe nimeni,exprimandu-mi parerea (fiind noua pe aici ;D)

18 Aprilie, 2008, 11:22:10 a.m.
Răspuns #26

fireblade

Indragostire la prima vedere… poate ca este si asta o forma a dragostei. Am trait o astfel de experienta care a durat doar trei zile insa nu voi uita niciodata intensitatea trairilor. Primele cuvinte pe care ni le-am spus in momentul in care am ramas singuri au fost “ Ce bine ca te-am gasit iubitul meu/iubita mea , de cand te cautam!”. Poate parea siropos insa  asta era ceea ce simteam in acel moment. Ne-a fost teama la amandoi sa continuam , mai ales ca ar fi trebuit sa trecem peste destule obstacole ca sa fim impreuna. E posibil sa fi fost doar o “chimie” , niste coincidente care sa ne fi facut sa credem ca am gasit jumatatea, dar fericirea pe care am simtit-o, abandonul total si durerea pierderii lui au fost reale.
Dragostea imbraca multe forme si daca ea inseamna sa cunosti o persoana foarte bine pentru a o iubi, eu ma intreb cand ar trebui sa ne dam seama ca iubim pe cineva? Cine ne spune ca intr-adevar cunosc persoana asta destul de bine incat sa stiu ca merita iubirea mea? E un pic absurd sa ne gandim ca, de maine , cred ca te voi cunoaste destul de bine ca sa te iubesc :)  (Pana mancam sacul ala de sare ca sa pot spune ca te cunosc destul de bine incat sa te iubesc, ce simt pentru tine??? :-\)
Eu vreau sa cred ca "indragostirea" la prima vedere este o prima etapa a iubirii care nu intotdeauna duce la un final fericit, dar ce este dragostea daca nu ceva irational, fara reguli si care implica cele mai multe riscuri?
Sper ca nu am deranjat pe nimeni,exprimandu-mi parerea (fiind noua pe aici ;D)

04 August, 2008, 07:05:51 a.m.
Răspuns #27

Switty

Din respect pentru cei care au trait asa ceva, nu voi spune ca neg existenta acestei forme de..iubire.
Poate ca e ceva ce se intampla la varsta binecunoscutei "puppy love", cand crezi ca tot ce zboara se mananca, cand totul pare simplu si roz si esti indragostit pana si de ideea de a fi indragostit..sau poate ca nu numai atunci..
Pot doar sa spun ca nu mi s-a intamplat si ma indoiesc ca mi se va intampla vreodata.
Personal, cred ca dragostea este ceva cu mult mai profund, ce trece dincolo de "fulgerul" primei priviri, de o posibila puternica atractie sexuala si chiar a indragostirii, find un proces de creatie continua, in care numarul de baza este DOI: totul se multiplica cu 2, se imparte la 2, se ridica la puterea 2.
Si pentru a te descurca onorabil cu "matematica" iubirii trebuie sa fii prezent la ore..nu una sau doua pe saptamana, ci trimestru dupa trimestru, an dupa an..e probabil singura " materie/clasa" la care ramanem aproape mereu corigenti - sunt mereu atatea operatii noi de invatat.. :)
« Ultima Modificare: 04 August, 2008, 07:08:00 a.m. de Switty »
"Don't let the seeds keep you from enjoying the watermelon"

04 August, 2008, 09:55:29 a.m.
Răspuns #28

catty

Expresia in sine cred ca mereu a fost controversata si va fi mereu dezbatuta fara sa se reuseasca sa se ajunga la un numitor comun.

Pana nu de mult nu credeam sub nici o forma in asa ceva... stiind ce inseamna sa iubesti nu puteam concepe ca toate acele sentimente ar putea aparea in cateva minute... Mi-am schimbat parerea dupa ce am auzit nenumarate povesti...una mai "ciudata" ca alta...dupa ce am reusit sa inteleg ca fiecare simte si traieste fiecare moment si emotie in felul lui, la diferite intensitati si pe perioade diferite.

Cuvintele precum "iubire" si "dragoste" au fost inventate pentru a ne ajuta sa definim niste trairi intense dar niciodata nu vor avea acelasi sens pentru doua persoane...fiecare le traieste in felul sau.

08 August, 2008, 12:29:30 a.m.
Răspuns #29

obsesia

Dragoste la prima vedere? Nu!  Atractie fatala, da ! "Chimia" nu este o forma de dragoste.Exista intr-adevar, dragostea erotica si agape, dar nici una nu e la ... "prima vedere".

Personal,nu pot iubi ce nu cunosc.
Mă învelesc de frig într-o speranță
cum se-nvelește soba nou zidită
în reliefuri de faianță
cu focul pururi logodită.

Ci vino când nu merge nimeni
când nu avem picioare, vino
dar mai ales când voi fi orb,
lumino.

N.Stănescu