09 Octombrie, 2025, 11:41:30 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Constitutia Europeana....  (Citit de 42324 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 Ianuarie, 2007, 08:26:09 p.m.
Răspuns #15

Escu

Global Moderator
nu te supara, foarte lung si foarte plictisitor jocul tau.
Let's put a smile on that face!

12 Ianuarie, 2007, 08:29:05 p.m.
Răspuns #16

Paul

Asa e Escu... dar tu... il faci prin mesajele tale... atopikabile, si mai lung... si ghici ce? si mai plictisitor...
Iubesc, deci exist.

12 Ianuarie, 2007, 08:32:40 p.m.
Răspuns #17

Escu

Global Moderator
te-ai suparat ca magaru pe sat, ti-am zis sa nu te superi...era doar parerea mea...
iti repet...inceteaza sa mai fii copil...
Let's put a smile on that face!

12 Ianuarie, 2007, 08:35:25 p.m.
Răspuns #18

Paul

Bun frate, zi-mi ... ce sa-i fac sa nu te mai plictiseasca... Ca si cum ai zice... Ma enerveaza apa... ca-i uda, dar nu-ti trece prin cap sa-ti pui manusi de cauciuc pe maini. Hai sa-l dezvoltam, sa nu te mai plictiseasca... Nu m-am suparat.
Iubesc, deci exist.

12 Ianuarie, 2007, 08:44:05 p.m.
Răspuns #19

Lorelei

Franta zice asa:

Libertatea de expresie

1. Toti cetatenii UE au dreptul la libera exprimare publica, atat in mod individual, cat si prin mass media. (dreptul la opinie, dreptuil de a primi si de a transmite informatie)
2. Membrii UE au dreptul de a organiza referendum in orice privinta care presupune o decizie comuna.
3. Toti membrii UE au dreptul de exprimare a propriei religii, prin insemne, simboluri etc.

Forma de guvernare

1. Forma de guvernare a UE respecta principiile democratiei reprezentative.
2. Cetatenii Europei sunt reprezentati in Parlamentul European.
3. Statele sunt reprezentate de catre sefii de stat sau de guvern (membri lovetime) in Consiliul european.

Ungaria zice asa:

Libertatea de asociere

1. Toti membrii UE au dreptul la libera asociere si se pot intruni liber oriunde si oricand.
2. Membri UE au dreptul de a forma organizatii de tip sindical.
3. Membrii UE au dreptul de a se organiza in partide politice in interiorul granitelor tarilor si de a forma Fronturi comune ale reprezentantilor unui aceluiasi partid dpdv ideologic din mai multe tari membre.

Dreptul la intemeierea unei familii

1. Toti cetatenii UE au dreptul sa-si intemeieze o familie; institutia de baza care garanteaza acest drept este casatoria.
2. Drepturile sotilor sunt reglementate prin constitutia fiecarei tari in parte.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

13 Ianuarie, 2007, 03:41:28 p.m.
Răspuns #20

Semiramis

Global Moderator
nu mai pune nimeni nicio lege, ceva...?
aşteptăm cu interes restul lumii. :D

ps1. nu de alta...dar poate se mai iscă vreun război ceva, că vad că natura noastră omenescă ne grăbeşte îndeosebi la rele, nu la bune...
aviz certăreţilor!!! :-X
ps2. pentru Bllue: am dat plus lui Escu pentru că a spus sincer ce a gândit şi că m-a făcut să râd prin ceea ce a spus creându-mi o imagine de manelist a lui Rudy (acum să mă scoateţi că râd de alţi membri... :laugh:) şi evident că îmi menţin plusul. dacă tu care eşti atât de vechi pe site ştiindu-mă pe mine care sunt veche ce fel de persoană sunt şi crezi că eu am dat plus pentru susţinerea unei certe, te înşeli. dar asta este. mă bucur că nu mi-ai dat un minus pentru aberaţiile pe care le scriu (evident, dacă le-aş fiscris, sau dacă eu însămi eram o aberantă... :angel:). 
am spus asta aici pentru că Iulian, justificat a închis aberaţia aia de ceartă. oricum, voi faceţi ce vreţi. numai că sper că nu va afecta jocul ăsta sau alte topicuri.  8) găndiţi-vă că atunci când vă luaţi la trânte ne afectaţi şi pe noi restul. eu asta am vrut să vă spun dragilor.

Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

14 Ianuarie, 2007, 02:47:38 p.m.
Răspuns #21

Paul

Avem opt articole in constitutie, pana la 58 mai e cale lunga, asa ca dragi guvernanti va rog sa reveniti din vacanta de sarbatori si sa va puneti pe treaba.
Iubesc, deci exist.

16 Ianuarie, 2007, 05:00:00 p.m.
Răspuns #22

Paul

Articolul 9
Austria este un stat federal. Statul federal este compus din statele autonome: Burgenland, Carinthia, Austria de jos, Austria de sus, Salzburg, Styria si Vienna.

Articolu 10
1. Teritoriul federal este compus din totalitatea statelor federale
2. O schimbare a teritoriului statului federal, care este in acelasi timp o schimbare a teritoriului Statal, poate fi efectuata doar prin legi constitutionale corespunzatoare semnate intre statul austrian si teritoriul, federatul in interiorul caruia se produce aceasta schimbare.
Iubesc, deci exist.

19 Ianuarie, 2007, 08:34:03 p.m.
Răspuns #23

vrajitorul din oz

Articolul 10 - se refera la aparare, informatii si contrainformatii
UE este o entitate militara omogena. UE dispune de urmatoarele institutii cu rol militar, politienesc, de informatii si contrainformatii:
10.1 Institutii militare: Armata (EU Army), Marina (EU Marine Corps), Fortele Aeriene (EU Air Force), Garda Transnationala (EU TransNational Guard)
10.2 Institutii civile politienesti: Interpol (EU InterPolice)
10.3 Servicii de informatii si contrainformatii: European Inteligence Agency (EIA)
10.4 Programul Spatial European - EU Space Research
10.5 Institutiile militare sunt formate prin contributia statelor membre, in functie de populatia acestora si sunt subordonate PE.
10.5.1 Comandantul Suprem al Fortelor Armate (CSFA) este propus de catre CE si validat de PE pe o perioada de 5 ani. El are la dispozitie un Consilu de Stat Major in care sunt reprezentate fiecare din statele membre pe principiul 1 stat - 1 membru.
10.5.2 CSFA are drept de decizie in cazul derularii unui conflict militar dar orice interventie militara trebuie initial aprobata de catre Consiliul UE prin vot secret, pe principiul majoritatii simple a celor prezenti.
10.5.3 CSFA este responsabil de actiunile sale in fata PE si poate fi demis cu votul a 2/3 din numarul total de parlamentari.
10.5.5 Garda Transnationala este o institutie militara care actioneaza in toate statele membre in caz de dezastre naturale sau pentru depasirea consecintelor grave ale unui conflict militar sau atac terorist (contaminare biologica, chimica, radioactiva, etc)
10.6 Interpol colaboreaza cu Politiile statelor membre si are drept de jurisdictie in rezolvarea cazurilor trans-frontariere.
10.7 EIA este subordonata PE.
10.8 Activitatea tuturor institutiilor descrise in capitolul 10 este guvernata de legi organice.
10.9 Statele membre au dreptul si obligatia de a mentine forte militare, de ordine si de informatii la nivel national, conform Constitutiilor acestora. In caz de conflict, la cererea CSFA si cu aprobarea PE aceste forte pot fi puse la dispozitia Uniunii.
10.10 Programul Spatial European asigura prezenta EU in spatiu atat civil cat si militar, in baza recomadarilor CSFA, CE si prin acordul PE.
10.11 Bugetul alocat apararii si ordinii interne va fi desemnat prin lege organica, odata la 3 ani, pe baza procentuala din PIB national al fiecarui stat participant dar nu poate fi mai mic de 2%.
10.12 Bugetul alocat dezvoltarii spatiale va fi desemnat prin lege organica, odata la 3 ani, pe baza procentuala din PIB national al fiecarui stat participant dar nu poate fi mai mic de 0.5%.

Offf, deci mai dati-mi un stat, ca mai am vreo 3 articole de scris  :o
"Silence is a text easy to misread." (A. A. Attanasio, 'The Eagle and the Sword')

25 Ianuarie, 2007, 07:53:18 a.m.
Răspuns #24

Paul

Vrajitorule, fiecare tara are dreptul sa propuna doua articole de constitutie, asa ca mai ai dreptul la unul. Te astept.Ceilalti utilizatori, care mai aveti tari sub centura, ce va retine sa trimiteti si voi articole de constitutie?
Iubesc, deci exist.

25 Ianuarie, 2007, 09:55:10 a.m.
Răspuns #25

vrajitorul din oz

si daca mai iau o tara, pot sa vin cu inca 3 articole? adica 4 in total?
"Silence is a text easy to misread." (A. A. Attanasio, 'The Eagle and the Sword')

25 Ianuarie, 2007, 10:50:57 a.m.
Răspuns #26

Paul

Iubesc, deci exist.

25 Ianuarie, 2007, 10:58:33 a.m.
Răspuns #27

vrajitorul din oz

pai ce mai e liber?

25 Ianuarie, 2007, 12:00:55 p.m.
Răspuns #28

Paul

arunca o privire prin Europa mea...
pe la urma...
mi se pare ca a renuntat cineva... la tarisoara..
Iubesc, deci exist.

11 Noiembrie, 2010, 11:28:34 p.m.
Răspuns #29

digitty

dar Comisie nu exista? decat Consiuliu, CJ, Avocatul Poporului si Parlament?

interesele Uniunii cine le apara?
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.