12 Octombrie, 2025, 06:33:29 a.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Cum apreciati preotii?

vocea lui Dumnezeu pe pamant
3 (20%)
buni sfatuitori,m-au ajutat
0 (0%)
unii au har si sunt meniti pentru aceasta slujba
8 (53.3%)
au un serviciu ca oricare altul
4 (26.7%)

Numărul total de membrii care au votat: 15

Autor Subiect: Dumnezeu-o afacere?  (Citit de 14860 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

14 Ianuarie, 2007, 03:20:11 p.m.
Răspuns #15

Semiramis

Global Moderator
Luli dragă, de unde ai dedus că m-aş fi supărat :o
stai liniştită, n-ai facut şi n-ai zis nimic ofesator aşa că, spune-ţi ideeile mai departe!  ;)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

16 Ianuarie, 2007, 02:50:22 p.m.
Răspuns #16

Luli

Ok.Ma bucur.
Pai,ca sa revin,popii de ce sa nu se casatoreasca?Celibat este impotriva firii.
Opreste trecera.
Stiu ca unde nu e moarte,nu e nici iubire,si,totusi te rog:opreste, Doamne,ceasornicul cu care ne masori destramarea.

16 Ianuarie, 2007, 08:03:44 p.m.
Răspuns #17

pokemon

preotii ortodocsi sunt chiar obligati sa se casatoreasca
cei catolici nu au insa voie
iar calugarii...nu au voie sa se casatoreasca deoarece ei se presupune ca se dedica in totalitate lui Dumnezeu
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

16 Ianuarie, 2007, 08:14:30 p.m.
Răspuns #18

desdemona

ieri am auzit o faza foarte amuzanta,pe care vreau sa va o impartasesc.
o batrana si-a batut joc de biserica,aratandu-i josnicia,in special a fetelor prealuminate :laugh:
era milionara,averea ei se estima la cateva milioane de lire sterline si a spus ca o lasa mostenire bisericii daca dupa moartea ei ii preainaltii preoti ii vor face motanul episcop :laugh: :laugh: :laugh:
deznodamantul?la o biserica din Marea Britanie ne ducem si luam binecuvantarea de la un motan asezat la loc de onoare in biserica. :laugh:

o preamarite motan te rog primeste ca jertfa acest soricel si iarta-ma motanel preaminunat caci am pacatuit
si el isi intinde labuta si ma binecuvanteaza..
 :laugh: :laugh: :laugh:
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

17 Ianuarie, 2007, 02:47:54 a.m.
Răspuns #19

mRanderson

No...din pacate pt f multi preoti, preotia este o afacere...zik asta din "experienta"..pana acum ceva timp taicamiu facea parte din consiliul unei biserici...si imi povestea ce fel de ilegalitati in adevaratul sens al cuvantului fac preotii...apoi..cunosc un tip care este student la institul teologic din constanta...cand vine acasa, bea si fumeaza de parca totul este ok....astfel de oameni o sa ajunga preoti...totul este privit ca o afacere...pana la urma nu este vina lor...este vina celor care primesc astfel de oameni la institut..poi ei la institut studiaza tot felul de materii gen istoria bizantina....s.a...si daca ii intrebi din Biblie...habar nu au..sincer...si daca ei nu au habar de biblie cum pot sfatui pe oameni....off....si zik asta tot din experienta....:(
Crestinismul tau nu valoreaza nimic daca nu poate fi vazut. Lampile nu vorbesc, dar stralucesc. <br />http://everystudent.ro/

17 Ianuarie, 2007, 03:02:06 a.m.
Răspuns #20

mRanderson

legat de casatoria preotilor..nu vad care este problema....in cultura ortodoxa..proetii sunt considerati urmasii apostolilor..sau cel putin asa mi-a povestit un viitor preot....asa....in Biblie scrie clar ca unii dintre apostolii Domnului Iisus erau casatoriti.....altii nu...Pavel vb clar despre asta in 1 corinteni "caci as vrea ca toti oamenii sa fie ca mine (adica singuri), dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui unul intr-un fel, altul intr-altul. Dar celor necasatoriti si vaduvelor le spun ca este mai bine pt ei sa ramana ca mine(adica singuri)..Dar daca nu se pot infrana, sa se casatoreasca, pentru ca este mai bine sa se casatoreasca decat sa arda in pofte" 1cor7:7-9.
Crestinismul tau nu valoreaza nimic daca nu poate fi vazut. Lampile nu vorbesc, dar stralucesc. <br />http://everystudent.ro/

17 Ianuarie, 2007, 12:50:13 p.m.
Răspuns #21

Little Rose

mi-au cazut ochii pe acest topic si nu stiu cum sa il abordez. as putea fi acuzata de subiectivitate, pentru ca tatal meu este preot.
am citit atatea pareri anti preotia de forma, anti oameni care se preotesc pentru a-si mari veniturile. am citit laude la adresa calugarilor care se rup de lume si se roaga pentru fiecarea in parte. am citit si le-am cantarit, m-am gandit chiar de ce in general preotii sunt luati in vizor cand vine vorba de afaceri ilicite si venituri necuvenite. nu-i luam in calcul pe politicieni, primari, prefecti, si .s.a.m.d. pentru ca deja le atasam stampila de corupti si atat. despre preoti, inca din cele mai vechi timpuri existau fabule si surprinderi literare ale vietii lor impotriva celor sfinte (vezi decameron, cantebury tales).

ar trebui sa iau apararea preotilor si sa-i condam pe calugari?
sau invers?
NU
voi spune doar ca exista oameni care au ales sa fie preoti dintr-o chemare launtrica pe care si-au pastrat-o si dupa preotie. acestia sunt preotii.
sunt oameni care au un model social al unei persoane imbracate in negru care te boteaza, te cununa, te ingroapa si este avantajat financiar de toate acestea. acestia sunt popii (multi Doamne, multi)
de asemenea, exista si o a treia categorie, a celor care, din pocainta au ales sa se rupa de lume pentru a-i sluji numai Domnului. acestia sunt sihastrii, care se roaga neincetat, fara a oferi atentie celor lumesti.
dar, ce ne facem ca exista si  o a patra categorie, a fetelor monahicesti care gusta din fructul oprit, care cer mai mult decat un biet credincios poate oferi. acestia sunt calugarasii.

ma opresc aici. voi reveni.
« Ultima Modificare: 17 Ianuarie, 2007, 12:52:21 p.m. de Little Rose »
We were 2 and became one. Now it's just the three of us.

17 Ianuarie, 2007, 02:12:04 p.m.
Răspuns #22

mRanderson

Hey Little Rose, ai dreptate. Exista preoti care cu adevarat cauta sa-i slujeasca Domnului intr-un cuget curat, dar din pacate astia sunt putini, foarte putini.....Personal am pretentii de la preoti, mai ales de la preoti. Urasc vb aceea"nu fa ce face popa, ci ce zice popa". Mi se pare absurd ca tu sa predici si sa promovezi anumite valori pe care tu nu le impartasesti. degeaba zice el anumite lucruri, care sunt bune, daca nu le si traieste in mod personal. Daca ei nu sunt exemple, atunci cine? Noi ne numim crestini, dar nu urmam sfaturile lui Cristos...El ne-a spus ca nu putem sluji la 2 stapani. Fie il urmam pe EL fie pe Diavol...nu exista cale de mijloc.   Aceasta cale de mijloc o cautam intotdeauna. Citind evangheliile am vazut ca invatatura pe care o promoveaza Iisus este una radicala. La EL nu merge cu smecherii, nu poti sa fi crestin si in acelasi timp sa faci lucruri pe care El spune sa nu le faci. Pot da nenumarate exemple...unul mai scurt..in efeseni scrie:"nu va imbatati de vin aceasta este destrabalare. Dimpotriva fiti plini de Duh"efeseni 5:18. Cred ca este dstul de clar...nu poti sa te numesti crestin si tu sa traiesti in betii si destrabalarii. Nu poti sa le impaci pe ambele. Ex pot continua. Eu va provoc, va incurajez cititi Biblia, in special Noul Testament si setea dupa care tanjeste sufletul va fi linistita. Si ce este atat de fain ca intotdeauna Iisus are dreptate. E atat de tare tipu :)

17 Ianuarie, 2007, 02:40:13 p.m.
Răspuns #23

Escu

Global Moderator
Hey Little Rose, ai dreptate. Exista preoti care cu adevarat cauta sa-i slujeasca Domnului intr-un cuget curat, dar din pacate astia sunt putini, foarte putini.....Personal am pretentii de la preoti, mai ales de la preoti. Urasc vb aceea"nu fa ce face popa, ci ce zice popa". Mi se pare absurd ca tu sa predici si sa promovezi anumite valori pe care tu nu le impartasesti. degeaba zice el anumite lucruri, care sunt bune, daca nu le si traieste in mod personal. Daca ei nu sunt exemple, atunci cine? Noi ne numim crestini, dar nu urmam sfaturile lui Cristos...El ne-a spus ca nu putem sluji la 2 stapani. Fie il urmam pe EL fie pe Diavol...nu exista cale de mijloc.   Aceasta cale de mijloc o cautam intotdeauna. Citind evangheliile am vazut ca invatatura pe care o promoveaza Iisus este una radicala. La EL nu merge cu smecherii, nu poti sa fi crestin si in acelasi timp sa faci lucruri pe care El spune sa nu le faci. Pot da nenumarate exemple...unul mai scurt..in efeseni scrie:"nu va imbatati de vin aceasta este destrabalare. Dimpotriva fiti plini de Duh"efeseni 5:18. Cred ca este dstul de clar...nu poti sa te numesti crestin si tu sa traiesti in betii si destrabalarii. Nu poti sa le impaci pe ambele. Ex pot continua. Eu va provoc, va incurajez cititi Biblia, in special Noul Testament si setea dupa care tanjeste sufletul va fi linistita. Si ce este atat de fain ca intotdeauna Iisus are dreptate. E atat de tare tipu :)

Si Biblia si Evangheliile au fost scrise acum mii de ani.Au fost scrise pentru vremea respectiva si ce e cel mai important: au fost scrise de oameni.
Iti mai spun doar atat: "A gresi e omeneste"
Restul il deduci tu.

PS: nu imi raspunde cu "Crede si nu cerceta"

Let's put a smile on that face!

17 Ianuarie, 2007, 04:19:14 p.m.
Răspuns #24

desdemona

"PS: nu imi raspunde cu "Crede si nu cerceta""

p.s-crede si cerceta nu a fost niciodata afirmata de Iisus Hristos,este o simpla rastalmacire a vorbelor Lui.mesajul lui Iisus a fost de fapt opusul acestei expresii
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

17 Ianuarie, 2007, 04:34:18 p.m.
Răspuns #25

mRanderson

nu-ti raspund cu crede si nu cerceta :) pt ca nu este biblic...eu iti spun cerceteaza si vei crede :) Acum tu vrei sa-ti demonstrez ca Biblia este adevarata si Dumnezeu este cu adevarat autorul ei...asta poate sa dureze ceva. daca vrei sa cunosti adevarul atunci trebuia sa studiezi, dupa ca ai studiat apoi poti sa-ti dai cu parerea...Este simplu sa zici ca biblia este scrisa de oameni cand tu nici macar nu ai citit Biblia, cand tu nu studiezi alte carti...Eu iti recomand sa citesti o carte care se numeste :"Marturii care cer un verdict" scrisa de Josh McDowell un fost ateu care s-a apucat sa scrie o carte care sa demonstreze ca crestinismul este o mare minciuna. In timp ce se documenta a devenit crestin, coplesit de dovezile zdrobitoare.Eu o sa-ti dau cateva argumente: 1. in 2 timotei 3:16 spune asa: "toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte sa dea intelepciune in dreptate" si cum face asta Dumnezeu. Dumnezeu prin Duhul Sfant vb oamenilor. El ales sa vb prin diferita cai. Unul dintre ele este prin proroci. Exista profetii cu privire la poporul lui Israel care s-au intamplat in cel mai mic detaliu. La fel s-a intamplat ssi cu venirea lui Cristos. Cu mii de ani inainte au existat aceste profetii. O sa-ti dau exemple. Oamenii nu aveau de unde sa stie aceste lucruri numai daca le spunea chiar D-zeu. Aceste profetii nu erau unele generale ci chiar specifice cu privire la orase, intamplari. una simpla care imi este la indemana este in isaia53. aici vb despre venirea Domnului Iisus si cum va suferi El. Trebuie sa-ti spun ca profetul Isaia a scris cartea cu 600 de ani inainte de venirea Domnului. tare, nu? exista profetii si mai vechi...asa...in isaia 53 spune asa:"Caci El a crescut inaintea Lui ca o mladita frageda, ca o radacina intr-un pamant uscat. N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atrga privirile, si infatisarea Lui n-avea nimic care sa ne faca sa-L dorim. Dispretuit si parasit de oameni, om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit ca iti intorceai fata de la EL, si noi nu L-am bagat in seama. Dar EL, suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le- luat asupra Lui; si noi a crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit.
Dar EL era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut este El, si prin ranile Lui suntem vindecati(adik prin moartea lui El a luat pacatele noastre asupra Lui si noi am fost vindecati...adica salvati). Noi rataceam cu toti ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui; dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor. Cand a fost asuprit si chinuit, n-a deschis gura; ca un miel pe care il duci la taiere si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund, nu Si-a dschis gura.....poti citi tu pana la sfarsitul capitolului "cam asta..un alt ex..este in psalmi..ei au fost scris aprox 1000 de ani de venirea Dl..in ps22:18 scris:" isi impart hainele mele intre ei si trag la sorti pentru camasa mea". Si vezi tu Biblia e plina de profetii, omul nu poate sa stie nimic daca Dl nu-i arata...inca ceva care sunt sansele ca cineva sa ghiceasca aceste lucruri..cred ca 1 la milion..noi nu putem sa stim ce sa intampla peste 1 ora, o zi...apoi pste 1000 de ani....sper sa te fi ajutat...oricum studiaza, cerceteaza, si vei cunoaste o multe lucruri....sa ai o zi placuta

17 Ianuarie, 2007, 05:40:42 p.m.
Răspuns #26

Escu

Global Moderator
nu sunt ateu, eu vroiam sa precizez ca toti oamenii pot sa greseasca, inclusiv cei care au facut aceste scrieri.
Cred in Dumnezeu, dar cred in felul meu.Nu merg la biserica pentru ca nu pot sa vorbesc cu EL acolo.E mult prea multa galagie.Vorbesc cu EL in gandul meu...ceva de gen "Multumesc pentru ca ai grija de mine, esti cel mai tare".
Prea mult i se face propaganda..."vai nu mergi la biserica..." "vai...nu tii post".Sunt de parere ca nu are nevoie de reclama.
Let's put a smile on that face!