09 Octombrie, 2025, 11:48:25 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: VANT LA PUPA - SARUTUL MARILOR  (Citit de 307852 ori)

0 Membri și 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

10 Februarie, 2007, 04:22:53 p.m.
Răspuns #180

B3b3

hmm mai greut cu romantele ...si nici nu sunt prea gustate in croaziere  :-* parerea mea ;)

Sa-mi cânti cobzar batrân ceva,
Sa-mi cânti ce stii mai bine,
Ca vin ti-oi da si bani ti-oi da
Si haina de pe mine.
Sa-mi cânti cobzar din cobza ta,
Sa-mi cânti si din chitara,
Ca doar s-o ispravi cândva,
O viata atât de-amara…
Sa-mi cânti cobzar din cobza ta,
Povestea de iubire,
Ce m-a facut ca sa tresar,
De-atâta fericire…
Lasati-ma langa pahar,
De viata nici cami pasa,
Eu sunt copilul nimanui,
Si n-am nici bani, nici casa.

Bebe(ajutor dj) :-&

Cel care are incredere in el va castiga increderea celorlalti!

10 Februarie, 2007, 08:23:00 p.m.
Răspuns #181

Alia

Istambul.....frumos loc...Palatul Topkapi, Stramtoarea Gibraltar..... :) Acolo cu siguranta vom sta mai mult, sunt multe locuri de vizitat, iar Marea Marmara ma imbie cu...adancurile sale.....
Bucatarul nostru ar trebui sa "fure" cateva retete traditionale pentru a ne delecta cu ele, ce spui? ;)

11 Februarie, 2007, 03:36:17 a.m.
Răspuns #182

diana_nistor

Vizitator
In curand ne vom afla pe urmele personajelor mitologice celebre, ca acelea din Iliada dar mai ales din Odiseea:cheers:
Vom strabate calea apelor cu infioratoare talazuri, impinsi de Aeolus (zeul vanturilor) spre Insulele de Smarald sau Insulele Sirenelor, a femeilor - peste. Chiar daca nu au voie sa iasa la suprafata apei decat la 18 ani, sirenele calatoresc pe cai de mare si au voci minunate. Prin cantecele lor s-ar putea sa fie ademeniti marinarii nostri sau chiar Comandantul - atentie Catty!!! - si care vor vrea sa le auda cat mai de aproape cantecul iar noi vom ajunge sa ne sfaramam cu corabie cu tot de stanci.   :bop: :o  :nono:
Il vom lega de catarg pe Comandant, iar noi ceilalti ne vom astupa urechile cu ceara. (Semiramis, ai adus?)  :-\
Poate ni se vor termina merindele si echipajul se va plange de foame. Amforele cu vin, uleiuri si proviziile lui Escu de vor fi pe gatate, vom injunghia si noi cateva animale din cirezile lui Apollo. Astfel, mania zeilor nu ne va fi fatala caci echipajul IUBIRII s-a ospatat!  :getlost:
Comandante! Pastreaza burdufurile cu vanturile inchise ca nu carecumva unul dintre noi sa creada ca sunt pline cu vin si deschizandu-le sa se dezlantuie furtunile si sa ajungem pe tarmul nu-stiu-caror antropofagi!  :)

11 Februarie, 2007, 08:32:10 a.m.
Răspuns #183

catty

Din nou pe mare ... superb... o dimineata un pic inorata si rece...cu vantul acesta placut...numai buna pentru a ne reveni dupa petrecerile din ultimele zile ::)

Sunt multe ispite pe parcursul calatoriei noastre dar...sper sa reusim sa avem grija uni de alti incat nimeni sa nu pice in capcanele lor...
cat despre dragul nostru capitan ... imi e frica ca deja a fost fermecat putin de sta atata de retras...dar voi face tot posibilul sa aflu ce s-a intamplat si sa il readuc printre noi  ;D

Vad ca vorbiti de fel de fel de insulite tentante si locuri interesante... sper sa reusim sa ne abatem cate un pic in fiecare loc pe care vreti sa il vedeti... eu una sunt incantata de idee ... asta inseamna o calatorie mai lunga alaturi de voi si mai multe locuri pe care sa le cunosc :P

Ma gandeam la copilasii vostri care la o vasta atata de frageda au ocazia sa vada atatea minunati ... cum e lovergirl, just_a_tear , sunt incantati ingerasi?

Aaaa ..  si sa facem multe multe poze....mie imi plac mult pozele dar nu pot sa zic ca ma pricep foarte bine la asa ceva...e cineva mai priceput pe aici??? Ce ziceti? O asemenea calatorie merita pastrata si in amintiri palpabile nu?

Mancarea turceasca...hmmm...inafara de baclava nu prea stiu nimic... cum e domnule bucatar? La ce sa ne asteptam?

Cum nu prea ma pricep la manacare nici cu vestimentatia nu prea sunt la curent...stiu ca au acele haine vaporoase semitransparente destul de ... interesante :P Cum e Evangeline, OnlyU ? Cu ce ne pregatim?

Despre muzica turceasca stiu ca e ritmata si antrenanta ;D La urmatoarea petrecere cred ca trebuie sa ne etalam talentele de dansatoare dragele mele  ::) Pe ce muzica sa ne antrenam crocantzel ???

Hmmmm...imi pare din ce in ce mai interesant si sunt din ce in ce mai erabdatoare...dar deocamndata ma voi bucura de plimbarea pe mare...asa ca...va doresc calatorie placuta in continuare si spor la treaba!!! :-*

11 Februarie, 2007, 12:16:22 p.m.
Răspuns #184

Semiramis

Global Moderator
Istanbulul pe vremuri s-a numit deopotrivă Constantinopol şi Bizanţ. Este singurul oraş din lume care se întinde pe pământurile a două continente, bătrâna Europă şi condimantata Asie. Oraşul a luat naştere sub oblăduirea împăratului Constantin cel Mare, care i-a fost şi naş, pe fostele colonii greceşti Bizanţ. A fost capitală bizantină pentru o mie de ani, fiind mai apoi cucerit de turci, devenind astfel capitală otomană. Doar de 80 de ani portă numele de Istanbul.
Strâmtoarea Bosfor separă cele două continente şi cele două mări: Neagră şi Marmara. Istanbulul nu mai este astăzi capitala Turciei însă este unul intre cele mai pestriţe oraşe ale ţării. Popular i se mai spune şi Ţarigrad.
Aici putem vizita Hagia Sofia, cu remarcabila sa arhitectură bizantină, Cornul de Aur care împreună cu Marea Marmara formează o peninsulă cu liman natural şi Palatul Topcapî cu vedere spre Bosfor în interiorul căruia putem vizita biserica Hagia Eirene, Museul de Arheologie, Haremul Imperial, Turnul Justiţiei, pavilionul Sfintei Mantii (care conţine ramaşitele profetului Muhammad), pavilioane şi grădini, grajduri şi trezoreria.
;)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

11 Februarie, 2007, 04:26:08 p.m.
Răspuns #185

Just

Astept cu nerabdare sa ajungem dupa toate minunatiile de care am auzit ca le vom intalni acolo.Copiii sunt foarte agitati pe mare si e greu sa ii urmaresti la fiecare pas aici ,dar in rest noi ne bucuram de zambetele lor si de bucuria din ei.A fost mai greu pana s-au obisnuit cu somul aici pe corabie.

Daca Evangeline si Only se vor ocupa de rochitele noastre sunt convinsa ca din putin material vor pregati si hainute pentru copii,sa fie si ei in pas cu moda din tarile pe care le vizitam .

Nu stiu voua,dar mie marea si aerul de pe aici imi face o pofta de mancare de nici macar kilogramele ce le voi pune pe mine nu mai conteaza...
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

11 Februarie, 2007, 06:54:39 p.m.
Răspuns #186

diana_nistor

Vizitator
Justulet, lovergirl, stiti cantecelul "Casuta din padure"? Cezarei ii place tare mult. Si daca eu, fara pic de voce reusesc sa o fac sa zambeasca, voi, care sunteti asa de talentate sigur veti cuceri foarte repede inimile copilasilor! Indraznesc sa va amintesc versurile cantecelului de care va pomeneam, desi sunt sigura ca le stiti biine. :)
Sper ca pe parcursul calatoriei sa ne invatati si pe noi, parintii, alte poezioare, jocuri, cantecele. :)

In padurea cu alune
Aveau casa doi pitici
Vine pupaza si spune:
“Vreau sa stau si eu aici”

Refren (bis)
Pu-pu-puu, pu-pu-puu
Vreau sa stau si eu aici

Iata vine si-o broscuta
Top-top- top sarind mereu
“Dac-aveti loc in casuta
Mi-as dori sa stau si eu!”

Refren (bis)
Oac-oac-oaac, oac-oac-oaac
Mi-as dori sa stau si eu

Soricelul striga-ndata:
“Iata si eu am venit
Casa voastra e curata
Noroc, bine v-am gasit!”

Refren (bis)
Chitz-chitz-chiitz, chitz-chitz, chiitz
Noroc, bine v-am gasit

Si-n casuta cea draguta
Stau vreo cinci prieteni mici
Soricelul si-o broscuta,
Pupaza si doi pitici

Refren (bis)
Tra-la-laaa, tra-la-laaa
Stau vreo cinci prieteni mici…

11 Februarie, 2007, 07:29:43 p.m.
Răspuns #187

diana_nistor

Vizitator
Draguta Catty, Comandantul iar s-a pus pe povesti marinaresti si stii tu cum uita de el cand isi aduce aminte de aventurile traite! :)
Cat despre tinutele vaporoase... ha ha! ...haremuri...neveste geloase... ochi "pofticiosi"... mi-e teama sa nu avem probleme! Ce spuneti, Evangeline si ONLY_U? Desdemona, poate ne sfatuiesti cum sa ne purtam, cum sa ne imbracam, ce sa vorbim si ce nu in aceasta partea lumii?

12 Februarie, 2007, 05:22:57 a.m.
Răspuns #188

Evangeline

Dragii mei treaba sta cam asa 8) vestimentatia nu e prea diferita de ceea ce se intalneste prin Europa. Cei drept acel port cu fata acoperita si cu rochii lungi inca mai exista dar problema e ca putin mai respecta acel cod vestimentar. Rochite vaporoase se potrivesc numai bine si in rest ceva deosebit se poate observa doar la material si la combinatii insa croiala si stilul se potriveste cu cel european. Ceva foarte interesant este Marele Bazar si nu vreau sa pierdem ocazia de a vizita acel loc. Acolo vom gasi multe magazine numai de bijuterii si credeti-ma ca bijuteriile o sa fie unice si mai deosebite decat hainele. Eu as opta pentru o bijuterie decat pentru o haina. Fiecare sper sa gaseasca ce-si doreste, insa eu sunt tare nerabdatoare sa-mi cumpar o bratara sau un ceas :D Cand ajungem acolo am sa va conduc spre magazine care au mai mult vestimentatie traditionala si unica.

:-*
« Ultima Modificare: 12 Februarie, 2007, 05:24:52 a.m. de Evangeline »
Never, never quit!

12 Februarie, 2007, 07:22:50 a.m.
Răspuns #189

catty

Diana...nu imi vine sa cred ca ne-ai incantat tocmai cu acel cantecel...era preferatul meu cand eram micuta:baby:...si acum imi aduc aminte melodia si mare parte din versuri ::) :P ma cuprins o mica nostalgie  :-[... mersi mult :-*

Evangeline cred ca noi putem opta totusi pentru tinutele traditionale chiar daca cei de acolo au renuntat la ele...pentru distractie eu zic ca merita... cat despre bijuteri...hmmmm...suna mult prea tentant...sper sa reusim sa nu exageram ::)

cat mai avem...2 zile ???... hmmm.... 48 de ore ::)... hmmm... nu mai am rabdare :bounce:...incep numaratoarea inversa :P....
« Ultima Modificare: 12 Februarie, 2007, 07:25:06 a.m. de catty »

12 Februarie, 2007, 07:28:30 p.m.
Răspuns #190

Just

Am vazut noi copiii ce voiosi au devenit cand au auzit cantecelul si asteapta sa-l cantam din nou.Si mie-mi place chiar daca nu mai sunt tocmai copila.
 Mai 48 de ore zici ca numaram Catty? Suntem nerabdatori cu totii sa ajungem,de la mic la mare.Eu o sa-mi cumpar multe suveniruri ca sa am amintiri de pe toate meleagurile ce le-am vizitat si rochitele in moda de acolo am sa le pastrez cu mare drag ca nu se stie niciodata cand om reveni.
 Mi-am amintit acum de povestea cu elefantelul (preferata mea de cand eram micuta)pe care o voi spune copiilor. Ok!Am disparut , sunt ajutor de dadaca.Ma arunca Lovergirl peste punte daca las toate grijile de seama ei.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

13 Februarie, 2007, 11:50:44 a.m.
Răspuns #191

catty

hmmm...ori sunt eu prea nerabdatoare ori... :P...domnule comandant..mai exact...cand ajungem :-\ azi sau maine???

oricum ar fi se pare ca pe 14 vom fi in Istambul  ::) asa ca ma voi rasfata cu un cadou de acolo si o plimbare pe malul mari...hmmm...cat de frumos suna...abea astept...

deci...cat ziceai ca mai avem??? ::)

16 Februarie, 2007, 12:48:09 a.m.
Răspuns #192

diana_nistor

Vizitator
...Linistite zile...nici un norisor pe cer...motoarele merg inceeet... de fapt abia se misca... asa sunt sigura ca nu va tulbura nimic somnul asta luuuung... in care v-ati cufundat cu totii... ici - colo se mai aude cate un scartait ai vre-unei incheieturi de corabie batrana, blanda si inteleapta... copiii se joaca in camera lor si toate jucariile sunt smotocite... valurile plesnesc alene prora corabiei incercand si ele, parca, sa pastreze linistea... Eu...profit de atmosfera asta de pace. O exploatez, chiar, caci m-am inconjurat de carti si coli albe pe care sa iau notite, mi-am pus la punct corespondenta, am facut listele de cele necesare, inventarul...tot... si acum pregatesc raspunsuri pentru micile dispute "intelectuale" in care m-am angrenat. :) Mananc din ce mi-a mai ramas in geanta. Am trecut de la Busuioaca de Bohotin si Lacrima lui Ovidiu la ceai. Lipton. In sticla de plastic. Cu lamaie, evident! :) Ca doar nu era sa o tinem tot intr-un chiolhan!

Suntem aproape de Istanbul. Comandante, comandante! Mare noroc ai cu Catty!
Multe lucruri as avea sa te intreb! Dar te laaas cu hartile, GPS-ul si sticla ta de rom, mut si tacut ca o lebada! Poate in port, sa imi dai micile informatii utile si mai ales necesare, in preajma Isarlîkului, ca un alt Nastratin ;) !
Prieteni, astept dimineata sa ne intalnim pe punte si sa vorbim de programul acestei escale... nu m-aude nimeni...vorbesc singura... ş-apoi?! :)

16 Februarie, 2007, 06:06:26 a.m.
Răspuns #193

catty

Intradevar Diana se pare ca mica calatorie spre istambul s-a prelungit mai mult decat era prevazut (in nici un caz nu vorbesti singura!!!)

Dar mai devreme sau mai tarziu tot vom ajunge si ne vom bucura de frumusetiile de acolo...

Linistea...hmmm...poate ne-a prins bine unora dintre noi...poate aveam nevoie de o pauza dupa chefurile din insula :P ... dar gata prieteni...eu una vreau din nou distractii si voie buna ;D voi ce ziceti? Diseara sarbatorim??? :D

Comandantul se incapataneaza sa ne poarte de grija din umbra...totusi sper ca in curand sa reusim sa il convingem sa mai iasa din cabina sa si sa ni se alature ::)

Hmmm...sunt prima care a urcat pe punte ??? Si ce daca...va voi astepta aici cumintica bucurandu-ma de linistea marii...

16 Februarie, 2007, 07:55:31 a.m.
Răspuns #194

diana_nistor

Vizitator
Draguta Catty! Ce bine ca te vad! Si Bruno e aici! Stii, ma gandeam sa i-l rapim bucatarului si sa il santajam sa ne faca tot felul de bunatati, care mai de care mai complicate si mai sofisticate! Ha ha ha! Ce prostioare imi trec prin cap la ora asta! Am glumit, desigur! Mai bine hai sa bem cafea. Parca asa de dimineata, fara o gura de cafea nici tensiune nu am! :)